Skiferie i Østrig

Østrig er en af de absolut mest populære skirejsemål for danskerne. Hvert år besøges landet af tusindvis af danskere, som vælger netop Østrig til destination for årets skiferie. Skisportsstederne i Østrig er placeret i den centrale og vestlige del af landet, hvilket giver forholdsvis kort transporttid fra Danmark. I hele Østrig findes der omkring 7.000-8.000 landsbyer med en eller flere lifter til skiløb. Det siger en hel del om, at skisporten her er yderst populær, og det gælder ikke kun for turisters vedkommende.

Find skirejser til Østrig

Østrig er danskerfavoritten over dem alle

Selvom Østrig byder på mange gode skiområder, så har der i mange år været ét der har været dominerende i forhold til, hvor danskerne helst vil på skiferie. Wagrain, der ligger midt i Salzburger Sportwelt Amadé, er danskernes ultimative favorit, når skiferien skal bestilles. Faktisk er Wagrain så populær, at den står for mere end dobbelt så mange overnatninger som nummer 2 på favoritlisten Saalbach. Derfor er det ikke så mærkeligt, at der ligeledes er en lang rød nedfart i skiområdet, som er kendt som "dansker-bakken". Wagrain byder på 210 kilometer sammenhængende pister i varierende i sværhedsgrader. Derfor passer området godt til både nybegyndere og børnefamilien, som gerne vil tage det roligt i begynderområder og på lange brede pister, samt de erfarne skiløbere, som ønsker at få nogle ekstra udfordringer. Wagrain er desuden ekstra attraktiv for danskere, da der her ligger flere danske hoteller, og skiskolen hvert år tilbyder undervisning på dansk. Børnevenligt med voksen udfordringer.

Østrig er måske et af de mest alsidige skidestinationer, der findes. Uanset om man er på jagt efter de helt store sammenhængende skiområder som St. Anton med 305 pistekilometer eller vil destinations-hoppe mellem Tyrols 91 skiområder med mere end 4000 pistekilometer på ét liftkort. Så findes det i Østrig. Der findes også de børnevenlige og mere overskuelige skiområder som Lofer, Obertauern eller Serfaus-Fiss-Ladis, som har familien og børnenes oplevelse i fokus. Sagt på en anden måde, så er det underordnet om man på skiferien til Østrig er nybegynder eller ekspert, om man er stor eller lille, og om man foretrækker grønne pister eller sorte offpiste-ruter, så findes det hele i Østrig.

Hyggelige og alsidige Østrig

Danske rejsebureauer arrangerer skirejser til mange forskellige destinationer i Østrig og efter Norge, så er Østrig danskernes favoritland, når det kommer til skiferie. Det er kombination af mange ting, der får flere tusinde danskere til at tage turen til Østrig hver vinter. For det første er Østrig yderst attraktiv, da man her i en relativ spiselig køreafstand får verdensklasse skiløb i nogle af Alpernes bedste og største skiområder. Man kan eksempelvis komme til Østrigs største sammenhængende skiområde, St. Anton på blot 11 timer i bil fra den danske grænse. Man kan altså køre hjemmefra tidligt om morgenen og være i St. Anton sidst på eftermiddagen, så man kan nå at være frisk til at stå på ski i det 305 kilometer store skiområde med tilhørende yderligere 200 kilometer offpiste dagen efter.

For det andet er Østrig kendt for den østrigske gemütlichkeit med traditionelle hytte, som er svær at efterligne. Landet er også kendt for lokale specialiteter til smagsløgene i form af Germknödel, Glühwein og Jägertee, som kan fuldende enhver god skidag på bjerget. Har man lyst til andet end skiløb og afterskiing, er der flere muligheder for spændende aktiviteter i Østrig. Man kan eksempelvis nyde helsebade, saltgruber og drypstenshuler, ligesom skiferien kan kombineres med et storby besøg i Innsbruck eller Salzburg.

Østrigsk afterski

Noget andet som Østrig er særlig kendt for er den østrigske afterski, hvor Anton aus Tyrol, So ein schöner Tag og Cowboy und Indianer helst skal brage ud af højtalerne, mens stemningen er høj i en af de mange paraply barer. I Østrig kan afterski næsten være en ligeså stor del af skiferien som skiløbet, og foregår på bjerget, ved bunden, når dagen slutter og gerne langt ud på natten - i skistøvler. Der findes et utal af gode afterskisteder fordelt i hele Østrig, men nogle af de mest anbefalesværdige er: Mooserwirt i St. Anton, som er udnævnt til at være "the mother of all aprés ski bars", den legendariske Kuhstall i Ischgl, som har egen fanklub, Hinterhag i Saalbach, som måske er den mest kendte blandt danskerne og Hohenhaus Tenne i Schladming, som er intet mindre end Europas største afterskibar.

Større skiområder og flere pistekilometer

Selvom hver by i Østrig har sit eget eller er tilknyttet ét skiområde, så findes der flere skiområder, som arbejder sammen med et fælles liftkort, som giver de besøgende skigæster mulighed for at få endnu flere pistekilometer og muligheder på skiferie. Samarbejderne bliver oftest markedsført under et fælles navn for det nye store fællesområde. Det betyder, at det er muligt, at man snakker om det samme store fantastiske område, men er uenige om, hvilken by der er tale om - for der er højst sandsynligt flere under samme fane. Er man i tvivl om, hvordan det nu lige hænger sammen med de fælles områder, så kommer herunder et overblik.

Ski Amadé

Ski Amadé er det største samarbejdende område i Østrig, og er derfor også en af de mere kringlede at finde rundt i, da det dækker utroligt mange skiområder. Under det fælles betegnelse Ski Amadé findes 4 store sammenhængende skiområde, som hver især er sammensat af forskellige mere og mindre kendte byer. Man kan derfor tale om, at Ski Amadé er ét stort samarbejde mellem 4 sammenhængende områder, som yderligere er sammensat af enkeltstående skiområder, som nu hænger intern sammen med lifter og pister.

De 4 sammenhængende områder er:
Salzburger Sportswelt som dækker over byerne Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau, Alpendorf, Zauchensee, Kleinarl, Altenmarkt / Radstadt, Eben, Filzmoos og Goldegg.

Schladming Dachstein som dækker skiområderne Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Ski Reiteralm, Ski Fageralm, Dachstein-Gletscher, Galsterberg, Ramsau og Stoderzinken.

Gasteinertal med Bad Gastein, (Schlossalm & Stubnerkogel), Bad hofgastein, det højalpine Sportgastein og det lille Graukogel, som nemt kan nås med skibus fra Bad Gastein centrum. Derudover dækker det også Grossarl og Dorfgastein en lille bustur væk fra Bad Hofgastein.

Hochkönig som består af Maria Alm, Dienten og Mühlbach, hvoraf førstnævnte er blandt et af de mest kendte skiområder i Danmark, da den kom frem i slutningen af 90'erne for allerede der at være et fantastisk område for børnefamilier - hvilket den stadig er i dag.

Dachstein West

I Dachstein West finder man et sammenhængende skiområde kun 77 kilometer sydøst for Salzburg og med 142 kilometer pister at boltre sig på. Det er fordelt i områderne Gosau,Annaberg og Russbach, og er et udmærket skiområde både til nybegyndere, børnefamilier og den rutinerede skiløber.

Europa Sportregion

Europa Sportregion klinger måske ikke så bekendt, men derimod så kan det være at Zell am See gør. Her finder man samarbejdet mellem skiområderne, som omgiver netop danskerfavoritten Zell am See: Kaprun/Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe/Zell am See og Maiskogel, som er et mindre skiområde beliggende på vej mod Kaprun og skiløb på gletscheren.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Her finder man et samarbejde, som bærer et af de længere navne, hvor man næsten kan gætte sig til i hvert fald dele af skiområdet. SkiWelt Wilder Kaiser BrixentalSkiWelt Wilder Kaiser - Brixental er et af Østrigs største sammenhængende områder med hele 280 pistekilometer og 90 lifter. Man kan få adgang til det store skiområde fra byerne Scheffau, Hopfgarten, Going, Ellmau, Söll, Itter, Brixen im Thale og Westendorf.

Artikler om Østrig fra Skisport.dk

Brugerne om Østrig

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Østrig sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,07
Liftsystem:
4,04
Afterski:
3,75
Byerne:
3,80
Børnevenlighed:
3,83
Begyndervenlighed:
3,77
Prisniveau:
3,61
Off-piste:
3,23
Samlet score er 3,76 / 5 ud fra 2925 anmeldelser.

Når der mangler sne eller udfordringer i Sölden | Skrevet den 06/12 2021 | Bedømmelse af Obergurgl / Hochgurgl

Oprettet af JacobLycke

Var midt november 2021 på SnowCamp i Sölden med ca. 60 km piste åben, som hovedsageligt var gletscherne, så efter 4 dage der trængte man til noget nyt. I den forbindelse opdagede jeg, at Obergurgl/hoc...
hgurgl var åben, og selvom de ingen gletscher har, så var der godt 80 km åben i området. Under en halv time i bilen nede fra Sölden, så var der 2 skønne skidage i området (liftkortet gælder både til Obergurgl/Hochgurgl og Sölden, ved minimum 3 dages kort). Piste af forskellig sværhedsgrad, og imponerende udsigt fra toppen af området (3.080 meters højde), hvor man står under 1 km fra den italienske grænse. Hyggelige små serveringssteder. Det er reelt 2 områder, som er forbundet med en laaaaaaang gondoltur (tror ca. 10 minutter), så det er ikke en lift man tager mange gange på en dag, men det er der heller ikke behov for.
Læs mere

Pistekilometer | Skrevet den 24/09 2021 | Bedømmelse af Dachstein West

Oprettet af Viktor

Der er kun 45 kilometer pister i området og ikke 144 kilometer i de 3 sammenhængende byer, Annaberg - Russbach - Gosau. Når det er sagt er det meget hyggeligt område med dejligt skiløb og mange vidunderlige hytter.

Her kan du se et kort med skiområderne i Østrig. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.