Skiferie i Østrig

Østrig


Østrig er en af de absolut mest populære skirejsemål for danskerne. Hvert år besøges landet af tusindvis af danskere, som vælger netop Østrig til destination for årets skiferie. Skisportsstederne i Østrig er placeret i den centrale og vestlige del af landet, hvilket giver forholdsvis kort transporttid fra Danmark. I hele Østrig findes der omkring 7.000-8.000 landsbyer med en eller flere lifter til skiløb. Det siger en hel del om, at skisporten her er yderst populær, og det gælder ikke kun for turisters vedkommende.

Østrig er måske et af de mest alsidige skidestinationer, der findes. Uanset om man er på jagt efter de helt store sammenhængende skiområder som St. Anton med 305 pistekilometer eller vil destinations-hoppe mellem Tyrols 91 skiområder med mere end 4000 pistekilometer på ét liftkort. Så findes det i Østrig.

Danskernes top 10

  1. Wagrain
  2. Saalbach
  3. Sölden
  4. Ischgl
  5. Schladming
  6. St. Anton
  7. Zell am See
  8. Bad Gastein
  9. Obertauern
  10. Flachau

Østrig er danskerfavoritten over dem alle

Selvom Østrig byder på mange gode skiområder, så har der i mange år været ét der har været dominerende i forhold til, hvor danskerne helst vil på skiferie. Wagrain, der ligger midt i Salzburger Sportwelt Amadé, er danskernes ultimative favorit, når skiferien skal bestilles. Faktisk er Wagrain så populær, at den står for mere end dobbelt så mange overnatninger som nummer 2 på favoritlisten Saalbach. Derfor er det ikke så mærkeligt, at der ligeledes er en lang rød nedfart i skiområdet, som er kendt som "dansker-bakken". Wagrain byder på 210 kilometer sammenhængende pister i varierende i sværhedsgrader. Derfor passer området godt til både nybegyndere og børnefamilien, som gerne vil tage det roligt i begynderområder og på lange brede pister, samt de erfarne skiløbere, som ønsker at få nogle ekstra udfordringer. Wagrain er desuden ekstra attraktiv for danskere, da der her ligger flere danske hoteller, og skiskolen hvert år tilbyder undervisning på dansk. Børnevenligt med voksen udfordringer.

Der findes også de børnevenlige og mere overskuelige skiområder som Lofer, Obertauern eller Serfaus-Fiss-Ladis, som har familien og børnenes oplevelse i fokus. Sagt på en anden måde, så er det underordnet om man på skiferien til Østrig er nybegynder eller ekspert, om man er stor eller lille, og om man foretrækker grønne pister eller sorte offpiste-ruter, så findes det hele i Østrig.

Hyggelige og alsidige Østrig

Danske rejsebureauer arrangerer skirejser til mange forskellige destinationer i Østrig og efter Norge, så er Østrig danskernes favoritland, når det kommer til skiferie. Det er kombination af mange ting, der får flere tusinde danskere til at tage turen til Østrig hver vinter. For det første er Østrig yderst attraktiv, da man her i en relativ spiselig køreafstand får verdensklasse skiløb i nogle af Alpernes bedste og største skiområder. Man kan eksempelvis komme til Østrigs største sammenhængende skiområde, St. Anton på blot 11 timer i bil fra den danske grænse. Man kan altså køre hjemmefra tidligt om morgenen og være i St. Anton sidst på eftermiddagen, så man kan nå at være frisk til at stå på ski i det 305 kilometer store skiområde med tilhørende yderligere 200 kilometer offpiste dagen efter.

For det andet er Østrig kendt for den østrigske gemütlichkeit med traditionelle hytte, som er svær at efterligne. Landet er også kendt for lokale specialiteter til smagsløgene i form af Germknödel, Glühwein og Jägertee, som kan fuldende enhver god skidag på bjerget. Har man lyst til andet end skiløb og afterskiing, er der flere muligheder for spændende aktiviteter i Østrig. Man kan eksempelvis nyde helsebade, saltgruber og drypstenshuler, ligesom skiferien kan kombineres med et storby besøg i Innsbruck eller Salzburg.

Østrigsk afterski

Noget andet som Østrig er særlig kendt for er den østrigske afterski, hvor Anton aus Tyrol, So ein schöner Tag og Cowboy und Indianer helst skal brage ud af højtalerne, mens stemningen er høj i en af de mange paraply barer. I Østrig kan afterski næsten være en ligeså stor del af skiferien som skiløbet, og foregår på bjerget, ved bunden, når dagen slutter og gerne langt ud på natten - i skistøvler. Der findes et utal af gode afterskisteder fordelt i hele Østrig, men nogle af de mest anbefalesværdige er: Mooserwirt i St. Anton, som er udnævnt til at være "the mother of all aprés ski bars", den legendariske Kuhstall i Ischgl, som har egen fanklub, Hinterhag i Saalbach, som måske er den mest kendte blandt danskerne og Hohenhaus Tenne i Schladming, som er intet mindre end Europas største afterskibar.

Større skiområder og flere pistekilometer

Selvom hver by i Østrig har sit eget eller er tilknyttet ét skiområde, så findes der flere skiområder, som arbejder sammen med et fælles liftkort, som giver de besøgende skigæster mulighed for at få endnu flere pistekilometer og muligheder på skiferie. Samarbejderne bliver oftest markedsført under et fælles navn for det nye store fællesområde. Det betyder, at det er muligt, at man snakker om det samme store fantastiske område, men er uenige om, hvilken by der er tale om - for der er højst sandsynligt flere under samme fane. Er man i tvivl om, hvordan det nu lige hænger sammen med de fælles områder, så kommer herunder et overblik.

Ski Amadé

Ski Amadé er det største samarbejdende område i Østrig, og er derfor også en af de mere kringlede at finde rundt i, da det dækker utroligt mange skiområder. Under det fælles betegnelse Ski Amadé findes 4 store sammenhængende skiområde, som hver især er sammensat af forskellige mere og mindre kendte byer. Man kan derfor tale om, at Ski Amadé er ét stort samarbejde mellem 4 sammenhængende områder, som yderligere er sammensat af enkeltstående skiområder, som nu hænger intern sammen med lifter og pister.

De 4 sammenhængende områder er:
Salzburger Sportswelt som dækker over byerne Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau, Alpendorf, Zauchensee, Kleinarl, Altenmarkt / Radstadt, Eben, Filzmoos og Goldegg.

Schladming Dachstein som dækker skiområderne Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Ski Reiteralm, Ski Fageralm, Dachstein-Gletscher, Galsterberg, Ramsau og Stoderzinken.

Gasteinertal med Bad Gastein, (Schlossalm & Stubnerkogel), Bad hofgastein, det højalpine Sportgastein og det lille Graukogel, som nemt kan nås med skibus fra Bad Gastein centrum. Derudover dækker det også Grossarl og Dorfgastein en lille bustur væk fra Bad Hofgastein.

Hochkönig som består af Maria Alm, Dienten og Mühlbach, hvoraf førstnævnte er blandt et af de mest kendte skiområder i Danmark, da den kom frem i slutningen af 90'erne for allerede der at være et fantastisk område for børnefamilier - hvilket den stadig er i dag.

Dachstein West

I Dachstein West finder man et sammenhængende skiområde kun 77 kilometer sydøst for Salzburg og med 142 kilometer pister at boltre sig på. Det er fordelt i områderne Gosau,Annaberg og Russbach, og er et udmærket skiområde både til nybegyndere, børnefamilier og den rutinerede skiløber.

Europa Sportregion

Europa Sportregion klinger måske ikke så bekendt, men derimod så kan det være at Zell am See gør. Her finder man samarbejdet mellem skiområderne, som omgiver netop danskerfavoritten Zell am See: Kaprun/Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe/Zell am See og Maiskogel, som er et mindre skiområde beliggende på vej mod Kaprun og skiløb på gletscheren.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Her finder man et samarbejde, som bærer et af de længere navne, hvor man næsten kan gætte sig til i hvert fald dele af skiområdet. SkiWelt Wilder Kaiser Brixental er et af Østrigs største sammenhængende områder med hele 280 pistekilometer og 90 lifter. Man kan få adgang til det store skiområde fra byerne Scheffau, Hopfgarten, Going, Ellmau, Söll, Itter, Brixen im Thale og Westendorf.

Fakta om Østrig

Højeste punkt: Großglockner 3.798 m.
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Hovedstad: Wien
Sprog: Tysk
Indbyggertal: 8 mio.
Forvalgsnr.: 0043

Udvalgte skirejser fra Østrig

Søg efter skirejser

Heart Hotel Aurora

Drømmer du om at bo tæt på pisten, central beliggenhed og østrigsk charme? - Så glæder vi os til at byde dig velkommen på Heart Hotel Aurora i Obertauern.

Chalet XL 18-30 personer

Chalet XL på 310m2 til 18-30 pers. Boliger der har alt, du behøver. Her er 4 stk. af denne type beliggende ved liften midt i det populære Wagrain. 250 m til Eggliften der ligger for foden af Widmoos pisten - og fra toppen af denne korte lift, er der kort skivej til Mozart liften. Chalet beskrivelse: 310m2 fordelt i 2 etager til 18-30 personer. (mulighed for tilkøb af små ekstra lejl. til i alt 4 pers. - forhør om pris) 1 Læs mere

Lejligheder Goldried

De charmerende og indbydende Lejligheder Goldried er en del af Hotel Goldried, som ligger direkte ved pisten. Den gratis skibus holder lige uden for hotellet, og du har således let adgang til både liften og centrum af Matrei. Indkvarteringen sker i pæne, enkelt indrettede lejligheder, som kan rumme op til 8 personer. Lejlighederne er alle indrettet med køkken og spisekrog samt balkon og privat sauna. Efter dagens udfoldelser på pisterne kan du se frem til at vende tilbage til hotellet Læs mere

Brugernes anmeldelser af Østrig

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Østrig sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,07
Liftsystem
4,04
Afterski
3,75
Byen
3,80
Børnevenlighed
3,83
Begyndervenlighed
3,77
Prisniveau
3,61
Offpiste
3,23
Østrig har en samlet score på 3,76 stjerner ud af 5. Baseret på 2925 anmeldelser.
Godt sted til børnefamilier og nybegyndere - Anmeldt d. 03/03 2022 14:55 - Oprettet af Michael Dybdahl

Har været på ski mange forskellige steder, og flere gange i Lofer. Vi rejser med 3 børn, der alle har haft Lofer som begyndersted. Gode og brede pister, der dog ikke er for dem der søger udfordringer. Hvis I søger after-ski og fest, så er dette nok ikke stedet for jer. Læs mere

dårligt sammenhængende område - Anmeldt d. 27/02 2022 13:03 - Oprettet af Morten

Lige hjemvendt fra en skiferie i uge 8 2022 i Gerlos og Zillertal Arena. Området hænger dårligt sammen da der kun er en forbindelseslifterne i hver retning, disse lifter var lukket 3 af dagene pga. vind. det betød at man er "tvunget" til at køre 45-60 min i egen bil/skibus for at komme over til Ziller, eller Mayrhofen og Læs mere

Dejligt varieret til mange niveauer - Anmeldt d. 20/02 2022 17:52 - Oprettet af Michael L

Lige kommet hjem fra uge i Serfaus ( uge 7 2022 )Super fint sted til forskellige behov. Man er eksempelvis hurtigt ude i stejlt terræn efter at have afleveret børn til skiskole :-)Meget varieret terræn men ikke til begyndere. Måske ok til de helt små børn som begyndere, men til voksne er der ikke mange flade blå eller "grønne" Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

De mange fordele ved at tage på skiferie i Østrig

Der er flere grunde til, at Østrig er danskernes foretrukne skisportssted - der er nemlig flere fordele ved at vælge Østrig som destination for skiferien, og disse fordele vil vi komme ind på herunder.

En skirejse til Østrig byder på god beliggenhed og nem transport

Østrig ligger blot små 1400 kilometer fra Danmark, hvilket giver en god alsidighed i de transportmuligheder, der er. Når man vælger en kør-selv-ferie, så giver det mange flere muligheder for fleksibilitet under rejsen. Ophold og oplevelser på skiferien kan kombineres på flere og andre måder, end når man flyver, og man ser de forskellige områder på en anden og en ny måde.

Østrig er land for mere end blot en håndfuld skiområder, og skisportsstederne udgør en væsentlig andel af landets areal. Mange af disse skiområder har flere byer tilknyttet, og de dækker tilsammen et enormt stort område. Det kan virke uoverskueligt at bruge sit liftkort i andre dele af et givent område end det, der ligger lige for, men hvis man har egen bil med, er det en anden sag. Området SkiWelt Wilder Kaiser Brixental er et godt eksempel herpå - hele 7 forskellige byer er tilknyttet anlægget, og der er langt rundt med liftene alene.

I et land som Østrig, der har så mange forskellige skisportsanlæg at byde på, er det en fordel at have bil med. Det bliver nemmere at komme rundt, og I kommer hjem med flere oplevelser.

Østrig er indbegrebet af alsidighed

Fordi en skirejse til Østrig giver mulighed for mange skisportssteder, så vil der naturligvis også være noget for enhver smag. Det kan sommetider være svært at planlægge en familieferie - særligt med større børn - når alle vil noget forskelligt, og her er der mange fordele at hente ved at vælge en rejsedestination, der byder på alsidighed og mange muligheder - og det gør Østrig.
Østrig har skisportssteder, der henvender sig til børn og nybegyndere, Østrig har steder der henvender sig til den rutinerede og garvede skiløber, og sidst har Østrig skianlæg, der har faciliteter for og til både og. Uanset hvad I har brug for at faciliteter, så findes der et sted i Østrig, der har netop det. Østrig er vært for nogle af verdens sværeste sorte løjper, og har nogle af de bedste skiskoler - også med danske instruktører. Østrig har desuden sne- og terrænparker til snowboards og tricks, og offpiste for enhver smag.

Erfaring sikrer kvalitet

Østrig er et af verdens ældste vintersportsnationer, og skisportsturismen udgør en bestandig og væsentlig del af landets nationaløkonomi. Det betyder, at man gør sig umage.
De østrigske byer, der tilhører de forskellige skiområder, er alle indrettet og designet til at huse skisportsgæster. Både hoteller og beværtninger lever af turismen, og du vil derfor opleve et ekstraordinært højt serviceniveau. Dertil kommer, at mange års erfaring indenfor skisport har givet de forskellige områder den fornødne ekspertise indenfor drift af skisportssteder. I Østrig har man styr på tingene, og alting kører som på skinner.

De bedste områder til en skirejse i Østrig

Vi har allerede præsenteret nogle af de større skiområder i Østrig, men er du mere til at udforske de mindre kendte perler, så kommer der her lidt inspiration til områder, der ikke er har samme kendisfaktor, men absolut samme charme som de større, alment kendte.

Vær sikker på sne i Obertauern

Obertauern er er skønt skiområde, der særligt henvender sig til børnefamilien. Stedet har gode forhold for de små, og den tilhørende bymidte har en god stemning og hyggelig atmosfære. Obertauern er ét af de mest snesikre steder, da områder strækker sig op i 2500 meters højde. I Obertauern er der desuden mulighed for aften-skiløb.

Avancer niveauet i Serfaus Fiss Ladis

Serfaus Fiss Ladis er det oplagte valg for familien bestående af let-øvede og øvede skiløbere. Stedet har hele 44 kilometer sorte piste og 123 kilometer røde. Desuden finder I godt og vel 47 kilometer blå piste, der i en kombination med de røde kan udgøre en lærerig rute for den let-øvede løber.

Artikler om skiferie til Østrig

Et tip til en fed skiferie i efteråret

Smuttur forbi familieperlen Maria Alm

Snesikre og solrige Serfaus Fiss Ladis

En skisnak om passion og drømme - på en fantastisk skidag i Zillertal


Kort over Østrig

Her kan du se et kort med skiområderne i Østrig. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen