Skiferie i Kvitfjell

Kvitfjell (Norge)


Kun 45 minutters kørsel nord for Lillehammer i Norge ligger Kvitfjell, som er et sandt vinterparadis for skientusiaster. Kvitfjell Skicenter blev bygget så sent som i 1994 til de Olympiske Vinterlege. Der er tale om et meget moderne skiområde, hvor der findes udfordringer til skiløbere på alle niveauer uanset om man er til fart på den olympiske pist eller om det er første gang man slår sving med ski på.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Kvitfjell
Skiområdet: 200-1044 m.o.h.
Byen: 200 m.o.h.

34 pister i alt
14 km grøn
10 km blå
7 km rød
3 km sort

Lifter: 14 stk. / 11.300 pers/time

Slæbelifter: 6
Tog/baner: 3
Stolelifter: 4
Kabinelifter: 1

Børnenes eget skiområde i Kvitfjell

I skiområdet kan man finde to store børneområder, et på hver side af fjeldet, hvor man trygt kan lade de mindste i familien prøve kræfter med skiløbet. Skiområdet Kids Skitorget er familieområdet på vestsiden. Her findes et 80 meter langt gratis rullebånd, børnelift, Kids-park, børneskicross-bane og grillhytter til frokostpausen. I forbindelse med Kids Skitorget findes også Kids World Cup, som er en miniature udgave af Kvitfjells World Cup piste på den anden side af fjeldet. Her kan man både måle fart og få taget billeder. Det andet børneområde er Kids Gudbrandsgard, som ligger ved mellemstationen. Her er to rullebåndslifter, tre pister til nybegyndere, en tallerkenlift, skovpist og en lille varmestue, hvor man kan nyde en kop varm chokolade i pausen.

En skiferie med masser af sne og langredsløjper

Langrendsløberne er blevet tilgodeset meget i Kvitfjell, og man kan køre en hel uge uden at prøve den samme løjpe to gange – i alt er der 600 kilometer langrendsløjper, som man kan udfordre sig selv på under skiferien i Kvitfjell. Hos Kvitfjell har man i flere år været de første til at have den rigtig gode sne – og de gode sneforhold er da også tiltrækkende for mange. Således kan man allerede i slutningen af oktober opleve god sne i Kvitfjell, og fra medio november er der snegaranti på nogle af områdets pister.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Kvitfjell.

Spis og bo godt i Kvitfjell

Der findes i Kvitfjell mange hyggelige caféer og restauranter i området. Der findes noget for alle smagsløg. Man kan eksempelvis få en burger på Plaza Cafe, Annis pølser på Koia, frokost hos Knut Arne på Tyri-Hans, som er kendt for sin gode mad og særligt populær er stedets Club Sandwich. Prøv også frokostbuffet på restauranten i GudbrandsGard eller få stillet sulten på “1020 mat over havet”.

Man spiser ikke bare godt, man bor også godt i Kvitfjell. Uanset hvilken type indkvartering, man ønsker, så er man tæt på pisterne og skiløbet. Der er både mulighed for at nyde lidt ekstra luksus på hotel med spa, eller bo i hyggelige hytter og lejligheder, hvor man kan samle hele familien under samme tag. Bor man i lejlighed eller hytte, så er det muligt at handle ind i Børsen Daglivare i byen, dog er priserne til den høje side. Det kan derfor anbefales at handle ind hjemmefra eller køre til Fåvand 20 minutter væk, hvor der er to supermarkeder.

Udvalgte skirejser fra Kvitfjell

Søg efter skirejser

Yttersvingen

Yttersvingen består af 38 nye lejligheder fra vinteren 2021. Her er lejligheder fra 4-9 personer med wi-fi. Super god placering lige ved pisten og med kort afstand til børneområdet på Vestsiden. Herfra kan I tage godolen til Varden, som har fem nye, familievenlige, blå løjper.

Yttersvingen

Yttersvingen Lejligheder ligger næsten lige ved skitorvet på Vestsiden. Lejlighederne har 4-9 sengepladser. Beliggende med kort afstand til Varden på Kvitfjell. Skiområdet i denne del af Kvitfjell er børnevenligt, og her er skiskole lige overfor på skitorvet. Alle lejligheder har wi-fi!

Billeder og video fra Kvitfjell


Brugernes anmeldelser af Kvitfjell

Skiterræn
4,42
Liftsystem
4,26
Afterski
2,84
Byen
2,52
Børnevenlighed
4,17
Begyndervenlighed
3,67
Prisniveau
4,00
Offpiste
4,00
Kvitfjell har en samlet score på 3,73 stjerner ud af 5. Baseret på 31 anmeldelser.
Næsten kun røde og sorte pister - Anmeldt d. 17/02 2022 21:42 - Oprettet af Marie

Vi valgte Kvitfjell pga. pistekortet lovede et godt blandet udvalg af pister, da vi er en familie med alt fra 3-årig "ny på ski" til rutinerede løbere. Men da vi kommer frem viser det sig at 7-8 af de grønne og blå pister er lukkede (uden forklaring), hvilket efterlader få muligheder for begyndere/let øvede. De få tilbageværende grønne pister Læs mere

Dårlig oplevelse - Anmeldt d. 15/01 2019 13:43 - Oprettet af Anders Jøns

Er lige kommet hjem fra Kvitfjell uge 2 og kommer der aldrig igen . Hvis der blæser lidt lukker de lifterne som kører til toppen og så kan du næsten ikke stå på ski , udover ta en træklift til en enkelt grøn piste . Mens vi var der gik en af stolelifterne i stykker og det gik der to dage med at Læs mere

Super tilfreds med besøget i Kvitfjell - Anmeldt d. 17/09 2015 13:18 - Oprettet af André

Besøgte Kvitfjell i marts, til en tur med perfekte pister og solskind, i Kvitfjell får man en dejlig fornemmelse af frihed da udsigten på begge sider af bjerget er fantastisk, jeg vil anbefale du starter dagen med at fræse rundt på vest siden(solsiden) og slutte dagen med at køre på østsiden(skyggesiden) . Er du til freeride havde Kvifjell til sæsonen 2015 Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Regn
Regn
9ºC
24ºC
0,6 mm
1,3 m/s
øst-nordøst
Tirsdag
Skyet
Skyet
13ºC
7ºC
0,0 mm
4,2 m/s
sydøst
Onsdag
Skyet
Skyet
8ºC
8ºC
0,1 mm
4,6 m/s
syd-sydøst
Torsdag
Skyet
Skyet
10ºC
8ºC
0,0 mm
4,3 m/s
syd-sydøst

Artikler om skiferie til Kvitfjell

Kvitfjell når nye højder

Danske familier vil have mere off-piste i norden

Charme og luftighed på Kvitfjell

Kvik, kvikkere, Kvitfjell


Kort over Kvitfjell

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Kvitfjell. Klik på nålene for mere info. Der er 200 km fra Oslo til Kvitfjell.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen