Skiferie i Hemsedal

Hemsedal (Norge)


Hemsedal er en af de bedste skiferiedestination i Norden. Den byder blandt andet på udfordringer for både begynderen og den øvede skiløber, mens også langrendsskiløberen kan få masser af udfordringer på sin skiferie i Hemsedal. Udfordringer er der ingen af, når det kommer til liftsystemet i området. Ventetiden ved lifterne er minimal, da der er hele 4 ekspressstolelifter til at transportere alle de besøgende op i sneen. Når man tager på skiferie til Hemsedal har man yderligere mulighed for at Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Hemsedal
Skiområdet: 640-1530 m.o.h.
Byen: 625 m.o.h.

46 km pister i alt
17 km grøn
12 km blå
9 km rød
8 km sort

Lifter: 28 stk. / 28.500 pers/time

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 6
Mere information om Hemsedal under banneret

Børnevenlig skiferie i Hemsedal

Skal man på skiferie med børn, så er Hemsedal en oplagt destination. Her finder man et godt udvalg af lange bløde grønne pister, hvor børn og nybegyndere kan komme trygt i gang med skiløbet. Har man børn med på op til 7 år, så får disse et gratis liftkort, hvis de vel og mærke bruger skihjelm. Foruden børnebakkerne byder Hemsedal yderligere på et dedikeret børneområde. Dette findes i bundet af skisystemet ved siden af SkiStar Lodges.

Her findes både tallerkenlifte, rullebånd og nemme skibakker, hvor begyndere i alle aldre er velkomne. I området ligger også maskotten Valles skiland, hvor de mindste skiløbere kan stå på ski mellem Valle-figurer og prøve kræfter med små hop og bokse.

Populært blandt de bedste

Hemsedal er ikke kun for børnefamilier og nybegyndere, det er også yderst populært blandt nogle af skandinaviens bedste skiløbere og snowboardere. Foruden det varierede terræn har området yderst gode vilkår for offpist, samt en veludrustet snowpark, hvor man blandt andet finder 2 halfpipes, 2 quaterpipes, 1 big jump, en fun box og forskellige andre hop. Det gør området til et af de mest populære områder i Norge for mange professionelle skiløbere og snowboardere.

Overlevelsesture i de skandinaviske alper

Er man til langrendsskiløb, så er Hemsedal en udfordrende destination til skiferien. Der er her intet mindre end 220 kilometer langrendsløjper, som ligger klar til at blive udforsket. Der går spor mod øst og vest fra Hemsedal Skicenter. Sporet mod vest mod Tuv begynder mellem Hemsedal Alpin Lodge og Liatuen. Sporet mod øst mod Hemsedal centrum begynder overfor lejlighederne ved Stavtaket og Stavkroa. Der er desuden også et spor, der begynder ved bunden af Totten 2-liften, som slutter ved bunden af piste 16.
Skal det være vildere, så kan man yderligere kaste sig ud i at tage på overlevelsesture med overnatning i snehuler.

Afterski og indkvartering

Mulighederne for afterski i Hemsedal er forholdsvist store, hvis man tager byens størrelse på cirka 2.000 indbygger i betragtning. Der er et væld af gode caféer og restauranter både på fjellet og i Hemsedal by, hvor man både kan få stillet sin tragt efter vådt og tørt. Der er desuden gode indkøbsmuligheder i Hemsedal.

Hemsedal byder på et bredt udvalg af hytter, store huse, lejligheder og hotelværelser, hvor langt størstedelen ligger tæt på både pister og lifter. Derudover er store dele af indkvarteringerne nye eller nyrenoverede og udstyret med alt det, man måtte få brug for i løbet af sin skiferie. På den måde bor man i Hemsedal bekvemt og tæt på det hele.

Udvalgte skirejser fra Hemsedal

Søg efter skirejser

Bakken

Bakken har gode lejligheder til fornuftige priser, som især er populære hos familier søndag til fredag. Lejlighederne er enkelt indrettet og har en central beliggenhed med ski-in/ski-out og gåafstand til børneområdet, supermarked, skiudlejning og skishop. Bakken lejligheder ligger ligeledes midt i Hemsedal Fjellandsby, der byder på restauranter, afterski og sportsbar med bowling og underholdning. Bemærk, at der i weekender og højtider kan forekomme støj fra afterski og bar.

Totten Lodge 4-6 personer

Totten Lodge er nye boliger fra sæson 2022/2023 beliggende lige ovenover Hemsedal Fjellandsby ved siden af grøn pist 50, der fører dig ned til liften R, hvorfra du nemt kommer videre til resten af skiområdet i Hemsedal (lift R og pist 50 er afhængig af natursne). Type: Lejlighed  Personer: 4, 4-5, 4-6 og 6  Størrelse: 55 - 100m2 Til pist: 50 m.  Indretning:  Stue: Kabel-TV  Soverum i 4 pers. 55-67m2: 1 rum med dobbeltseng. 1 rum med 2 enkeltsenge eller dobbeltseng eller Læs mere

Mølla apartment

Hjemlige lejligheder med forskellig standard og prisklasse. Mølla Sportell ligger centralt i gåafstand til Hemsedal Skisenter, børneområdet, langrend, supermarked, sportsbutik, skiudlejning, restauranter, bar og afterski. Lejlighederne er godt udstyret til egen madlavning for en familie eller en gruppe venner, hvori der kan huses 3-5 personer. Sportellet ligger kun 600 meter fra liften.

Billeder og video fra Hemsedal


Brugernes anmeldelser af Hemsedal

Skiterræn
4,24
Liftsystem
4,13
Afterski
3,19
Byen
3,18
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
3,75
Offpiste
4,75
Hemsedal har en samlet score på 4,15 stjerner ud af 5. Baseret på. 127 anmeldelser.
Hemsedal - kommercielt raketfart - Anmeldt d. 07/10 2022 02:00 - Oprettet af Klaus

Er kommet i Hemsedal gennem mere end 25 år. Fantastisk varieret skiområde, og jeg betragter det nærmest, som jeg komme lidt “hjem”. Har i mange år været fortaler for mulighederne i området, og indtaget forsvarsrollen, når andre omtalte Hemsedal som dyrt og småt. Indkvarteringsmulighederne og nybyggeri dukker op overalt i skiområdet, mens eneste reelle forbedring af selve skiområdet de seneste Læs mere

For den mest erfarne til børnefamilien. - Anmeldt d. 07/10 2022 02:00 - Oprettet af Bjørnar Jørgensen

Hemsedal har det hele, hvad angår udfordringer til de mest erfarne skiløbere i verden (dem møder du også i Hemsedal), til danskeren som har haft mange skiferier, begynderen og børnefamilien. Mangler du udfordringer i Hemsedal, så er det nok mere egne evner end mulighederne der mangler ;) Tag afsted tidligst i uge 6 (kan være koldt tidligt på vinteren) og Læs mere

Fantastisk for børn og familier - Anmeldt d. 07/10 2022 02:00 - Oprettet af Dea

Vi er i flere år kommet i HemsedL og andre norske destinationer. Instruktørerne her er meget børnevenlige og ligeledes er området. Er du en erfaren løber er der nok ikke udfordringer nok. Men hytterne ligger godt på fjeldet og der er mange muligheder for ski-in/ ski-out. Varmestuerne gør det også muligt om vinteren at have børnene med. Vi har været Læs mere

Mere information om Hemsedal under banneret

Snemeldinger og vejr

Fredag
Let regn
Let regn
3ºC
2ºC
0,8 mm
7,8 m/s
vest-sydvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
1ºC
0ºC
0,0 mm
8,9 m/s
vest-nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
2ºC
-1ºC
0,0 mm
5,3 m/s
syd-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
3ºC
2ºC
2,8 mm
6,3 m/s
sydvest

Kort over Hemsedal

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Hemsedal. Klik på nålene for mere info. Der er 220 km fra Oslo til Hemsedal.

Find tilbud på skirejser