Skiferie i Hemsedal

Hemsedal (Norge)


Hemsedal er en af de bedste skiferiedestination i Norden. Den byder blandt andet på udfordringer for både begynderen og den øvede skiløber, mens også langrendsskiløberen kan få masser af udfordringer på sin skiferie i Hemsedal. Udfordringer er der ingen af, når det kommer til liftsystemet i området. Ventetiden ved lifterne er minimal, da der er hele 4 ekspressstolelifter til at transportere alle de besøgende op i sneen. Når man tager på skiferie til Hemsedal har man yderligere mulighed for at Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Hemsedal
Skiområdet: 640-1530 m.o.h.
Byen: 625 m.o.h.

46 pister i alt
17 km grøn
12 km blå
9 km rød
8 km sort

Lifter: 28 stk. / 28.500 pers/time

Slæbelifter: 15
Stolelifter: 6

Børnevenlig skiferie i Hemsedal

Skal man på skiferie med børn, så er Hemsedal en oplagt destination. Her finder man et godt udvalg af lange bløde grønne pister, hvor børn og nybegyndere kan komme trygt i gang med skiløbet. Har man børn med på op til 7 år, så får disse et gratis liftkort, hvis de vel og mærke bruger skihjelm. Foruden børnebakkerne byder Hemsedal yderligere på et dedikeret børneområde. Dette findes i bundet af skisystemet ved siden af SkiStar Lodges.

Her findes både tallerkenlifte, rullebånd og nemme skibakker, hvor begyndere i alle aldre er velkomne. I området ligger også maskotten Valles skiland, hvor de mindste skiløbere kan stå på ski mellem Valle-figurer og prøve kræfter med små hop og bokse.

Populært blandt de bedste

Hemsedal er ikke kun for børnefamilier og nybegyndere, det er også yderst populært blandt nogle af skandinaviens bedste skiløbere og snowboardere. Foruden det varierede terræn har området yderst gode vilkår for offpist, samt en veludrustet snowpark, hvor man blandt andet finder 2 halfpipes, 2 quaterpipes, 1 big jump, en fun box og forskellige andre hop. Det gør området til et af de mest populære områder i Norge for mange professionelle skiløbere og snowboardere.

Overlevelsesture i de skandinaviske alper

Er man til langrendsskiløb, så er Hemsedal en udfordrende destination til skiferien. Der er her intet mindre end 220 kilometer langrendsløjper, som ligger klar til at blive udforsket. Der går spor mod øst og vest fra Hemsedal Skicenter. Sporet mod vest mod Tuv begynder mellem Hemsedal Alpin Lodge og Liatuen. Sporet mod øst mod Hemsedal centrum begynder overfor lejlighederne ved Stavtaket og Stavkroa. Der er desuden også et spor, der begynder ved bunden af Totten 2-liften, som slutter ved bunden af piste 16.
Skal det være vildere, så kan man yderligere kaste sig ud i at tage på overlevelsesture med overnatning i snehuler.

Afterski og indkvartering

Mulighederne for afterski i Hemsedal er forholdsvist store, hvis man tager byens størrelse på cirka 2.000 indbygger i betragtning. Der er et væld af gode caféer og restauranter både på fjellet og i Hemsedal by, hvor man både kan få stillet sin tragt efter vådt og tørt. Der er desuden gode indkøbsmuligheder i Hemsedal.

Hemsedal byder på et bredt udvalg af hytter, store huse, lejligheder og hotelværelser, hvor langt størstedelen ligger tæt på både pister og lifter. Derudover er store dele af indkvarteringerne nye eller nyrenoverede og udstyret med alt det, man måtte få brug for i løbet af sin skiferie. På den måde bor man i Hemsedal bekvemt og tæt på det hele.

Udvalgte skirejser fra Hemsedal

Søg efter skirejser

Skistar Lodge Hemsedal

Ønsker I en skibolig med exceptionel beliggenhed, luksuriøs indretning og sjove aktiviteter i det familievenlige Hemsedal, er Skistar Lodge Hemsedal (tidligere Hemsedal Skistar Lodge Suite og Hemsedal Alpin Lodge) den perfekte skibolig til jer. Der venter jer et væld af skønne faciliteter i disse lækre skilejligheder.

Totten Lodge 4-6 personer

Totten Lodge er nye boliger fra sæson 2022/2023 beliggende lige ovenover Hemsedal Fjellandsby ved siden af grøn pist 50, der fører dig ned til liften R, hvorfra du nemt kommer videre til resten af skiområdet i Hemsedal (lift R og pist 50 er afhængig af natursne). Type: Lejlighed  Personer: 4, 4-5, 4-6 og 6  Størrelse: 55 - 100m2 Til pist: 50 m.  Indretning:  Stue: Kabel-TV  Soverum i 4 pers. 55-67m2: 1 rum med dobbeltseng. 1 rum med 2 enkeltsenge eller dobbeltseng eller Læs mere

Fjellnest

Store flotte lejligheder. Fjellnest er beliggende tæt på Hemsedal Skicenter, hvor der er aktiviteter, restauranter, barer og butikker. Der er ikke langt til pisten og børneområdet.Liftkort og skileje kan tilkøbes - Spar penge på en samlet "pakkerejse" igennem SnowTours.dk

Billeder og video fra Hemsedal


Brugernes anmeldelser af Hemsedal

Skiterræn
4,24
Liftsystem
4,13
Afterski
3,19
Byen
3,18
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
3,75
Offpiste
4,75
Hemsedal har en samlet score på 4,15 stjerner ud af 5. Baseret på 127 anmeldelser.
Hemsedal - kommercielt raketfart - Anmeldt d. 10/04 2022 18:58 - Oprettet af Klaus

Er kommet i Hemsedal gennem mere end 25 år. Fantastisk varieret skiområde, og jeg betragter det nærmest, som jeg komme lidt “hjem”. Har i mange år været fortaler for mulighederne i området, og indtaget forsvarsrollen, når andre omtalte Hemsedal som dyrt og småt. Indkvarteringsmulighederne og nybyggeri dukker op overalt i skiområdet, mens eneste reelle forbedring af selve skiområdet de seneste Læs mere

For den mest erfarne til børnefamilien. - Anmeldt d. 06/01 2019 19:35 - Oprettet af Bjørnar Jørgensen

Hemsedal har det hele, hvad angår udfordringer til de mest erfarne skiløbere i verden (dem møder du også i Hemsedal), til danskeren som har haft mange skiferier, begynderen og børnefamilien. Mangler du udfordringer i Hemsedal, så er det nok mere egne evner end mulighederne der mangler ;) Tag afsted tidligst i uge 6 (kan være koldt tidligt på vinteren) og Læs mere

Fantastisk for børn og familier - Anmeldt d. 30/10 2016 10:49 - Oprettet af Dea

Vi er i flere år kommet i HemsedL og andre norske destinationer. Instruktørerne her er meget børnevenlige og ligeledes er området. Er du en erfaren løber er der nok ikke udfordringer nok. Men hytterne ligger godt på fjeldet og der er mange muligheder for ski-in/ ski-out. Varmestuerne gør det også muligt om vinteren at have børnene med. Vi har været Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Skyet
Skyet
8ºC
5ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
8ºC
3ºC
0,0 mm
3,8 m/s
nordvest
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
8ºC
3ºC
0,0 mm
8,6 m/s
vest
Fredag
Skyet
Skyet
12ºC
2ºC
0,0 mm
3,3 m/s
syd-sydvest

Derfor bør familiens skiferie gå til Hemsedal

Hemsedal i Norge er mange børnefamiliers foretrukne valg af skisportssted - og det er med god grund. Herunder kommer vi lidt nærmere ind på de mange gode argumenter der er for at lade vinterens familieferie gå til Hemsedal.

Bred alsidighed og mange muligheder på jeres skiferie i Hemsedal

Hemsedal er et ski- og ferieparadis for den vinterglade familie. Hemsedal danner rammer om nogle gode faciliteter og et væld af muligheder for alle i familien. De voksne børn, der står på snowboard, de små, der skal lære at ski under trygge forhold, og forældrene, der vil forfine teknikker og øge sværhedsgrad på de avancerede pister, eller blot nyde naturen og træne konditionen i et skønt langrendsterræn. Hemsedal har det hele, og er ikke danskernes foretrukne skisportssted uden grund.

Masser af underholdning for børnene

Skirejsen til Hemsedal byder på gode forhold for børn, og der er indrettet områder kun for de små, hvor de kan lege og hygge sig i trygge omgivelser. Og fordi stedet er et anerkendt skisportssted for familier med børn, er der mange venner at finde for de mindste.

Børnene vil ofte opholde sig de samme steder, og da de danske familier udgør en stor andel af de besøgende, er der ingen sprogbarriere, der gør legen svær. Børnene kan på den måde skabe sig sine egne ferieminder, der ikke er dikteret af resten af familiens, hvilket giver børnene en glæde og en selvstændighedsfølelse.

Afterski for alle - gode muligheder på skiferien i Hemsedal

Mulighederne for afterski er mange, og der er noget for enhver smag. Her vil vi især fremhæve Stavkroa, der lægger hus og tag til flere forskellige temaer, og er kendt for at levere en afterski i verdensklasse.

Stavkroa har både en festlig afterski, en natklub, en rockbar og en lounge. Alt sammen har hver sin charme, og det er alene en smagssag, hvor man ønsker at opholde sig, når mørket falder på, og skiene er lagt på plads.

Er du til en klassisk afterski i snedækkede omgivelser med en god udsigt, så er også Skistua Restaurant & Afterski et besøg værd. Her er der plads og servering både ude og inde, du kan spise frokost, få noget varmt at drikke, eller nyde en kold øl til eftermiddagens afterski.

En skirejse til Hemsedal byder på gode spisesteder i naturskønne omgivelser

Alle beværtninger i Hemsedal er placeret for at opnå den mest autentiske skisportsoplevelse. Spisestederne tilbyder en lækker menu og en god udsigt, og alt sammen indenfor en overskuelig rækkevidde - men uden at ligge klods op og ned ad hinanden.

Kroken Bar & Bistro er et skønt lille sted med udendørs og indendørs servering. Udsigten er et postkort værdigt, og menuen er klassisk og lækker - der er noget for alle. Elgen Bar giver en troværdig og autentisk oplevelse med sit bjælkehyttedesign og højt til loftet - her har man lyst til at hænge ud.

Artikler om skiferie til Hemsedal

SkiStar investerer 400 millioner frem til 2023/24: Ny ekspreslift i Hemsedal

Nyheder i Norden: Endnu mere sne og endnu mere børnevenligt

Hemsedal - Det bedste sted for børnefamilien at lære at stå på ski!

Sneen er på plads i Norge - Se snedybder og webcams


Kort over Hemsedal

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Hemsedal. Klik på nålene for mere info. Der er 220 km fra Oslo til Hemsedal.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen