Skiferie i Obertauern

Obertauern (Østrig)

Rejsebureauer til Obertauern: DANSKI, Nortlander, SnowTrex.dk, Sunweb

Obertauern er med skiløb helt op i 2.500 meters højde ét af Østrigs mest snesikre skiområder. Den høje beliggenhed betyder, at området er snesikkert fra slutningen af november til begyndelsen af maj, hvormed skisæsonen er ekstra lang her. Byen Obertauern huser mindre end 1.000 faste indbyggere. Mulighederne for shopping er ikke voldsomt store, men der er dog mulighed for at foretage dagligvareindkøb. Og så oser byen af hygge og atmosfære.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Obertauern
Skiområdet: 1639-2350 m.o.h.
Byen: 1740 m.o.h.

100 pister i alt
60 km blå
36 km rød
4 km sort

Lifter: 27 stk.

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Skiløb i Obertauern

Skiliftene udgår både fra byens centrum og fra nord og syd, hvor de fordeler de mange skiløbere ud til de cirka 100 kilometer varierede pister, hvoraf hovedparten er blå og røde. Liftsystemet er rigtig godt og pisterne er nemme at finde rundt i. Begyndere på ski kan slå sig løs på pisterne ved Schaidbergbanen og Plattenkarnbanen, som er perfekte at øve skiteknikken på. For de mere rutinerede kan man søge mod den berømte Gamsleittenspitze. Her finder man en af de sorteste og stejleste pukkelpister i Europa.

Sammen med Mauterndorf, Fanningberg, Katschberg og Aineck indgår Obertauern i samarbejdet om et fælles liftkort kaldet Lungo Skipass, som udvider antallet af pistekilometre fra 100 til omkring 300.

Freestyle og freeride ved Kehrkopf

Ved 4-stolsliften Kehrkopf er der anlagt et freestyle og freeride område til adrenalinjægerne, der leder efter offpiste og freestyle-udfordringer. Snowparken har mere end 40 forhindringer fordelt på hop, rails, bokse og andre udfordringer. Snowparken er spredt ud over 3 pister, som til sammen har en fuld længde på 3 kilometer. Der er altså i Obertauern gode muligheder for at dyrke både freeride og freestyle skiløb eller snowboarding på skiferien.

Aftenskiløb på belyst piste

Er der ikke nok timer på dagen at stå på ski i? Så er der i Obertauern gode muligheder for at forlænge skidagen både mandag og torsdag. To gange i ugenligt er den 4-personers stolelift Edelweiss åben i tidsrummet fra kl. 19:00-22:00. Den 1.500 meter lange piste er her oplyst, og har man købt liftkort til mere end 1½ dag, så er brugen af lyspisten om aftenen inkluderet i liftkortet. Dermed er der gode muligheder for at stå på ski mellem de mørke bjerge og den smukke stjernehimmel.

Tæt på Danmark

Obertauern ligger 11 timers kørsel fra Padborg. Og det er kun de sidste små 20 kilometer der køres på landevej. Ellers er der super gode vejforbindelser på dels den tyske Autobahn og dels en lille stump på den østrigske Autobahn. Bemærk at der her skal købes en Autobahn-Vignette – et klistermærke der påføres bilens forrude så myndighederne kan se, at man har betalt for at køre på motorvej i Østrig. Kører man alligevel uden vignetten, og bliver man snuppet af politiet, så vanker der en straksbøde på op til 500 euro. En Vignette koster under 10 euro, og så er den gyldig i 10 dage.

Udvalgte skirejser fra Obertauern

Søg efter skirejser

Heart Hotel Aurora

Drømmer du om at bo tæt på pisten, central beliggenhed og østrigsk charme? - Så glæder vi os til at byde dig velkommen på Heart Hotel Aurora i Obertauern.

Hotel Obertauern Places (Ex Marietta)

Det stemningsfulde Hotel Obertauern Places ligger i Obertaurens hyggelige centrum og kun et stenkast fra liften, som på kort til fører dig op i det smukke, snedækkede pistelandskab. Hotel Marietta er indrettet med rustik charme og moderne faciliteter - den perfekte kombination for dig, som søger en komfortabel ferie i stemningsfulde omgivelser. Hotellet har to forskellige restauranter at vælge imellem, og da din ferie er inkl. halvpension, er både morgenmad og en 4-retters aftenmenu betalt hjemmefra. Efter en dejlig dag Læs mere

Billeder og video fra Obertauern


Brugernes anmeldelser af Obertauern

Skiterræn
4,78
Liftsystem
4,89
Afterski
4,00
Byen
3,67
Børnevenlighed
4,67
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
3,83
Offpiste
3,83
Obertauern har en samlet score på 4,27 stjerner ud af 5. Baseret på 9 anmeldelser.
Super område - Anmeldt d. 26/02 2020 19:03 - Oprettet af Metmasu

Vi var i Obertauern i uge 7, og oplevede både god plads på pisterne og meget korte liftkøer trods vinterferieuge. Sneen var helt perfekt og området hænger rigtig godt sammen. Det var 13. gang vi var afsted og Obertauern er helt klart et af bedste steder vi har været og et af de steder vi skal besøge igen! Med i Læs mere

Fantastiks sted, vel nok bedste sted nogensinde - Anmeldt d. 10/04 2017 14:08 - Oprettet af Martin Mølholt

Var i uge 12 afsted til denne oversette perle, må sige at jeg er virkelig imponeret over dette sted, jeg har været flere steder i Østrig men må sige at dette område overæskede mig virkelig positivt, der er alt lige fra gode blå for nybegynder, til sorte for øvede skiløbere, et helt i gemmen fantastisk skiområde, hvor man virkelig kan Læs mere

Godt og overskueligt skiområde uden liftkøer. - Anmeldt d. 21/02 2017 22:49 - Oprettet af Poul Erik Sørensen

Deltagerne på årets skirejse bestod af 3 garvede skiløbere og en nybegynder, som efter en kort prøvetur på begynderbakken (findes i begge ender af området) kom med op i skiterrænnet. Her findes alle pistekategorier med særdeles god mulighed for sikker offpiste, når forholdene i øvrigt gør det muligt. Snesikkerheden er stor - p.t. ca. 170 cm på bjerget - Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Skyet
Skyet
14ºC
6ºC
0,0 mm
2,8 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Let regn
Let regn
7ºC
6ºC
0,5 mm
3,9 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
14ºC
4ºC
0,0 mm
3,4 m/s
nord-nordvest
Torsdag
Regn
Regn
6ºC
4ºC
12,7 mm
0,8 m/s
øst-sydøst

Derfor bør vinterens skiferie gå til Obertauern

Østrigske Obertauern er et godt valg af destination for vinterens skiferie. Området har meget at byde på for unge såvel som ældre, og der er alle muligheder for at komme hjem med nogle fede oplevelser og gode minder i bagagen.

Nedenfor vil vi komme med de bedste af de mange gode grunde til at tage en skirejse til Obertauern.

Autentisk og idyllisk skiferie til Obertauern

Obertauern hører ikke til de største skisportssteder, men til gengæld til et af de højeste. Der er derfor en høj sandsynlighed for både sne og sol, hvilket sammen skaber de absolut bedste betingelser for en smuk skisportsoplevelse. Obertauern ligger godt og uforstyrret i en uspoleret natur, og byder på idyl, romantik og ro så langt øjet rækker.

Alsidighed i niveau og sværhedsgrad - alle kan være med på skirejsen til Obertauern

Obertauern har et godt udvalg i pisterne, der er fordelt ud på blå, røde og enkelte sorte pister. Sværhedsgraden er i den høje ende, og der er mest for "den røde løber", men der findes også en rigtig god skiskole, hvor børnene trygt kan sættes af, og flere bløde blå løjper, hvor voksne og børn kan løbe sammen.

Obertauern er altså et godt valg både for børnefamilien, der søger kvalitetstid sammen, og har lidt individuelle behov, samt for vennerne, der søger at avancere og udvikle eget skiløb.

God beliggenhed og overkommelig transporttid

Som tidligere nævnt, så ligger Obertauern i køreafstand fra Danmark, hvilket giver mange flere muligheder for spontanitet og fleksibilitet, end en flyrejse gør. Der er meget at se i Østrig, og det er en klar fordel at have bil med, hvis man nogle dage gerne vil en tur ind i landet, væk fra skisportsstedet, eller blot rundt og få nogle andre oplevelser på skiferien i Obertauern.

Muligheder for afterski i Obertauern

Obertauern har gode mulighed for afterski - særligt for de unge, festglade skiløbere. Af gode barer kan vi i flæng nævne Edelweissalm, der har en skøn beliggenhed midt i snelandskabet og som serverer både indendørs og udendørs, Lürzer Alm, der om nogen er kendt for at kunne stable en fest på benene, og People Bar, der har en hyggelig værtshusstemning og altid kolde øl.

Nogle mener, at Obertauern har Østrigs bedst afterski - og vi er ikke uenige.

Gode restauranter og mad af høj kvalitet

I Obertauern er der et godt udvalg af spisesteder, og der er menukort for enhver smag. Lazy Flamingo Dinner er et oplagt valg, hvis du har tømmermænd og mangler noget luksus fastfood, FRITZ & FRIEDRICH er for gourmeten, der sætter pris på et godt vinkort og en kulinarisk oplevelse, og Herzenslust er Østrigsk autenticitet når det er allerbedst.

Obertauern har meget at byde på, på den sociale scene. Der er gjort særligt meget ud af både spisesteder og afterski, og stederne leverer år efter år. Obertauern er et oplagt valg for de, der værdsætter oplevelserne udenfor pisterne lige så meget som selv skisporten.

Artikler om skiferie til Obertauern

Obertauern – som en perle i en muslingeskal

Obertauern, det danskerukendte skisportssted i Alperne

Her er de 7 stejleste pister i Alperne

Obertauern – lækkert effektivt pisteskiløb


Kort over Obertauern

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Obertauern. Klik på nålene for mere info. Der er 1233 km fra Kolding til Obertauern.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen