Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Obertauern

Obertauern (Østrig)

Rejsebureauer til Obertauern: DANSKI, Nortlander, SnowTrex.dk

Obertauern er med skiløb helt op i 2.500 meters højde ét af Østrigs mest snesikre skiområder. Den høje beliggenhed betyder, at området er snesikkert fra slutningen af november til begyndelsen af maj, hvormed skisæsonen er ekstra lang her. Byen Obertauern huser mindre end 1.000 faste indbyggere. Mulighederne for shopping er ikke voldsomt store, men der er dog mulighed for at foretage dagligvareindkøb. Og så oser byen af hygge og atmosfære.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Obertauern
Skiområdet: 1639-2350 m.o.h.
Byen: 1740 m.o.h.

100 km pister i alt
60 km blå
36 km rød
4 km sort

Lifter: 27 stk.

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2
Mere information om Obertauern under banneret

Skiløb i Obertauern

Skiliftene udgår både fra byens centrum og fra nord og syd, hvor de fordeler de mange skiløbere ud til de cirka 100 kilometer varierede pister, hvoraf hovedparten er blå og røde. Liftsystemet er rigtig godt og pisterne er nemme at finde rundt i. Begyndere på ski kan slå sig løs på pisterne ved Schaidbergbanen og Plattenkarnbanen, som er perfekte at øve skiteknikken på. For de mere rutinerede kan man søge mod den berømte Gamsleittenspitze. Her finder man en af de sorteste og stejleste pukkelpister i Europa.

Sammen med Mauterndorf, Fanningberg, Katschberg og Aineck indgår Obertauern i samarbejdet om et fælles liftkort kaldet Lungo Skipass, som udvider antallet af pistekilometre fra 100 til omkring 300.

Freestyle og freeride ved Kehrkopf

Ved 4-stolsliften Kehrkopf er der anlagt et freestyle og freeride område til adrenalinjægerne, der leder efter offpiste og freestyle-udfordringer. Snowparken har mere end 40 forhindringer fordelt på hop, rails, bokse og andre udfordringer. Snowparken er spredt ud over 3 pister, som til sammen har en fuld længde på 3 kilometer. Der er altså i Obertauern gode muligheder for at dyrke både freeride og freestyle skiløb eller snowboarding på skiferien.

Aftenskiløb på belyst piste

Er der ikke nok timer på dagen at stå på ski i? Så er der i Obertauern gode muligheder for at forlænge skidagen både mandag og torsdag. To gange i ugenligt er den 4-personers stolelift Edelweiss åben i tidsrummet fra kl. 19:00-22:00. Den 1.500 meter lange piste er her oplyst, og har man købt liftkort til mere end 1½ dag, så er brugen af lyspisten om aftenen inkluderet i liftkortet. Dermed er der gode muligheder for at stå på ski mellem de mørke bjerge og den smukke stjernehimmel.

Tæt på Danmark

Obertauern ligger 11 timers kørsel fra Padborg. Og det er kun de sidste små 20 kilometer der køres på landevej. Ellers er der super gode vejforbindelser på dels den tyske Autobahn og dels en lille stump på den østrigske Autobahn. Bemærk at der her skal købes en Autobahn-Vignette – et klistermærke der påføres bilens forrude så myndighederne kan se, at man har betalt for at køre på motorvej i Østrig. Kører man alligevel uden vignetten, og bliver man snuppet af politiet, så vanker der en straksbøde på op til 500 euro. En Vignette koster under 10 euro, og så er den gyldig i 10 dage.

Udvalgte skirejser fra Obertauern

Søg efter skirejser

Skinetworks Hotel Marietta

Lækkerhed og livsnyderi lige ved pisten.

Billeder og video fra Obertauern


Brugernes anmeldelser af Obertauern

Skiterræn
4,78
Liftsystem
4,89
Afterski
4,00
Byen
3,67
Børnevenlighed
4,67
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
3,83
Offpiste
3,83
Samlet score er 4,27 stjerner ud af 5 . Baseret på. 9 anmeldelser.
Super område - Anmeldt d. 28/09 2022 18:33 - Oprettet af Metmasu

Vi var i Obertauern i uge 7, og oplevede både god plads på pisterne og meget korte liftkøer trods vinterferieuge. Sneen var helt perfekt og området hænger rigtig godt sammen. Det var 13. gang vi var afsted og Obertauern er helt klart et af bedste steder vi har været og et af de steder vi skal besøge igen! Med i Læs mere

Fantastiks sted, vel nok bedste sted nogensinde - Anmeldt d. 28/09 2022 18:33 - Oprettet af Martin Mølholt

Var i uge 12 afsted til denne oversette perle, må sige at jeg er virkelig imponeret over dette sted, jeg har været flere steder i Østrig men må sige at dette område overæskede mig virkelig positivt, der er alt lige fra gode blå for nybegynder, til sorte for øvede skiløbere, et helt i gemmen fantastisk skiområde, hvor man virkelig kan Læs mere

Godt og overskueligt skiområde uden liftkøer. - Anmeldt d. 28/09 2022 18:33 - Oprettet af Poul Erik Sørensen

Deltagerne på årets skirejse bestod af 3 garvede skiløbere og en nybegynder, som efter en kort prøvetur på begynderbakken (findes i begge ender af området) kom med op i skiterrænnet. Her findes alle pistekategorier med særdeles god mulighed for sikker offpiste, når forholdene i øvrigt gør det muligt. Snesikkerheden er stor - p.t. ca. 170 cm på bjerget - Læs mere

Mere information om Obertauern under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Skyet
Skyet
7ºC
5ºC
0,0 mm
2,6 m/s
syd
Torsdag
Let regn
Let regn
5ºC
3ºC
1,4 mm
2,6 m/s
sydøst
Fredag
Skyet
Skyet
6ºC
3ºC
1,9 mm
1,0 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Skyet
Skyet
12ºC
3ºC
0,0 mm
1,4 m/s
syd-sydvest

Kort over Obertauern

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Obertauern. Klik på nålene for mere info. Der er 1233 km fra Kolding til Obertauern.

Find tilbud på skirejser