Tag på weekend ski i Tyskland


Når du har brug for at få fart under skiene, men fridagene eller økonomien ikke rækker til en uges ekstra skiferie, så er en mini skiferie i Tyskland, lige hvad du har brug for.

Vi mener, at skiweekender i Tyskland er ret undervurderede - her kommer du langt på 5 timer i en bil, og priserne er ofte bedre end på de store destinationer i Alperne. Læs, hvordan du får en god og billig skiferie til Tyskland.

Herunder får du gode ideer til skiweekender i Tyskland, der ligger henholdsvis 3, 5 og 12 timer, hvis du hopper i bilen fra den danske grænse.

Indoorski på skiferien i Nordtyskland - 3 timer fra Danmark

Nær Hamborg, ikke meget mere end et par timers kørsel syd for den dansk-tyske grænse, ligger de første muligheder for at få nogle sjove dage i sneen i form af Hamburg-Wittenburg Alpincenter samt Snowdome Bispingen. Ganske vist er indendørs skiløb ikke lige så charmerende som at drøne ned af de store pister i Alperne. Men fordelene er dog mange!

Hamborgs skisæson varer 365 dage om året, er 100% snesikker, og så er det billigt. Liftkort koster i omegnen af 30 – 36 euro pr. dag, og grundet den korte distance, er det ikke nødvendigt at booke overnatning, som ellers også kan fås til meget beskedne priser. Desuden har begge skihaller snowparks med masser af rails, boxes og som regel også nogle kickers, så især parkrotterne – nye såvel som erfarne – snildt kan få flere dages sjov ud af skiløbet i Hamborg.

Midttyskland - Kort skiferie (5 timer fra Danmark)

Godt og vel 5 timers kørsel fra grænsen ligger Winterberg, som er en del af Sauerland Skiområdet. Her kan du boltre dig på ca. 50 kilometer løjper som fordeler sig over blå, røde og sorte pister. Der er også rig mulighed for at nyde 220 kilometer langrend i skiområdet, der ligger op til 842 meter over havets overflade. En oplagt destination til en kort skiferie til Tyskland. 

Copyright: DZT/Florian Trykowski

Området er rimeligt snesikkert, da de har et godt snekanonsystem, hvilket gør det muligt for de fleste skiløbere at nyde en forlænget weekend i Winterberg. Området er ofte overset af danskere, hvilket ikke er helt rimeligt. Stedet kommer til sin ret, fordi det er et godt område til en god og billig weekendtur til Tyskland!

Mange af de samme ting kan siges om Harzen, som ligger ca. lige så langt fra grænsen. Her går skiløbet op til ca. 1.000 meters højde, og er også ganske overkommeligt at betale sig fra, hvis du drømmer om en skiferie i Nordtyskland.

De tyske alper - 12 timer fra Danmark

Er du villig til at køre længere på din mine skiferie til Tyskland, når du til destinationer som Garmisch-Partenkirchen og Berchtesgaden, der begge ligger ved foden af alperne.

Garmisch-Partenkirchen virker i og for sig meget Østrigsk, har 118 kilometer pister, strækker sig op til 2.830 meter over havets overflade, også er det Tysklands eneste skiområde med en gletscher.

Det mindre kendte Berchtesgaden består af flere forskellige skiområder, som tilsammen har ca. 60 kilometer pister, der ligger op til 1.800 meters højde. Der er fine busforbindelser mellem områderne. De sydtyske områder har den fordel, at de er noget billigere end de kendte østrigske områder, men det skal nævnes, at når man først er ved foden af alperne, er der under en times kørsel til de store østrigske skiområder!

Copyright: DZT/Jens Wegener
Her ses bjergene på vej op mod mod Zugspitze, Garmisch Partenkirchen

Undgå højsæsonen, når du vil på skiweekend i Tyskland

Tyskland er som udgangspunkt billigt at stå på ski i, men ligesom i alperne er det en god idé at tage afsted uden for de travleste uger. Som nævnt har Hamborgs skihaller åbent året rundt, mens Winterberg som regel er åbent fra midt december til midt marts. I Sydtyskland strækker sæsonen sig noget længere, så du også kan tage på mini skiferie til Tyskland senere på året.

Eksempler på weekendskiture til Tyskland

Ønsker du at finde eksempler på weekendskiture, kan du benytte dig af vores søgefunktion nedenfor. Tryk på de forskellige rulle-menuer, for at få indsnævret din søgning, således i finder en rejse der passer til jer. Alle skirejserne er sat til "korte skirejser", hvilket betyder, at du vil blive vist korte skirejser til Tyskland.

Vil du tjekke vejret, inden du booker? Se webcams og snestatistik fra Tyskland her.
Var det alligevel ikke Tyskland du ville til, kan du finde gode weekendski tips til: Østrig, Italien, Sverige, Frankrig eller Norge her.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen