Tag på weekend ski i Tyskland


Weekendski i Tyskland

Når du har brug for at få fart under skiene, men fridagene eller økonomien ikke rækker til en uges ekstra skiferie, så er en weekend i sneen, lige hvad du har brug for. En hurtig weekendskitur kan der næsten altid blive plads til i budgettet, så længe man ikke insisterer på at flyve business-class lige til München. Her er en ofte meget overset destination vores nabo mod syd - Tyskland. En land der også gør sig godt til gruppeture.

Her kommer man langt på 5 timer i en bil og priserne er ofte noget mere overskuelige end på de store destinationer i alperne.

Læs her hvordan du får en god og billig skiferie til Tyskland

Indoorski

Nær Hamborg, ikke meget mere end et par timers kørsel syd for den dansk-tyske grænse, ligger de første muligheder for at få nogle sjove dage i sneen i form af Hamburg-Wittenburg Alpincenter samt Snowdome Bispingen. Ganske vist er indendørs skiløb ikke lige så charmerende som at drøne ned af de store pister i Alperne. Men fordelene er dog mange! Hamborgs skisæson varer 365 dage om året, er 100% snesikker, og så er det billigt. Liftkort koster i omegnen af 30 – 36 euro pr. dag, og grundet den korte distance, er det ikke nødvendigt at booke overnatning, som ellers også kan fås til meget beskedne priser. Desuden har begge skihaller snowparks med masser af rails, boxes og som regel også nogle kickers, så især parkrotterne – nye såvel som erfarne – snildt kan få flere dages sjov ud af skiløbet i Hamborg.

Midttyskland

Godt og vel 5 timers kørsel fra grænsen ligger Winterberg, som er en del af Sauerland Skiområdet. Her kan du boltre dig på ca. 50 kilometer løjper som fordeler sig over blå, røde og sorte pister. Der er også rig mulighed for at nyde 220 kilometer langrend i skiområdet, der ligger op til 842 meter over havets overflade. Området er rimeligt snesikkert, da de har et godt snekanonsystem, hvilket bestemt gør det muligt for de fleste skiløbere at nyde en forlænget weekend i Winterberg. Området er ofte overset af danskere, hvilket ikke er helt rimeligt. Stedet kommer til sin ret, fordi det er, hvad det er – et rigtigt godt område til en god og billig weekendtur! Mange af de samme ting kan siges om Harzen, som ligger ca. lige så langt fra grænsen. Her går skiløbet op til ca. 1.000 meters højde, og er også ganske overkommeligt at betale sig fra.

De tyske alper

Er man villig til at køre længere, når man sidst til destinationer som Garmisch-Partenkirchen og Berchtesgaden, der begge ligger ved foden af alperne. Garmisch-Partenkirchen virker i og for sig meget Østrigsk, har 118 kilometer pister, strækker sig op til 2.830 meter over havets overflade, også er det Tysklands eneste skiområde med en gletscher. Det mindre kendte Berchtesgaden består af flere forskellige skiområder, som tilsammen har ca. 60 kilometer pister, der ligger op til 1.800 meters højde. Der er fine busforbindelser områderne imellem. De sydtyske områder har den fordel, at de er noget billigere end de kendte østrigske områder, men det skal nævnes, at når man først er ved foden af alperne, er der under en times kørsel til de store østrigske skiområder!

Undgå højsæsonen

Tyskland er som udgangspunkt billigt at stå på ski i, men ligesom i alperne er det, set ud fra et økonomisk synspunkt, en rigtig god idé at tage afsted uden for de travleste uger. Som nævnt har Hamborgs skihaller åbent året rundt, mens Winterberg som regel er åbent fra midt december til midt marts. I Sydtyskland strækker sæsonen sig noget længere.

Eksempler på weekendskiture:

Ønsker du at finde eksempler på weekendskiture, kan du benytte dig af vores søgefunktion nedenfor. Tryk på de forskellige rulle-menuer, for at få indsnævret din søgning, således i finder en rejse der passer til jer. 

Ved i allerede nu, at i ønsker at rejse med bil, så vælger du at klikke på "Kør-selv" under transport menuen, ved du samtidig også hvor mange personer i er, så tryk på knappen "Udvidet søgning", der giver dig mulighed for at svare på endnu flere kriterier. Så snart du har svaret på alle dem du kan, trykker du på den grønne knap, hvor der vises alle de steder du/i kan komme på ski. Alle skirejserne er sat til "korte skirejser" hvilket betyder at du vil blive vist korte skirejser til Tyskland med mindre end 5 skidage. 

Se webcams og snestatistik fra Tyskland her

Var det alligevel ikke Tyskland du ville til, kan du finde gode weekendski tips til: Østrig, Italien, Sverige, Frankrig eller Norge her.

Find tilbud på skirejser