Skiferie i Andorra

Skiferie i  Andorra Den lille stat Andorra er det højeste og største område for skiløb i Pyrenæerne. Der er 2 store skiområder som samlet har 187 pister med en samlet længde på 300 km, hvor 1460 snekanoner sørger for at det er muligt at stå på ski hele sæsonen. Desuden er der et højt placeret langrendsområde. De 700 professionelle skiinstruktører kan hjælpe dig med at få det meste ud af dit skiløb.

Find skirejser til Andorra

De tre områder er:
La Rabassa, beliggende 2.050 meter over havet. Primært langrendsområde, med 15 km. løjper. Der er specielle ruter til at gå i snesko på, og et område til børn med mulighed for at kælke, bygge igloer osv.

Vallnord har 90 km. pister fordelt på 77 pister der ligger i 1550 - 2625 meters højde. Der er 400 snekanoner, 250 skiinstruktører i 3 skiskoler og 44 topmoderne lifter med en kapacitet på 55.000 pers./time.

Grandvalira har 200 km. pister fordelt på 110 pister der ligger i 1710 - 2640 meters højde. Der er 1075 snekanoner, 450 skiinstruktører i 7 skiskoler og 66 topmoderne hovedsageligt ekspres stolelifter med en kapacitet på 100.700 pers./time.

Artikler om Andorra fra Skisport.dk

Brugerne om Andorra

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Andorra sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,40
Liftsystem:
4,10
Afterski:
2,95
Byerne:
3,25
Børnevenlighed:
4,88
Begyndervenlighed:
4,75
Prisniveau:
4,71
Off-piste:
4,00
Samlet score er 4,13 / 5 ud fra 20 anmeldelser.

Andorra i forårssolen | Skrevet den 22/03 2017 | Bedømmelse af Grandvalira

Oprettet af Lone Pedersen

For mange år siden havde jeg tanker om en skitur til Andorra, men det blev først til noget i år. Vi har lige været der i uge 10. Masser af sol, næsten for meget, men dog god sne (lidt tung om eftermid...
dagen). Et dejligt skiområde med mange gode røde og blå piste, som vi gerne skal besøge igen - og ikke først om mange år! Vi rejste med fly fra Billund til Barcelona, transfer med bus til Encamp, hvor vi boede på hotel Guillem - et hotel med 1/2 pension (rigtig dejlig morgenbuffet og 3-retters aftensmad med mange valgmuligheder). På hotellet var der fin wellness (pool, spa, sauna og dampbad). Der blev gjort rent hver dag, så det var en fornøjelse. Vi valgte at bo i byen, hvor vi skulle med bus og gondol for at komme op i skiterrænet. Det går der tid med, men så havde vi mulighed for at gå aftentur i Encamp. Vi havde liftkort i 6 dage, men valgte at tage en fridag fra skiene for at se hovedstaden Andorra-la-Vella. En anden måde for os at kombinere skiferie med lidt kulturelt - ikke så tosset. Landet vil også være meget velegnet til vandreture og byture om sommeren. Kan anbefales til folk, der ikke er helt nybegyndere på ski og som nyder aftenstilhed. Der var helt stille fra kl. 22, så er du til fest, farver og støvledans, er Encamp ikke sagen.
Læs mere

Vinterferie i Andorra | Skrevet den 19/02 2017 | Bedømmelse af Grandvalira

Oprettet af 32

Er netop vendt hjem efter en uge på ski i Andorra. Skiterrænet er fantastisk - yderligere omtale er ikke nødvendigt. Derimod er det en myte, at der ikke er liftkøer i Andorra. Faktisk har jeg aldrig o...
plevet så meget liftkø som her. 20 minutters kø ved de centrale lifter er normalt, når klokken har passeret 10. Der er først udsigt til forbedring efter midten af marts, når antallet af turister har toppet. Eller hvis de centrale lifter opgraderes. Havde dog alligevel en dejlig tur. Lækkert vejr, god mad og som nævnt fantastisk skiterræn.
Læs mere

Her kan du se et kort med skiområderne i Andorra. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.