Skiferie i Sölden

Sölden (Østrig)

Rejsebureauer til Sölden: DANSKI, FJÄLLFERIE, Nortlander, SKILINK, SnowTrex.dk, Sunweb

Sölden er beliggende i det vestligste Østrig - og har et særdeles velfungerende skiterræn. Destinationen er det sted i alperne, hvor man finder flest bjerge over 3.000 meters højde (der er cirka 90 af slagsen). Af den grund ligger langt det meste af skiområdet over trægrænsen. Terrænets længste nedfart er på ikke mindre end 11 kilometer.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2

Skiløb af højeste kvalitet i Sölden

Selvom Sölden ikke er et af de største skisportsområder i Østrig, så har området det hele, skiløbet er af højeste kvalitet og liftsystemet moderne og effektivt. Der er hele 144 pistekilometer og 31 lifter, hvilket giver mulighed for udsøgt skiløb på 2 gletsjere og intet mindre end 3 toppe i over 3.000 meters højde. Områdets høje beliggenhed og mulighed for gletsjer skiløb betyder, at man altid kan forvente gode forhold hele sæsonen igennem. Sölden påstår selv, at de tilbyder hele 400 kvadratmeter piste per skiløber - så der er masser af plads at svinge skiene på. Når benene bliver trætte eller energidepoterne skal fyldes op, så er det muligt at besøge en af de 33 hytter, der ligger i skiområde, hvor man blandt andet kan nyde klassiske østrigske retter eller en varm chokolade.

Sölden er både for begynderen og den øvede skiløber

For børn og begyndere findes der i Sölden mange gode lange blå pister fordelt i hele området. Der er også et dedikeret området på nederste del af Gaislachkogl med tilknyttede træklifter, hvor det for alvor er muligt at boltre sig og øve teknikken, så man er klar til at komme med længere op. Den øvede skiløber kan komme vidt omkring i området og blive udfordret både på pister, pukler og i offpisten under en skiferie i Sölden.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Sölden.

Snowpark og Funslopes

For børn og legelystne sjæle findes der i området Snowpark Giggijoch mellem Giggijoch og Rotkogjoch, som er hele 744 meter lang og 6 hektar stor. Der er et stort udvalg af udfordringer både til begynderen, den øvede og eksperterne, som alle kan give sig i kast med utallige hop, rails, bokse og andre spændende forhindringer. Derudover findes også to funslopes i området: Funslope Giggijoch og Kinderfunslope Heidebahn. Funslopes er et mix mellem en snowpark, skicross og en almindelige piste. På Funslope Giggijoch finder man en 680 meter lang bane med bølger, skarpe sving og tunneller.

Sölden og Hochsölden

Sölden by ligger i 1.377 meters højde og er kendt for at være en aktiv by både på og af pisterne. Foruden at rumme et af Østrigs bedste skiområder, så byder byen på hyggelig stemning og gode indkvarteringsmuligheder i alle prisklasser. Sölden er uden tvivl en ung by med masser af liv, men der findes også en roligere del af byen. I denne del finder man idylliske bjerghytter, romantiske vintervandreture og naturskønne kælkebakker, hvor man ikke er i tvivl om, at man befinder sig midt i den tyrolske natur.

Tager man Giggijoch-liften op fra Sölden rammer man næsten direkte ind i Hochsölden, som er byens afstikker oppe på bjerget. Hochsölden ligger i hele 2.090 meters højde og er den perfekte destination, hvis man ønsker at bo med ægte ski-in/ski-out på skiferien. Her kan man bo både helt luksuriøst på 4-stjernet hotel, på morgenmadspension eller i lejlighed. Turen op til Hochsölden går af en lang panoramisk vej, som er ryddet og sikker hele vinteren. Når man først ankommer til Hochsölden, kan bilen trygt parkeres i den underjordiske parkeringskælder resten af ferien.

Oplev Sölden uden ski

Når skiferien i Sölden skal byde på andet end skiløb, kan man forsøge sig med nogle af de mange andre sportsgrene, som man kan udfolde sig med i byens store sportscenter, som tilbyder intet mindre end 30 forskellige. Har man ikke fået nok frisk bjergluft i løbet af skidagen, så kan man også tage på kælketur på Söldens 7,3 kilometer lange kælkebane fra Gaislachkogl mellemstation. Den er både åben om dagen og om aftenen. Der er også mulighed for at løbe på langrend, stå på skøjter eller tage på vandretur med snesko.

Afterskiing i alperne

Man må ikke glemme, at Østrig er verdenskendt for sin afterski. I Sölden kan man besøge en af de mange paraplybarer, der findes i byen. Man kan også besøge Jacob Weinfassel eller Grizzly Bar.

Udvalgte skirejser fra Sölden

Søg efter skirejser

Hotel Riders In

Bo i hjertet af Sölden, på et lækkert hotel, der blandt andet byder på en overdådig morgenbuffet.

Gasthof Neue Post 2-4 personer

Gasthof Neue Post ligger i den lille landsby Zwieselstein 4 km syd for Sölden. En rolig og smuk placering klemt inde mellem de høje alpetoppe. Her sørger Elisabeth og Markus Streiter for, at du føler dig hjemme. I Neue Post er der restaurant, bar, bordtennis, pejsestue, skirum samt wellness område med saunaer.  Lige overfor Gasthof Neue Post holder skibussen, som kører til Sölden hver 10. minut. Desuden kører der fra samme sted hver 20. minut skibus længere sydpå til skiområdet Læs mere

Vaya Hotel Sölden

Vaya Excellent [https://www.sunweb.dk/skiferie/koncepter/excellent] Hotel Sölden er et lækkert luksushotel med en rigtig god beliggenhed i centrum af Sölden. Med liften kun 300 meter væk, er dette hotel det ultimative sted for en ubekymret skiferie. Dette Excellent hotel tilbyder fine værelser og suiter, som er udstyret med mange faciliteter. Samtlige værelser og suiter har smukt interiør og nogle skønne senge, et stilfuldt badeværelse, minibar og balkon eller terrasse med udsigt over det omkringliggende område. Som gæst på VAYA Hotel Læs mere

Billeder og video fra Sölden


Brugernes anmeldelser af Sölden

Skiterræn
4,24
Liftsystem
4,18
Afterski
4,07
Byen
3,77
Børnevenlighed
3,33
Begyndervenlighed
3,50
Prisniveau
3,50
Offpiste
3,67
Sölden har en samlet score på 3,78 stjerner ud af 5. Baseret på 160 anmeldelser.
Sölden - Herretur i Januar - Anmeldt d. 22/02 2017 17:54 - Oprettet af John Frank Paulsen

Godt ski terræn, især gletcher området var super.Højt beliggende helt op til 3.249 meter o.h. - sneen var super, dog var det koldt og blæsende i denne højde.Vi boede kun 100 meter fra den nye Giggijoch lift, en super lift uden køer overhovedet.Kun 100 meter til Schirmbar, afterski midt i byen, supergodt.Vi kommer igen Læs mere

Altid en god oplevelse - Anmeldt d. 22/02 2016 08:04 - Oprettet af Jesper Pape

Vi er lige vendt hjem fra endnu en tur til Sölden, og det var som altid en rigtig god oplevelse. Vejret var i uge 7/2016 meget omskifteligt men sneen var fantastisk - både på og udenfor pisterne. De højtliggende pister garanterer høj snesikkerhed og området tilbyder mange gode pister for både begynder og ekspert.

Sölden - Anmeldt d. 17/02 2016 13:11 - Oprettet af Kim

Sölden er egentlig et fint område men jeg syntes ikke pisterne er forskellige, primært tager man liften op og kører de samme pister igen igen. Hvis man skal til Gletcheren så tager det mega lang tid at kommer derover med lift.Gletcheren har desværre fyldt med træklifte. Afterski og natterliv er godt og prismæssigt ligger det under Stanton og Ischgl Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
19ºC
8ºC
0,0 mm
3,0 m/s
syd
Tirsdag
Regn
Regn
16ºC
10ºC
0,8 mm
1,5 m/s
vest
Onsdag
Let regn
Let regn
20ºC
11ºC
0,7 mm
1,4 m/s
syd-sydvest
Torsdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
10ºC
1,1 mm
0,9 m/s
nord-nordvest

Derfor bør du tage familien med på skiferie i Sölden

Sölden er en lille skisportsperle, og området har en helt særlig charme over sig. Dette højt beliggende skisportssted har rigtig meget at byde på, og er en oplagt destination for familien eller kæresteparret, der søger ro og idyl.

Herunder får du alle de gode grunde til, at Sölden er et besøg værd. Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor vinterens skirejse skal gå til, så læs blot videre her.

Autentisk Østrigsk skiferie i Sölden

I Sölden får du den helt autentiske Østrigske skiferie, der på alle måder er uspoleret og "ren". Én af de mange fordele ved at rejse til de mindre skisportssteder er, at disse områder kan bevare det naturlige element bedre end de større steder kan. I Sölden vil du opleve forhold, der holder en særdeles høj standard, og du vil blive mødt af en ro, du sjældent forbinder med det at være på skiferie. Området holder et højt niveau - sportsligt såvel som i naturoplevelserne, og det kan du se frem til, hvis du vælger en skirejse til Sölden.

Alsidighed i niveau og sværhedsgrad på skirejsen til Sölden

Som det er beskrevet tidligere, så mærker man ikke, at Sölden er et mindre skisportssted, når først man er afsted på pisterne. Sölden danner rammer om nogle enorme strækninger, stejle nedfald og gode slalomstier. Og på samme tid nogle rigtig gode forhold for børn og nybegyndere - inklusiv en særlige velrenommeret skiskole. Sölden har i sandhed noget for alle, og henvender sig særligt til familien, der har forskellige individuelle behov.

Smuk natur og hyggelig by

Sölden ligger fantastisk smukt placeret højt oppe i Alperne. Du har en udsigt, der er et postkort værdigt, og området byder på mange muligheder for at udforske og opleve naturen - hvad end du vil afsted på ski, i kane eller på snescooter. Her kan du tage børnene i hånden og give dem en naturoplevelse, der er helt i særklasse.

Den lille by byder på både hygge og romantik. Stilen er klassisk Østrigsk med træhuse og levende lys alle vegne. Der findes forskellige muligheder for afslappende og romantiske spa-behandlinger, og der er masser af leg og hyggelige arrangementer for børn og barnlige sjæle rundt omkring i den lille bjergby.

Gode muligheder for festlig afterski i Sölden

Østrigs måske vildeste afterski oplevelse finder du i Sölden - og det er meget sagt, når vi kender Østrigs afterski kultur. Schirmbar er kendt for at være stedet, man ikke vil hjem fra. Her er der dans på bordene, natklub stemning, et eksklusivt udtryk, høj musik og kolde drinks. Schirmbar leverer en afterski så tro mod sin egen stilart, at den må opleves.

Og er du ikke til den helt vilde fest, eller har du taget børnene med, så er Marco's et oplagt og godt valg til en hyggelig afterski. Marco's ligger centralt og har både indendørs- og udendørsservering, en smuk udsigt, en god frokostmenu og både varme og kolde drikke. Her har vi i øvrigt ladet os fortælle, at burgeren på Marco's er i en klasse helt for sig.


Artikler om skiferie til Sölden

Et tip til en fed skiferie i efteråret

På testtur til Sölden i efteråret

Sölden – højt, bredt og lækkert!

Nyheder i Tirol til vinteren 19/20


Kort over Sölden

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sölden. Klik på nålene for mere info. Der er 1154 km fra Kolding til Sölden.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen