Skiferie i Sölden

Sölden (Østrig)


Sölden er beliggende i det vestligste Østrig - og har et særdeles velfungerende skiterræn. Destinationen er det sted i alperne, hvor man finder flest bjerge over 3.000 meters højde (der er cirka 90 af slagsen). Af den grund ligger langt det meste af skiområdet over trægrænsen. Terrænets længste nedfart er på ikke mindre end 11 kilometer.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sölden
Skiområdet: 1377-3250 m.o.h.
Byen: 1377 m.o.h.

141 km pister i alt
45 km blå
73 km rød
23 km sort

Lifter: 33 stk. / 61.000 pers/time

Slæbelifter: 9
Tog/baner: 3
Stolelifter: 19
Kabinelifter: 2
Mere information om Sölden under banneret

Skiløb af højeste kvalitet i Sölden

Selvom Sölden ikke er et af de største skisportsområder i Østrig, så har området det hele, skiløbet er af højeste kvalitet og liftsystemet moderne og effektivt. Der er hele 144 pistekilometer og 31 lifter, hvilket giver mulighed for udsøgt skiløb på 2 gletsjere og intet mindre end 3 toppe i over 3.000 meters højde. Områdets høje beliggenhed og mulighed for gletsjer skiløb betyder, at man altid kan forvente gode forhold hele sæsonen igennem. Sölden påstår selv, at de tilbyder hele 400 kvadratmeter piste per skiløber - så der er masser af plads at svinge skiene på. Når benene bliver trætte eller energidepoterne skal fyldes op, så er det muligt at besøge en af de 33 hytter, der ligger i skiområde, hvor man blandt andet kan nyde klassiske østrigske retter eller en varm chokolade.

Sölden er både for begynderen og den øvede skiløber

For børn og begyndere findes der i Sölden mange gode lange blå pister fordelt i hele området. Der er også et dedikeret området på nederste del af Gaislachkogl med tilknyttede træklifter, hvor det for alvor er muligt at boltre sig og øve teknikken, så man er klar til at komme med længere op. Den øvede skiløber kan komme vidt omkring i området og blive udfordret både på pister, pukler og i offpisten under en skiferie i Sölden.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Sölden.

Snowpark og Funslopes

For børn og legelystne sjæle findes der i området Snowpark Giggijoch mellem Giggijoch og Rotkogjoch, som er hele 744 meter lang og 6 hektar stor. Der er et stort udvalg af udfordringer både til begynderen, den øvede og eksperterne, som alle kan give sig i kast med utallige hop, rails, bokse og andre spændende forhindringer. Derudover findes også to funslopes i området: Funslope Giggijoch og Kinderfunslope Heidebahn. Funslopes er et mix mellem en snowpark, skicross og en almindelige piste. På Funslope Giggijoch finder man en 680 meter lang bane med bølger, skarpe sving og tunneller.

Sölden og Hochsölden

Sölden by ligger i 1.377 meters højde og er kendt for at være en aktiv by både på og af pisterne. Foruden at rumme et af Østrigs bedste skiområder, så byder byen på hyggelig stemning og gode indkvarteringsmuligheder i alle prisklasser. Sölden er uden tvivl en ung by med masser af liv, men der findes også en roligere del af byen. I denne del finder man idylliske bjerghytter, romantiske vintervandreture og naturskønne kælkebakker, hvor man ikke er i tvivl om, at man befinder sig midt i den tyrolske natur.

Tager man Giggijoch-liften op fra Sölden rammer man næsten direkte ind i Hochsölden, som er byens afstikker oppe på bjerget. Hochsölden ligger i hele 2.090 meters højde og er den perfekte destination, hvis man ønsker at bo med ægte ski-in/ski-out på skiferien. Her kan man bo både helt luksuriøst på 4-stjernet hotel, på morgenmadspension eller i lejlighed. Turen op til Hochsölden går af en lang panoramisk vej, som er ryddet og sikker hele vinteren. Når man først ankommer til Hochsölden, kan bilen trygt parkeres i den underjordiske parkeringskælder resten af ferien.

Oplev Sölden uden ski

Når skiferien i Sölden skal byde på andet end skiløb, kan man forsøge sig med nogle af de mange andre sportsgrene, som man kan udfolde sig med i byens store sportscenter, som tilbyder intet mindre end 30 forskellige. Har man ikke fået nok frisk bjergluft i løbet af skidagen, så kan man også tage på kælketur på Söldens 7,3 kilometer lange kælkebane fra Gaislachkogl mellemstation. Den er både åben om dagen og om aftenen. Der er også mulighed for at løbe på langrend, stå på skøjter eller tage på vandretur med snesko.

Afterskiing i alperne

Man må ikke glemme, at Østrig er verdenskendt for sin afterski. I Sölden kan man besøge en af de mange paraplybarer, der findes i byen. Man kan også besøge Jacob Weinfassel eller Grizzly Bar.

Udvalgte skirejser fra Sölden

Søg efter skirejser

Hotel Tyrol (Riders In)

Bo i hjertet af Sölden, på et lækkert hotel, der blandt andet byder på en overdådig morgenbuffet.

Gasthof Neue Post 2-4 personer

Gasthof Neue Post ligger i den lille landsby Zwielselstein 4 km syd for Sölden. En rolig og smuk placering klemt inde mellem de høje alpetoppe. Her sørger Elisabeth og Markus Streiter for, at du føler dig hjemme. I Neue Post er der restaurant, bar, bordtennis, pejsestue samt wellness område med saunaer.  Lige overfor Gasthof Neue Post holder skibussen, som kører til Sölden hver 10. minut. Desuden kører der fra samme sted hver 20. minut skibus længere sydpå til skiområdet Obergurgl-Hochgurgl Læs mere

Hotel "Parkhotel Sölden"

I rolige omgivelser lige ved floden og kun 5 minutters gang fra Giggijochbahn ligger dette klasiske hotel. Her er I midt i centrum af Sölden, med kort afstand til restauranter og forretninger. De livlige barer og natklubber ligger 5-10 minutters gang herfra og Sölden Freizeitcentrum med et væld af bade- og sportsfaciliteter ligger kun 100 m. væk. De 46 værelser har alle bad, toilet, hårtørrer, satellittv og de fleste balkon. Hyggelig hotel lobby, restaurant og bar er opført i klassisk Læs mere

Billeder og video fra Sölden


Brugernes anmeldelser af Sölden

Skiterræn
4,24
Liftsystem
4,18
Afterski
4,07
Byen
3,77
Børnevenlighed
3,33
Begyndervenlighed
3,50
Prisniveau
3,50
Offpiste
3,67
Sölden har en samlet score på 3,78 stjerner ud af 5. Baseret på. 160 anmeldelser.
Sölden - Herretur i Januar - Anmeldt d. 07/10 2022 00:48 - Oprettet af John Frank Paulsen

Godt ski terræn, især gletcher området var super.Højt beliggende helt op til 3.249 meter o.h. - sneen var super, dog var det koldt og blæsende i denne højde.Vi boede kun 100 meter fra den nye Giggijoch lift, en super lift uden køer overhovedet.Kun 100 meter til Schirmbar, afterski midt i byen, supergodt.Vi kommer igen Læs mere

Altid en god oplevelse - Anmeldt d. 07/10 2022 00:48 - Oprettet af Jesper Pape

Vi er lige vendt hjem fra endnu en tur til Sölden, og det var som altid en rigtig god oplevelse. Vejret var i uge 7/2016 meget omskifteligt men sneen var fantastisk - både på og udenfor pisterne. De højtliggende pister garanterer høj snesikkerhed og området tilbyder mange gode pister for både begynder og ekspert.

Sölden - Anmeldt d. 07/10 2022 00:48 - Oprettet af Kim

Sölden er egentlig et fint område men jeg syntes ikke pisterne er forskellige, primært tager man liften op og kører de samme pister igen igen. Hvis man skal til Gletcheren så tager det mega lang tid at kommer derover med lift.Gletcheren har desværre fyldt med træklifte. Afterski og natterliv er godt og prismæssigt ligger det under Stanton og Ischgl Læs mere

Mere information om Sölden under banneret

Snemeldinger og vejr

Fredag
Let skyet
Let skyet
15ºC
6ºC
0,0 mm
1,0 m/s
syd-sydøst
Lørdag
Skyet
Skyet
12ºC
3ºC
0,3 mm
1,0 m/s
vest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
11ºC
6ºC
0,0 mm
1,2 m/s
syd-sydøst
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
4ºC
0,1 mm
0,4 m/s
sydøst

Kort over Sölden

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sölden. Klik på nålene for mere info. Der er 1154 km fra Kolding til Sölden.

Find tilbud på skirejser