Skiferie i Dorfgastein (Østrig)

Rejsebureauer til Dorfgastein: SnowTrex.dk

Dorfgastein ligger i det centrale Østrig tæt på både Bad Gastein og Bad Hofgastein. Dorfgastein er den første by man møder, når man drejer af hovedvejen ind i Gasteinerdalen. Dorfgastein hænger ikke direkte sammen med Bad Gastein og Bad Hofgastein, men til gengæld det meget lækre skiområde Grossarl.

Skiområdet i DorfgasteinPå en skiferie til Dorfgastein får man mulighed for at stå på ski på 68 kilometer pister, som primært er fordelt på niveauerne blå og rød. Ønsker man lidt mere udfordring findes der også 1,4 kilometer sort og 7,1 kilometer offpistruter. Der findes desuden et godt område for bunden af bjerget lige ved byen, hvor børn og begyndere... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Dorfgastein
60 pister i alt
25 km blå
34 km rød
1 km sort

Lifter: 17 stk.

Slæbelifter: 4
Stolelifter: 8
Kabinelifter: 5
Dorfgastein ligger i det centrale Østrig tæt på både Bad Gastein og Bad Hofgastein. Dorfgastein er den første by man møder, når man drejer af hovedvejen ind i Gasteinerdalen. Dorfgastein hænger ikke direkte sammen med Bad Gastein og Bad Hofgastein, men til gengæld det meget lækre skiområde Grossarl.

Skiområdet i Dorfgastein

På en skiferie til Dorfgastein får man mulighed for at stå på ski på 68 kilometer pister, som primært er fordelt på niveauerne blå og rød. Ønsker man lidt mere udfordring findes der også 1,4 kilometer sort og 7,1 kilometer offpistruter. Der findes desuden et godt område for bunden af bjerget lige ved byen, hvor børn og begyndere trygt kan træne på en mindre bakke med tilhørende træklift.

Dorfgastein er forbundet til byen Grossarl, som ligger på den anden side af bjerget, og selvom skiområdet kun strækker sig over Fulseck-bjerget, så er pladsen godt udnyttet, så det føles langt større en blot ét bjerg. Området er godt forbundet af 17 moderne lifter og områdets højeste punkt er Kreuzkogel i 2.027 meters højde.

Alt i alt er det et mindre kendt område grundet sin store nabo, men ikke desto mindre kan Dorfgastein sagtens tilfredsstille selv de mere rutinerede skiløbere. Ønsker man at prøve kræfter med området i Bad Gastein eller Bad Hofgastein, så kører der skibusser fra Dorfgastein til begge byer. Liftkortet gælder til alle skiområder i Gasteinerdalen.

Andre aktiviteter

Når dagen på ski når sin afslutning, så byder Dorfgastein på en række andre aktiviteter. Man kan eksempelvis se det hele lidt foroven med en paragliding-tur, som giver den ultimative udsigt over Gasteinerdalen. En idyllisk udsigt kan også findes på en kanetur rundt i dalen, eller man kan prøve kræfter med curling.

Der findes også gode muligheder for at komme ud og vandre, selvom vinteren har lagt sig over Dorfgastein. Der findes 10 kilometer høj-altitude vandreruter, og hele 30 kilometer dedikerede vintervandreruter i området af varierende længde.

Dorfgastein by

Dorfgastein er lidt mindre end de andre hovedbyer i Gasteinerdalen, men hvad den ikke har i størrelse har den til gengæld i hyggelig østrigsk stemning. Den er derfor charmerende og nemmere at overskue end de andre. Der er gode muligheder for at bo efter enhver smag i Dorfgastein. Der findes både en række hoteller, lejligheder og pensionater, alle tæt på byens centrum, hvor der ligeledes er gode indkøbsmuligheder. Gasteinerdalen er desuden kendt for sine termiske bade, som er særligt udbredt i Bad Gastein kun 10 minutter væk i bus.

En del af Ski Amadé

Foruden sit eget skiområde, så er Dorfgastein også en del af det endnu større Ski Amadé. I alt findes der hele 760 pistekilometer og 270 moderne lifter i Ski Amadé, hvilket giver den ultimative oplevelse af varieret skiløb lige efter humør og niveau. Ski Amadé er fordelt på fem regioner i Østrig, Salzburger Sportswelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig og Grossarltal, og herunder 25 skiområder. Der skal købes et separat liftkort, hvis man ønsker at opleve resten af Ski Amadé.

Udvalgte skirejser fra Dorfgastein

Søg efter skirejser

Bergparadies Dorfgastein

Det moderne 4-stjernede lejlighedskompleks Bergparadies Dorfgastein består af flere bygninger og ligger i rolige omgivelser, direkte ved Fulseckbahn, som giver adgang til skiområdet Ski amadé. Centrum ligger ca. 200 m fra indkvarteringen. En langrendsløjpe og en vintervandresti nås efter ca. 100 m. Til indkvarteringen hører faciliteter som reception, Wi-Fi samt aflåst skikælder med skistøvletørrer og ladestation til e-biler. Der er gratis parkeringspladser (hvis ledig) ved indkvarteringen. I rejseprisen er desuden Gastein Card med over 200 ydelser og rabatter i hele Læs mere

Feriehus Heidi

Det hyggelige feriehus Heidi ligger i centrum af Dorfgastein. Indstigningen til skiområdet via skiliften Mühlwinkel og "Gipfelbahn Fulseck I" nås efter ca. 600 m. De nærmeste indkøbsmuligheder ligger ca. 250 m fra indkvarteringen. Faciliteter Der er gratis parkeringspladser ved indkvarteringen (maks. tre parkeringspladser). Forplejning Uden forplejning.

Bjerghotel Hauserbauer

Det komfortable 4-stjernede Bjerghotel Hauserbauer ligger roligt på ca. 1.080 m, ca. 2,5 km fra centrum af Dorfgastein. Skibussen holder ved hotellet og bringer gæsterne let til skiområdet Dorfgastein (ca. 2,2 km). Efter ca. 2,5 km er der en kælkebane og indstigningen til langrendsløjpen er mulig efter ca. 2,2 km. Faciliteter Hotellet ledes meget personligt og med tor kærlighed til mindste detalje og har faciliteter som reception, elevator, Wi-Fi og internethjørne, morgenmadsrum, restaurant, bar, opholdsrum Læs mere

Billeder og video fra Dorfgastein


Brugernes anmeldelser af Dorfgastein

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.


Kort over Dorfgastein

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Dorfgastein. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Dorfgastein.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen