Dorfgastein

Find en skiferie til Dorfgastein her: FJÄLLFERIE | SnowTrex.dk

Dorfgastein ligger i det centrale Østrig tæt på både Bad Gastein og Bad Hofgastein. Dorfgastein er den første by man møder, når man drejer af hovedvejen ind i Gasteinerdalen. Dorfgastein hænger ikke direkte sammen med Bad Gastein og Bad Hofgastein, men til gengæld det meget lækre skiområde Grossarl.

Skiområdet i Dorfgastein

På en skiferie til Dorfgastein får man mulighed for at stå på ski på 68 kilometer pister, som primært er fordelt på niveauerne blå og rød. Ønsker man lidt mere udfordring findes der også 1,4 kilometer sort og 7,1 kilometer offpistruter. Der findes desuden et godt område for bunden af bjerget lige ved byen, hvor børn og begyndere trygt kan træne på en mindre bakke med tilhørende træklift.

Dorfgastein er forbundet til byen Grossarl, som ligger på den anden side af bjerget, og selvom skiområdet kun strækker sig over Fulseck-bjerget, så er pladsen godt udnyttet, så det føles langt større en blot ét bjerg. Området er godt forbundet af 17 moderne lifter og områdets højeste punkt er Kreuzkogel i 2.027 meters højde.

Alt i alt er det et mindre kendt område grundet sin store nabo, men ikke desto mindre kan Dorfgastein sagtens tilfredsstille selv de mere rutinerede skiløbere. Ønsker man at prøve kræfter med området i Bad Gastein eller Bad Hofgastein, så kører der skibusser fra Dorfgastein til begge byer. Liftkortet gælder til alle skiområder i Gasteinerdalen.

Andre aktiviteter

Når dagen på ski når sin afslutning, så byder Dorfgastein på en række andre aktiviteter. Man kan eksempelvis se det hele lidt foroven med en paragliding-tur, som giver den ultimative udsigt over Gasteinerdalen. En idyllisk udsigt kan også findes på en kanetur rundt i dalen, eller man kan prøve kræfter med curling.

Der findes også gode muligheder for at komme ud og vandre, selvom vinteren har lagt sig over Dorfgastein. Der findes 10 kilometer høj-altitude vandreruter, og hele 30 kilometer dedikerede vintervandreruter i området af varierende længde.

Dorfgastein by

Dorfgastein er lidt mindre end de andre hovedbyer i Gasteinerdalen, men hvad den ikke har i størrelse har den til gengæld i hyggelig østrigsk stemning. Den er derfor charmerende og nemmere at overskue end de andre. Der er gode muligheder for at bo efter enhver smag i Dorfgastein. Der findes både en række hoteller, lejligheder og pensionater, alle tæt på byens centrum, hvor der ligeledes er gode indkøbsmuligheder. Gasteinerdalen er desuden kendt for sine termiske bade, som er særligt udbredt i Bad Gastein kun 10 minutter væk i bus.

En del af Ski Amadé

Foruden sit eget skiområde, så er Dorfgastein også en del af det endnu større Ski Amadé. I alt findes der hele 760 pistekilometer og 270 moderne lifter i Ski Amadé, hvilket giver den ultimative oplevelse af varieret skiløb lige efter humør og niveau. Ski Amadé er fordelt på fem regioner i Østrig, Salzburger Sportswelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig og Grossarltal, og herunder 25 skiområder. Der skal købes et separat liftkort, hvis man ønsker at opleve resten af Ski Amadé.

Skiferie forslag i Dorfgastein

Bergparadies Dorfgaste... Bergparadies Dorfgaste... Bil fra 2.058,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Dorfgastein

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar

Vi har desværre ikke kort over Dorfgastein endnu. Du kan se et kort over hele Østrig her

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Dorfgastein?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Dorfgastein hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Dorfgastein?

Hvis du skal på skiferie til Dorfgastein, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Dorfgastein her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Dorfgastein lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Dorfgastein her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Dorfgastein?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Dorfgastein i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Dorfgastein her ⇒

Hvordan kommer jeg til Dorfgastein?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Dorfgastein. Du har også mulighed for at rejse med FJÄLLFERIE og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒