Katschberg

Find en skiferie til Katschberg her: SnowTrex.dk

Snesikkert, masser af rødt og familievenligt er de ord som indrammer Katschberg.

Masser af røde udfordringer

I hjertet af Østrig på grænsen mellem Salzburger Land og Kärnten ligger Katschberg.

Katschberg, som også har kælenavnet Katschi”, er et overskueligt skiområde. Det fordeler sig på de to bjerge Taschaneck, som rejser sig 2030 meter, og det 2230 meter høje Aineck.

De to bjerge er forbundet af en skibro, så man slipper for at tage skiene af, når man skifter mellem bjergene.

Hvis man godt kan lide den røde farve, når øjnene falder på pistekortet, er man kommet til det rette sted. Især på Taschaneck er de røde nedfarter totalt dominerende. I alt 50 af de 70 kilometer i alt er røde pister.

Snegaranti og oplyste pister

Skiområdet breder sig fra 1640 til 2220 meters højde, og området lokker selv med den store snegaranti, og et stort antal snekanoner hjælper, hvis det kniber. Og så er der en anden fordel ved den mindre destination. Der er plads på pisterne.

Har man ikke fået nok skiløb i dagslyset, er der også aftenskiløb med oplyste pister. Det er på Königwiese på mandage og torsdage.

Endelig må du ikke snyde dig selv for en tur på pisten A1, som er opkaldt efter en motorvej i Østrig - seks kilometer lang med 1100 meters fald.

Mulighed for 877 kilometer pister

Bliver skiløbet på Taschaneck og Aineck for kedelige, er der mulighed for at købe tilvalg af forskellige liftkort.

Med liftkortudvidelsen ”TopSki Kärnten Gold” har man adgang til samlet set 877 kilometer nedfarter i 31 områder i Østtyrol og Kärnten. Dette kort giver blandt andet også mulighed for at besøge Mölltaler Gletscheren.

Man kan dog også vælge den mindre pakke. Liftkortet ”Skiregion Oberlungau” åbner døren for 190 kilometer nedfarter i Katschberg/Aineck, Fanningberg og Grosseck/Speiereck. Selvom områderne ikke er langt væk, er de ikke forbundet med lifter, så det kræver en bil at komme til de andre bjerge.

Tegneseriefigurer hjælper de små på vej

I Katschberghöhe finder man Katschi’s Kids Club. Her kan børn på deres egne pister lære at knække skiløbets gåde i trygge rammer med kæmpestore tegneseriefigurer som tilskuere. Desuden har de små deres egne lille funpark.

Det er især byerne Rennweg ved Katschberg og Katschberghöhe, hvor der er mulighed for oplevelser. Her er de fleste indkvarterings steder og restauranter. Det er muligt at finde alt fra fire stjernede hoteller til små traditionelle ”Gasthöfe”.

Hestetur og kælkeræs

Vil man gerne afveksle skiløbet, er der blandt andet mulighed for en romantisk tur i hestevogn på Taschaneck-bjerget, ligesom der er en 1,5 kilometer lang kælketur fra Gamskogelhütte. Her kan man leje en kælk til 4 euro.

Man kan også gå en tur med snesko, prøve at spille curling og opleve landskabet på hesteryg.
Er man til afterskiing er Gamskogelhütte værd at stoppe ved.

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Katschberg

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Overset perle | Skrevet den 12/02 2017

Oprettet af Kurt Larsen

Er her i uge 7, 2017 og her er ingen mennesker. Stort set alle lifter er hi-speed, den sidste af de langsomme fra St. Margarethen til ca. 1500 m. Bliver udskiftet til kabine til sæson 2017/2018. Masse...
r af hyggelige restauranter i terræn og rigtig mange gode pister. Pister er dog overvejende røde og meget få blå, så nybegynder har svært ved at komme rundt i terræn. Dog skal nævnes at alle pister er brede, så man skal bare kunne lidt skiløb for at komme rundt. Her er 70 km. Pister og vil sige at alle 70 km. Er brugbare. Pisten A 1 skal nævnes som er en 6 km lang rød piste med en faldhøjde på 1150 meter fedt !. Der ligger en masse skiområder inden for 40 km. Vi bor i St. magarethen, ca 100 meter fra lift, men kun ca. 20 meter når vi skal hjem. På vej hertil stoppede vi i Flachau, og forventer at bruge et pa dage i Obertauern (ca. 15 km) og en dag i Zauchensee (ca. 30 km motorvej) og så en dag i st. Michael (ca. 2 km) Mvh Fam. Larsen
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Katschberg?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Katschberg hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Katschberg?

Hvis du skal på skiferie til Katschberg, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Katschberg her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Katschberg lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Katschberg her ⇒