Skiferie i Sillian / Hochpustertal

Sillian / Hochpustertal (Østrig)

Rejsebureauer til Sillian / Hochpustertal: SnowTrex.dk

Er du til ”al dente” familie- og freestyleskiløb, så kan Skizentrum Sillian-Hochpustertal muligvis være et godt bud.I den sydvestlige del af Østtyrol, bogstavlig talt limet på den italienske grænse ligger skiområdet på en solrig sydvendt bjergside.Med blå og røde nedfarter, et overskueligt område, et børneland og masser af sol er det et velvalgt sted til en skitur med familien.Tag gondolen op i solenFra byen Sillian i 1103 meters højde fører gondolerne Thurntaler I og Thurntaler II skiløberne op i området.For enden af gondolerne åbner der sig muligheder for masser af blå og røde nedfarter. Her for enden af gondolen finder man også børneområdet Bobos Kinderland, hvor... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sillian / Hochpustertal
Skiområdet: 1100-2407 m.o.h.
Byen: 1103 m.o.h.

21 pister i alt
5 km blå
15 km rød
1 km sort

Lifter: 7 stk. / 10.190 pers/time

Slæbelifter: 2
Stolelifter: 3
Kabinelifter: 2
Mere information om Sillian / Hochpustertal under banneret
Er du til ”al dente” familie- og freestyleskiløb, så kan Skizentrum Sillian-Hochpustertal muligvis være et godt bud.

I den sydvestlige del af Østtyrol, bogstavlig talt limet på den italienske grænse ligger skiområdet på en solrig sydvendt bjergside.

Med blå og røde nedfarter, et overskueligt område, et børneland og masser af sol er det et velvalgt sted til en skitur med familien.

Tag gondolen op i solen

Fra byen Sillian i 1103 meters højde fører gondolerne Thurntaler I og Thurntaler II skiløberne op i området.

For enden af gondolerne åbner der sig muligheder for masser af blå og røde nedfarter. Her for enden af gondolen finder man også børneområdet Bobos Kinderland, hvor børn kan stifte bekendtskab med skiløbet i trygge rammer.

Tager man 6-personer stoleliften ”Thurntaler op til 2407 meters højde, er der masser af mulighed for rødt skiløb under liften, ligesom områdets eneste sorte piste starter heroppe på toppen.

Fra toppen kan man også tage den 11 kilometer røde Kamm nedfart, som går helt fra 2407 til bunden i 1100 meters højde.

Sæsonen starter i begyndelsen af december og slutter i starten af april, og så er der i øvrigt ingen aftenskiløb i Skizentrum Sillian-Hochpustertal.

Særlig gul sne til freestylerne

Men Skizentrum Sillian-Hochpustertal er ikke kun for familien. Området byder også på en særledes attraktiv funpark til adrenalinjunkies.

Her er der både kickers til begynderen og de erfarne. Funparken, som hedder Yellowsnow Park, ligger i 2130 meters højde tæt ved gondolens endestation, og her er der blandt andet både store og små hop, rails, halfpipe og butter boxes og meget mere.

Parken er 300 meter lang, og der er et ”chill-out” område, hvis du har brug for en pause.

SkiHit åbner døre

Vil man have flere områder og kilometer at boltre sig på, så liftkortet ”SkiHit” åbner porten til 358 kilometer pister fordelt på otte destinationer.

Liftkortet giver adgang til områderne: Großglockner Resort Kals-Matrei, Brunnalm, Lienzer Dolomit, Silian, Obertiliach og Kartitsch i Hochpustertal og ikke mindst Mölltaler Gletscher og Ankogel i Kärnten.

På Mölltaler Gletscher er mulighed for at komme på ski i 3122 meters højde. I områderne Mölltaler Gletscher og Ankogel er der også mulighed for mere stejlt skiløb.

Køber man SkiHit-liftet får unge op til 18 år 50 procent på deres liftkort, mens børn op til 6 år kører gratis.

Få et overblik over dit skiløb


Er du personen, som synes det er sjovt at følge med, hvad du har lavet i løbet af din dag på ski, kan du få et overblik, når du kører med SkiHit-liftkortet.
Løsningen hedder Skiline og ved at indtaste nummeret på dit liftkort på en hjemmeside, kan du efter ugen er gået få et overblik over, hvilke lifte du har taget, og hvor mange kilometer du har kørt.

Italienske østrigere

Med en beliggenhed tæt op af den italienske grænse, i øvrigt blot 188 kilometer fra italienske Venedig, er det umuligt ikke at lade sig inspirere.
Derfor er der også mulighed for både at få klassisk østrigsk og italiensk mad i Sillian.

Sillian er hovedbyen i Hochpustertal og har 2077 indbyggere. Den vestligste del af byen markerer faktisk også grænsen til Italien.

Andre aktiviteter:

Vil man have afveksling fra skiløbet, er der blandt andet mulighed for at få en seriøs kælketur på de i alt 19 kilometer kælkestrækning, stå på skøjter, prøve hestekanekørsel eller paragliding.

Gondolerne holder også åben i juli, august og september, hvor skiområdet bliver omdannet til et væld af vandreruter.

Udvalgte skirejser fra Sillian / Hochpustertal

Søg efter skirejser

Alpenhotel Weitlanbrunn

Det rummeligt opførte 4-stjernede Alpenhotel Weitlanbrunn ligger ca. 2 km fra centrum af Sillian. Skibussen nås efter ca. 300 m, bjergbanen Thurntaler efter ca. 3 km. Indstigningen til langrendsløjpen er mulig direkte ved indkvarteringen. Den familievenlige indkvartering er roligt beliggende i udkanten af skoven i bydelen Arnbach og har faciliteter som reception med foyer, elevator, Wi-Fi (i foyeren), restaurant, spisesal, tyrolsk "Stüberl" med åben pejs, bar samt ski- og støvlerum og gratis parkeringspladser. Wellnessområdet kan benyttes gratis og har klippesvømmehal Læs mere

Billeder og video fra Sillian / Hochpustertal


Brugernes anmeldelser af Sillian / Hochpustertal

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Sillian - et besøg værd - Anmeldt d. 23/02 2020 16:33 - Oprettet af Jacob Lycke-hjul

I uge 8 - 2020 var jeg en tur i Sillian, og boede på Sportshotellet lige overfor liften. Fra bunden så det ganske skidt ud, med tydelig kunstsne på pisten ned til byen og grønne marker. Dog ligger 90% af skiområdet over mellem-stationen på gondolen, og da den ligger i ca. 1.500 meters højde, så ligger "alle" piste Læs mere

Mere information om Sillian / Hochpustertal under banneret

Snemeldinger og vejr

Fredag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
19ºC
5ºC
0,5 mm
2,0 m/s
øst-nordøst
Lørdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
13ºC
8ºC
1,3 mm
1,7 m/s
syd
Søndag
Regn
Regn
13ºC
10ºC
10,0 mm
1,0 m/s
øst-sydøst
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
16ºC
7ºC
8,1 mm
1,6 m/s
øst-sydøst

Kort over Sillian / Hochpustertal

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sillian / Hochpustertal. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Sillian / Hochpustertal.

Find tilbud på skirejser