Skiferie i Sälen

Sälen (Sverige)

Rejsebureauer til Sälen: Dansk Bilferie, Skiferie.dk, Stena Line, Thinggaard

Sälen er Nordeuropas største alpine skiområde. Sälen er en fælles områdebetegnelse for seks skiområder, hvor nogle hænger sammen, mens andre ikke gør. Central i Sälen ligger områderne Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället, mens Stöten ligger et stykke nord for, og Kläppen lige syd for. Via disse seks områder kan skiferien i Sälen tilbyde varieret skiløb for alle niveauer. Skiområderne Lindvallen og Högfjället hænger sammen via en liftforbindelse. Det samme gør Tandådalen og Hundfjället. Der kan købes et liftkort, som dækker Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sälen
99 km pister i alt
35 km grøn
22 km blå
28 km rød
14 km sort

Lifter: 87 stk. / 77.500 pers/time

Slæbelifter: 70
Stolelifter: 7
Mere information om Sälen under banneret

Hurtigt på ski

En af Sälens helt store fordele for danskerne er, at det ligger relativt tæt på, og der er gode transportforbindelser. Fra København er der cirka 800 kilometer i bil til Sälen, hvilket er yderste konkurrencedygtigt i forhold til en tur sydpå, hvor køreturen ofte er godt en halv gang længere.
I 2019 blev det endnu nemmere for danskerne at komme til Sälen, da den nye Scandinavian Mountain Airport åbnede med direkte fly fra flere danske lufthavne. Fra lufthavnen er der kun 9 minutters kørsel til Sälen, hvorfor det nu er muligt at komme rekordhurtigt på ski.

Skiløb i Sälen

Selvom Sälen ikke er et stort sammenhængende område, så er der masser af godt skiløb at hente. Der er intet mindre end 99 pister i alt jævnligt fordelt på både grøn, blå, rød og sort, med lille overvægt af grøn og rød. Særligt Kläppen kan være interessant, hvis man søger en skiferie, der skal passe til både børn og voksne, såvel som nybegyndere og øvede. Kläppen er et ambitiøst skiområde med en god faldhøjde, så der er mulighed for lange nedfarter. Det er ligeledes her man finder Sveriges bedste snowpark, som udgør hjemmebanen for Sveriges internationale atleter inden for ski og snowboard freestyle. Derudover har Kläppen snesikkerhed allerede fra d. 9. december og hele sæsonen.

Langrend i Sälen

I Sälen er det ikke kun det alpine skiløb, der dyrkes, der er også masser af langrendsspor og planlagte ture i alle afskygninger. De mange naturskønne spor og stier leder langrendsløberen ud i den magiske fjeldverden, hvor der er hvidt og stille. Lige udenfor Högfjällshotellet er der flere veltrimmede langrendsløjper på 3, 5, 8 og 10 kilometer. Sporene løber i varieret terræn og tilbyder gode træningsfaciliteter for både eliteløberen og nybegynderen. Børn kan også være med! Her er der naturligvis også fremragende træningsmuligheder, hvis man agter at deltage i Vasaløbet, og Sälen tilbyder en række træningslejre i vinterhalvåret for alle, der ønsker at forbedre teknik og kondition. Der findes fordelt i Sälen ligeledes mange oplyste spor.

Langsigtet bæredygtighed

I Sälen er man meget bevidste om, at det de lever af og med er naturen, hvorfor man skal passe på den. Det betyder, at de ønsker en bæredygtig vækst, hvor fjeldet beskyttes mest muligt. Direktør for Sälen Anders Bjernulf siger, “Vi tænker langsigtet og bæredygtigt, for fjeldet er vores fremtid, så vi ønsker at fortsætte med at udvikle vores grundlæggende industri i harmoni med fremtiden, så det skaber beskæftigelse og en betydelig vækst i området”. Denne indstilling kan ses på tværs af skiområderne i Sälen, hvor blandt andet Tandådalen har investeret i nye energibesparende snekanoner og Stöten opgraderer lifter til mere miljøvenlige alternativer.

Sälen er altså en af de bedre alternativer til skiferien, hvis man interesserer sig for, at bæredygtighed skal på dagsordenen inden for skiindustrien.

Udvalgte skirejser fra Sälen

Søg efter skirejser

Skistar Lodge Experium

Skistar Lodge Experium byder på flotte lejligheder med ski-in/ski-out og en fantastisk, central placering tæt på Experium. Det store børneområde er lige uden for døren, så børnene nemt og hurtigt kan få fart under skiene og testet skikundskaberne. Lifterne, badeland, biograf, indkøb og McDonalds er også lige om hjørnet. Her findes altså alt, hvad I har brug for, lige uden for døren.

Billeder og video fra Sälen


Brugernes anmeldelser af Sälen

Skiterræn
3,80
Liftsystem
4,20
Afterski
3,40
Byen
3,20
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
4,50
Offpiste
2,00
Sälen har en samlet score på 3,83 stjerner ud af 5. Baseret på. 5 anmeldelser.
Kläppen, sälen - Anmeldt d. 07/10 2022 02:34 - Oprettet af Maiken

Har stået på ski i Kläppen siden jeg stort set har kunne gå og er yderst tilfreds med området. Området rummer både pister for dem der skal have udfordringer og dem der er helt nybegynder. Byen og hytte-området er super hyggeligt. Medarbejderne er altid i mødekommende og så har de nogle yderst kompetente ski-instruktøre, som er gode til børn. Vi Læs mere

Stugmys og Hyglo - Anmeldt d. 07/10 2022 02:34 - Oprettet af Hanne Pedersen

Vi har været på Högfjället, som er en del af Sälen. Man kan hurtigt komme på ski i Lindvallen, Tandådalen og Hundfjället med skibussen, som kører ofte eller egen bil. Der er maks. et kvarters transport. Området er meget hyggeligt og der er rigtig meget for de mindre skiløbere. Der er flere fun-parks i varierende sværhedsgrader. Rigtig godt sted for Læs mere

Perfekt til nybegynderen - Anmeldt d. 07/10 2022 02:34 - Oprettet af Claus Madsen

Jeg startede med at stå på ski i Sälen, da jeg var ca. 10 år gammel.Det var et perfekt begyndersted, da der var fine begynderbakker, og de blå og røde er ikke stejlere end at du kan køre dem også på dag 1. Det jeg husker bedst fra Sälen var de utallige sjove skovløb, hvor du kunne lege ind Læs mere

Mere information om Sälen under banneret

Snemeldinger og vejr

Fredag
Skyet
Skyet
12ºC
7ºC
1,2 mm
6,5 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
11ºC
8ºC
0,0 mm
3,5 m/s
vest-nordvest
Søndag
Skyet
Skyet
9ºC
2ºC
0,0 mm
2,9 m/s
sydvest
Mandag
Skyet
Skyet
9ºC
8ºC
4,0 mm
5,3 m/s
syd-sydvest

Kort over Sälen

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sälen. Klik på nålene for mere info. Der er 475 km fra Göteborg til Sälen.

Find tilbud på skirejser