Skiferie i Harzen (Tyskland)

Rejsebureauer til Harzen: Skitour.dk

Kun ca. 5 timers kørsel fra grænsen finder vi Harzen i den nordligste del af de tysk Mittelgebirge og som er en del af de højeste bjerge i Nordtyskland. Harzen er et område bestående af mange små og individuelle skiområder(St. Andreasberg, Braunlage, Goslar og Hohegeiß), som hver især står for driften af deres eget område. Derfor kan man ikke købe et samlet liftkort til hele området, men skal købe til hvert område seperat. Harzen-området har ca. 35 km. piste i alt og er godt til førstegangsskiløberen og til familien eller kæresteparret, som vil på en hyggelig get-away i en weekend eller mini-ferie. Langrend i HarzenDer udbydes ligeledes 200 km. langrend... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Harzen
Skiområdet: 600-1000 m.o.h.
37 pister i alt
12 stk.
15 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 20 stk.

Slæbelifter: 16
Kabinelifter: 2
Kun ca. 5 timers kørsel fra grænsen finder vi Harzen i den nordligste del af de tysk Mittelgebirge og som er en del af de højeste bjerge i Nordtyskland. Harzen er et område bestående af mange små og individuelle skiområder(St. Andreasberg, Braunlage, Goslar og Hohegeiß), som hver især står for driften af deres eget område. Derfor kan man ikke købe et samlet liftkort til hele området, men skal købe til hvert område seperat. Harzen-området har ca. 35 km. piste i alt og er godt til førstegangsskiløberen og til familien eller kæresteparret, som vil på en hyggelig get-away i en weekend eller mini-ferie.

Langrend i Harzen

Der udbydes ligeledes 200 km. langrend, så mulighederne er mange og for hele familien. Derudover ligger der mange middelalderborge i området, som gør at hele området fremstår som et Minecraft univers (computerspil unge og børn spiller red.). Der er snekanoner, for at have en snegaranti, men dette er kun på ca. 10 km. af pisterne. Området er meget bestående af de hyggelige skovpister, hvor forældrene kan øve god og lækker teknik, mens børnene kan lege mellem træerne.

Andre aktiviteter i Harzen

I Harzen er der muligheder for meget andet, hvis bentøjet lige skal hvile en dag eller børnene trænger til noget andet. Harzen tilbyder nemlig både svømmehal, skøjtebane, kælkning og meget andet. Derudover koster en 1/2 L øl stortest det samme som i DK. Der er mulighed for afterski og disko, hvis det lyster, men der er det smukke ved Harzen, at man bare kan køre over til det andet område og helt undgå de områder, som udbyder disse, eller køre over til disse områder, hvis det er det man leder efter. Derudover er der så meget historie i Harzen området, især koblet til middelalderen og så sandelig også til den Kolde Krig. Man kan stadig se det radaranlæg, som blev opstillet af USSR og rettet imod vesten.

Til opsamling kan vi sige, at Harzen først og fremmest retter sig imod familierne med små børn, som skal lærer at stå på ski og måske aldrig har prøvet det før. Området er lille og meget nemt overskueligt, så børnene har meget lidt mulighed for at forsvinde i mængden. Derudover kan weekendskiløberen også få en masse ud af Harzen, ved at tage en kort tur ned og få øvet sine sving og få smidt den værste rust af, inden en evt. ferie længere syd- eller nordpå.

Udvalgte skirejser fra Harzen

Søg efter skirejser

*** Hotel Achtermann

Ophold er inklusiv morgenmad, men eksklusiv liftkort (liftkort købes lokalt).Et rigtig hyggeligt og familiedrevet 3-stjernet hotel, der drives af familien Maas.Her er skibus to minutters gang fra hotellet! Og den er gratis, når du har bestilt din rejse ved Skitour.dkI gåafstand, ved byens rådhus, findes også et godt øveområde for børn og nybegyndere.Hoellet ligger centralt og har fine rummelige værelser med alle moderne faciliteter, såsom tv og selvfølgelig også bad og toilet.Værelser med og uden Læs mere

***+ Hapimag lejligheder m. pool

Ophold er uden forplejning og liftkort (liftkort købes lokalt. Forplejning kan tilkøbes).OBS! Ophold er inklusiv strøm, vand, SLUTRENGØRING, sengelinned og fri adgang til pool osv.Hapimag feriecentret er et moderne feriecenter af god kvalitet beliggende i centrum af Braunlage.Du bor centralt ved kurparken med gå-afstand til det bedste skiløb i Harzen. Ellers er her er skibus lige ved døren! Og den er gratis, når du har bestilt din rejse ved Skitour.dkHer findes alt, hvad en skiløber har behov Læs mere

Billeder og video fra Harzen


Brugernes anmeldelser af Harzen

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Wurmberg Harzen - Anmeldt d. 20/01 2017 08:31 - Oprettet af Frank Bundgaard Christensen

Var denne weekend i Braunlage – Harzen – Wurmberg Seilbahn.Masser af sne; fint for begyndere (og som os, øvede med mindre børn)Fine pister, og ”primært svensker lifte” – anker og tallerken … Men kaos omkring parkering nede i byen, hvorfra eneste Gondol afgår.2 timers kø for at købe billetter…. Når liften ikke kører, hvilket jeg fornemmer ofte sker Læs mere

Muligheder i Harzen - Anmeldt d. 18/09 2013 19:53 - Oprettet af Anne

Harzen er et udpræget langrendsområde med et fantastisk godt og stort løjpenet, der vedligeholdes meget flot. Er man alpinløber, er Harzen ikke stedet. Bedste alpinmuligheder findes nok ved Sct. Andreasberg, men det kan på ingen måde måle sig med svenske og norske destinationer.

Braunlage - Anmeldt d. 09/03 2010 07:18 - Oprettet af Jens Bøndergaard

Jeg overvejer at tage på weekendski i Harzen, det beste sted som minder lidt om et rigtigt skiløb. Ser ud til at være Braunlage ER der nogle der har kendskab til området og evt. kender et hotel tæt på pisterne MVh. Jens Læs mere

Snemeldinger og vejr

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
20ºC
16ºC
0,9 mm
2,9 m/s
sydvest
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
16ºC
14ºC
0,9 mm
5,0 m/s
vest
Onsdag
Regn
Regn
16ºC
12ºC
4,8 mm
4,5 m/s
syd-sydvest
Torsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
16ºC
13ºC
17,5 mm
3,5 m/s
vest-sydvest

Kort over Harzen

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Harzen. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen