Weissee Gletcherwelt

Weissee Gletcherwelt ligger i Salzburgerland. Området ligger meget højt og er derfor kendetegnet ved høj snesikkerhed og dermed en lang sæson.

Området egner sig til de fleste typer skiløbere. Både børnefamilierne, men og freeriderne og off piste-skiløberne, der ønsker det upolerede pudder-skiløb.

Hvis man skal have en pause fra skiløbet, så er snesko-vandring meget udbredt omkring Weissee.

Der kører dagligt en gratis shuttle bus fra byen Uttendorf til Weissee-gletscheren.

Fotos og video

Brugerne om Weissee Gletcherwelt

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

En skjult perle | Skrevet den 26/08 2019

Oprettet af Thomas Mikkelsen

Hotel Rudolfhütte i Weissee Gletscherwelt er virkelig en skjult perle. Hotellet ligger helt fantastisk i 2300 meter højde midt i skiområdet med ægte ski in/out. Det er simpelthen en fantastisk oplevel...
se at klikke skiene på om morgenen lige udenfor hotellets skikælder og så starte med at køre nedad.

Selve skiområdet er ganske lille og overskueligt. Mange vil finde det for småt, men de ca. 20 km pister er reelle pister alle sammen, næsten helt uden transportstykker. Kun de sidste to km ned til dalstationen er en kedelig skovvej - men så længe man holder sig over midterstationens 1700 meters højde er der lækre brede pister over det hele - og næste ingen mennesker, så pisterne er velpreparerede også om eftermiddagen. Området er også kendt for rigtig god offpiste, og flere skiruter er markeret på pistekortet, så hvis man er til det, er områdets kilometer mindst det dobbelte.

Lifterne er effektive, og vi oplevede ikke liftkø én eneste gang - vi var der i uge 7 2019. Den centrale kabinelift er rimelig moderne og hurtig, og dertil kommer en moderne firestolelift. De sidste lifter er af ældre dato, men det fungerer.

Området er ikke super begyndervenligt, og man skal helst turde kaste sig ud i røde pister. Der er en udemærket børnepiste ved midterstationen, men ikke så meget til det næste skridt op derfra. Men har familien været på ski et par gange før, så er det ikke sværere, end at alle kan være med.

Rudolfshütte, som vi boede på, er virkelig et dejligt hotel. God service og fantastisk beliggenhed. Og en helt fantastisk pris. For en familie med to voksne og to børn under 12 år, kommer man afsted i uge 7 for omkring 15.000 inkl liftkort og halvpension. Ski lejes til fornuftige priser direkte i hotellets kælder.

Maden på hotellet er en rimelig traditionel blandet buffet. Den er ikke nogen storslået kulinarisk oplevelse, men vi kunne hver aften nemt finde noget i buffeen, som vi kunne lide. Og så har de en rigtig god salatbar med frisk salat. Det er faktisk et sjældent syn i Østrig.

Hotellet har en virkelig god wellnessafdeling med dampbad og hele to saunaer med panoramaudsigt over bjergene. Virkelig dejligt område, hvor børn er velkomne først på eftermiddagen, og resten af dagen kun er for voksne. Der er også en udmærket indendørs swimmingpool, et lidt skuffende fitnessrum, bordtennis, billard, legerum og en meget imponerende klatrevæg over tre etager. Alt dette gør, at der også er noget at tage sig til, hvis vejret ikke arter sig - vi havde en dag med snestorm, hvilket indimellem er bagsiden af medaljen ved at området er fra 2600 meter -1400 meters højde. Til gengæld er det 100% snesikkert.

Det er bestemt ikke sidste gang, vi tager til Rudolfshütte i Weissee Gletscherwelt
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Weissee Gletcherwelt?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Weissee Gletcherwelt hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Weissee Gletcherwelt?

Hvis du skal på skiferie til Weissee Gletcherwelt, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Weissee Gletcherwelt her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Weissee Gletcherwelt lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Weissee Gletcherwelt her ⇒