Skiferie i Tjekkiet

Tjekkiet

Rejsebureauer til Tjekkiet: Italiavillas.net, Jeresskirejse.dk, SnowTrex.dk

De fleste kender Tjekkiet for Skoda'en og en omfattende ølproduktion. Færre kender landet for dets bjerge og muligheder på ski. Det til trods for, at tjekkerne faktisk har skabt en række udmærkede skisportsområder igennem det seneste årtier, hvor man flere steder har formået at modernisere liftsystemerne, til glæde for skigæsterne.

De danskere der har brudt med traditionen, om at skiløb kun kan udøves i de traditionelle skiområder i eksempelvis Norge og Østrig, har med garanti fået rigtig meget ferie for pengene i Tjekkiet. Der er i sandhed tale om 'value for money'.

Danskernes favoritter

  1. Spindleruv Mlyn
  2. Cerna Hora
  3. Harrachov
  4. Klínovec

Skiferie tæt på Danmark

De fleste skiområder i Tjekkiet ligger ved grænsen til Polen mod nord, på højde med tyske Dresden. Således kan bilisterne parkere foran hotellet eller lejligheden efter godt 750 kilometers kørsel fra Padborg og endnu kortere fra Puttgarten. Den relativt korte afstand er med til at gøre Tjekkiet interessant for danskerne, da det dermed er muligt at komme væsentligt hurtigere til og fra skiferie destinationen.

Derfor er Tjekkiet oplagt til skiferie med børnefamilien, som ikke vil have for langt i bilen, eller for kortere skituren, da køreturen bliver mere overskueligt end hvis man skulle helt til Østrig, Frankrig eller Italien.

Tag billigt på ski

Det er fortsat billigt at vælge skiferie i Tjekkiet. I de fleste områder kan du generelt erhverve dig et liftkort til en voksen i seks dage for under 900 kroner. Hvilket er under halvdelen af et liftkort på samme antal dage på mere kendte skidestinationer i eksempelvis Østrig eller Frankrig. Ligeledes er indkvartering også noget af det billigste, man finder, når man skal på ski i Europa. Den prisbevidste skiløber vil også kunne glæde sig over leveomkostningerne er tilsvarende lave, hvor priserne på restauranter og barer ligger langt under både det vi kender hjemme fra Danmark, men også fra andre europæiske og nordiske skiområder.

De tre mest kendte områder i Tjekkiet

Spindleruv Mlyn er måske nok det mest kendte skiområde i Tjekkiet. Der bydes på 25 kilometer pister fordelt på to områder, der lyder de mundrette navne Svaty Petr og Horni Misecky. Området byder primært på udfordringer til begyndere og letøvede skiløbere, således henvender Spindleruv Mlyn sig meget til familierne. Der er imponerende 92 kilometer langrendsløjper at tilbagelægge i området.

Cerna Hora området består af tre områder, hvor man finder i alt 33 kilometer pister. Den største og mest livlige af de tre byer er klart Pec Pod Snezkou, hvor man også finder god afterski, når pisterne lukker. I Janske Lazne finder man også hyggelige barer og restauranter, og på mange måder minder de tjekkiske byer om de sydtyske eller østrigske. Der er varierende sværhedsgrader i denne del af området. Cerny Dul er den mindste af de tre byer og nok også det område, der mest henvender sig til begynderen på ski. I Cerna Hora findes der cirka 70 kilometer landrendsløjper.

Harrachov byder på 8 kilometer alpine pister og er meget populært blandt tjekkerne selv. Prisniveauet generelt ligger meget under, hvad vi er vant til i Danmark. Byen er muligvis den hyggeligste tjekkiske ski-by, og hovedgaden rummer flere restauranter, butikker og hyggelige barer. Området henvender sig til nybegyndere og letøvede løbere, og eksperterne vil hurtigt mangle pistekilometer og udfordringer. Der er 52 kilometer langrendsløjper i Harrachov.

Familie- og begyndervenlige skiområder

Fælles for de tre områder er, at man ikke kan sammenligne dem med hverken franske Val d'Isere eller østrigske St. Anton. Dertil har man simpelthen ikke høje nok bjerge i Tjekkiet. Destinationerne i Tjekkiet henvender sig til de, der kræver lidt færre pistekilometer. Det kan være nybegynderen, den letøvede eller endda den øvede løber samt familien, eksempelvis hvor børnene skal have ski under fødderne for første gang. Højdeforskellen i områderne er generelt 400-600 meter, og man kommer op i næsten 1.300 meters højde flere steder.

Der er sket meget i de tjekkiske skiområder de seneste tyve år. Der er investeret store ressourcer i skiområderne, og man kan håbe, at udviklingen fortsætter over det næste årti. En forsigtig spådom kunne være, at flere prisbevidste danskere vil indstille GPS'en på Cerna Hora eller Spindleruv Mlyn de kommende år, selvom det tager tid at ændre danskernes rejsevaner.

Fakta om Tjekkiet

Højeste punkt: Snezka 1.602 m.
Valuta: Koruna
Hovedstad: Prag
Sprog: Tjekkisk
Indbyggertal: 10,2 mio.
Forvalgsnr.: 00420

Brugernes anmeldelser af Tjekkiet

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Tjekkiet sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
3,48
Liftsystem
3,09
Afterski
4,01
Byen
4,04
Børnevenlighed
3,67
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
4,67
Offpiste
1,67
Tjekkiet har en samlet score på 3,58 stjerner ud af 5. Baseret på 141 anmeldelser.
Super børne/begyndersted - Anmeldt d. 18/08 2022 10:36 - Oprettet af Troels

Har været der 4-5 sæsoner i træk. Vi har været meget begejstrede - perfekt område at introducere nye skiløbere og børn til skiløb. Overskueligt og meget billigt - selvom de er ved at være med. Vi holdt os primært til Medvedin området, hvor den danske skiskole Mascot ligger. Det kan godt betale sig at bo tæt på Medvedin, hvis man Læs mere

Liftkø - Anmeldt d. 20/11 2018 21:31 - Oprettet af Poul Bøgelund

HejVi overvejer at besøge Spindleruv uge 7, vi er 2 voksne og 3 børn. Men hvad med liftkøer og mange på pisterne? Vi er ikke så glade for lange køer og proppede pister.Er der nogen der har erfaringer med området i uge 7?

Lidt SPM info - Anmeldt d. 27/10 2017 00:11 - Oprettet af Karsten Lauridsen

Vi flyver med Norwegian til Prag 6 herrer, pris pr næse ca 1000 kr, inkl. 20 kg. Bagage, alternativ flyv med Czech airline, vi kører fra Prag med Pragh Airport Transfers Med privat chauffør pris ca 2800 kr retur for 6 personer i Mercedes Víto eller lignede, bestilles på nettet hvor der skrives på dansk. Dør til lufthavn transport. Vi Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

De største fordele ved en skirejse til Tjekkiet

Tjekkiet er kraftigt undervurderet, når det kommer til skisportssteder, men der er mange gode pister at finde her! Skiferie til Tjekkiet er ikke bare meget mere prisvenligt end mange af de mere populære steder i Europa, det kan også byde på mange skønne og uforglemmelige oplevelser.

Skisportsstederne ligger i meget anderledes omgivelser end du finder i Norden eller Alperne, og kulturen har også meget nyt at byde på. Så er du træt af de samme bjælkehytter og den samme mad, kan du overveje at tage mere østpå.
En skirejse til Tjekkiet bliver en anderledes oplevelse, men du finder de samme gode forhold på pisterne og servicen. Skal du på ski i Tjekkiet, finder du mange områder, der er børne- og begyndervenlige, men også smukke landskaber og mere udfordrende pister.

Er du vant til at besøge de samme lande, kan en skirejse til Tjekkiet give dig et brud fra rutinen. Kom ud af din komfortzone og udvid dit eget perspektiv, så du kan se mere af verden, opleve en ny kultur, og stadig få en fantastisk skiferie!

Gode råd til din skiferie til Tjekkiet

Hvis du ikke har rejst i Tjekkiet før, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.
Først understreger vi vigtigheden af at dobbelttjekke, at du har booket en instruktør, der taler et sprog, du forstår, når du skal lære at stå på ski i Tjekkiet. Selvom turistprægede områder ofte har masser af mennesker, der taler både tysk og engelsk, skal du ikke gå ud fra, din skiinstruktør kan.

Når du tager på skiferie i Tjekkiet, er det også en god idé at medbringe nogle kontanter i den lokale valuta Koruna. Landet er medlem af EU, men bruger ikke Euro, og det er altid bedre at have ekstra kontanter med ? særligt hvis du rejser ud til de lidt fjernere områder.

Vi anbefaler desuden også, at du prøver en masse af den lokale mad. En skirejse til Tjekkiet er nemlig en oplagt mulighed for at finde nye smagsoplevelser, du ikke vil finde på andre skisteder i Europa!

Vi besvarer selvfølgelig hellere end gerne eventuelle spørgsmål, du kunne have om Tjekkiet.

Det bedste tidspunkt til ski i Tjekkiet

Tjekkiet ligger midt inde i Europa og har ingen kystlinje, og derfor er vejret forholdsvis mildt. I dale og lavlandet kan du nemt finde lune temperaturer, selv i vintermånederne.

Du skal dog ikke bekymre dig om pisterne. Temperaturerne ligger typisk mindst lige under frysepunktet, så sneen er god, men vejret ikke er alt for koldt. Du finder ofte de samme vilkår som i Østrig, der også ligger inde på kontinentet.

Selv når temperaturerne er for høje, er pisterne naturligvis forsynede med snekanoner. Vi anbefaler altid at holde øje med opdateringer om vejr og forhold, når du booker en skirejse til Tjekkiet. Temperatur og forhold kan nemlig variere meget fra område til område, især når der er tale om højere bjergkæder eller skiområder, der er mere befolkede og skal håndtere flere mennesker på én gang.

Artikler om skiferie til Tjekkiet

Endnu engang blev kursen sat mod Tjekkiet

Kan Tjekkiet måle sig med skiløb i Vesteuropa?


Kort over Tjekkiet

Her kan du se et kort med skiområderne i Tjekkiet. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen