Skiferie i Mallnitz (Østrig)

Rejsebureauer til Mallnitz: SnowTrex.dk

Masser af rødt og sort på toppen, snesikkert med mulighed for skiløb 330 dage om året på Mölltaler Gletscheren og et overskueligt skiterræn - disse ord indrammer kvaliteterne ved skiområdet omkring Mallnizt bedst. Mallnitz ligger lige på grænsen mellem Salzburgerland og provinsen Kärnten. Et selvstændig skiområde med 35 kilometer pister og en gletscher.Gondol op til 2636 meters højdeHøjt over Mallnitz troner bjerget Ankogel (3252 m), som er et af de højeste i provinsen Kärnten.Og netop Ankogel har lagt navn til Ankogel Bergbahn, som skiområdet over Mallnizt hedder.Her kan man tage gondolen Ankogelbahn I og Ankogelbahn II fra bunden af dalen og helt op til 2636 meters højde... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Mallnitz
Skiområdet: 1267-2636 m.o.h.
Byen: 1200 m.o.h.

35 pister i alt
5 km blå
27 km rød
3 km sort

Lifter: 7 stk. / 6.700 pers/time

Slæbelifter: 5
Kabinelifter: 2
Masser af rødt og sort på toppen, snesikkert med mulighed for skiløb 330 dage om året på Mölltaler Gletscheren og et overskueligt skiterræn - disse ord indrammer kvaliteterne ved skiområdet omkring Mallnizt bedst.

Mallnitz ligger lige på grænsen mellem Salzburgerland og provinsen Kärnten. Et selvstændig skiområde med 35 kilometer pister og en gletscher.

Gondol op til 2636 meters højde

Højt over Mallnitz troner bjerget Ankogel (3252 m), som er et af de højeste i provinsen Kärnten.

Og netop Ankogel har lagt navn til Ankogel Bergbahn, som skiområdet over Mallnizt hedder.

Her kan man tage gondolen Ankogelbahn I og Ankogelbahn II fra bunden af dalen og helt op til 2636 meters højde. Inden man kaster sig over pisterne, kan man passende nyde udsigten fra restauranten Bergstation Hannoverhaus på Ankogel Bergbahns højeste højdemeter.

Skiområdet byder på særligt rødt skiløb og sort skiløb. Der er kun en enkelt blå piste på bjerget, og du skal være fortrolig med enten rød eller sort piste for at køre helt ned i dalen igen.

Til gengæld kan den syv kilometer lange ”Ankogel Talabfahrt” lokke med 1349 højdemeter.

Blå i bunden

Men vælger man ikke at tage Ankogelbahn op i terrænet, så er der et område med udelukkende blå pister i bunden af dalen. Godt til begyndere og så er det også her, at man finder Kinderland, hvor børnene kan møde pingvinmaskotten Bobo. Det ligger ved Köfeleliften.

Gletscherskiløb lige om hjørnet

Selvom Mölltaler Gletscheren ligger lige i nærheden, er de to skiområder ikke fysisk forbundet med hinanden. Derfor kræver det en mindre køretur, før der er adgang til de 71 kilometer fordelt på 34 pister, som Mölltaler Gletscheren byder på. Det er dog muligt at tage bussen mellem Mallnitz og gletscheren.

Efter et otte minutters løft med gondolen, er der her skiløb helt op til 3122 meters højde.

Til gengæld lokker ”Mölli”, som den også bliver kaldt, med skiløb mellem 2200 og 3122 meters højde.

Der lukkes kortvarigt i maj og juni, men så åbner gletscheren atter op for sommerskiløb indtil omkring oktober. Her er der som oftest omkring tre åbne pister.

I den periode er det et populært sted at træne blandt andet for den østrigske skiskole.

Der er også en funpark ved nedfarten ”Schareck” på gletscheren, som både er berømt og berygtet og tiltrækker såvel amatører som professionelle.

SkiHit åbner døre

Vil man have flere områder og kilometer at boltre sig på, så liftkortet ”SkiHit” porten til 358 kilometer pister fordelt på otte destinationer.

Liftkortet giver adgang til områderne: Großglockner Resort Kals-Matrei, Brunnalm, Lienzer Dolomit, Silian, Obertiliach og Kartitsch i Hochpustertal samt naturligvis områderne Mölltaler Gletscher og Ankogel i Kärnten

Hyggelig by med wellness

Efter en lang skidag er der mulighed for at gå i butikker og restaurant eller ikke mindst besøge byens wellnesscenter ”Tauernbad Mallnitz”, hvor de ømme skiben kan komme sig.
Med godt 800 faste indbyggere er Mallnitz ikke stor, men med flere restauranter og sportsbutikker er den gearet til skigæster.
Byen er også et besøg værd om sommeren, hvor der er mulighed for at køre mountainbike eller udforske de mange vandreruter.

Udvalgte skirejser fra Mallnitz

Søg efter skirejser

appartementsKOFLER

Det hyggelige hus appartementsKOFLER ligger i Mallnitz, ca. 250 m fra centrum. Her befinder sig mange indkøbsmuligheder og restauranter. Skiområdet Ankogel, der ligger ca. 4 km fra indkvarteringen, nås let med skibussen, der holder ca. 50 m fra indkvarteringen (for driftstider, se køreplan på destinationen). Faciliteter Indkvarteringen har foyer, Wi-Fi og skikælder. Hver lejlighed har derudover støvletørrer. Der er gratis parkeringspladser (hvis ledig). Tauernbad ligger kun ca. 150 m fra indkvarteringen. Benyttelsen af svømmehallen og saunaen er gratis i tidsrummet Læs mere

Billeder og video fra Mallnitz


Brugernes anmeldelser af Mallnitz

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Let sne
Let sne
-1ºC
-5ºC
0,3 mm
3,6 m/s
nord-nordvest
Torsdag
Sne
Sne
-2ºC
-4ºC
1,0 mm
3,7 m/s
nord-nordvest
Fredag
Skyet
Skyet
0ºC
-5ºC
2,1 mm
2,0 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Lette snebyger
Lette snebyger
-2ºC
-5ºC
2,9 mm
4,1 m/s
nord-nordvest

Kort over Mallnitz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Mallnitz. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Mallnitz.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen