Skiferie i USA

USA

Rejsebureauer til USA: DANexplore

I USA finder du skiløb for enhver smag. Lige fra brede motorvejspister til hardcore off piste. De amerikanske skiområder er særligt kendte for den fantastisk lette, tørre og luftige sne – akkurat som i Canada. Og så falder her mange steder 4-9 meter sne. Rent skimæssigt kan du få en drømmeferie over there. No doubt.

Den store hurdle er rejsens længde og priserne. Skal du på skiferie med familien første gang, er USA ikke det oplagte valg. Men har du været afsted nogle gange, er den tørre og lækre, amerikanske puddersne svær at matche i Europa.

Prismæssigt skal du som tommelfingerregel regne med, at en skiferie bliver dobbelt så dyr som en standard-pakkerejse til Alperne. Det gode er, at der er gode penge at spare på skitøj og skiudstyr. Også selv om dollaren står højt.

Tidsmæssigt sparer du mest ved at vælge et skisportssted i det østlige USA. Det kunne være Stowe i staten Vermont. Men de bedste skiområder findes uomtvisteligt i Rocky Mountains og Sierra Nevada-bjergene i det vestlige USA.

Danskernes top 10

  1. Aspen / Snowmass
  2. Lake Tahoe
  3. Mammoth Mountain
  4. Beaver Creek
  5. Stowe
  6. Vail
  7. Breckenridge
  8. Heavenly
  9. Keystone
  10. Steamboat Springs

Colorado

Steder som Aspen, Breckenridge, Vail, Beaver Creek, Keystone samt Steamboat Springs tilbyder typisk 130-200 km pister. På nær Aspen er det de sorte pister, der dominerer i disse områder, så du får mest ud af skiløbet, hvis du er erfaren.

Wyoming

Her I den sydlige ende af Yellowstone nationalpark finder du legendariske Jackson Hole, der er kendt som et offpistemekka. Området går for at være fødestedet for moderne offpiste skiløb. I området finder du også Snow King og Grand Targhee.

Utah

Her findes områder som Snowbird, Deer Valley, Park City, Canyons og Salt Lake City. Utah er nok særligt kendt af danskerne, fordi de olympiske vinterlege blev afholdt i Salt Lake City i 2002. Generelt er disse skiområder familieegnede, selv om der bestemt også findes sort off piste her.

Californien

Her finder du bl.a.: Mammoth Mountain med 150 pister, Lake Tahoe- nord for- og Heavenly syd for Lake Tahoe søen. I hele området er der omkring 140 skilifte.

Oregon

Her finder du bl.a. Mt Bachelor – et bjerg, hvor cirka 80 pisterne fordeler sig ned i alle retninger som kæder på et juletræ.

Fakta om USA

Højeste punkt: Mt. McKinley 6.194 m.
Valuta: 1 us dollar = 100 cents
Hovedstad: Washington D.C.
Sprog: Engelsk
Indbyggertal: 253 mio.
Forvalgsnr.: 001

Brugernes anmeldelser af USA

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i USA sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,13
Liftsystem
3,50
Afterski
3,43
Byen
3,75
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
2,00
Offpiste
5,00
USA har en samlet score på 3,73 stjerner ud af 5. Baseret på 8 anmeldelser.
Offpiste i verdensklasse - Anmeldt d. 17/11 2019 20:57 - Oprettet af Jesper - Ski Guide Ved Tombatours

Har nu stået på ski i mere end 30 år & i Italien, Frankrig, Østrig & Schweiz, men intet er så godt som Steamboat, hvis man gerne vil køre offpiste. Eneste minus er den lange transport tid til USA & så er pris niveauet noget over det vi kender fra Europa. Læs mere

Langsomme og gamle lifter - Anmeldt d. 26/01 2017 20:38 - Oprettet af Allan

Mange pister at vælge mellem - men gamle og langsomme lifter, der ikke matcher det dyre liftkort.Super hyggelig hovedgade med masser af fine spisesteder.

Lange og stejle pister - Anmeldt d. 26/01 2017 20:33 - Oprettet af Allan

Godt område med stejle lange sorte pister.Hurtigere lifter end i Breckenridge.Eksklusiv og dyr shopping oplevelse. Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Artikler om skiferie til USA

Verdensklasse øl, Pinot Noir og USA´s længste skisæson

Tour de Colorado på ski, del 1: Service, skiløb, service og skiløb

DR har luret interessen for ekstremsport

Rasmus DJ skal konkurrere i Slopestyle World Cup i Mammoth, USA


Kort over USA

Her kan du se et kort med skiområderne i USA. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen