« Til oversigten

Firma skirejse - hvorhen, hvorfor og hvordan?

På en firma skiferie får du rig mulighed for at stå en masse på ski, prøve sjove og forskellige aktiviteter, samtidig med at firmaet også får noget ud af det.

Allerede under sommerfesten nævnte hun det ... vinterens seminar med firmaet i Alperne. Nu glæder hun sig til 4 dage sammen med både kolleger og chefer.

Traditionen var startet flere år tilbage, hvor firmaet var på den første fælles weekend skitur til Branäs i Sverige. Herefter udviklede det sig, og siden den første tur, har firmaet prøvet kræfter med flere andre destinationer. Men hvorfor overhovedet investere i et kursus i sneen i stedet for herhjemme? Vi kigger nærmere på mulighederne og får gode råd med på vejen fra nogle af arrangørerne.

Hvorhen når der skal holdes kursus i sneen?

Mulighederne er mange når der skal vælges destination til et kursus i sneen. Skal der være aktiviteter udover skiløb? Store konferencerum? Det er nogle af de ting man skal tage stilling til i forbindelse med valg af destination. Dertil kommer naturligvis beliggenheden i forhold til transport og rejsens varighed.

Om skirejser i Skandinavien kan man overordnet sige, at fordelen f.eks. kunne være muligheden for aktiviteter og samvær på færgeoverfarten - tiden udnyttes. Omvendt kan bar-regningen risikere at blive lidt voldsom for chefen...

I alperne er der mulighed for at finde attraktive lavprisbilletter med fly hvis man planlægger turen selv og vælge skidestinationer i nærheden til større byer, hvis der er deltagere som ikke finder sig til rette på skibakkerne.

Men ellers gælder mange af de samme tips som gælder, når man skal finde den første skiferie - nærhed til lift, skiskole etc. Find inspiration i artiklen »Den første skiferie - tips og tricks«

"Spa og wellness kunne være et alternativ/supplement til dagen på ski."

Kun fantasien sætter grænser for aktiviteter

Der findes et utal af mere eller mindre opfindsomme muligheder for en vellykket firmaskirejse. Overnatning i iglo, hundeslædetur, bilkørsel på isbaner i spritnye Audi'er, gourmetrejser i Chalet med egen kok, massage-behandlinger og wellness. Uanset hvad kollegerne sætter pris på, vil et kursus i sneen byde på muligheder for de fleste, naturligvis afhængigt af størrelsen på budgettet.

"Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan foretage sig i sneen. "

Hvordan overtaler man chefen?

Prisen kan sagtens være et argument man kan bruge over for chefen. For kigger man på omkostningen pr. døgn, sammenlignet med ophold på et dansk konferencecenter, behøver prisforskellen ikke at være vanvittig stor. Men oplevelsen er også en hel anden, når man vågner med udsigt til bjergtinder, frisk luft og masser af lys. Husk at holde jer indenfor lovens rammer, når det gælder reglerne om beskatning af firmaskirejser. Du kan læse mere om beskatning af firmaets rejser her

"Man behøver ikke nødvendigvis at sove på hotel. Alternativet kunne f.eks. være som her - overnatning i iglo."

Sådan kunne en firmaskirejse se ud

Onsdag
Dag: Transport til destinationen.
Aften: Middag og orienteringsmøde.

Torsdag
Dag: Aktiviteter i sneen.
Aften: Middag og socialt samvær.

Fredag
Formiddag: Møde/Konference
Eftermiddag: Aktiviteter i sneen.
Aften: Middag og socialt samvær.

Lørdag
Hjemtransport
"Afslapning efter en hård dag på pisten"

Hvad koster det?

Jette Alstrup, som har mere end 10 års erfaring som Ferierådgiver hos Højmark Rejser, fortæller følgende om firmaskirejserne:

- Vi har mange firmaer som vælger at kombinere et seminar eller salgskursus med en tur i sneen, det kan være med såvel bus eller fly afhængigt af budget, bebuder Jette Alstrup.

- Flyrejser af 4 dages varighed i januar findes i prisniveauet 3.500-4.000,- hvortil kommer liftkort og skileje - så er alt planlagt og guiderne modtager jer i lufthavnen og hjælper med det praktiske på sådan en tur.

Hvad får man ud af det som firma?

Hos Sun Tours, som er specialister i rejser til Andorra, tilbyder man firmaskirejser med kursus af 3 og 4 dages varighed, bl.a. i samarbejde med Thomas Uhrskov. Nis Frederiksen fra Sun Tours fortæller:

- Kurserne har to formål. Dels at gøre deltagerne bedre til at stå på ski, og dels at gøre deltagerne bedre til at lære hvordan man lærer, forklarer Nis Frederiksen.

Resultatet deraf skulle ifølge Nis blive mere intensitet, større engagement, mindre surhed og langt mere glæde. Både på pisten og bestemt også hjemme på arbejdspladsen.

Samlingspunktet efter en dag på ski er typisk omkring den gode mad. Der er masser af gourmetoplevelser at hente.

Opbygning af helt unik sammenhold og loyalitet Et af de danske skirejse arrangører der har sendt flest firmaer på kurser og salgsarrangementer i Alperne er SNE & SNÖ og VALLUGA Skirejser A/S. Vi spurgte indehaver Glenn Retz hvorfor flere og flere firmaer vælger at lægge deres aktiviter så langt fra Danmark. Til det har han følgende forklaring:

- Den kontakt og det sammenhold der skabes mellem medarbejderne på en sådan rejse er helt unik. Du får ikke den oplevelse på et konferencehotel eller kro i Danmark. Inspirationen blomstrer i nye omgivelser, og medarbejderne bliver tanket op med ny energi, på en måde det er svært at få med en fadøl i hånden til en superligakamp.

SNE & SNÖ og VALLUGA oplever også at flere virksomheder afholder salgsseminarer for gode kunder, med gennem gennemgang af produkter og muligheder. Glenn Retz beretter at de får rigtig gode tilbagemeldinger på den del også.

- Vi får positive tilbagemeldinger fra de af vores kunder der har haft deres kunder med på tur, der bliver skabt en loyalitet mellem sælger og kunde som holder længere, og dermed betyder længere kundeforhold og større kundetilfredshed. Og set i forhold til prisen på en firmaskirejse, virker det som en god investering set med firmaets øjne, slutter Glenn Retz.

Flere danske skirejsebureauer har specialiseret sig i at lave skirejser for firmaer.

» Se priseksempler på grupperejser her