Firma-skirejser: Alt, du skal vide om at planlægge turen

Firma-skirejser: Alt, du skal vide om at planlægge turen

På en firma-skitur kan du stå en masse på ski, prøve sjove aktiviteter - og firmaet får også noget ud af det.

Holder din arbejdsplads stadig fast på de gode minder og de sjove historier fra jeres sidste tur sammen? Hvis anekdoterne på kontoret er ved at blive lidt for støvede, kan det være på tide at opleve noget nyt sammen - hvad med en årlig firma-skirejse?
I vores guide til firma-skituren besvarer vi de 4 vigtigste spørgsmål:

 • Hvor skal I rejse hen?
 • Hvordan foregår det?
 • Hvad koster det?
 • Hvorfor skal I tage afsted?
I guiden har vi også indsamlet gode råd fra nogle af arrangørerne. 

Find firma-skirejser hos: Nortlander | Østergaard RejserThinggaard Skilink | Skirejser.dk

1: Hvor skal I tage på firma-skirejser?

Mulighederne er mange, når der skal vælges destination til et kursus eller en teambuilding-tur i sneen. Her er nogle af de vigtigste faktorer, I bør overveje:

 • Skal der være aktiviteter udover skiløb?
 • Hvad med store konferencerum?
 • Hvor mange dage vil I rejse?

Fordele ved en firma-skitur i Skandinavien

Der er flere fordele ved skirejser i Skandinavien. For det første er der gode muligheder for aktiviteter og samvær på færgeoverfarten. For det andet er rejsetiden kort. For det tredje er der snegaranti i en lang periode og mange gode ski-områder at vælge imellem.
…. men barregningen risikerer at blive lidt voldsom for chefen. 

Fordele ved en firma-skitur i Alperne

Der er også flere fordele ved at tage på firma-skirejser til Alperne. Her er der mulighed for at finde attraktive områder med masser af højdemeter og dejligt vejr. Hvis I vælger et område med gletcher, er der også snegaranti i en lang periode i sæsonen.
… men transporten kan ende med at blive lidt lang, hvis budgettet ikke rækker til direkte fly. 

2: Hvordan kan firma-skituren foregå?

Der findes et utal af mere eller mindre opfindsomme muligheder for en vellykket firmaskirejse.

Overnatning i iglo

Uanset hvad kollegaerne sætter pris på, vil et kursus i sneen byde på muligheder for de fleste, naturligvis afhængigt af størrelsen på budgettet.

Husk også at tage højde for de kollegaer, som ikke nødvendigvis er helt sikre på skiene ved at finde indkvartering tæt på en skiskole. Er der mange nybegyndere på kontoret? Find inspiration i artiklen »Den første skiferie - tips og tricks«

Sådan kunne en firmatur på ski se ud

Her får du et groft eksempel på, hvordan rejseprogrammet for en firmatur på ski kan se ud:

Onsdag

 • Dag: Transport til destinationen.
 • Aften: Indkvartering, middag og orienteringsmøde.
Torsdag
 • Dag: Aktiviteter i sneen.
 • Aften: Middag og socialt samvær.
Fredag
 • Formiddag: Møde/konference
 • Eftermiddag: Aktiviteter i sneen.
 • Aften: Middag og socialt samvær.
Lørdag
 • Hjemtransport


En fantastisk oplevelse for alle kollegaerne

3: Hvad koster en firma-skitur?

Jette Lindholm, som har mere end 25 års erfaring som Ferierådgiver hos Højmark Rejser, fortæller følgende om firmaskirejserne:

- Vi har mange firmaer, som vælger at kombinere et seminar eller salgskursus med en tur i sneen, det kan være med bus eller fly afhængigt af budget.

Du kan se to priseksempler herunder. Priserne er aktuelle lige nu og kan både stige og falde i fremtiden. 
Billigste Mest solgte
4.000,- pr. person 7.300,- pr. person
3 nætter 4 nætter
Kvartpension Halvpension
Kør-selv Direkte fly
Kør-sev Transfer
Liftkort Liftkort
Turistskat Turistskat
Guideservice Guideservice


… Men hvordan overtaler du chefen til en firma-skiferie?
Prisen kan sagtens være et argument, du kan bruge over for chefen. Prisen pr. døgn er nemlig ikke nødvendigvis særlig høj i forhold til ophold på et dansk konferencecenter - find de skarpeste tal, og præsentér dine resultater for chefen.

Oplevelsen på en firma-skiferie er en hel anden, end et kedeligt, dansk konferencecenter. Her vågner du med udsigt til bjergtinder, frisk luft og masser af lys. Vil du være ekstra forberedt? Læs mere om beskatning af firmaets rejser her, inden du banker på chefens dør.  

4: Hvorfor skal I tage på firma-skirejser? 
En af de danske skirejse-arrangører, der har sendt flest firmaer på kurser og salgsarrangementer i Alperne, er SNE & SNÖ. Vi spurgte indehaver Glenn Retz, hvorfor flere og flere firmaer vælger at lægge deres aktiviteter så langt fra Danmark:

- Den kontakt og det sammenhold, der skabes på en rejse er helt unik. Du får ikke den oplevelse på et konferencehotel i Danmark. Inspirationen blomstrer i nye omgivelser, og medarbejderne bliver tanket op med ny energi.

SNE & SNÖ oplever også, at flere virksomheder afholder salgsseminarer for kunder med gennemgang af produkter og muligheder. Glenn Retz fortæller, at de får rigtig gode tilbagemeldinger på den del også.

 - Vi får positive tilbagemeldinger fra dem, som har haft kunder med på tur. Der bliver skabt en loyalitet mellem sælger og kunde, som skaber længere kundeforhold og større kundetilfredshed. Set i forhold til prisen på en firmaskirejse, virker det som en god investering med firmaets øjne.

Hygge med kollegaerne, når benene skal hvile

Opsummering: Sådan kan firma-skirejser foregå

… Har du skimtet teksten for at få en hurtig opsummering? Ingen problemer - her er den. I vores guide til firma-skiture har vi besvaret de 4 vigtigste spørgsmål:

 1. Hvor skal I rejse hen? Find en destination med udfordringer for både garvede og nybegyndere. Der er fordele ved både Skandinavien og Alperne.

 2. Hvordan kan turen foregå? Vi anbefaler, at I finder en destination, der byder på andre aktiviteter end ‘bare’ ski. På den måde kan I nå at opleve en masse på få dage. Om formiddagen kan I holde kurser og møder, hvorefter resten af dagen kan gå med sjov i sneen og socialt samvær. 

 3. Hvad koster det? Priserne starter fra cirka 4.000,-. De mest solgte rejser koster omkring 7.300 pr. person. Dette lyder måske dyrt, men forskellen er ikke særlig stor ift. et dansk konferencehotel. 

 4. Hvorfor skal I gøre det? Hvis kollegaerne rejser sammen, vil det skabe nogle fantastiske minder og et endnu bedre samarbejde på tværs af arbejdspladsen. Hvis I inviterer trofaste kunder med, kan det skabe længerevarende kundeforhold og stor tilfredshed. 
» Se priseksempler på grupperejser her eller læs vores 10 tips til grupperejser på ski.

Skisport.dk er rangeret 4,8 stjerner ud af 5 - Baseret på 1690 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen