Skiferie med fly

Skiferie med fly

Skiferie med fly er det oplagte valg, hvis du ønsker at kort transporttid, når du skal på ski. Find de bedste ruter og afgange fra Billund, Aalborg og Kastrup her.

Traditionelt har bus og bil været den foretrukne transportform, når man skal på skiferie. Sådan er det ofte stadig, men inden for de senere år er skirejser med fly bliver mere og mere populært, og alle de bedste danske rejsebureauer er begyndt at tilbyde skirejser med fly.

Skiferie med fly er det oplagte valg til korte skirejser, og det er super nemt, når transporttiden er så kort. Samtidig holder prisen sig på et fornuftigt niveau, hvor de fleste sagtens kan være med.

I denne artikel finder du information om, hvorfor du skal flyve på din næste skiferie, og hvilke flyruter der findes til Østrig, Italien, Norge og Frankrig. Derudover viser vi dig, hvordan du bedst finder et tilbud på en skiferie med fly. 

Søg efter skiferie med fly

Skiferie med fly - hvor kan man komme hen?

Der er heldigvis mange gode skiområder, der ligger tæt på lufthavne, så du har et stort udvalg af spændende destinationer, hvis du ønsker at tage flyet på skiferie - uanset om du skal på en kort skiferie med fly eller på en ugelang skiferie.

Herunder kan du finde skiområder i både Østrig, Frankrig, Norge og Italien, der ligger mindre end 2 timers køretid i bil fra nærmeste lufthavn.

RejseselskabDestinationerAfgange fra
Danski

Salzburg, Innsbruck, Torino, Grenoble, Chambery, Geneve, Verona, Milano

Kastrup, Billund

Se rejsetilbud

Alltime Travel

Scandinavian Mountains Airport (Trysil og Sälen)

Kastrup, Aalborg, Sønderborg

Se rejsetilbud

SunwebSalzburg, GeneveKastrup

Se rejsetilbud

SkiLinkGrenoble, Innsbruck, Salzburg, TorinoKastrup

Se rejsetilbud

NortlanderSalzburg, Innsbruck, Torino, Grenoble, Chambery,
Geneve, Verona, Milano
Kastrup og Billund

Se rejsetilbud

Slopestar.dkBolzano, Torino, Verona og SalzburgKastrup og Billund

Se rejsetilbud

ThinggaardSalzburg, Innsbruck, Torino, Milano, Bergamo,
Grenoble, Nice, Geneve, Chambéry, Torino
Kastrup, Billund og Aalborg

Se rejsetilbud

Jeresskirejse.dkPrag (Spindleruv Mlyn og Cerna Hora) Kraków Airport (Jasna)Kastrup

Se rejsetilbud

Amisol.dkBarcelona (Andorra)Kastrup

Se rejsetilbud

Skiferie.dkScandinavian Mountains Airport (Trysil og Sälen)Kastrup, Aalborg, Sønderborg

Se rejsetilbud

Sne og SnöSalzburg, Innsbruck, Torino, Milano, Bergamo,
Grenoble, Nice, Geneve, Chambéry, Torino
Kastrup

Se rejsetilbud

Fokus RejserInnsbruck, ZürichKastrup

Se rejsetilbud

De Brede PlankerAfhænger af rejseAfhænger af rejse

Se rejsetilbud

MontBlanc AdventureGenéveKastrup, Billund og Aarhus

Se rejsetilbud

Udsigt fra flyet

Derfor skal du flyve på skiferie

Der er flere gode grunde til at vælge flyet som transport, når du skal på skiferie til vinter. 

Kort transporttid - Hvis du vælger at tage flyet på skiferie, sparer du mange timers transport i forhold til, hvis du skulle tage en opslidende og udmattende bustur, eller hvis du skulle på en lang køretur i egen bil. 

Individuelt tilpasset - Hvis du selv ønsker at tilrettelægge din skiferie, kan det være en fordel at tage flyet. Hvis du ønsker det, kan du selv bestille flybilletter og booke hotelovernatningen udenom rejsebureauerne. Dette kan give en dejlig frihed, selvom det er lettest at lade rejsebureauerne klare det for dig. 

Kort skiferie - Hvis du skal på en kort skiferie, er det dumt at bruge tiden på transport i bus og bil. Hvis du har en stram kalender og kun ønsker at stå på ski i 3-4 dage, er flyet den klart bedste løsning. 

Mere populært - De seneste år er det blevet mere og mere populært at hoppe på et fly, når man skal på skiferie. Der er kommet flere gode afgange fra de danske lufthavne, og prisen for en tur koster ikke længere en formue.

Skiferie med fly - Østrig

Hvis du ønsker at komme på skiferie med fly til Østrig, har du rigtig gode muligheder. Salzburg er den mest benyttede lufthavn til skiglade danskere, der tager flyet på ferie. Alle rejsebureauer tilbyder skirejser med landing i Salzburg, og derudover kan du lande i Innsbruck eller München, hvis du vil nemt på skiferie til Østrig.

Ved at benytte en af de tre lufthavne, kan du komme på fly skiferie både Wagrain, Saalbach, Lofer, Flachau, St. Anton, Sölden og mange andre interessante skiområder. Det tager under 2 timer at komme med flyet til Østrig:

Følgende skirejsebureauer tilbyder skiferie med fly til Østrig: Nortlander, Skilink, Sunweb, Slopestar.dk, Sne & Snö, Fokus Rejser, Thinggaard, Danski 

Skiferie med fly - Frankrig

Frankrig er et af de mest populære lande at besøge med fly på trods af, at der ikke findes så mange lufthavne tæt på skiområderne. Hvis du vil flyve til Frankrig, skal du vælge enten Grenoble lufthavn eller Chambery lufthavn, hvorfra du nemt og hurtigt kan komme til både Mont Blanc, Avoriaz, Verbier samt Val Thorens og De Tre Dale.

Mange danskere vælger også at tage flyet til Geneve i Schweiz, hvorfra det er nemt at komme til nogle af de lækre franske alpedestinationer. 

Følgende skirejsebureauer tilbyder skiferie med fly til Frankrig: Skilink, Sunweb, Nortlander, Sne & Snö, Thinggaard, Danski 

Skiferie med fly - Sverige (Sälen)

Med opførelsen af Scandinavian Mountains Airport i fjeldene. Er der kun 10 minutter til de nærmeste destinationer i Sälen. Og du vil inden for 45 minutters afstand nå flere populære områder. Destinationer tættest på lufthavnen er: Stöten, Kläppen, Lindvallen, Tandådalen, Hundfjället, og Högfjället. 

Du kan booke en pakkerejse med fly til svenske destinatione med: Skiferie.dk og Alltime Travel

Skiferie med fly - Norge (Trysil)

Fra Aalborg, Kastrup og Sønderborg kan du nu flyve til Scandinavian Mountains Airport (SCR). Fra denne nye lufthavn er du kun 40 minutter fra norges mest populære destination, Trysil.

Du kan booke en pakke rejse med fly til Trysil med: Thinggaard

Søger du de mere sydlige destinationer i Norge. Kan man tage en afgang mod Oslo, hvorfra man nemt kan nå nogle af de norske skiområder.

Der er dog ikke nogle rejsebureauer, der sælger pakkerejser med fly til Oslo og indkvartering i skiområderne. I stedet kan du gøre det, at du selv booker flybilletten gennem et flyselskaber, og derefter bestiller lejlighed eller hytte hos et af følgende populære rejsebureauer: Fjällferie og Thinggaard

Skiferie med fly - Italien

Hvis du foretrækker at holde din skiferie i det flotte støvleland, er der også fine muligheder for at rejse med fly hertil. De danske bureauer tilbyder skirejser til både Torino, Milano, Bergamo og Verona, så der er mange muligheder for at vælge forskellige destinationer.

Ved at rejse med fly til Italien kan du spare rigtig mange timers transport. En tur fra København til Cervinia tager 16 timer og 30 minutter i bil uden stop, hvorimod du kan komme til nærmest lufthavn i Milano på kun lidt over 2 timer. Det er en kæmpe tidsbesparelse!

Du kan rejse med fly til Italien til alle de norditalienske skiområder som Canazei, Livigno, Gressoney, Sestriere og Passo Tonale. 

Følgende skirejsebureauer tilbyder skiferie med fly til Italien: Slopestar.dk, DanskiSkilink, NortlanderSne og Snö

Skiferie med fly - de mest oplagte ruter

Vi har lavet en simpel tabel, der giver dig det bedste overblik over ruter og afgange, hvis du skal på skiferie med fly:

DestinationSkiområder tæt på lufthavnAfgang fraFlyvetid

Oslo, Norge

Sälen/Trysil, Norge

Norefjell, Hafjell, Trysil

Trysil, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället,
Stöten, Lindvallen, Kläppen

Kastrup, Billund og Aalborg

Aalborg og Kastrup

1 time og 10 minutter

1 time og 10 minutter

München, TysklandWestendorf, Kitzbühel, BerchtesgadenKastrup og Billund  1 time og 35 minutter
Salzburg, ØstrigFlachau, Wagrain, Schladming, LoferKastrup, Billund og Aalborg 1 time og 35 minutter
Innsbruck, ØstrigSt. Anton, Ischgl, SöldenKastrup, Billund og Aalborg 1 time og 40 minutter
Zürich, SchweizLaax, AndermattKastrup  1 time og 45 minutter
Geneve, SchweizVal Thorens, Avoriaz, Valmorel Kastrup  2 timer
Milano, ItalienGressoney, Cervinia, ChampolucKastrup 2 timer og 5 minutter
Bolzano, ItalienGressoney, Cervinia, ChampolucKastrup, Billund 2 timer og 25 minutter
Torino, ItalienGressoney, Cervinia, ChampolucKastrup 2 timer og 5 minutter

Tiden på flyruten varierer en smule afhængigt af dansk lufthavn. Vi forsøger hele tiden at holde denne information opdaterede, men hvis du alligevel opdager fejl i denne tabel, må du meget gerne kontakte os på redaktion@skisport.dk. 

- Se flere skiområder tæt på lufthavne her eller læs om skiferie fra Hamborg Lufthavn her.


Skiferie fra Billund Lufthavn

Der findes flere gode afgange fra Billund Lufthavn, hvis du ønsker en skirejse med fly. Dette er Jyllands største lufthavn med 135.000 årlige rejsende, hvor man blandt andet kan rejse med Ryanair, KLM, Lufthansa og Finnair.

Forrige år var der mere end 153 afgange til skidestinationer fra Billund Lufthavn. 

Fra Billund Lufthavn kan du blandt andet flyve til Oslo, München, Genoble, Chambery, Bolzano, Salzburg og Innsbruck, hvor du nemt kan komme videre til mange af de bedste skiområder.

Find mere information om flyrejser fra Billund Lufthavn på bll.dk eller søg blandt alle pakkerejser med afgang fra Billund her.


Skiferie fra Aalborg Lufthavn

Mange jydske skiløbere er begyndt at tage flyet fra Aalborg Lufthavn, der har haft stor vækst de seneste år og tilbyder en række gode destinationer. Fra Aalborg Lufthavn kan du eksempelvis nemt komme til Ischgl, St. Anton, Sölden, Canazei og Livigno med Danski, Nortlander, Skilink og Slopestar. 

En af fordelene ved at flyve fra Aalborg Lufthavn er, at de tilbyder gratis parkering af din bil. Det koster ikke en krone at parkere sin bil på deres overvågede parkeringsplads, hvilket sparer dig for en stor ekstraudgift. 

Find mere information om flyrejser fra Aalborg på aal.dk


Skiferie fra Kastrup Lufthavn (Københavns Lufthavn)

Kastrup Lufthavn, eller Københavns Lufthavn som det oftest nævnes som, er Danmarks største lufthavn med 23 rejsemål at vælge imellem, hvis man ønsker at stå på ski. Herfra kan du rejse mod alle verdenshjørnerne og nå de bedste skiområder i Nordeuropa og Sydeuropa - sågar også Asien og Amerika, hvis du vil have en fed skioplevelse endnu længere væk. 

Uanset hvor du ønsker at holde skiferie, er Københavns Lufthavn det oplagte sted at starte rejsen. I højsæsonen håndterer de mere end 1.600 par ski om dagen i deres bagageanlæg(25.000 gennem en hel vintersæson), og i uge 7 er der i alt 107 afgange alene til Norge. Det er også fra Københavns lufthavn du kan flyve til skidestinationer som Spindleruv Mlyn i Tjekkiet via jeresskirejse.dk, eller Andorra via Amisol.dk

Find mere information om flyrejser fra Kastrup Lufthavn på cph.dk.

Se alle pakkerejser med fly med afgang fra Kastrup her.


Vigtig information om skirejser i fly

Der er nogle særlige omstændigheder ved at rejse med fly, når man skal på skiferie. Du medbringer trods alt lidt mere bagage end normalt, og der er specielle regler for, hvordan dette skal håndteres. Læs det her:


Transport af ski og skiudstyr som bagage

Der er stor forskel på, hvad du må medbringe og størrelsen på de ekstra bagagegebyrer hos de forskellige flyselskaber. Det er derfor en god idé at være opmærksom på, hvor du har hvilke muligheder, inden at du bestiller skirejsen.

Som udgangspunkt er det dyrest at medbringe skisportsudstyr med ombord hos lavprisselskaber som RyanAir, Norwegian og EasyJet. Det er dog svært at sammenligne de forskellige selskaber, da der ikke findes nogen standard for skiudstyr, som man følger. 

Nogle få steder må du medbringe en skitaske uden beregning, men som regel skal du betale mellem 300 og 500 kroner ekstra for at få din skitaske/støvletaske med ombord.

Vi anbefaler, at du bestiller din skiferie med fly gennem et af de danske rejsebureauer, da du på den måde er sikret de bedste vilkår og typisk får de bedste priser på ekstra bagage.


 Regler for håndbagage i fly

Som de fleste efterhånden ved, er der kommet stramme regler omkring håndbagage, når man skal ud og flyve. Du skal derfor være opmærksom på, hvad du må medbringe, og hvad du ikke med medbringe ombord i kabinen. 

Der er nogle få særlige regler for dig, der skal med fly på skiferie. Hvis du har en lavinerygsæk, må du nemlig gerne medbringe 2 flasker eller patroner i din håndbagage. Du skal bare være opmærksom på at have en vedlægsseddel med, der dokumenterer indholdet. Skovl, sonde, strips og andet lavineudstyr må som regel ikke medbringes i håndbagagen.

Læs mere om håndbagage regler i fly her..


Sådan finder du en skiferie med fly

Vi har gjort det nemt for dig at finde din kommende skiferie - hvad enten du ønsker at rejse med fly, eller om du vil transporteres på anden vis. Vi har samlet alle rejser fra de bedste og største danske rejsebureauer i én samlet database, som du kan søge i. 

Det betyder, at du ikke længere behøver at surfe rundt mellem de forskellige bureauers hjemmesider for at finde de bedste tilbud. Du kan nøjes med blot at søge efter din ønskede destination og transportform, hvorefter du bliver vist de bedste skirejser fra alle danske skirejsebureauer.

Find din næste fly skirejse her:
- Søg efter 1000-vis af skirejser
- Find skiferie afbudsrejser og restpladser
- Find billige skirejser


Se vores guide til skiferie med bus her >>
Se vores guide til skiferie med tog her >>
Se vores guide til kør-selv skiferie her >>

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Mikkel Raunsgaard

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen