Gosau

Find en skiferie til Gosau her: SnowTrex.dk

I det nordlige Østrig i Gosauer Hintertal ikke langt fra Salzburg ligger byen Gosau for foden af Gosauerkamm, der ikoniske rejser sig over byen. Som i de andre byer i denne region i Østrig, har man rig mulighed for at opleve den autentiske østrigsk hygge på en skiferie til Gosau. Byen hører til skiområdet Dachstein West, som også kan tilgås fra byerne Russbach og Annaberg på den anden side af bjergene.

Skiferie til Gosau

Selvom Gosau hører til Dachstein West skiområdet, så er det også en destination for sig selv. Her finder man et familievenligt skisportssted, hvor både store og små kan nyde oplevelserne på ski og i sneen. I bunden af skiområdet lige ved Gosau findes der en træklifte med tilhørende blå begynderbakke, hvor børn og nybegyndere trygt kan prøve færdighederne på ski af, før de begiver sig længere ud i skiområdet. Børnene kan desuden også glæde sig til at møde Brumsi, som er området maskot, der gladeligt kører på ski og leger med børnene i børneområdet.

Man kan komme videre ud i området ved at tage stoleliften direkte fra byen. Her venter der både venter blå, røde og sorte pister, og dermed udfordringer for alle niveauer. Der findes i området også mange hyggelige træhytter, hvor man kan køre ind og holde et hvil og få en varm kakao eller noget at spise. Man skal på skiferien ti Gosau ikke bekymre sig om noget, heller ikke om der skulle være sne nok på pisterne. Dét er der, og skiområdet er desuden snesikkert til lang ind i foråret, hvorfor man trygt kan tage skiene med hertil.

På ski i Dachstein West

Liftkortet til Gosau gælder til hele Dachstein West, hvor man får adgang til 131 kilometer pister, som er godt forbundet af en effektivt liftsystem med 44 lifter, så de besøgende skiturister nemt kan komme rundt i området. Skiområdet er groft sagt fordelt over tre bjerge, og fra Gosau kan man via Hornspitz komme til byen Russbach. Kører man derimod videre til Edtalm og bjergtoppen Zwieselalm rammer man til sidst byen Annaberg, der ligger længst væk. Området er kendetegnet ved både at rumme brede og behagelige pister og ægte udfordringer til eksperterne på ski både på og udenfor pisterne. Foruden Russbach og Annaberg, så kan man også komme til skiområderne St. Martin, Lungötz, Bad Dürrnberg, Postalm og Abtenau, som alle også ligger i Lammertal, der dog blot kræver en lille køretur med bil eller med de gratis skibusser.

Bo hyggeligt og med masser af aktiviteter

I Gosau er der frit slag, når det kommer til indkvarteringsmulighederne på skiferien. Man kan her vælge at bo i små hyggelige hytter med solterrasser i ægte alpestil, eller man kan vælge at lade sig indkvartere på et mere luksuriøst ophold på et af Gosaus sportshoteller. Der findes foruden skiløb i Dachstein West skiområdet også mulighed for at tage på varierede vintervandreture med eller under snesko på en af områdets mere end 40 kilometer ruter. Man kan også snuppe en tur på kælk eller i kane.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Annaberg, Dachstein West og Russbach

Fotos og video

Brugerne om Gosau

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Gosau?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Gosau hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Gosau?

På nuværende tidspunkt ligger der 34 cm sne i dalen og 144 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 15/3 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Gosau her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Gosau?

Hvis du skal på skiferie til Gosau, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Gosau her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Gosau lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Gosau her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Gosau sammen med?

Gosau hører sammen med skiområderne Annaberg, Dachstein West og Russbach.