Grupperejser på ski - 10 tips til planlægningen

Grupperejser på ski - 10 tips til planlægningen

Der findes ikke noget bedre end samværet med andre i sneen. Dagen på bjerget og fjeldet, den friske luft, god mad og hygge efter skiløbet når kroppen er udmattet. Alt det får du, hvis du planlægger en

Hvordan får du nemmest arrangeret en gruppe-skiferie? Det kan være uoverskueligt, hvis du ikke har prøvet det før. Hvis du overvejer at planlægge vinterens skiferie for vennerne eller kollegaerne, får du vores top 10 tips her.


Find en gruppe-skirejse


Det er altid sjovt at være en gruppe afsted på ski. Der er garanti for masser af gode grin

Tip 1: Afstem forventninger inden jeres grupperejse på ski

Når du går i gang med at finde den helt rette destination og indkvartering, så tænk over, hvad der er vigtigt for din gruppe, det kunne være:

 • Afstand til skilift - kan I gå, eller skal I med skibus?
 • Skiområdets størrelse - hvor meget har I behov for?
 • Kvalitet og standard - hvad forventer gruppen af indkvarteringen?

Er du taget på skitur med firmaet og vil 50% af deltagerne hamre jägerbombs og weissbier ned hele aftenen? Så nytter det ikke, at I indkvarteres hos en hausfrau, der venter på familier med søde, danske børn.

Er I studerende, der er vant til at hente øllene i nærmeste Netto og drikke på kollegiet? Så hjælper det ikke, hvis I bor på et lille hotel med små værelser uden plads til hygge.

Du forstår, hvad vi mener - sørg for, at alle er enige, inden I begynder at planlægge. I forlængelse af det skal du også overveje, om der er nye skiløbere i gruppen, der kan have gavn af, at du planlægger en skiferie for begyndere.

Er I afstemte? Fedt, du må nu rykke videre til tip 2.

Tip 2: Book gruppe-skiferie gennem et rejsebureau

Debatten er livlig hvert år. Skal du booke gennem et rejsebureau eller planlægge jeres gruppe-skirejse selv? Vi ved, at der er fordele ved begge løsninger, men vi anbefaler altid at booke gennem et dansk rejsebureau.

 • Pris: rejsebureauerne køber tusindvis af overnatninger, bus-/flypladser, skileje, forsikringer og liftkort. Den rabat, de opnår, kan du ikke selv forhandle dig til. 
 • Sikkerhed: danske rejsebureauer, der sælger pakkerejser, skal være medlem af Rejsegarantifonden. Det er din sikkerhed for, at pengene ikke er tabt, hvis bureauet eksempelvis går konkurs.
 • Kvalitet og klagemulighed: køber du via et rejsebureau, og leverer bureauet ikke det, I har aftalt, kan du via Rejseankenævnet få behandlet din klage.
 • Praktik og lethed: Slip de værste bekymringer, og lad rejsebureauet gøre, hvad de er bedst til.

Når man selv søger et bolig, finder man pludselig et hav af fantastiske hytter og lejligheder, desværre er priserne ofte derefter 

Tip 3: Find den rette pris og periode for gruppe-skirejser

I langt de fleste tilfælde hænger pris og kvalitet sammen. Der er dog et par ting, du kan overveje, hvis du arbejder på et strammere budget.
For det første kan du overveje rejseugen. Hvis I ikke ønsker at betale premium-pris for jeres grupperejse på ski, kan I overveje at vælge nogle af de mindre populære uger. Det kan være alle uger før juleaften, uge 2-4 og alle uger mellem uge 10 og påske.
Herudover kan I overveje, hvor I vil rejse hen, og hvor I vil bo på destinationen. Nogle skiområder er dyrere end andre, og hvis I ikke har brug for den vilde luksus, kan I også spare lidt penge på indkvarteringen.

I lavsæsonen er der masser af plads på pisterne

Rabat på gruppe-skirejser gives normalt som frirejser, eksempelvis ”en gratis rejse pr. 20 betalende personer”. Rejsebureauerne kan derudover finde på at tilbyde:

 • Afhentning udenfor deres normale rutenet.
 • Egen bus. Hvis I når en gruppestørrelse på 45+, kan I være heldige at få egen bus.
 • Online systemer til styring af gruppen.
 • Individuel betaling til bureauet. 

Tip 4: Bestil tidligt for at få de store hytter

Drømmer du om, at hele gruppen kan bo under ét tag, når I tager på grupperejser på ski? Ingen problemer - hvis I altså booker i god tid. Find et overblik over store hytter i Norge, Sverige og Østrig.

Hvis I lykkes med at finde indkvartering, der huser alle gruppemedlemmerne, kan I se frem til mange sjove aftener, masser af hygge og ofte en bedre pris pr. person. Store skihytter eller private chaletter kan I nogle tilfælde huse helt op til 36 personer.

Tip 5: Planlæg og fremlæg - i den rækkefølge

Der er tusindvis af muligheder, når du skal planlægge skiferier for grupper. Derfor kan det være fristende at lave en top 10 og fremlægge denne for gruppen… Det virker logisk - men vi vil ikke anbefale det.

I langt de fleste tilfælde vil det føre til, at et par medlemmer foretrækker hver rejse - en hel unødvendig hovedpine.

Hvis du har gennemført tip 1 grundigt, er du i stand til at udvælge én rejse og begynde planlægningen med denne rejse in mente. Når du har gjort det, kan du fremlægge rejsen for de andre. Så skal de bare sige ja eller nej - meget lettere.

Er I klar til at rejse? Tjek vores grundige pakkeliste til skiferie, så I får alt med.

Tip 6: Hav en klar aftale om, hvem der betaler

Ved de fleste grupperejser på ski er der en klar aftale om, at alle betaler sin del, eller at der bliver betalt pr. husstand. Det er superlet at forholde sig til, og alle ved præcist, hvad de skal betale.

Helt så let er det dog ikke, når det kommer til betaling af depositum for rejsen. Inden du booker grupperejsen, bør du afklare med gruppen, hvem der lægger ud for depositummet.

Vil man bo lige ved pisten? Skal der være gletsjer? Skal der være muligheder for afterski eller spa?

Tip 7: Overvej grupperejser på ski med halvpension eller all-inclusive

Vi anbefaler, at I vælger enten halvpension eller all-inclusive, når I planlægger jeres grupperejse på ski. Med én af de to muligheder kommer der færre uforudsete udgifter, og I skal ikke bruge tid på at lave mad og shoppe.
Halvpension er den foretrukne løsning for de fleste skiløbere i Danmark, men all-inclusive skiferier, der inkluderer drikkevarer, bliver også mere og mere udbredte.

Tip 8: Få gruppen til at melde klart ud så tidligt som muligt

Det kan godt være en smule frustrerende at planlægge en rejse for mange mennesker. Kender du eksempelvis denne situation?

Dig: Hej Camilla, jeg er ved at planlægge en skitur for hele kontoret i uge 7. Er det noget, du kunne være interesseret i?
Camilla: Hej du! Det vil jeg vildt gerne, men jeg er ikke helt sikker på, at jeg kan. Kan jeg vende tilbage i starten af det nye år?

… Vi har alle prøvet det - og nej Camilla, du kan ikke vende tilbage med et svar i det nye år. Vi anbefaler, at du får hele gruppen til at melde klart ud så tidligt som muligt. Nogle rejsebureauer tilbyder, at du kan ændre antallet af rejsende løbende uden at betale et gebyr, men den luksus findes ikke alle steder. 

Meld ud i god tid - så øger I chancen for, at rejsen bliver en realitet 

Tip 9: Find de bedste skisportssteder til grupperejser på ski

Inden du vælger, hvor I skal hen, bør du lave lidt research og finde de bedste destinationer til grupperejser på ski.

Grupperejser på ski i Østrig

Østrig er en populær destination til gruppe-skiferien. Her kan I blandt andet kigge på populære områder som: Wagrain, Schladming og Ischgl.

Grupperejser på ski i Frankrig

Frankrig og især Val Thorens er et oplagt valg for mange. Val Thorens er særligt populært blandt store gymnasiegrupper, der nyder den gode sne og den høje stemning, men det er også et fantastisk familieområde.

Grupperejser på ski i Norden

I både Sverige og Norge finder I hyggelige områder med store hytter, der er velegnede til den store familie såvel som vennegruppen. Nogle af de mest populære destinationer til grupperejser på ski er: Isaberg, Sälen, Trysil og Hafjell.

Tip 10: Book gruppe-skirejser for unge

Hvis I er en ungdomsgruppe, der gerne vil afsted og opleve en skiferie sammen, skal du ikke være nervøs for, at det er umuligt - alt er muligt, hvis I ved, hvor I skal kigge.

Vi anbefaler, at I vælger et rejsebureau, der har specialiseret sig i skiferier til studerende og unge. Tag eksempelvis et kig på udvalget af gruppe-skirejser for unge hos Snowtrex eller læs vores guide til skiferier for unge eller se vores oversigt over alle de danske efterskoler med skilinje

Find en gruppe-skirejse

Opsummering: Alle 10 tips

Kan du huske tip 3 lige nu uden at scrolle? Bare rolig, vi forstår dig godt. Her er en opsummering over vores 10 bedste tips til gruppe-skiferier:

 1. Afstem forventningerne
 2. Book gennem et dansk rejsebureau
 3. Find den rigtige pris og periode
 4. Bestil tidligt
 5. Planlæg, før du fremlægger
 6. Aftal, hvem der betaler depositum 
 7. Vælg halvpension eller all-inclusive
 8. Få udmeldinger fra gruppen i god tid
 9. Find de bedste destinationer til gruppe-skirejser
 10. Book skirejser for unge fra bureauer, der er er specialiserede i rejsetypen

--- Du finder den komplette liste med danske skirejsebureauer her ---

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen