« Til oversigten

Tips når du planlægger en grupperejse på ski

Der findes ikke noget bedre end samværet med andre i sneen. Dagen på bjerget og fjeldet, den friske luft, god mad og hygge efter skiløbet når kroppen er udmattet.

Gode tips inden/når du planlægger grupperejser på ski


Hvordan får man nemmest arrangeret en ski grupperejse? Det kan være uoverskueligt, hvis man ikke har prøvet det før. Så overvejer du at planlægge vinterens skiferie for vennerne på gymnasiet, skolen eller firmaet, kommer her lidt tips.

Der følger ansvar og arbejde med, som arrangør af en skirejse for en større eller mindre gruppe. Der er normalvis mange der gerne vil med, men hvordan kommer man frem til den endelige rejsegruppe og sørger for at have plads til alle der gerne vil med?


Det er altid sjovt at være en gruppe afsted på ski. Der er garanti for masser af gode grin

Hvorfor vil du arrangere skiferie for en gruppe?

Faktisk synes vi du skal gøre netop dette op med dig selv, inden du kaster dig ud i selve opgaven. Du lærer helt sikkert en masse undervejs, men er det for selv at kunne påvirke rejsen, at du vil samle en gruppe, for selv at opnå en gratis skiferie eller noget helt tredje? Inden du kaster dig ud i planlægningen, så gør dig det klart, da det kan gøre andre beslutninger senere i processen nemmere.


Når man selv søger et bolig, finder man pludselig et hav af fantastiske hytter og lejligheder, desværre er priserne ofte derefter 

Afstem forventninger og behov

Når du går i gang med at finde den helt rette destination og ikke mindst rette indkvartering, så tænk over de parametre der er vigtige for din gruppe, det kunne være:

  • Afstand til skilift, kan I gå eller skal I med skibus?
  • Skiområdets størrelse, hvor meget har I behov for?
  • Kvalitet og standard på indkvarteringen?
Er du taget på herretur med firmaet og vil 50 % af deltagerne hamre jägerbombs og weissbier ned hele aftenen, så nytter det ikke, at I indkvarteres hos en hausfrau der venter på familier med søde danske børn. Er I studerende, der er vant til at hente øllene i nærmeste Netto og drikke på kollegiet, så hjælper det ikke hvis I bor på et lille hotel med små værelser uden plads/rum til hygge, så få disse ting på plads med indkvartering/rejsebureau inden ankomst. Ligeledes med mad/drikke i bussen, hvis chaufføren regner med, at skulle sælge mad og drikke i bussen og I regner med, at have mad og drikke med, så kan det også give anledning til ”fnidder”, så forventningsafstemning er vigtig, når du skal i gang med at finde det rette rejsemål og hotel, uanset om du finder det selv eller bruger et rejsebureau.


VIl man bo lige ved pisten? Skal der være gletsjer? Skal der være muligheder for afterski eller spa?


Direkte eller gennem et rejsebureau?

Debatten er livlig hvert år i eksempelvis forummet her på Skisport.dk. Hvorfor eller hvorfor ikke rejsebureauer? Vi vil og skal ikke gøre os til dommere, men belyser et par ting, der måske for dig taler for at booke via et rejsebureau:

  • Stordrift: rejsebureauerne køber tusindvis af overnatninger, bus-/flypladser, skileje, forsikringer og liftkort. Den rabat/fortjeneste de opnår på disse, kan du som individuel arrangør af en grupperejse ikke selv forhandle dig til. Særligt transporten har rejsebureauerne en fordel på, da de i langt de fleste tilfælde kan lave såkaldte dobbelt-vend, hvor busserne kører i pendul med grupperne hver weekend. Busser der holder stille i skiområderne er en stor omkostning.
  • Sikkerhed: et dansk rejsebureau der sælger en pakkerejse skal være medlem af rejsegarantifonden. Det er din sikkerhed for, at pengene ikke er tabt, hvis bureauet eksempelvis går konkurs.
  • Kvalitet og klagemulighed: køber du via et rejsebureau og leverer bureauet ikke det I har aftalt, kan du via rejseankenævnet få behandlet din klage.
Eller for at gøre det selv:

Der kan også være sport i at planlægge rejsen selv, så har du tiden og lysten så er det bare at gå i gang. Langt de fleste liftselskaber tilbyder grupperabat på liftkort, så du eksempelvis får hvert 20. liftkort gratis. Det kan du undersøge på destinationernes hjemmesider. Skal der bruges transport, tilbyder både skirejsebureauer og busselskaber busbilletter til mange destinationer i syd og nord, en busbillet til Alperne koster typisk 1.100-1.500,-kr. retur, afhængigt af uge og destination.


Der er mange fordele ved at booke gennem et bureau og det behøver faktisk ikke at være dyrere 

Priser og rabat

Hvis du tror, at prisen er det afgørende for, at du får en god grupperejse tager du måske fejl. Der kan naturligvis være budgetter der gør, at en lav pris er vigtig, men i langt de fleste tilfælde hænger pris og kvalitet sammen. Vi vover den påstand, at den eneste måde du kan gøre en forskel på pris, er ved at ændre i rejseugen, resten af prisen afspejler det kvalitetsniveau I søger. Højsæsonen er eftertragtet, så kan du komme udenom den, falder prisen også, læs evt. nyheden her om ferieuger i Europa.

Rabat på grupperejser gives normalt som frirejser, eksempelvis ”en gratis rejse pr. 20 betalende personer”. Således får arrangøren af grupperejsen, noget rabat til sig selv og ved større grupper, også til hustru og børn.

Rejsebureauerne kan derudover finde på at tilbyde eksempelvis:
  • Afhentning udenfor deres normale rutenet, så er I en skole/gymnasie kommer de og henter jer der hvor I ønsker, i stedet for I skal kæmpe jer ind på et af de opsamlingssteder der er, på bureauets rutenet.
  • Egen bus. Hvis I når en gruppestørrelse på 45+, så kan I være heldige at få egen bus, det kan afkorte rejsetid i både Danmark og på destinationen.
  • Online systemer til styring af gruppen. Dette kan være praktisk ved rigtig store grupper, hvor der skal være styr på skileje, skiskole mm.
  • Individuel betaling til bureauet. Normalvis skal du som arrangør af grupperejsen samle penge sammen og betale bureauet samlet. Det betyder, at du skal holde styr på betalinger fra mange, et arbejde der, hvis alle bare betaler som aftalt, er nemt. Det kan selvsagt give kvaler, hvis der skal rykkes mange gange for betaling.Hvis i rejser i de mindre populære uger, så kan i have pisterne for jer selv

Korte skirejser for grupper - svære at planlægge i god tid selv

Kortere grupperejser for firmaer og lignende er fortsat særdeles populære, nogle rejsebureauer har specialiseret sig i netop den type rejser og opdeler ugerne i to, så der er rejser der går lørdag-onsdag og onsdag-lørdag. Er man en større gruppe, der vil på en kort skitur, kan det ofte være den nemme løsning, at vælge et bureau til at planlægge rejsen. Årsagen er ganske enkelt, at med mindre man vil rejse i den absolutte lavsæson, så skal der mere end almindeligt gode overtalelsesevner til, for at overbevise hotel-, hytte- og lejlighedsudlejere om, at de skal leje en halv uge ud. De satser naturligvis på at leje deres senge ud hele ugen. Så leder du efter en kort skirejse, så kig i oversigten med korte skirejser her.