Skiferie i Zermatt

Zermatt (Schweiz)

Rejsebureauer til Zermatt: Italiavillas.net, SnowTrex.dk

Zermatt er det turistmæssige centrum i den schweiziske Wallis-region lige ved det ikoniske Matterhorn og grænsen til Italien. Matterhorn er centrum for det store Matterhorn Ski Paradise skiområde, som Zermatt deler med Valtournenche og Cervinia i Italien. Det er på en skiferie til Zermatt derfor muligt at krydse grænsen mellem Schweiz og Italien på ski, og opleve to sider af samme skiområde, som kan byde på noget vidt forskelligt .

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Zermatt
Skiområdet: 1620-3889 m.o.h.
Byen: 1620 m.o.h.

334 km pister i alt
70 km blå
208 km rød
56 km sort

Lifter: 57 stk. / 96.999 pers/time

Slæbelifter: 13
Tog/baner: 2
Stolelifter: 23
Kabinelifter: 19
Mere information om Zermatt under banneret

Gletscher skiløb og høj snesikkerhed

Zermatt ligger i 1.620 meters højde og byder på skiløb op til 3.883 meters højde, hvorfor der her i området er stort snesikkerhed hele sæsonen, og ligeledes mulighed for at stå på ski på gletschere hele året rundt. Turen fra Zermatt op til Matterhorn Glacier Paradise tager cirka 40 minutter. Her finder man ikke bare skiområdets højeste punkt og udgangspunktet for gode lange nedfarter, det er ligeledes det højeste udsigtspunkt i Europa, som er tilgængeligt med lift. På toppen kan man se ud over mere end 38 bjergtoppe, som alle er højere end 4.000 meter.

Skiløb for alle i Zermatt

Foruden turen helt til toppen og muligheden for skiløb på gletscheren, så findes der også mange andre gode pister. I området er der i alt 132 kilometer pister fordelt på tværs af Schweiz og Italien. Niveaumæssigt, så kan det anbefales nybegyndere og børnefamilier at se mod den italienske side af Matterhorn, hvor terrænet er præget af blå og røde pister, og er noget mere let tilgængeligt. Niveauet stiger på den schweiziske side, hvor flere stejle pister er at finde. Det betyder dog ikke, at man ikke kan være ny på ski i Zermatt. Der findes også på denne side af Matterhorn et godt udvalg af gode blå pister både fra Rothorn, Sunnegga og Gornergrat.

Tag børnene med på ski

På den italienske side af området findes der ved Cervinia også et fremragende begynderområde, hvor børn og nybegyndere eksempelvis kan tage liften op ved Plan Torrette og ramme den blå piste med behagelig hældning. Her er det trygt og sjovt at få styr på skiteknikken, uden at skulle bruge hele dagen på børnebakken men stadig fastholde et behageligt terræn, som ikke bliver for stejlt. Der findes i området desuden hele tre børneskiskoler, hvor de mindste i familien trygt kan kaste sig ud i skiløbet.

Der findes i området desuden også flere store snowparker, hvor vovede skiløbere og snowboardere kan give sig i kast med hop, rails og bokse. Er det ikke nok, og vil man gerne udenfor pisterne og dybt ind i den smukke bjergnatur, så kan man få den ultimative offpistoplevelse ved at prøve heli-skiing, hvor man med helikopter kommer helt derud, hvor sneen er uberørt og dyb.

Kom ned i gletscher paladset

Udover skiløbet byder Zermatt på en lang række andre aktiviteter, man kan give sig i kast med. Prøv eksempelvis paragliding, vintervandring, sneskovandring, overnatning i iglo på fåreskind, skøjtebane, kaneture og op til flere forskellige sportsgrene. En af de mere unikke oplevelser findes dog under isen ved Matterhorn Glacier Paradise. Her kommer man via en elevator 15 meter under jorden, hvor man kan opleve en verden af evig is. I gletscher paladset venter en blå skinnende eventyrverden med iskrystaller og isskulpturer. Der er også en isrutsjebane og bænke med dyreskind, hvis man trænger til et hvil.

Bilfrie Zermatt

Selvom Zermatt er en relativt turistet destination, så har byen bevaret sin charme, og bybilledet vidner om at den traditionelle byggestil er bevaret. Byen er desuden bilfri, så man skal bevæge sig rundt med tog, elbusser eller i hestevogne. Der er i byen gode muligheder både for shopping og indkøb af dagligvarer, og hvad man ellers måtte få brug for på skiferien. Der er i Zermatt også mange gode bud på en hyggelig aften eller nat i byen. Prøv eksempelvis den usædvanlige Iglobar, som er bygget i is som en del af igloobyen.

Udvalgte skirejser fra Zermatt

Søg efter skirejser

Hotel Butterfly

Det moderne 3-stjernede Hotel Butterfly ligger roligt og centralt i Zermatt. Indstigningen til skiområdet nås allerede efter ca. 230 m. Banegården ligger ca. 100 m fra indkvarteringen. Da Zermatt er en bilfri by, henter hotellets egen shuttle jer gerne ved ankomsten ved banegården og bringer jer også derhen ved afrejse (efter opkald til hotellet). Faciliteter Til indkvarteringen hører faciliteter som foyer med reception, Wi-Fi, elevator, restaurant, bar og skirum. Mod betaling kan parkeringsgaragen i det offentlige parkeringshus i Täsch benyttes Læs mere

Matterhorn-Inn

Det familiært drevne 3-stjernede Hotel Matterhorn-Inn ligger direkte ved banegården i Täsch. Byen Zermatt nås let med det offentlige shuttle-tog (banegården ca. 30 m fra indkvarteringen, kørsel med liftkort inkluderet), der kører regelmæssigt mellem Täsch og Zermatt og som let bringer gæsterne til skiområdet Zermatt (ca. 8 km fra indkvarteringen). Indstigningen til langrendsløjpen nås efter ca. 150 m. Faciliteter Indkvarteringen har faciliteter som lille foyer, elevator, Wi-Fi, morgenmadsrum, restaurant, bar, skirum samt solterrasse. Der er gratis parkeringspladser (hvis ledig) ved Læs mere

Hotel City

Det hyggelige 3-stjernede Hotel City ligger centralt i Täsch overfor banegården, hvorfra der ca. hvert 20. min. kører et shuttletog til Zermatt og til skiområdet Zermatt (ca. 12 min. kørsel, med liftkort er turen inkluderet). Efter ca. 150 m nås indstigningen til langrendsløjpen og gletsjeren Klein Matterhorn ligger ca. 10 km fra indkvarteringen. Faciliteter Hotellet har reception, bagageopbevaring, foyer, elevator, opholdsrum, Wi-Fi, morgenmadsrum, restaurant, bar samt ski- og støvlerum. En parkeringsplads i garagen kan benyttes mod betaling (hvis ledig). Indkvarteringens Læs mere

Billeder og video fra Zermatt


Brugernes anmeldelser af Zermatt

Skiterræn
4,40
Liftsystem
4,00
Afterski
3,60
Byen
4,23
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
4,00
Offpiste
5,00
Samlet score er 4,15 stjerner ud af 5 . Baseret på. 30 anmeldelser.
Verdens bedste skiterræn - Anmeldt d. 26/09 2022 04:21 - Oprettet af Michael Boed

Simpelthen verdens smukkeste bedste skiområde.HilsenHam der har lavet skivideon i bruger i artiklen???? Læs mere

Intet over Zermatt - Anmeldt d. 26/09 2022 04:21 - Oprettet af Conny & Lars Gardan

Når man starter dagen i 3.800 meters højde - og kører ned til byen i 1.620 meters højde, må man konkludere: Der er intet over Zermatt. Men det koster :-( Man starter med at parkere i det opvarmede p-hus, før man læsser al bagage over på en bagagevogn og skubber den til toget. Der er ikke adgang for Læs mere

Fantastisk... - Anmeldt d. 26/09 2022 04:21 - Oprettet af Johnny Høj

Fantastisk... bedrer findes ikke, vi har bestilt igen til næste år.

Mere information om Zermatt under banneret

Snemeldinger og vejr

Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
6ºC
3ºC
0,0 mm
1,3 m/s
vest-nordvest
Tirsdag
Skyet
Skyet
1ºC
1ºC
5,9 mm
3,6 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Regn
Regn
6ºC
1ºC
14,6 mm
1,2 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Let regn
Let regn
4ºC
4ºC
3,8 mm
0,8 m/s
syd-sydvest

Kort over Zermatt

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Zermatt. Klik på nålene for mere info. Der er 1256 km fra Kolding til Zermatt.

Find tilbud på skirejser