Skiferie i Zermatt

Zermatt (Schweiz)

Rejsebureauer til Zermatt: Italiavillas.net, SnowTrex.dk

Zermatt er det turistmæssige centrum i den schweiziske Wallis-region lige ved det ikoniske Matterhorn og grænsen til Italien. Matterhorn er centrum for det store Matterhorn Ski Paradise skiområde, som Zermatt deler med Valtournenche og Cervinia i Italien. Det er på en skiferie til Zermatt derfor muligt at krydse grænsen mellem Schweiz og Italien på ski, og opleve to sider af samme skiområde, som kan byde på noget vidt forskelligt .

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Zermatt
Skiområdet: 1620-3889 m.o.h.
Byen: 1620 m.o.h.

334 pister i alt
70 km blå
208 km rød
56 km sort

Lifter: 57 stk. / 96.999 pers/time

Slæbelifter: 13
Tog/baner: 2
Stolelifter: 23
Kabinelifter: 19

Gletscher skiløb og høj snesikkerhed

Zermatt ligger i 1.620 meters højde og byder på skiløb op til 3.883 meters højde, hvorfor der her i området er stort snesikkerhed hele sæsonen, og ligeledes mulighed for at stå på ski på gletschere hele året rundt. Turen fra Zermatt op til Matterhorn Glacier Paradise tager cirka 40 minutter. Her finder man ikke bare skiområdets højeste punkt og udgangspunktet for gode lange nedfarter, det er ligeledes det højeste udsigtspunkt i Europa, som er tilgængeligt med lift. På toppen kan man se ud over mere end 38 bjergtoppe, som alle er højere end 4.000 meter.

Skiløb for alle i Zermatt

Foruden turen helt til toppen og muligheden for skiløb på gletscheren, så findes der også mange andre gode pister. I området er der i alt 132 kilometer pister fordelt på tværs af Schweiz og Italien. Niveaumæssigt, så kan det anbefales nybegyndere og børnefamilier at se mod den italienske side af Matterhorn, hvor terrænet er præget af blå og røde pister, og er noget mere let tilgængeligt. Niveauet stiger på den schweiziske side, hvor flere stejle pister er at finde. Det betyder dog ikke, at man ikke kan være ny på ski i Zermatt. Der findes også på denne side af Matterhorn et godt udvalg af gode blå pister både fra Rothorn, Sunnegga og Gornergrat.

Tag børnene med på ski

På den italienske side af området findes der ved Cervinia også et fremragende begynderområde, hvor børn og nybegyndere eksempelvis kan tage liften op ved Plan Torrette og ramme den blå piste med behagelig hældning. Her er det trygt og sjovt at få styr på skiteknikken, uden at skulle bruge hele dagen på børnebakken men stadig fastholde et behageligt terræn, som ikke bliver for stejlt. Der findes i området desuden hele tre børneskiskoler, hvor de mindste i familien trygt kan kaste sig ud i skiløbet.

Der findes i området desuden også flere store snowparker, hvor vovede skiløbere og snowboardere kan give sig i kast med hop, rails og bokse. Er det ikke nok, og vil man gerne udenfor pisterne og dybt ind i den smukke bjergnatur, så kan man få den ultimative offpistoplevelse ved at prøve heli-skiing, hvor man med helikopter kommer helt derud, hvor sneen er uberørt og dyb.

Kom ned i gletscher paladset

Udover skiløbet byder Zermatt på en lang række andre aktiviteter, man kan give sig i kast med. Prøv eksempelvis paragliding, vintervandring, sneskovandring, overnatning i iglo på fåreskind, skøjtebane, kaneture og op til flere forskellige sportsgrene. En af de mere unikke oplevelser findes dog under isen ved Matterhorn Glacier Paradise. Her kommer man via en elevator 15 meter under jorden, hvor man kan opleve en verden af evig is. I gletscher paladset venter en blå skinnende eventyrverden med iskrystaller og isskulpturer. Der er også en isrutsjebane og bænke med dyreskind, hvis man trænger til et hvil.

Bilfrie Zermatt

Selvom Zermatt er en relativt turistet destination, så har byen bevaret sin charme, og bybilledet vidner om at den traditionelle byggestil er bevaret. Byen er desuden bilfri, så man skal bevæge sig rundt med tog, elbusser eller i hestevogne. Der er i byen gode muligheder både for shopping og indkøb af dagligvarer, og hvad man ellers måtte få brug for på skiferien. Der er i Zermatt også mange gode bud på en hyggelig aften eller nat i byen. Prøv eksempelvis den usædvanlige Iglobar, som er bygget i is som en del af igloobyen.

Billeder og video fra Zermatt


Brugernes anmeldelser af Zermatt

Skiterræn
4,40
Liftsystem
4,00
Afterski
3,60
Byen
4,23
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
4,00
Offpiste
5,00
Zermatt har en samlet score på 4,15 stjerner ud af 5. Baseret på 30 anmeldelser.
Verdens bedste skiterræn - Anmeldt d. 13/06 2022 22:31 - Oprettet af Michael Boed

Simpelthen verdens smukkeste bedste skiområde.HilsenHam der har lavet skivideon i bruger i artiklen???? Læs mere

Intet over Zermatt - Anmeldt d. 19/04 2020 10:15 - Oprettet af Conny & Lars Gardan

Når man starter dagen i 3.800 meters højde - og kører ned til byen i 1.620 meters højde, må man konkludere: Der er intet over Zermatt. Men det koster :-( Man starter med at parkere i det opvarmede p-hus, før man læsser al bagage over på en bagagevogn og skubber den til toget. Der er ikke adgang for Læs mere

Fantastisk... - Anmeldt d. 10/06 2009 08:32 - Oprettet af Johnny Høj

Fantastisk... bedrer findes ikke, vi har bestilt igen til næste år.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
15ºC
2,0 mm
2,0 m/s
syd
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
11ºC
8ºC
0,0 mm
1,5 m/s
syd-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
5ºC
0,0 mm
1,8 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Skyet
Skyet
13ºC
4ºC
0,0 mm
1,7 m/s
syd-sydvest

Derfor bør årets skiferie gå til Zermatt

Hvis du er glad for at rejse på skiferie, så er Zermatt i Schweiz et område, du bare må se. Det er ubetinget et af de bedste skisportssteder i verden, og noget enhver skisportselsker bør unde sig selv at opleve. Nedenfor får du alle de gode argumenter for at lade vinterens skirejse gå til Schweiziske Zermatt på Matterhorn.

Bred alsidighed og mange muligheder - højt niveau hele vejen rundt

I Zermatt er der oplevelser for alle, og alle kan være med. Der er godt børneområder og kilometervis af grønne pister, og der er offpiste og langrendsstier så langt øjet rækker. For den garvede løber har man i Zermatt nogle af verdens mest udfordrende sorte pister, og nogle nedfald der giver selv den mest rutinerede skiløber et adrenalinrush og sved på panden.
Der er i sandhed noget for enhver smag på skiferien i Zermatt, og det er en oplagt destination for den større familie, der har varierende individuelle behov og ønsker.

Erfaring og ekspertiser - Zermatt leverer på alle parametre

De Schweiziske skiområder er om nogen erfarne i at drive skisportsanlæg. Schweiz har alle dage været en førende skisportsnation, og landets skiområder har et renommé at leve op til. Zermatt er bygget, designet og indrettet med det formål at drive skisportsanlæg, og det ses i al sin tydelighed i den brugervenlighed og effektivitet du møder på din skiferie i Zermatt. Skiområderne på Matterhorn er kæmpestore, men det er nemt og hurtigt at komme rundt - infrastrukturen i liftesystemet fungerer, og du har ingen spildtid. Faciliteterne er særligt gode, og de sikrer, at forholdene er optimale - uanset vejr og vind og øvrig belastning på pisterne.

Ingen skiferie i Zermatt uden afterski

Zermatt har mange muligheder for afterski, og der er noget for enhver smag. Fælles for alle beværtninger er, at de er holdt i en autentisk og klassisk stil, der passer ind i stedets charme og karakter.

Papperla Pub har et godt omdømme, og er stedet for dig, der er til festlig stemning, dans på bordene og høj musik. Papperla omdannes til en natklub senere på aftenen, og du har altså alle muligheder for at holde festen i live hele natten.

Endnu vildere kan det blive på Hennu Stall, der med en genial placering og en fantastisk udsigt byder skiløbere fra nær og fjern indenfor til drinks & dance.

Er du til live musik og en hyggelig atmosfære, så er Cervo et oplagt valg, og søger du noget roligt, hyggeligt og børnevenligt, så har Snowboat en rigtig god og familiefokuseret afterski i Zermatt.

Enestående natur på din skirejse i Zermatt

Naturen på og omkring Matterhorn er helt speciel og en oplevelse værd - også for de, der ikke står på ski.
Der findes forskellige muligheder for at tage på udflugter i den berømte, vilde bjergnatur, hvor du kan opleve landskaber og udsigter, der er en screensaver værdig.

Selve skiområdet er bygget så elegant ind i naturen, at selv dine restaurantbesøg føles som naturoplevelser - spisesteder som Petit Royal Café og L'Atelier Grandsire er bare to af mange restauranter i Zermatt, der udover en udsøgt menu byder på en enestående udsigt og en oplevelse, du ikke glemmer.

Artikler om skiferie til Zermatt

Verdens længste styrtløbsbakke skal krydse grænser


Kort over Zermatt

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Zermatt. Klik på nålene for mere info. Der er 1256 km fra Kolding til Zermatt.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen