Achensee

Find en skiferie til Achensee her: SnowTrex.dk

Småt, familievenligt og med masser af langrend. Disse ord indrammer skiområdet Achensee, som putter sig ved Tyrolerlands største sø i den nordlige del af Østrig tæt ved den tyske grænse. Og så ligger det blot en times kørsel fra München, hvilket gør det nemt tilgængeligt i bil.

Brede familievenlige pister

Achensee er et overskueligt familie- og børnevenligt skiområde. Det består af Achenkirch, Maurach, Pertisau og Steinberg, og der i alt 53 kilometer pister at boltre sig fordelt over 840 højdemeter.

27 af områdets 54 kilometer pister ligger ved byen Achenkirch, hvor skiområdet Hochalmlifte Christlum ligger. Med seks kilometer blå og 16 kilometer røde pister er området særlig velegnet til familier og begyndere med dets brede pister. Snekanoner og beliggenheden gør, at der er snegaranti fra december til april.

I den anden ende af søen finder man byen Pertisau, hvor skiområdet Karwendel byder på seks kilometer blå og seks kilometer røde pister. Området er særlig dedikeret til børn og nybegyndere, og der er en smuk udsigt ud over søen fra området. Fra området kan man også se over til byen Maurach, hvor Rofan Cable Car bringer skiløberne op til 1840 meters højde, hvor der blandt andet er otte kilometer røde pister.

Over 200 kilometer langrendsspor

I modsætning til mange andre destinationer i Alperne slår Achensee sig ikke udelukkende op på alpint skiløb.

Området byder på over 211 kilometer langrend, hvoraf de 111 kilometer er klassiske løjper, mens omkring 100 kilometer er skatingløjper. Og turistbureauet kalder det selv et paradis for langrendsentusiaster.

Løjperne løber både omkring selve søen og oppe i selve terrænet, og der er både udfordringer for begyndere såvel som øvede løbere.

Siden 2010 har byen også haft løbet Achensee 3-Valleys-Run. Det bliver typisk afholdt i februar, og både professionelle og amatører har mulighed for at deltage. Løbene starter i Pertisau, og der er både klassiske og skatingdistancer.

Tyrol-stemning og snowkite

Der er mange muligheder for indkvartering omkring den 6,8 kvadratkilometer store sø Achensee. Hvis langrend er i fokus, er det oplagt at søge mod byen Pertisau, hvor mange af langrendsruterne starter. Er det alpint skiløb, som er omdrejningspunktet, er Achenkirch stedet.

Er man på udkig efter endnu mere autentisk østrigsk tyrolerstemning, kan man overveje at finde et hotel eller Bed & Breakfast i den lille by Wiesing i 568 meters højde, hvor ro og afslapning er i højsædet.
Achensee er dog ikke kun skiløb. Der er også mulighed for at gå en tur med snesko på de 150 kilometer vandrestier, man kan tage en tur på skøjter eller prøver kræfter med curling på en af skøjtebanerne.

Er man på udkig efter en mere actionpræget aktivitet, kan man også tage på snowkite-skole eller prøve en af områdets kælkebakker.

Skiferie forslag i Achensee

Aktiv Hotel-Pension Kl... Aktiv Hotel-Pension Kl... Bil fra 1.752,-/pers.
Hotel Beretta Hotel Beretta Bil fra 910,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Achensee

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Achenkirch | Skrevet den 01/09 2015

Oprettet af Cecilie Gøllnitz

Jeg har boet i Achenkirch, og har været rigtig glad for at stå på ski der, det er et lille område, men deres pister er rigtig gode og der er altid godt præpareret, det er et godt sted for nybegyndere,...
da stedet er lille og det er nemt at overskue, de har også et fint børne område, og gode skilærer.

Hvis man vil på afterski er det ikke her man skal tage hen, da der stort set ikke sker noget efter listen er lukket, dog kan der være tema aftner ved Christlum.

Jeg vil anbefale det til børne familier, som ikke ønsker et stort sted, og som godt kan lide at stå på ski med deres børn og hygge sig som familie, du kan nemt nå alle pisterne flere gange på en dag.

Der er op til flere restauranter i byen, og de fleste af dem er gode restauranter som laver østrisk mad, jeg kan anbefale Zillertaler hof og Seealm, begge ligger tæt på Christlum, som er bjerget hvor man står på ski.

Der er også gode muligheder for overnatning i området, både på hoteller, gasthaus eller i lejlighed, og priserne er særdeles gode, du kan holde en uges skiferie i Acehnkirch til ca. halvdelen af hvad det koster i de store områder i Østrig.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Achensee?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Achensee hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Achensee?

Hvis du skal på skiferie til Achensee, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Achensee her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Achensee lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Achensee her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Achensee?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Achensee i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Achensee her ⇒