Skiferie i Achensee (Østrig)

Rejsebureauer til Achensee: SnowTrex.dk

Småt, familievenligt og med masser af langrend. Disse ord indrammer skiområdet Achensee, som putter sig ved Tyrolerlands største sø i den nordlige del af Østrig tæt ved den tyske grænse. Og så ligger det blot en times kørsel fra München, hvilket gør det nemt tilgængeligt i bil.

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Achensee
Skiområdet: 950-1884 m.o.h.
Byen: 930 m.o.h.

53 pister i alt
16 stk.
30 stk.
7 stk.

Lifter: 30 stk.

Slæbelifter: 11
Stolelifter: 6
Kabinelifter: 2
Mere information om Achensee under banneret

Brede familievenlige pister

Achensee er et overskueligt familie- og børnevenligt skiområde. Det består af Achenkirch, Maurach, Pertisau og Steinberg, og der i alt 53 kilometer pister at boltre sig fordelt over 840 højdemeter.

27 af områdets 54 kilometer pister ligger ved byen Achenkirch, hvor skiområdet Hochalmlifte Christlum ligger. Med seks kilometer blå og 16 kilometer røde pister er området særlig velegnet til familier og begyndere med dets brede pister. Snekanoner og beliggenheden gør, at der er snegaranti fra december til april.

I den anden ende af søen finder man byen Pertisau, hvor skiområdet Karwendel byder på seks kilometer blå og seks kilometer røde pister. Området er særlig dedikeret til børn og nybegyndere, og der er en smuk udsigt ud over søen fra området. Fra området kan man også se over til byen Maurach, hvor Rofan Cable Car bringer skiløberne op til 1840 meters højde, hvor der blandt andet er otte kilometer røde pister.

Over 200 kilometer langrendsspor

I modsætning til mange andre destinationer i Alperne slår Achensee sig ikke udelukkende op på alpint skiløb.

Området byder på over 211 kilometer langrend, hvoraf de 111 kilometer er klassiske løjper, mens omkring 100 kilometer er skatingløjper. Og turistbureauet kalder det selv et paradis for langrendsentusiaster.

Løjperne løber både omkring selve søen og oppe i selve terrænet, og der er både udfordringer for begyndere såvel som øvede løbere.

Siden 2010 har byen også haft løbet Achensee 3-Valleys-Run. Det bliver typisk afholdt i februar, og både professionelle og amatører har mulighed for at deltage. Løbene starter i Pertisau, og der er både klassiske og skatingdistancer.

Tyrol-stemning og snowkite

Der er mange muligheder for indkvartering omkring den 6,8 kvadratkilometer store sø Achensee. Hvis langrend er i fokus, er det oplagt at søge mod byen Pertisau, hvor mange af langrendsruterne starter. Er det alpint skiløb, som er omdrejningspunktet, er Achenkirch stedet.

Er man på udkig efter endnu mere autentisk østrigsk tyrolerstemning, kan man overveje at finde et hotel eller Bed & Breakfast i den lille by Wiesing i 568 meters højde, hvor ro og afslapning er i højsædet.
Achensee er dog ikke kun skiløb. Der er også mulighed for at gå en tur med snesko på de 150 kilometer vandrestier, man kan tage en tur på skøjter eller prøver kræfter med curling på en af skøjtebanerne.

Er man på udkig efter en mere actionpræget aktivitet, kan man også tage på snowkite-skole eller prøve en af områdets kælkebakker.

Udvalgte skirejser fra Achensee

Søg efter skirejser

Aktiv Hotel-Pension Klingler

Det familiært drevne 3-stjernede Aktiv Hotel-Pension Klingler ligger i centrum af Maurach. Rofan-sejlbanen nås efter ca. 300 m og skibussen holder ca. 20 m fra indkvarteringen. Indstigningen til løjpen befinder sig direkte overfor indkvarteringen. Indkvarteringen består af Aktiv Hotel Klingler (hovedhus) og Pension Café Klingler (sidebygningen), som er forbundet med hinanden via en underjordisk gang. Til indkvarteringen (til dels renoveret i 2020) hører faciliteter som reception, opholdsrum, elevator (kun i hovedhuset), Wi-Fi, morgenmadsrum, à-la-carte restaurant, stue, husets eget konditori med Læs mere

Billeder og video fra Achensee


Brugernes anmeldelser af Achensee

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Achenkirch - Anmeldt d. 01/09 2015 12:21 - Oprettet af Cecilie Gøllnitz

Jeg har boet i Achenkirch, og har været rigtig glad for at stå på ski der, det er et lille område, men deres pister er rigtig gode og der er altid godt præpareret, det er et godt sted for nybegyndere, da stedet er lille og det er nemt at overskue, de har også et fint børne område, og gode skilærer Læs mere

Mere information om Achensee under banneret

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Regnbyger
Regnbyger
18ºC
9ºC
0,7 mm
3,4 m/s
nordvest
Onsdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
9ºC
0,0 mm
2,6 m/s
nord-nordvest
Torsdag
Regnbyger
Regnbyger
22ºC
11ºC
3,2 mm
1,0 m/s
øst-nordøst
Fredag
Regn
Regn
19ºC
11ºC
4,1 mm
2,2 m/s
vest-nordvest

Kort over Achensee

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Achensee. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser