Skiferie i Pitztal (Østrig)

Rejsebureauer til Pitztal: Italiavillas.net, SnowTrex.dk, Sunweb

Pitztal hører til de mest familievenlige skisportssteder i Tyrol– med masser af plads til aktiviteter, der knytter børn og voksne sammen. Pitztal er også stedet, hvor du finder helårsskiområdet på gletscheren nord for Tyrols højeste bjerg, Wildspitze med sine 3.774 meters højde, men også skiområderne Rifflsee og Hochzeiger ligger parat med afvekslende pister.

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Pitztal
Skiområdet: 1000-3440 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

79 pister i alt
35 km blå
30 km rød
14 km sort

Lifter: 19 stk. / 15.700 pers/time

Slæbelifter: 11
Tog/baner: 1
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 3

Pitztal består af 3 hyggelige byer

Pitztal er et rigtig traditionelt østrigsk skiområde med små hyggelige bjerglandsbyer. Øverst i dalen ligger Jerzens i 1.107 meters højde, hvor St. Leonhard og Wenns ligger en anelse lavere.

Jerzens er en tidligere bondebjergby, som ligger i den nedre del af Pitztal med kun cirka 1.000 indbyggere. Den rustikke by byder på hygge og tyrolsk gæstfrihed udover det sædvanlige. Her er bybilledet præget af gamle hus og en hjemlig atmosfære. Som en del af Jerzen ligger Liss, som kan ses som Jenzens’ bycentrum. Det er også herfra skiområdet Hochzeiger udspringer fra. I hjertet af Pitztal finder man St. Leonhard, som på mange måder minder om Jerzens i sin hyggelige tyrolske stil.

Hovedbyen i Pitztal er Wenns som ligger i en dalgryde og er forbundet til skiområdet Hochzeiger med en gratis skibus. Byen er præget af den voksende turisme, som dalen har oplevet, men trods dette har Wenn bevaret sin oprindelige charme som tyrolsk bjergby. Indbyggerne her er meget venlige og atmosfæren er hjemlig

Skiområdet Hochzeiger

Skiområdet Hochzeiger strækker sig mellem bjergene Sechszeiger der er 2.395 meter højt til Hochzeiger som måler hele 2.560 meter over havet. Der findes her et skiområde på 40 kilometer pister, som hovedsageligt er røde. Der findes 10 kilometer blå og 8 kilometer sort. Området favner altså bredt og kan udfordre både helt nye skiløbere, som gerne bare vil køre på brede behagelige pister, til de mere erfarne som helst kører rødt og sort. Områdets beskedne størrelse betyder, at det er ideelt til netop let øvede, som er komfortable på middelsvære pister, men som samtidig ikke behøver flere hundrede kilometer.

Østrigs bedste skiskole for børn

Noget af det Pitztal kan prale med er, at skiskolen i området flere gange er kåret som Østrigs bedste af slagsen. Her foregår undervisningen af børn foruden på pisterne i området også i det 7.000 kvadratmeter store specielt indrettede børneland. I børnelandet findes der 5 transportbånd til komfortabelt at transportere børnene, mens de bliver trygge på ski.
Uanset om man er barn eller voksen kan man efter en god dag på pisterne eller i skiskolen tage en aftentur på områdets oplyste kælkebane.

Udvid til 120 pistekilometer og gletscherskiløb

Er de 40 pistekilometer alligevel for lidt? Så kan man udvide sit liftkort til et Gletscherpark Card Winter, som giver adgang til hele seks skiområder, hvor man kan boltre sig på i alt 120 kilometer pister. Dermed bliver området pludselig tredobbelt så stort. De omfattede skiområder er Pitztaler Gletscher, Rifflsee, Hochzeiger, Imster Bergbahnen, Kaunertaler Gletscher og Winterberg Fendels. Udvidelsen af liftkortet giver samtidig gratis skibus i hele Pitztal, så man nemt og hurtigt kommer mellem de forskellige skiområder.

Udvalgte skirejser fra Pitztal

Søg efter skirejser

Hotel Möderle

Hotel Möderle har en rolig beliggenhed i St Leonard med panoramaudsigt over de tyrolske alper. Der er spa og lyse, traditionelt indrettede værelser, hvoraf nogle har balkon. I Hotel Möderles smukke spisestue kan du nyde en rig morgenbuffet om morgenen og internationale og typiske tyrolske retter om aftenen. Hotellet har også en hyggelig bar, hvor du kan få en velfortjent drink efter din dag på ski. Spaen på Hotel Möderle har en bio-urte sauna, en finsk sauna, et aromadampbad, en Læs mere

Billeder og video fra Pitztal


Brugernes anmeldelser af Pitztal

Skiterræn
4,13
Liftsystem
4,31
Afterski
3,38
Byen
3,63
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,00
Prisniveau
5,00
Offpiste
5,00
Pitztal har en samlet score på 4,18 stjerner ud af 5. Baseret på 16 anmeldelser.
De er kun nr.2 - Anmeldt d. 16/09 2009 17:41 - Oprettet af Torben Pedersen

Zermatt har haft den Israelske snemaskine kørende i et år.

Snowboarders - Anmeldt d. 23/03 2003 23:49 - Oprettet af Rune W

Saalbach Hinterglemm har dårlig sne hele tiden, men alligevel er stedet populært blandt danskere...? Pitztal har god sne hver dag og snowboard-området er tiptop med jumps,kickers, big jumps, rails osv. pas på gletcheren - den er pisse farlig med dens mange spalter.Pitztal er vist det højeste punkt i Østrig, så kondien skal være i orden, ellers taber du Læs mere

Einfach super!!! - Anmeldt d. 28/11 2002 16:35 - Oprettet af Maria

Tänker bara säga att Pitztal är en av de bästa platserna på jorden!!! Skidåkningen är super både på Gletscher och Rifflsee. Och även partylivet är toppenbra här - speciellt på Hexenkessl!!! Jag kommer alltid tillbaka till den lilla dalen.... Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
20ºC
10ºC
0,2 mm
2,5 m/s
nord-nordvest
Fredag
Regnbyger
Regnbyger
19ºC
8ºC
0,4 mm
2,6 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
20ºC
7ºC
1,8 mm
1,9 m/s
nord
Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
22ºC
8ºC
17,4 mm
1,7 m/s
vest-sydvest

Artikler om skiferie til Pitztal

38 år gammel lift erstattet af ny i Pitztal

På toppen af Tyrol er der albuerum

Så er Pitztal gletscheren åben

Det der ikke måtte ske - Tour de Tirol dag 3


Kort over Pitztal

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Pitztal. Klik på nålene for mere info. Der er 1300 km fra Kolding til Pitztal.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen