Skiferie i Kaprun / Kitzsteinhorn (Østrig)

Rejsebureauer til Kaprun / Kitzsteinhorn: SnowTrex.dk, Sunweb

Kaprun er beliggende i i 786 meters højde i Salzburgerland ikke langt fra Zell am See og lige for foden af Kitzsteinhorn. Selvom Kaprun er navnet på byen og Kitzsteinhorn er navnet på gletscherområdet på bjerget der tårner sig op bag byen, så går begge betegnelser an, når man skal omtale dette skiområde, da de i dag er så tæt knyttet. Kaprun og Kitzsteinhorn er en del af skiområdet Zell am See-Kaprun.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Kaprun / Kitzsteinhorn
Skiområdet: 757-3029 m.o.h.
Byen: 786 m.o.h.

130 pister i alt
56 km blå
49 km rød
25 km sort

Lifter: 55 stk. / 72.000 pers/time

Slæbelifter: 29
Tog/baner: 1
Stolelifter: 15
Kabinelifter: 11

100% snegaranti på Kitzsteinhorn

Skiområdet omkring Kaprun hedder dog Maiskogel og er ikke så højt beliggende som gletscheren. Maiskogel går op til 1.675 meters højde og byder primært på blå og røde pister. Den højest beliggende del af skiområdet er Kitzsteinhorn, der rækker helt 3.203 meter op. Tager man Maiskogelbahn direkte fra Kaprun centrum til Maiskogel, videre med Kaprun-Kitzsteinhorn kabineliften, for at fange Gletscherjet-banerne, så kommer man nemt helt til toppen.

Der er tale om en gletscher, der kan byde på panoramaudsigt over bjergene i området, og 61 kilometer gletscherskiløb. Her findes en af de mest snesikre skiområder i Østrig på grund af den formidable placering, og Kitzsteinhorn har garanteret sne på 100% af området hele vinteren. Her findes både restaurant og udkigsplatform.

Varieret skiløb

Gletcheren er en oplevelse, der gør skiferien til Kaprun til noget helt specielt. Skiløbet på gletcheren er bredt – man kan vælge mellem masser af blå og røde pister alt efter niveau på dagen. Der er dog kun tre sorte pister, men disse giver stadig udfordringer til selv meget øvede skiløbere. Heriblandt kan man prøvekræfter med hop og rails i de 3 snowparks eller udforske den uberørte sne på de 5 offpistruter. Det er også muligt at komme endnu hurtigere til Kitzsteinhorn ved at tage Gletscherjet 1 eller Panoramabahn helt fra dalen. Disse går dog et stykke fra byen, hvorfor man skal beregne en kort tur med skibussen.

Gletscheren er åbnet det meste af året og er ofte base for eliteløbere der bruger stedet til træning. Gletscheren er desuden en sikker sne-backup for skiturister i Zell am See, hvor det kun tager 10 minutter i bus fra byen til Gletscherjet-dalstationen.

Endnu flere pistekilometer

På en skiferie til Kaprun kan man som nævnt foruden Kitzsteinhorn også stå på ski i Zell am See, det kræver blot et kort tur med skibussen. I alt er der her adgang til 138 kilometer pister inklusiv gletscherskiløbet. Hele området er bundet sammen af 47 moderne lifter, så man nemt kan komme fra den ene ende til den anden. Men det er ikke alle pistekilometerne. Man kan med liftkortet Ski Alpin Card også få adgang til det store Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, hvormed man kan stå på ski i hele tre forskellige regioner og øge antallet af pistekilometer til 408.

Man kommer til Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ved at tage op til Schmittenhöhe og køre ned til zellamseeXpress1 og med den videre ned til byen Viehhofen. Herfra tager det en kort bustur og en enkelt lift, så er man i det 270 kilometer store område Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Her findes, foruden utallige gode pister, et sandt offpistmekka, hvor kun fantasien sætter grænser for nye linjer i den dybe sne.

Bo i Kaprun på skiferien

Kaprun by er en traditionel østrigsk alpeby, hvor der er alt, hvad man kunne ønske sig på skiferien. Der er både mulighed for den velkendte festlige afterski, eller blot nyde trætheden i benene efter en lang dag på ski med en enkelt drink på en af byens barer eller restauranter. Der er desuden mulighed for at afprøve alle de typiske aktiviteter i en alpeby som eksempelvis skøjteløb, lange kælketure, paragliding og en god gedigen shoppetur. Vil man helt ned i gear, så kan det anbefales at besøge byens wellness-bad med sauna.

Udvalgte skirejser fra Kaprun / Kitzsteinhorn

Søg efter skirejser

Hotel Victoria by VAYA

I udkanten af Kaprun ligger det moderne Hotel Victoria by VAYA. Værelserne er rummelige og pænt dekoreret i samme moderne stil som resten af hotellet. I gåafstand fra hotellet standser skibussen, som hver morgen gratis transporterer skigæster til skiliften. Efter en lang dag på pisterne kan du med fordel slappe af i hotellets wellnesscenter, som tilbyder opvarmet swimmingpool, forskellige saunaer og afslappende massage (mod ekstra betaling). På Hotel Victoria kan du vælge at bo med All Inclusive, som kan nydes Læs mere

Billeder og video fra Kaprun / Kitzsteinhorn


Brugernes anmeldelser af Kaprun / Kitzsteinhorn

Skiterræn
3,87
Liftsystem
3,83
Afterski
3,43
Byen
3,65
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Kaprun / Kitzsteinhorn har en samlet score på 3,70 stjerner ud af 5. Baseret på 23 anmeldelser.
Kørevejledning til Kaprun? - Anmeldt d. 03/02 2007 19:43 - Oprettet af Bo Slemming

Hej Jeg skal til Kaprun her i vinterferien, hvilken vej er nemmest når man kører i bil, her tænker jeg specielt på det sidste stykke efter Munchen. Skal man over Zell am See, eller kan man kører direkte til Kaprun over Kitzbuhel.Tak for et evt. svar.Bo Læs mere

Godt område. - Anmeldt d. 02/04 2005 09:55 - Oprettet af Tommy vikjær andersen

Kanon område eller områder for i virkeligheden står man i tre forskellige områder Zell am see + Området v. Kaprun + Kitzsteinhorn, så vi var meget glade for at vi havde bil med, for morgen og aften køen på skibussen så en anelse kaotisk ud - men på pisterne er der ingen problemer, folk bliver hurtigt spredt ud så man Læs mere

Første og ikke sidste.... - Anmeldt d. 20/02 2004 09:42 - Oprettet af Gert Andersen

Hejsa Vil lige lægge en komentar om dette vidunderlige skisted....Når man er her tager det kun 3 dage at lære at stå på ski uden skiskole....Og efter en uge tager det kun 8 min. at komme fra toppen til bunden (godt øm i lårene)...Og pavilionen der ligger midt i byen på torvet er et dejligt sted at Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Let regn
Let regn
11ºC
16ºC
0,8 mm
2,2 m/s
nord-nordvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
5ºC
0,4 mm
1,7 m/s
nordøst
Mandag
Let regn
Let regn
16ºC
4ºC
0,3 mm
1,1 m/s
nordvest
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
21ºC
5ºC
0,0 mm
1,1 m/s
nord-nordøst

Artikler om skiferie til Kaprun / Kitzsteinhorn

Kæmpe liftforbindelse på 4,3 km i Kaprun / Kitzsteinhorn

Fejrer 50 år med nye lifte fra bund til top

Kitzsteinhorn – perfekt sne og føre


Kort over Kaprun / Kitzsteinhorn

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Kaprun / Kitzsteinhorn. Klik på nålene for mere info. Der er 1184 km fra Kolding til Kaprun / Kitzsteinhorn.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen