Skiferie i Schweiz

Schweiz


Schweiz har historisk set været forbundet med at være et dyrt land at tage på skiferie til. Det er et ry, som har hængt ved på grund af mange kendisser og royale ofte vælger Schweiz til deres famøse og ekstravagante skiture, som man kan læse om i de kulørte blade. Det er et ry, der derfor er svært at komme af med for Schweiz, når danskerne skal planlægge skiferien. Men det er synd, hvis man dømmer Schweiz ude af den grund, da landet kan meget mere på skifronten end det - og prismæssigt ligger det på niveau med andre skiområder i Alperne.

I Schweiz findes der cirka 150 skiområder, hvor fællesnævneren er, at de ligger højt og dermed har en stort snegaranti. Derudover er det oftest moderne områder, hvor komforten er i top og der er alt, hvad en skiløber kunne ønske sig på skiferien.

Danskernes top 10

  1. Zermatt
  2. Verbier
  3. Laax
  4. Davos
  5. Veysonnaz
  6. Nendaz
  7. Engelberg
  8. Grindelwald
  9. La Tzoumaz
  10. Saas Fee

Kryds grænser på ski

Du finder sublimt skiløb mange steder i Schweiz, skiområderne er store og veludbyggede, og den centrale beliggenhed midt i Alperne betyder at Schweiz skiområder kan byde på skiløb ind i til 3 af nabolandene. Frankrig nås fra flere af de mindre schweiziske byer i skiområdet Portes de Soleil, et område som er mest kendt for den franske by Avoriaz. Mod Østrig er det blandt andet populære Ischgl man kan nå fra den lille bjerglandsby Samnaun, som ligger så øde at den har fået status som toldfri by.

Grænsen til Italien kan man krydse fra Zermatt, som hænger sammen med Cervinia tæt ved det 4.4778 meter høje Matterhorn, som netop markerer grænsen mellem Schweiz og Italien.

Snesikkert skiløb i Schweiz

De schweiziske skidestinationer veludbyggede og moderne. Skiområderne er særdeles brug af weekendgæster fra Schweiz, men står i hverdagene næsten tomme, hvorfor man her oftest vil opleve meget lidt liftkø og yderst god plads på pisterne i løbet af ugen. Det skyldes, at Schweiz endnu ikke er blevet et lige så turistet skirejsemål, som nabolandene Østrig, Frankrig og Italien. Det betyder dog ikke, at skiløbet i Schweiz ikke kan leve op til nabolandene. Schweiz ligger i Alperne, og skiløbet er præget af de høje bjerge og stejle nedfarter. Selvom der på langt de fleste skidestinationer er børneområder og begynder pister, så er Schweiz generelt mest for den let øvede og erfarne skiløber, som gerne vil have varierende nedfarter i de mørke blå, røde og sorte farver.

Derudover er Schweiz yderst snesikkert på grund af sin centrale placering i Alperne. Skulle man være helt uheldig med sneen, så byder Schweiz også på gletscherskiløb i Zermatt, Saas-Fee, Saas-Grund og Les Diablerets - Glacier 3000. Gletscherne holder desuden åbent om sommeren, så man kan vedligeholde skiformen året rundt. De mest kendte destinationer i Schweiz er Zermatt, Verbier, Laax, Davos og Veysonnaz.

Verdensklasse freestyle og freeride muligheder

Schweiz er ikke kun for skientusiasterne, der ønsker noget af det bedste pisteskiløb i Europa, men også for alle dem, som ønsker at jagte den dybeste sne på de uberørte bjergsider, eller søger adrenalinsuset på store hop og andre forhindringer i snowparker. Til de offpiste-hungrende skiløbere kan særligt skiområdet omkring Verbier og Veysonnaz anbefales med intet mindre end 78 markerede skiruter - og endnu foruden de markerede, hvor kun fantasien sætter grænser.

En anden anbefalesværdig offpiste-destination er Engelberg, som blot ligger halvanden time fra Zürich. Her findes masser af offpiste for både begyndere og øvede, som både kan udforskes på egen hånd eller med selskab fra en lokal bjergguide til at vise alle området skjulte perler.

Foretrækker man freestyle i snowparks over freeride i offpisten, så kan Schweiz også levere. Schweiz har flere særdeles veludbyggede snowparker - faktisk findes der mere end 33 fordelt i områder landet over. De mest kendte er i Laax, hvor freestyle skiløbere og snowboardere kan finde intet mindre end 4 snowparker i absolut verdensklasse.

Weekendski og hyggelige Schweiz

En af fordelene ved Schweiz er ligeledes, at mange af landet skiområder ligger meget fornuftigt i forhold til lufthavnen. Det betyder, at hvis man flyver til Schweiz, så har man en meget kort transporttid til flere skiområder tæt på. Et godt eksempel er Engelberg, som ligger kun en 1 time og 20 minutter fra Zürich lufthavn. Dermed kan man nemt og hurtigt komme på ski, selv hvis man kun har en forlænget weekend eller en kort uge.

Selvom Schweiz har haft et meget eksklusivt ry og endnu ikke har opnået samme popularitet blandt skiturister, som de omkringliggende lande, så kan man her i ligeså høj grad som i Østrig og Frankrig opleve den hyggelige stemning i charmerende bjergbyer. Derfor behøver man ikke gå på kompromis med den stemning, som man måske kender fra andre europæiske skisportsområder, hvis man vælger at skiferien skal gå til Schweiz. De små bjerglandsbyer ligger som små perler på en snor, og har gerne et luksuriøst streif i den ene eller anden afskygning. Det er kendetegnet for Schweiz at der her findes god mad, som er meget andet end ostefondue og schnitzler, og byens befolkning emmer af varme og gæstfrihed.

Fakta om Schweiz

Højeste punkt: Monte Rosa 4.634 m.
Valuta: 1 schweizerfranc = 100 centimes
Hovedstad: Bern
Sprog: Tysk, fransk, og italiensk.
Indbyggertal: 7 mio.
Forvalgsnr.: 0041

Udvalgte skirejser fra Schweiz

Søg efter skirejser

Peaks Place 4-8 personer

Nyere lejligheder i flotte omgivelser kun 500 m fra LAAX bundstation, hvor gondol liften Larnags og kabine liften Crap Sogn Gion bringer dig op i det store skiområde. Lejligheder er bygget i en flot og moderne stil med alt du behøver. Ved Peaks Place har du gratis mulighed for at benytte det 800m2 store wellnessområde med swimmingpool, sauna og dampbad. Desuden er her receptions område, loungebar og restaurant med mulighed for morgenmad, frokost og aftenmiddag. 400 m fra Peaks Place lige foran liftområdet Læs mere

Brugernes anmeldelser af Schweiz

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Schweiz sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,33
Liftsystem
3,96
Afterski
3,36
Byen
3,80
Børnevenlighed
3,93
Begyndervenlighed
3,33
Prisniveau
3,40
Offpiste
4,33
Schweiz har en samlet score på 3,81 stjerner ud af 5. Baseret på 198 anmeldelser.
Verdens bedste skiterræn - Anmeldt d. 13/06 2022 22:31 - Oprettet af Michael Boed

Simpelthen verdens smukkeste bedste skiområde.HilsenHam der har lavet skivideon i bruger i artiklen???? Læs mere

Intet over Zermatt - Anmeldt d. 19/04 2020 10:15 - Oprettet af Conny & Lars Gardan

Når man starter dagen i 3.800 meters højde - og kører ned til byen i 1.620 meters højde, må man konkludere: Der er intet over Zermatt. Men det koster :-( Man starter med at parkere i det opvarmede p-hus, før man læsser al bagage over på en bagagevogn og skubber den til toget. Der er ikke adgang for Læs mere

Det bedste sted - Anmeldt d. 07/01 2020 13:01 - Oprettet af Karen Bente Schnedler Wengel

13 år på ski i Grindelwald og 13 gange gæst på hotel Gletschergarten, det er en optimal ferieoplevelse. Hotel Gletschergarten er perfekt især for os danskere. Indehaveren er dansktalende.

Indlæs flere anmeldelser

Skiferie i Schweiz - disse ting bør I tage stilling til, inden I planlægger skirejsen

Når I har valgt jeres rejsedestination, så er der nogle ting, I bør tage stilling til og være enige om, inden I booker rejsen. De forskellige skiområder kan forskellige ting, og der er godt at have gjort sig de rette overvejelser hjemmefra, så I på den måde sikrer jer, at alle får det optimale ud af ferien.

Schweiz har det hele - hvad vil I have?

Der er mange måde at tage på skirejse på, og der er individuelt, hvad vi hver især ønsker at få med hjem fra skiferien.

Tager du på skiferie for naturoplevelsen og de rolige, længere langrendsstier? Søger du et stejlt nedfald, høj hastighed og et adrenalinrush? Er du urutineret og har brug for en god skiskole? Glæder du dig i virkeligheden allermest til afterski og gode måltider?

Som illustreret herover, så kan vi have helt forskellige behov - også indenfor samme familie. Det er vigtigt, at I klarlægger disse, inden I lader valget falde på et skisportssted. Schweiz har alle muligheder og alle kombinationer af skirejser, så med den rette indsigt kan I sikre, at alle behov imødekommes. Tag eventuel kontakt til et rejsebureau, så I kan få den rette vejledning.

Skirejse til Schweiz - Dette skal I kigge efter

Kun I kan vurdere, hvad det bedste skisportssted er for jer. Herunder lister vi nogle emner, I med fordel kan tage stilling og stille krav til. At disse ting passer med jeres behov og forventninger, har høj relevans for kvaliteten af jeres ferie.

Transport og beliggenhed

Kører I selv, flyver I, eller har I valgt en busrejse? Transportformen har betydning for jeres valg af skisportssted, da beliggenheden skal være nemt tilgængelig og i forbindelse med jeres valgte transportmiddel. Dertil kan I med fordel tage stilling til, om I regner med at skulle kunne komme langt omkring under selve ferien - i så fald bør I sikre jer, at der er mulighed for at leje bil, hvis ikke I kører selv.

Faciliteter - både sportslige og civile

Når I vælger destination og skisportssted, så bør I først og fremmest sikre jer, at stedets faciliteter stemmer overens med jeres behov. Dette gælder dels niveau og sværhedsgrad på pisterne, men lige så meget de indendørs faciliteter, der er. Det er også muligt, at én eller to i familien ikke nyder at stå på ski hver dag, og i det tilfælde er det vigtigt, at der findes aktiviteter uden for pisterne også. Har I børn med, må der nødvendigvis være gode forhold for de små såvel som forældre.

Mad og drikke - beværtninger og spisesteder

Uanset om man er på ski- eller på sommerferie, så vil man gerne spise godt, når man er ude at rejse. De Schweiziske skiområder har som regel byer tilknyttet, der er indrettet og designet primært for at huse skisportsturismen, og der vil typisk være et godt udbud af gode restauranter og beværtninger. Har I nogle særlige krav til enten mad eller drikke, så kan I med fordel tjekke de forskellige beværtninger ud hjemmefra, så I har en idé om, hvad I kan forvente jer af stederne.

Pris

Som tidligere nævnt, så har Schweiz ry for at være luksuriøst og tilsvarende dyrt. Og det er da også dyrere at tage på skirejse i Schweiz, end det er i eksempelvis Sverige, men det behøver ikke at være uoverkommeligt, og der er generelt et stort udsving i priserne. Læg et budget og se dig for - der er ingen grund til at betale for meget.

Nogle af verdens bedste og mest alsidige skisportsfaciliteter finder du i Schweiz


Schweiz er, og har alle dage været, en skisportsnation uden lige. Schweiz har nogle af verdens største skisportsområder, nogle af verdens sværeste og længste pister, og nogle af verdens bedste skiskoler. I Schweiz har I alle muligheder for at få alle behov opfyldt.

Af de mest alsidige skisportssteder kan nævnes La Tzoumaz, der er en del af de 4 dale nævnt ovenfor. La Tzoumaz har gode offpiste, nogle ekstremt udfordrende sorte piste og også en håndfuld nemme piste, der inviterer til rolige og hyggelige ture. Steder har noget for alle - uanset niveau. Også Davos er et godt bud, hvis man vil finde et sted, der favner alle. Davos er et kur- og skisportssted, der tilbyder gode spaforhold og skisport på alle niveauer. Steder har både rum og plads til børnefamilien, og udmærker sig på at skabe gode børneforhold uden at gå på kompromis med det høje niveau - både på pisterne og i beværtningerne.

Artikler om skiferie til Schweiz

Ny offpiste perle på programmet

Grindelwald – eventyrlig schweizisk perle

3 veninder på luksusskitur i Andermatt i Schweiz

Verdens længste styrtløbsbakke skal krydse grænser


Kort over Schweiz

Her kan du se et kort med skiområderne i Schweiz. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen