Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Schweiz

Schweiz


Schweiz har historisk set været forbundet med at være et dyrt land at tage på skiferie til. Det er et ry, som har hængt ved på grund af mange kendisser og royale ofte vælger Schweiz til deres famøse og ekstravagante skiture, som man kan læse om i de kulørte blade. Det er et ry, der derfor er svært at komme af med for Schweiz, når danskerne skal planlægge skiferien. Men det er synd, hvis man dømmer Schweiz ude af den grund, da landet kan meget mere på skifronten end det - og prismæssigt ligger det på niveau med andre skiområder i Alperne.

I Schweiz findes der cirka 150 skiområder, hvor fællesnævneren er, at de ligger højt og dermed har en stort snegaranti. Derudover er det oftest moderne områder, hvor komforten er i top og der er alt, hvad en skiløber kunne ønske sig på skiferien.

Danskernes top 10

  1. Zermatt
  2. Verbier
  3. Laax
  4. Davos
  5. Veysonnaz
  6. Nendaz
  7. Engelberg
  8. Grindelwald
  9. La Tzoumaz
  10. Saas Fee
Mere information om Schweiz under banneret

Kryds grænser på ski

Du finder sublimt skiløb mange steder i Schweiz, skiområderne er store og veludbyggede, og den centrale beliggenhed midt i Alperne betyder at Schweiz skiområder kan byde på skiløb ind i til 3 af nabolandene. Frankrig nås fra flere af de mindre schweiziske byer i skiområdet Portes de Soleil, et område som er mest kendt for den franske by Avoriaz. Mod Østrig er det blandt andet populære Ischgl man kan nå fra den lille bjerglandsby Samnaun, som ligger så øde at den har fået status som toldfri by.

Grænsen til Italien kan man krydse fra Zermatt, som hænger sammen med Cervinia tæt ved det 4.4778 meter høje Matterhorn, som netop markerer grænsen mellem Schweiz og Italien.

Snesikkert skiløb i Schweiz

De schweiziske skidestinationer veludbyggede og moderne. Skiområderne er særdeles brug af weekendgæster fra Schweiz, men står i hverdagene næsten tomme, hvorfor man her oftest vil opleve meget lidt liftkø og yderst god plads på pisterne i løbet af ugen. Det skyldes, at Schweiz endnu ikke er blevet et lige så turistet skirejsemål, som nabolandene Østrig, Frankrig og Italien. Det betyder dog ikke, at skiløbet i Schweiz ikke kan leve op til nabolandene. Schweiz ligger i Alperne, og skiløbet er præget af de høje bjerge og stejle nedfarter. Selvom der på langt de fleste skidestinationer er børneområder og begynder pister, så er Schweiz generelt mest for den let øvede og erfarne skiløber, som gerne vil have varierende nedfarter i de mørke blå, røde og sorte farver.

Derudover er Schweiz yderst snesikkert på grund af sin centrale placering i Alperne. Skulle man være helt uheldig med sneen, så byder Schweiz også på gletscherskiløb i Zermatt, Saas-Fee, Saas-Grund og Les Diablerets - Glacier 3000. Gletscherne holder desuden åbent om sommeren, så man kan vedligeholde skiformen året rundt. De mest kendte destinationer i Schweiz er Zermatt, Verbier, Laax, Davos og Veysonnaz.

Verdensklasse freestyle og freeride muligheder

Schweiz er ikke kun for skientusiasterne, der ønsker noget af det bedste pisteskiløb i Europa, men også for alle dem, som ønsker at jagte den dybeste sne på de uberørte bjergsider, eller søger adrenalinsuset på store hop og andre forhindringer i snowparker. Til de offpiste-hungrende skiløbere kan særligt skiområdet omkring Verbier og Veysonnaz anbefales med intet mindre end 78 markerede skiruter - og endnu foruden de markerede, hvor kun fantasien sætter grænser.

En anden anbefalesværdig offpiste-destination er Engelberg, som blot ligger halvanden time fra Zürich. Her findes masser af offpiste for både begyndere og øvede, som både kan udforskes på egen hånd eller med selskab fra en lokal bjergguide til at vise alle området skjulte perler.

Foretrækker man freestyle i snowparks over freeride i offpisten, så kan Schweiz også levere. Schweiz har flere særdeles veludbyggede snowparker - faktisk findes der mere end 33 fordelt i områder landet over. De mest kendte er i Laax, hvor freestyle skiløbere og snowboardere kan finde intet mindre end 4 snowparker i absolut verdensklasse.

Weekendski og hyggelige Schweiz

En af fordelene ved Schweiz er ligeledes, at mange af landet skiområder ligger meget fornuftigt i forhold til lufthavnen. Det betyder, at hvis man flyver til Schweiz, så har man en meget kort transporttid til flere skiområder tæt på. Et godt eksempel er Engelberg, som ligger kun en 1 time og 20 minutter fra Zürich lufthavn. Dermed kan man nemt og hurtigt komme på ski, selv hvis man kun har en forlænget weekend eller en kort uge.

Selvom Schweiz har haft et meget eksklusivt ry og endnu ikke har opnået samme popularitet blandt skiturister, som de omkringliggende lande, så kan man her i ligeså høj grad som i Østrig og Frankrig opleve den hyggelige stemning i charmerende bjergbyer. Derfor behøver man ikke gå på kompromis med den stemning, som man måske kender fra andre europæiske skisportsområder, hvis man vælger at skiferien skal gå til Schweiz. De små bjerglandsbyer ligger som små perler på en snor, og har gerne et luksuriøst streif i den ene eller anden afskygning. Det er kendetegnet for Schweiz at der her findes god mad, som er meget andet end ostefondue og schnitzler, og byens befolkning emmer af varme og gæstfrihed.

Fakta om Schweiz

Højeste punkt: Monte Rosa 4.634 m.
Valuta: 1 schweizerfranc = 100 centimes
Hovedstad: Bern
Sprog: Tysk, fransk, og italiensk.
Indbyggertal: 7 mio.
Forvalgsnr.: 0041

Udvalgte skirejser fra Schweiz

Søg efter skirejser

Radisson Blu Hotel Reussen 2-7 personer

Bo på det flotte Radisson Blu Hotel Reussen centralt beliggende i den smukke by Andermatt i 1.444 m. Med gåafstand til centrum og 1.000 m. til liften Gütsch Express. Du kan også benytte den gratis skibus, som stopper lige ved hotellet, og kører dig enten til liften ved Gütsch eller liften ved Gemsstock.   Det moderne hotel har bar, restaurant, wellness område med pool, sauna og dampbad. Desuden fitnessrum, legehjørne og selvfølgelig skirum. Til aften kan du vælge Læs mere

Rocksresort 2-9 personer

Flotte lejligheder perfekt beliggende ved LAAX bundstation. 8 bygninger med lejligheder er placeret ved fælles området omkring gondol liften Larnags og kabine liften Crap Sogn Gion. Yderligere 3 nyere huse er beliggende lidt længere nede bag Signina Hotellet, men fortsat kort gåvej til liften - 2 lejlighedsbygninger mere er på vej i dette område. Ved Rocksresort finder du restauranter, burgerbar, caféer, barer/klubber, bager og supermarked samt skishops og skiudlejning. Desuden har du mod betaling mulighed for at benytte Signina Hotel´s faciliteter som swimmingpool, sauna og dampbad. Lejligheder Læs mere

Hotel National 2-4 personer

Hotel National er beliggende i en rolig position ved Davos Platz med 3 min. gang til centrum, og 450 m til liften Jakobshornbahn. Du kan benytte hotellets egen shuttle, som kører om formiddagen og igen om eftermiddagen ca. hver halve time til Jakobshorn. Desuden nem adgang til byens muligheder som shopping, restauranter og barer. Hotellet har bar, restaurant, lille wellnessområde med saunaer og dampbad samt en dejlig solterrasse på 5. etage med flot udsigt. Desuden nybygget parkeringskælder, nyrenoveret fitnessrum og Læs mere

Brugernes anmeldelser af Schweiz

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Schweiz sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,33
Liftsystem
3,96
Afterski
3,36
Byen
3,80
Børnevenlighed
3,93
Begyndervenlighed
3,33
Prisniveau
3,40
Offpiste
4,33
Samlet score er 3,81 stjerner ud af 5 . Baseret på. 198 anmeldelser.
Verdens bedste skiterræn - Anmeldt d. 28/09 2022 17:07 - Oprettet af Michael Boed

Simpelthen verdens smukkeste bedste skiområde.HilsenHam der har lavet skivideon i bruger i artiklen???? Læs mere

Intet over Zermatt - Anmeldt d. 28/09 2022 17:07 - Oprettet af Conny & Lars Gardan

Når man starter dagen i 3.800 meters højde - og kører ned til byen i 1.620 meters højde, må man konkludere: Der er intet over Zermatt. Men det koster :-( Man starter med at parkere i det opvarmede p-hus, før man læsser al bagage over på en bagagevogn og skubber den til toget. Der er ikke adgang for Læs mere

Det bedste sted - Anmeldt d. 28/09 2022 17:07 - Oprettet af Karen Bente Schnedler Wengel

13 år på ski i Grindelwald og 13 gange gæst på hotel Gletschergarten, det er en optimal ferieoplevelse. Hotel Gletschergarten er perfekt især for os danskere. Indehaveren er dansktalende.

Mere information om Schweiz under banneret

Artikler om skiferie til Schweiz

Grindelwald – eventyrlig schweizisk perle

3 veninder på luksusskitur i Andermatt i Schweiz

Verdens længste styrtløbsbakke skal krydse grænser

Spar op til 47 minutters transport tid med ny Schweizisk gondollift


Kort over Schweiz

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Schweiz. Der er

Find tilbud på skirejser