Skiferie i Sestriere (Italien)

Rejsebureauer til Sestriere: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Sunweb

Helt op af den franske grænse i de vestlige Alper ligger Sestriere. Blot halvanden times kørsel fra den italienske storby åbner skiområdet Via Lattea (Mælkevejen) sig. Et skiområde, som består af byerne Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere og franske Montgenévre, og byder på 400 kilometer pister i både grønne, blå, røde og sorte nuancer.Området lagde pister til, da de 20 olympiske vinterlege blev afholdt i Torino i 2006. Her var der blandt andet kørt alpint skiløb og freestyle Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sestriere
Skiområdet: 1357-2840 m.o.h.
Byen: 2035 m.o.h.

168 pister i alt
5 stk.
41 stk.
92 stk.
30 stk.

Lifter: 91 stk. / 113.000 pers/time

Slæbelifter: 57
Stolelifter: 31
Kabinelifter: 3

Flad i bunden, stejl på toppen

Generelt kan alle skiløbere få stillet deres lyst i Sestriere. Lige ved byen er der lette blå pister til nybegynderne. Her er der også et magic-carpet til børnene, som skal prøve kræfter med skiløb og lifter for første gang.På toppen af selv samme bjerg og i det nærliggende område Borgata er der sort skiløb både på og uden for pisten, som kan tilfredsstille de fleste. Prøv blandt andet den sorte 5, som byder på udfordrende pukler.

Rødt skiløb, god billig kaffe og offpiste

Vælger man derimod at tage gondollisten op fra Sestriere på den anden side, åbner der sig et sandt paradis for den øvede skiløber og skiløbere med hang til offpiste. I området som forbinder Sestriere og Sauze d’Oulx er der masser af røde pister. Eksempelvis er der masser af varierede røde pister nord for byen Sansicario, hvor pisterne snor sig ud og ind mellem træerne. Har du hang til hurtige skarpe carvingsving, skal du finde piste 29. Her kan du på en tidlig morgen få en fantastisk oplevelse på en velpræpareret piste.

Endelig er der også masser af offpiste-muligheder, hvis du tager gondolen op. Der er over 1000 kilometer offpiste i området.
Trænger du derimod til en italiensk snack eller kaffe, er der rigelig med små restauranter i dette område, som blandt andet tilbyde god kaffe til omkring 1,5 euro. En ulempe er dog, at nogle af lifterne efterhånden trænger til at blive skiftet. Heldigvis er der som oftest temmelig få mennesker på pisterne i løbet af ugen. Italienerne er der primært i weekenden.

Bilproducenternes by

Via Lattea fordeler sig over et stort geografisk område, som dog er tilgængeligt uden, at man behøver at tage skiene af. I hjertet af området ligger Sestriere i 2035 meters højde. Byen, som i dag har omkring 4000 indbyggere, blev bygget i 1930’erne af bilproducenten Fiat. Her kunne Fiat-ansatte så nyde fritiden med skiløb, og i dag har området udviklet sig til et af Europas største skiresorts. Det er skiløbet og naturen, som er det helt store trækplaster, fordi selve byen bærer præg af regelrette lejligheder i beton. Byen Sauze d’Oulx, som også er en del af Via Lattea, har derimod en helt anden charme.

Italien til Frankrig og hjem igen samme dag

Med et liftkort til området har man mulighed for også at krydse grænsen mellem Italien og Frankrig en dag. Vest for Sestriere byder den franske by Montgenévre sig til. Byen er charmerende, og skiløbet er varieret med et godt liftsystem.
I den sydlige del af skiområdet ved Montgenévre er der brede blå og røde pister med carvingpotentiale. Og er man på udkig efter stejlt skiløb, skal man blot tage liften op til Col De L’Alpet i 2430 meters højde. Her er der masser af sort og mørkerødt skiløb. Tæt på byen er der grønne pister til nybegynderen og børnefamilierne.
Generelt er området kendetegnet ved at ligge utrolig smukt i en dal. På en blæsende dag giver bjergene og træerne læ, og skinner solen fra en skyfri himmel, er der flot udsigt. Det er muligt at komme til Montgenévre på ski, men det tager omkring 2,5 time fra Sestriere – hver vej. Derfor er det en fordel at tage en taxa minimum den ene af vejene for at få en god dag på ski uden for meget transport. Husk i øvrigt passet.

Heliskiing, hundeslæde og afterskiing

Der er dog også mulighed for aktiviteter, som ikke involverer carvingskiene i Sestriere. Der er blandt andet mulighed for at køre på snescooter eller hundeslæde i områdets bjerge og skove, og hvis man er på udkig efter adrenalin, kan øvede skiløbere over 12 år komme på heliskiing i offpisten. Sestriere har også en svømmehal, som blandt andet byder på et bassin på 29-30 grader varmt vand, hvis benene trænger til afslapning. Eller du kan tage en tur på skøjtebanen.
Er man til afterskiing, så er der masser af muligheder for sene aftener i Sestriere på et bredt udvalg af barer. Og der gemmer sig gastronomiske oplevelser i gyderne – det er blot at finde dem.

Udvalgte skirejser fra Sestriere

Søg efter skirejser

Palace Residence 2

Billige 3-vær. lejligheder I Residence Palace 2 finder I gode og rummelige 3-vær. lejligheder, der er udstyrede med alt det nødvendige, for at I kan nyde ferien fuldt ud. Lejlighederne har alle balkon og ligger med en fantastisk panoramaudsigt udover Sestriere og liftsystemet Via latteas bjergtinder. Skibussen har stop lige uden for huset og sikrer dermed en hurtig transport til nærmeste lift og pist. Og med små ti minutters gang kan man nå byens centrum. Gode faciliteter I bygningen findes Læs mere

Grand Hotel Sestriere

Grand Hotel Sestriere byder blandt andet på rigtig god mad og deres kendte vinkælder fra OL 2006.

Billeder og video fra Sestriere


Brugernes anmeldelser af Sestriere

Skiterræn
4,36
Liftsystem
3,64
Afterski
3,50
Byen
3,29
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Sestriere har en samlet score på 3,70 stjerner ud af 5. Baseret på 14 anmeldelser.
En positiv overraskelse for en erfaren skiløber - Anmeldt d. 22/11 2017 11:28 - Oprettet af Anders

Jeg besøgte Sestriere sammen med en gruppe kollegaer med blandet erfaring. Vi tog afsted i uge 7, og det første, der slog mig, var, hvor få mennesker der var på pisterne ugen taget i betragtning. Lifterne fungerede okay, men de var ofte lidt slidte og langsomme. Her kunne de sagtens modernisere. I vores gruppe var der tre helt nye skiløbere Læs mere

Fine lange pister men en lidt kedelig by - Anmeldt d. 21/02 2016 11:47 - Oprettet af Lars Rasmussen

Sestriere er et stort område med lange pister og et fint system af lifter, der dog er lidt uoverskueligt, specielt i starten. Der er gode muligheder for at få kaffe og frokost rundt omkring i terrænet til yderste rimelige priser. Det er meget præget af turister og der var trængsel i uge 7, både på pister og restauranter, så vi Læs mere

Sestriere uge 4 2008 - Anmeldt d. 29/01 2008 09:10 - Oprettet af Flemming Henrikden

Sestriere som by er kedlig og uden atsmosfære, spisestederne er meget svingende i kvalitet og priserne er rimelige, billigere end i Danmark.Pisterne derimod er noget af det mest fantastiske vi har oplevet i over 20 år, brede - børnevenlige-masser af offpist- familien kan komme med over det hele, man skal ikke være bange for kø ved lifterne, det eksistere Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
3ºC
4ºC
12,7 mm
2,2 m/s
vest-sydvest
Fredag
Sne
Sne
0ºC
-4ºC
0,3 mm
2,0 m/s
øst-sydøst
Lørdag
Let sne
Let sne
0ºC
-2ºC
3,6 mm
2,6 m/s
øst
Søndag
Slud
Slud
1ºC
-1ºC
12,3 mm
1,9 m/s
øst

Derfor bør I tage på skiferie i Sestriere

Sestriere er det foretrukne skisportssted for mange. Mennesker fra nær og fjern rejser årligt til den Italienske by, der i uger ad gangen danner base for skiløbere fra hele verden. Skiområdet har meget at byde på - her kan alle være med.

I den følgende får du en opsummering af de mange gode grunde til at tage på en skirejse til Sestriere - mangler du endnu et godt argument, så læs med her.

God beliggenhed og mange muligheder på skiferien til Sestriere

Sestriere ligger rigtig godt. Du har by og bjerge lige ved, og området er overskueligt og let at navigere rundt i trods den enorme størrelse - Sestriere er nemlig en del af noget større, og sammen med sine frem nabobyer giver den adgang til mere end 400 kilometer piste, der er fordelt ud på alle niveauer og sværhedsgrader fra grøn til sort. Når I en dag eller to har brug for en pause fra pisterne, så byder byen på gode shopping muligheder, såvel som kur- og spabehandlinger. Du får forkælelse for alle pengene i Sestriere.

Alsidighed i niveau og sværhedsgrad - skiferien for alle

Sestriere er kendt for at kunne rumme alle. Området råder over gode faciliteter til børn og nybegyndere, samt nogle af verdens bedste skiskoler. Derudover finder I pister, der kan få pulsen op hos selv den mest garvede skiløber, og I finder kilometervis af udfordrende langrendsstier og offpiste, såvel som gode snowparks og alle muligheder for at avancere og udvikle sin freestyle.

Der er i den grad noget for alle i Sestriere, hvor vintersport ikke begrænses til én kategori.

Aktiv vinterferie - også udenfor pisterne

Sestriere byder på mange muligheder for at være aktiv. Én ting er selvfølgelig skiløbet, og de dage, det ikke trækker lige meget i alle, der findes der også et væld af andre aktiviteter - hundeslæde, kanekørsel og vandreture giver hver især nogle fantastiske naturoplevelser. Derudover kan I dyrke fitness og svømning, eller I kan deltage i nogle af de mange arrangementer for børn. Ingen behøver at kede sig i Sestriere.

Festlig afterski og gode restauranter i Sestriere

Ingen skiferie uden afterski, og i Sestriere er der forskellige muligheder herfor. Gargote Fashion Cafè byder på dans og høj musik, kolde drinks og festglade bartendere, og er stedet for dig, der søger en stemning, der er en natklub værdig - og det samme er diskoteket Tabata. Er du til en mere rolig stemning, så er vinbarerne Kandahar og Brahms Bar begge et besøg værd. Den gode cocktail får du på Bar Spotti, og også her kan du nyde din drink til lyden af behagelige toner, der tillader samtale og samvær.

Sestriere har generelt et stort udbud i beværtninger, både afterski og spisesteder, og der er noget for enhver smag. Af gode restauranter kan vi nævne Kovo Restaurant og Pizzeria De Gennaro, der begge servere Italiensk mad og pizza af høj kvalitet. I.Gloo SkyBare & Food er en oplevelse værd - både for maden og udsigten, og La Dolce Vita er det oplagte valg, når I er på udkig efter en lækker dessert.

Artikler om skiferie til Sestriere

Sestriere – Gode skioplevelser på Mælkevejen


Kort over Sestriere

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sestriere. Klik på nålene for mere info. Der er 1546 km fra Kolding til Sestriere.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen