Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Sestriere (Italien)

Rejsebureauer til Sestriere: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, SNE & SNÖ A/S, Sunweb

Helt op af den franske grænse i de vestlige Alper ligger Sestriere. Blot halvanden times kørsel fra den italienske storby åbner skiområdet Via Lattea (Mælkevejen) sig. Et skiområde, som består af byerne Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere og franske Montgenévre, og byder på 400 kilometer pister i både grønne, blå, røde og sorte nuancer.Området lagde pister til, da de 20 olympiske vinterlege blev afholdt i Torino i 2006. Her var der blandt andet kørt alpint skiløb og freestyle Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Sestriere
Skiområdet: 1357-2840 m.o.h.
Byen: 2035 m.o.h.

168 km pister i alt
5 km grøn
41 km blå
92 km rød
30 km sort

Lifter: 91 stk. / 113.000 pers/time

Slæbelifter: 57
Stolelifter: 31
Kabinelifter: 3
Mere information om Sestriere under banneret

Flad i bunden, stejl på toppen

Generelt kan alle skiløbere få stillet deres lyst i Sestriere. Lige ved byen er der lette blå pister til nybegynderne. Her er der også et magic-carpet til børnene, som skal prøve kræfter med skiløb og lifter for første gang.På toppen af selv samme bjerg og i det nærliggende område Borgata er der sort skiløb både på og uden for pisten, som kan tilfredsstille de fleste. Prøv blandt andet den sorte 5, som byder på udfordrende pukler.

Rødt skiløb, god billig kaffe og offpiste

Vælger man derimod at tage gondollisten op fra Sestriere på den anden side, åbner der sig et sandt paradis for den øvede skiløber og skiløbere med hang til offpiste. I området som forbinder Sestriere og Sauze d’Oulx er der masser af røde pister. Eksempelvis er der masser af varierede røde pister nord for byen Sansicario, hvor pisterne snor sig ud og ind mellem træerne. Har du hang til hurtige skarpe carvingsving, skal du finde piste 29. Her kan du på en tidlig morgen få en fantastisk oplevelse på en velpræpareret piste.

Endelig er der også masser af offpiste-muligheder, hvis du tager gondolen op. Der er over 1000 kilometer offpiste i området.
Trænger du derimod til en italiensk snack eller kaffe, er der rigelig med små restauranter i dette område, som blandt andet tilbyde god kaffe til omkring 1,5 euro. En ulempe er dog, at nogle af lifterne efterhånden trænger til at blive skiftet. Heldigvis er der som oftest temmelig få mennesker på pisterne i løbet af ugen. Italienerne er der primært i weekenden.

Bilproducenternes by

Via Lattea fordeler sig over et stort geografisk område, som dog er tilgængeligt uden, at man behøver at tage skiene af. I hjertet af området ligger Sestriere i 2035 meters højde. Byen, som i dag har omkring 4000 indbyggere, blev bygget i 1930’erne af bilproducenten Fiat. Her kunne Fiat-ansatte så nyde fritiden med skiløb, og i dag har området udviklet sig til et af Europas største skiresorts. Det er skiløbet og naturen, som er det helt store trækplaster, fordi selve byen bærer præg af regelrette lejligheder i beton. Byen Sauze d’Oulx, som også er en del af Via Lattea, har derimod en helt anden charme.

Italien til Frankrig og hjem igen samme dag

Med et liftkort til området har man mulighed for også at krydse grænsen mellem Italien og Frankrig en dag. Vest for Sestriere byder den franske by Montgenévre sig til. Byen er charmerende, og skiløbet er varieret med et godt liftsystem.
I den sydlige del af skiområdet ved Montgenévre er der brede blå og røde pister med carvingpotentiale. Og er man på udkig efter stejlt skiløb, skal man blot tage liften op til Col De L’Alpet i 2430 meters højde. Her er der masser af sort og mørkerødt skiløb. Tæt på byen er der grønne pister til nybegynderen og børnefamilierne.
Generelt er området kendetegnet ved at ligge utrolig smukt i en dal. På en blæsende dag giver bjergene og træerne læ, og skinner solen fra en skyfri himmel, er der flot udsigt. Det er muligt at komme til Montgenévre på ski, men det tager omkring 2,5 time fra Sestriere – hver vej. Derfor er det en fordel at tage en taxa minimum den ene af vejene for at få en god dag på ski uden for meget transport. Husk i øvrigt passet.

Heliskiing, hundeslæde og afterskiing

Der er dog også mulighed for aktiviteter, som ikke involverer carvingskiene i Sestriere. Der er blandt andet mulighed for at køre på snescooter eller hundeslæde i områdets bjerge og skove, og hvis man er på udkig efter adrenalin, kan øvede skiløbere over 12 år komme på heliskiing i offpisten. Sestriere har også en svømmehal, som blandt andet byder på et bassin på 29-30 grader varmt vand, hvis benene trænger til afslapning. Eller du kan tage en tur på skøjtebanen.
Er man til afterskiing, så er der masser af muligheder for sene aftener i Sestriere på et bredt udvalg af barer. Og der gemmer sig gastronomiske oplevelser i gyderne – det er blot at finde dem.

Udvalgte skirejser fra Sestriere

Søg efter skirejser

Hotel Savoy Edelweiss

Kom ned og bo på det familiedrevne Hotel Savoy Edelweiss, der er kendt for sit gode køkken der serverer alt hvad hjertet begærer.

Principi Di Piemonte

Ugeneret på bjerget Hotel Principe di Piemonte er placeret suverænt lidt hævet over byen med en storslået udsigt til Mælkevejens betagende bjergtinder. Her har I næsten ski-in/ski-out, så dagens skiløb kan starte efter en lille gåtur på knap 50 meter ud til pisten, hvorfra I kan spænde skiene på. Dette fantastiske 4-stjernede luksushotel har eksisteret siden Sestrieres og Via Latteas spæde begyndelse i 1930. Det har en rig historie og er i flere omgange blevet moderniseret gennem stilfulde renoveringer. Her Læs mere

Hotel "Principi di Piemonte"

Hotellet Principi di Piemonte er et meget populært hotel i Sestriere. Hotellet har med sine 4 stjerner og meget genuine indretning virkelig formået at skabe et hyggeligt og luksuriøst hotel. Hotellet har flere forskellige værelsestyper og alle er de indrettet pænt og hyggeligt og er desuden rummelige. Der er værelser fra 1 til 5 personer på hotellet. Hotellet er udover sin hyggelige indretning kendt for at du spiser godt, hvor en stor morgenbuffet forkæler dig om morgenen ligesom en 4-retters Læs mere

Billeder og video fra Sestriere


Brugernes anmeldelser af Sestriere

Skiterræn
4,36
Liftsystem
3,64
Afterski
3,50
Byen
3,29
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Samlet score er 3,70 stjerner ud af 5 . Baseret på. 14 anmeldelser.
En positiv overraskelse for en erfaren skiløber - Anmeldt d. 28/09 2022 10:38 - Oprettet af Anders

Jeg besøgte Sestriere sammen med en gruppe kollegaer med blandet erfaring. Vi tog afsted i uge 7, og det første, der slog mig, var, hvor få mennesker der var på pisterne ugen taget i betragtning. Lifterne fungerede okay, men de var ofte lidt slidte og langsomme. Her kunne de sagtens modernisere. I vores gruppe var der tre helt nye skiløbere Læs mere

Fine lange pister men en lidt kedelig by - Anmeldt d. 28/09 2022 10:38 - Oprettet af Lars Rasmussen

Sestriere er et stort område med lange pister og et fint system af lifter, der dog er lidt uoverskueligt, specielt i starten. Der er gode muligheder for at få kaffe og frokost rundt omkring i terrænet til yderste rimelige priser. Det er meget præget af turister og der var trængsel i uge 7, både på pister og restauranter, så vi Læs mere

Sestriere uge 4 2008 - Anmeldt d. 28/09 2022 10:38 - Oprettet af Flemming Henrikden

Sestriere som by er kedlig og uden atsmosfære, spisestederne er meget svingende i kvalitet og priserne er rimelige, billigere end i Danmark.Pisterne derimod er noget af det mest fantastiske vi har oplevet i over 20 år, brede - børnevenlige-masser af offpist- familien kan komme med over det hele, man skal ikke være bange for kø ved lifterne, det eksistere Læs mere

Mere information om Sestriere under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Let regn
Let regn
7ºC
4ºC
0,4 mm
4,1 m/s
vest
Torsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
7ºC
2ºC
0,8 mm
2,4 m/s
vest-sydvest
Fredag
Skyet
Skyet
4ºC
-1ºC
0,0 mm
1,9 m/s
nord-nordvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
-2ºC
0,0 mm
1,5 m/s
vest

Kort over Sestriere

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Sestriere. Klik på nålene for mere info. Der er 1546 km fra Kolding til Sestriere.

Find tilbud på skirejser