Sestriere

Find en skiferie til Sestriere her: Nortlander | SKILINK | Slopetrotter | Sunweb

Helt op af den franske grænse i de vestlige Alper ligger Sestriere. Blot halvanden times kørsel fra den italienske storby åbner skiområdet Via Lattea (Mælkevejen) sig. Et skiområde, som består af byerne Sestriere, Pragelato, Sauze d’Oulx, Sansicario, Claviere og franske Montgenévre, og byder på 400 kilometer pister i både grønne, blå, røde og sorte nuancer.Området lagde pister til, da de 20 olympiske vinterlege blev afholdt i Torino i 2006. Her var der blandt andet kørt alpint skiløb og freestyle på programmet i Sestriere og det tilhørende område Sauze d’Oulx. Generelt er Sestriere og Via Lattea karakteriseret ved at tilbyde skiløb til alle niveauer, og så har de masser af særdeles velpræparerede pister.

Flad i bunden, stejl på toppen

Generelt kan alle skiløbere få stillet deres lyst i Sestriere. Lige ved byen er der lette blå pister til nybegynderne. Her er der også et magic-carpet til børnene, som skal prøve kræfter med skiløb og lifter for første gang.På toppen af selv samme bjerg og i det nærliggende område Borgata er der sort skiløb både på og uden for pisten, som kan tilfredsstille de fleste. Prøv blandt andet den sorte 5, som byder på udfordrende pukler.

Rødt skiløb, god billig kaffe og offpiste

Vælger man derimod at tage gondollisten op fra Sestriere på den anden side, åbner der sig et sandt paradis for den øvede skiløber og skiløbere med hang til offpiste. I området som forbinder Sestriere og Sauze d’Oulx er der masser af røde pister. Eksempelvis er der masser af varierede røde pister nord for byen Sansicario, hvor pisterne snor sig ud og ind mellem træerne. Har du hang til hurtige skarpe carvingsving, skal du finde piste 29. Her kan du på en tidlig morgen få en fantastisk oplevelse på en velpræpareret piste.

Endelig er der også masser af offpiste-muligheder, hvis du tager gondolen op. Der er over 1000 kilometer offpiste i området.
Trænger du derimod til en italiensk snack eller kaffe, er der rigelig med små restauranter i dette område, som blandt andet tilbyde god kaffe til omkring 1,5 euro. En ulempe er dog, at nogle af lifterne efterhånden trænger til at blive skiftet. Heldigvis er der som oftest temmelig få mennesker på pisterne i løbet af ugen. Italienerne er der primært i weekenden.

Bilproducenternes by

Via Lattea fordeler sig over et stort geografisk område, som dog er tilgængeligt uden, at man behøver at tage skiene af. I hjertet af området ligger Sestriere i 2035 meters højde. Byen, som i dag har omkring 4000 indbyggere, blev bygget i 1930’erne af bilproducenten Fiat. Her kunne Fiat-ansatte så nyde fritiden med skiløb, og i dag har området udviklet sig til et af Europas største skiresorts. Det er skiløbet og naturen, som er det helt store trækplaster, fordi selve byen bærer præg af regelrette lejligheder i beton. Byen Sauze d’Oulx, som også er en del af Via Lattea, har derimod en helt anden charme.

Italien til Frankrig og hjem igen samme dag

Med et liftkort til området har man mulighed for også at krydse grænsen mellem Italien og Frankrig en dag. Vest for Sestriere byder den franske by Montgenévre sig til. Byen er charmerende, og skiløbet er varieret med et godt liftsystem.
I den sydlige del af skiområdet ved Montgenévre er der brede blå og røde pister med carvingpotentiale. Og er man på udkig efter stejlt skiløb, skal man blot tage liften op til Col De L’Alpet i 2430 meters højde. Her er der masser af sort og mørkerødt skiløb. Tæt på byen er der grønne pister til nybegynderen og børnefamilierne.
Generelt er området kendetegnet ved at ligge utrolig smukt i en dal. På en blæsende dag giver bjergene og træerne læ, og skinner solen fra en skyfri himmel, er der flot udsigt. Det er muligt at komme til Montgenévre på ski, men det tager omkring 2,5 time fra Sestriere – hver vej. Derfor er det en fordel at tage en taxa minimum den ene af vejene for at få en god dag på ski uden for meget transport. Husk i øvrigt passet.

Heliskiing, hundeslæde og afterskiing

Der er dog også mulighed for aktiviteter, som ikke involverer carvingskiene i Sestriere. Der er blandt andet mulighed for at køre på snescooter eller hundeslæde i områdets bjerge og skove, og hvis man er på udkig efter adrenalin, kan øvede skiløbere over 12 år komme på heliskiing i offpisten. Sestriere har også en svømmehal, som blandt andet byder på et bassin på 29-30 grader varmt vand, hvis benene trænger til afslapning. Eller du kan tage en tur på skøjtebanen.
Er man til afterskiing, så er der masser af muligheder for sene aftener i Sestriere på et bredt udvalg af barer. Og der gemmer sig gastronomiske oplevelser i gyderne – det er blot at finde dem.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Montgenèvre og Sauze d´Oulx

Skiferie forslag i Sestriere

Hotel Cristallo Hotel Cristallo Bil fra 4.920,-/pers.
Grand Hotel Sestriere Grand Hotel Sestriere Fly fra 5.974,-/pers.
Hotel Belvedere Hotel Belvedere Bil fra 4.849,-/pers.
Hotel Biancaneve Hotel Biancaneve Fly fra 7.324,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Sestriere

Her kan du se brugernes karakterer for Sestriere.

Skiterræn:
4,36
Liftsystem:
3,64
Afterski:
3,50
Byen:
3,29
Samlet score er 3,70 / 5 ud fra 14 anmeldelser.

En positiv overraskelse for en erfaren skiløber | Skrevet den 22/11 2017

Oprettet af Anders

Jeg besøgte Sestriere sammen med en gruppe kollegaer med blandet erfaring. Vi tog afsted i uge 7, og det første, der slog mig, var, hvor få mennesker der var på pisterne ugen taget i betragtning.
...
/>Lifterne fungerede okay, men de var ofte lidt slidte og langsomme. Her kunne de sagtens modernisere.
I vores gruppe var der tre helt nye skiløbere, som blev testet lidt i området ved Sestriere by. Det passede dem rigtig fint, selvom det hurtigt blev meget ensformigt.
Personligt nød jeg nedløbene fra OL-pisten mod bund. Her kørte vi erfarne mange gode "smadreture". Pisterne er brede, velpræppet og for det meste tomme. Helt igennem lækkert.
Byen er ret så grim og kedelig, men der findes en danseklub eller to, som vi besøgte et par gange i løbet af turen.
Der kan findes en håndfuld restauranter, som er gode nok til at smide penge efter, selvom man har vænnet sig til københavnske standarder.
Alt-i-alt kan jeg sagtens anbefale en tur til Sestriere. I 2018 prøver vi dog Sauze d'Oulx (samme område - ny by), som forhåbentligt kan tilbyde et lidt hyggeligere bymiljø.
Læs mere

Fine lange pister men en lidt kedelig by | Skrevet den 21/02 2016

Oprettet af Lars Rasmussen

Sestriere er et stort område med lange pister og et fint system af lifter, der dog er lidt uoverskueligt, specielt i starten. Der er gode muligheder for at få kaffe og frokost rundt omkring i terrænet...
til yderste rimelige priser. Det er meget præget af turister og der var trængsel i uge 7, både på pister og restauranter, så vi stod en en del i kø, ikke mindst ved toiletterne. Da der manglede sne, var der lukkede pister, og det gav en del slid og tæt trafik på de øvrige pister. Byen har ikke meget at byde på udover butikker med skitøj og to små supermarkeder med meget lange køer hver eftermiddag.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Sestriere?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Sestriere hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Sestriere?

Hvis du skal på skiferie til Sestriere, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Sestriere her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Sestriere lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Sestriere her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Sestriere?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Sestriere i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Sestriere her ⇒

Er Sestriere et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Sestriere til 3,70 stjerner ud af 5 mulige. Sestriere scorer højest på Skiterræn og Liftsystem, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 14 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Sestriere?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Sestriere. Du har også mulighed for at rejse med Nortlander og SKILINK med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Sestriere sammen med?

Sestriere hører sammen med skiområderne Montgenèvre og Sauze d´Oulx.