Skiferie i påsken: 5 ting, du skal være opmærksom på

Skiferie i påsken: 5 ting, du skal være opmærksom på

Meget mere sol, billigere priser, mere plads på pisterne og mulighed for at gøre et kup ved at købe nye ski og skitøj.

Påsken er den perfekte anledning til at afslutte en god ski-sæson med en sidste tur på pisterne. Hvis du napper et par fridage, har du en god lang uge at bruge i sneen, og der er fine chancer for at booke en skiferie i påsken til en god pris. Læs vores guide til skiferie i påsken.

Find skiferie i påsken

Hvorfor skal du tage afsted i påsken?

 1: Fem sikre destinationer til skiløb i påsken

Her er vores bud på fem ski-områder i fem forskellige lande, hvor du kan suse ned ad pisterne og få masser af sne, selvom kalenderen siger april.

Åre (Sverige)

Mange tænker på de højeste alper og det nordligste Norge, når de overvejer en skiferie i påsken - Sverige har dog også noget at byde ind med. Åre er et af nordens bedste skiområder, og det lukker først til maj.

Her kan du nyde et højtbeliggende svensk skiområde, hvor toppen, der ligger cirka 1.400 meter over havets overflade giver høj snesikkerhed i påsken.

Tag på ski i påsken i Åre

Hemsedal (Norge)

Hemsedal åbner tidligt i november, og her varer skisæsonen ofte indtil starten af maj - det betyder, at der er masser af mulighed for at tage årets sidste skiferie i Hemsedal.

Her ligger toppen cirka 1.500 meter over havets overflade. Når vi kombinerer den nordlige og den høje beliggenhed, får vi god snesikkerhed i foråret. 

Find en skiferie i påsken til Hemsedal

Cervinia (Italien)

I de sidste tre sæsoner har Cervinia først lukket ned for skiløbet mellem den 1. og den 9. maj. Det betyder, at du kan kombinere skiløb med høj sol (for det meste) og få en fantastisk afslutning på skisæsonen.

Her kan du nyde skiløb i verdensklasse og en høj snesikkerhed i det højtliggende område, hvor det højeste punkt er 3.500 meter over havets overflade.

Find en skiferie til påske i Cervinia

Val Thorens (Frankrig)

Sidste år kunne du stå på ski i Val Thorens indtil den 8. maj, og der er ingen grund til at tro, at det skulle være meget anderledes i denne sæson. Her ligger skiområdets højeste top 3.200 meter over havets overflade.

Der er som regel bedre plads på pisterne i påsken, fordi mange allerede her tænker på sol og sommer. Især franskmænd vender blikket mod havet og stranden, og det giver meget plads i Alperne, der kan være helt suveræne i påsken med masser af sol.

Find en skiferie i påsken til Val Thorens

Ischgl (Østrig)

I Østrig kan du stå på ski flere steder i påsken - du kan eksempelvis tage til Ischgl, hvor der er god snesikkerhed helt indtil maj.

Området er meget populært blandt danskere, der vil have perfekte pister og høj stemning. Her er snesikkerheden i top, og skiområdet ligger mellem 1.400 og 2.872 meter over havets overflade.

Find en sen skiferie til Ischgl

2: De bedste priser på skiferier i påsken

Selv om priserne altid stiger lidt, når mange har ferie, er priserne allerede begyndt at falde lidt hos de forskellige bureauer i påsken. Det er sent på sæsonen - og det betyder ofte, at der også er lave priser.

Du kan dog stadig gøre dit for at spare lidt penge og få en ekstra billig skiferie i påsken. Du kan naturligvis spare penge på indkvarteringen og vælge en billigere destination - men du kan også sammenligne tusindvis af rejser i vores skirejse database. På den måde er det let at finde en billig skiferie til påsken.

3: Skiferie i påsken med fly eller bil

En anden vigtig overvejelse er, om du vil rejse på skiferie i påsken med fly eller i bil. Mange vælger at tage fly, når de vil sydpå på korte skiferier. Det giver mere tid på pisterne, men til gengæld er det ofte dyrere end både tog, bus og bil.

Der er fordele og ulemper ved alle transportformer. Hvis du er i tvivl, kan du læse mere i vores guide til transport på skiferien, hvor vi vejer de forskellige fordele og ulemper.


Skiløb, sol og frisk luft er noget alle nyder

4: Fare for forbrænding i påsken

Når du tager på skiferie til påske, er dagene er blevet en del længere, og det betyder, at solen har fået mere magt, så pas rigtig godt på, og brug masser af solcreme.

Nogle bruger lang tid i liggestolene på bjerget - sommetider i bikini, men det kræver høj faktor og god smøring. En tredjegradsforbrænding ser ikke godt ud og giver forfærdelige nætter.

Solen og varmen betyder også, at du kan sidde udenfor længere og nyde den sidste sol på toppen af bjerget, når du er på skiferie i påsken. Herefter kan du køre ned, efter at liftene er holdt op med at køre, hvis du bare sørger for at kunne komme helt ned.

Men husk, at sneen kan være tung i bunden, og kan gøre den sidste nedfart anstrengende - det skal du dog bare se som god motion ;).

Nede i byen er der stadig lunt, og du kan sidde udendørs i skitøjet på caféer og restauranter.

5: Snesikkerhed på skiferien i påsken

Et tip kunne være at vælge et højtliggende sted, så der er sne og ikke kun slush ice. I bunden af pisterne kan der være grødet og sjappet, så det er bedst at kunne køre godt oppe i terrænet.

En god ide vil være at tjekke snestatistik, samt sne- og vejrudsigterne for de forskellige destinationer, inden du bestiller en skiferie til påske - se vejr, snestatistikker & webcams. I skal måske også overveje at søge mod et skiområde med gletsjer eller snesikre skiområder.

Solstole klar til at tage imod jer på årets påske skiferie

7 fordele ved at tage på ski i påsken

  • Du skal kun tage få fridage
  • Skidagene er længere og varmere.
  • Du kan få farve i kinderne
  • Der er god sigtbarhed
  • Du kan finde gode tilbud
  • Vintertøj og udstyr er ofte på tilbud
  • Der er god plads på pisterne

Køb billigt skiudstyr, inden du tager afsted i påsken

Mange steder holder udsalg på vintertøj og ski-udstyr i slutningen af skisæsonen. Både fysiske som online butikker. Så chancen for at gøre en god handel, inden du skal af sted er rigtig stor. Se eksempelvis restsalget i SkiShoppen.

Hvis du køber heldigt ind, kan hele din skiferie i påsken måske blive tjent ind igen, så du er klædt på til de næste mange skiture fremover… og med eget udstyr er du nødt til at tage på endnu flere skirejser. Det er en win-win.

Du behøver ikke vente helt til næste sæson. Der er stadig skiture i uge 16 og 17 resten af april måned, og sommerski på gletcher, før det igen går løs med den nye store sæson i november måned.

Så glad bliver man af nogle dage i sol og sne.

> Find din næste skiferie her.
> Se snestatistikker fra skiområderne her.
> Se de snesikre skiområder i Påsken 

VIDEO: Se Skisport.dks påskeskitur fra tidligere her

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Susanne Diekema

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen