Skiferie i Alpendorf (Østrig)

Rejsebureauer til Alpendorf: Slopestar

Alpendorf er et charmerende skiområde i Østrig tæt på danskerfavoritten Wagrain. Området er yderst børnevenligt og helt perfekt til skiferien med familien, uanset om det er første gang de mindste skal på ski, eller om der er flere ugers erfaring i benene. Der er masser af pistekilometer og den helt rigtige østrigske stemning, så man går sjældent forkert ved at vælge en skiferie til Alpendorf.

Slaraffenland for børnefamilierAlpendorf har tidligere været et mindre skiområde for sig selv, men er i dag en del af det 210 kilometer store skiområde Salzburger Sportwelt. Her finder man et stort udvalg af pister i alle sværhedsgrader, men området omkring Alpendorf er domineret af grønne... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Alpendorf
Byen: 850 m.o.h.

120 pister i alt
30 stk.
81 stk.
9 stk.

Lifter: 44 stk.

Slæbelifter: 16
Stolelifter: 17
Kabinelifter: 11
Alpendorf er et charmerende skiområde i Østrig tæt på danskerfavoritten Wagrain. Området er yderst børnevenligt og helt perfekt til skiferien med familien, uanset om det er første gang de mindste skal på ski, eller om der er flere ugers erfaring i benene. Der er masser af pistekilometer og den helt rigtige østrigske stemning, så man går sjældent forkert ved at vælge en skiferie til Alpendorf.

Slaraffenland for børnefamilier

Alpendorf har tidligere været et mindre skiområde for sig selv, men er i dag en del af det 210 kilometer store skiområde Salzburger Sportwelt. Her finder man et stort udvalg af pister i alle sværhedsgrader, men området omkring Alpendorf er domineret af grønne og blå pister. Det sammenlagt med at vejret her ofte er mildt gør, at destinationen er helt perfekt til børnefamilier. Der findes også dansk skiskole til børn helt ned til 3-årsalderen, så vil man give sine børn en god, tryg og sjov start på deres liv som skiløbere, findes der få steder, der er ligeså gode som Alpendorf.

Intimt og enormt på samme tid

Større grupper med både børn og voksne, begyndere og skieksperter, vil også kunne nyde godt af skiområdet. Alpendorf er nemlig også en del af det store Ski Amadé, der udover Alpendorf blandt andet består af Wagrain, Flachau, Kleinarl, og utallige andre skiområder, der tilsammen giver over 760 kilometer pister at boltre sig på. Man skal blot hoppe på skibussen for at komme til de nærliggende områder. Ski Amadé er således Østrigs største skiområde, og det er med kæmpe afstand ned til nummer 2. Her kan selv de mest garvede skiløbere give den gas i en hel uge, uden at de når at køre det hele igennem. Derfor kan man altså med god samvittighed sige at Alpendorf er for alle.

På tur til Wagrain

Man kommer ikke udenom, at Wagrain overhaler stort set alle skiområder både i Østrig og de omkringliggende lande, når det kommer til, hvor flest danskere gentagende gange tager på ski. Men der kan være en fidus i at vælge Alpendorf i stedet. Priserne ligger lidt lavere, hvorfor man kan komme billigere på skiferie og få samme gode skiløb, som hvis man valgte Wagrain. Der er tilmed færre mennesker på pisten tæt på Alpendorf. Vil man på ski til Wagrain, så tager turen kun 15-25 minutter afhængig af niveau på ski.

Byen Alpendorf

Selve byen Alpendorf er en idyllisk og turistvenlig alpelandsby, der ligger lidt oppe ad en bjergside med udsigt over dalen og St. Johann. Byen er præget af mange indkvarteringsmuligheder og har en ydmyg størrelse. Byens beskedne størrelse betyder, at der aldrig er langt fra hotellet eller lejligheden til pisten, men den betyder også, at der ikke er ret mange indkøbsmuligheder i byen - gudskelov ligger den noget større by St. Johann ganske tæt på. I byen finder man dog et par barer og restauranter og et lille supermarked, så der er, hvad man måtte få brug for.

Udvalgte skirejser fra Alpendorf

Søg efter skirejser

Lejlighed Alpendorf Schi und Sonnenresort

Vidunderlige lejligheder med mulighed for at tilkøbe halvpension, pool og sauna i smukke omgivelser Alpendorf Schi & Sonnenresort er et fantastisk lejlighedshotel med hotelværelser og velindrettede lejligheder. Placeringen er fantastisk med den smukkeste udsigt over St. Johann i Pongau og de idylliske østrigske alper. Resortes placering er helt unik med gåafstand ca. 500 m til liften Gernkogel i Alpendorf. Skal du hjem fra skiløjlerne har du mulighed for at korte hjemturen af ved at stå på ski hen til parkeringspladsen Læs mere

Haven Mountain Retreat

Moderne lejligheder med ski in/ski out, pool og sauna i smukke omgivelser Lejlighedshotellet Haven Mountain Retreat er for dig, der vil have lidt ekstra på din skiferie. Her bor du lige ved siden af liften og pisten, i topmoderne lejligheder. Det er perfekt for dem, der gerne vil have mulighed for at lave mad hjemme, men også nogle gange gerne vil ud at spise. Øverst i bygningen finder du hotellets restaurant, hvor du kan købe en veltilberedt middag af højeste Læs mere

Hotel Alpendorf Schi und Sonnenresort

Fantastiskt hotel med lækker mad, pool og sauna i smukke omgivelser Alpendorf Ski & Sonnenresort er et fantastisk lejlighedshotel med rummelige hotelværelser og velindrettede lejligheder. Placeringen er fantastisk midt i bjergbyen Alpendorf med den smukkeste udsigt over St. Johann i Pongau og de idylliske østrigske alper. Resortes placering er helt central med gåafstand ca. 500 m til liften Gernkogel i Alpendorf. Skal du hjem fra skiløjlerne har du mulighed for at korte hjemturen af ved at stå på ski hen Læs mere

Billeder og video fra Alpendorf


Brugernes anmeldelser af Alpendorf

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Super preperreret pister - Anmeldt d. 29/09 2019 23:47 - Oprettet af Henrik Lund

Her i Alpendorpf gør de alt for at holde pisterne åbne, som i januar 2019 hvor store områder ellers lukkede pga. Det kraftige snefald, var alle piste åbne her!Havde ellers booket mig ind i Bad hofgastein for at prøve de omkring liggende områder der!Men endte med at køre til Alpendorpf hvor de har styr på pister selv under Læs mere

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Regn
Regn
11ºC
7ºC
0,7 mm
2,2 m/s
nord
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
13ºC
9ºC
0,2 mm
3,6 m/s
nord-nordøst
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
23ºC
7ºC
0,0 mm
2,7 m/s
øst-nordøst
Tirsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
26ºC
11ºC
0,0 mm
0,9 m/s
øst-nordøst

Artikler om skiferie til Alpendorf

Alpendorf – på danskerhotel i danskerområde

DANSKI åbner børnevenligt hotel i Alpendorf, SkiAmadé


Kort over Alpendorf

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Alpendorf. Klik på nålene for mere info. .

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen