Alpendorf

Alpendorf er et charmerende skiområde i Østrig tæt på danskerfavoritten Wagrain. Området er yderst børnevenligt og helt perfekt til skiferien med familien, uanset om det er første gang de mindste skal på ski, eller om der er flere ugers erfaring i benene. Der er masser af pistekilometer og den helt rigtige østrigske stemning, så man går sjældent forkert ved at vælge en skiferie til Alpendorf.

Slaraffenland for børnefamilier

Alpendorf har tidligere været et mindre skiområde for sig selv, men er i dag en del af det 210 kilometer store skiområde Salzburger Sportwelt. Her finder man et stort udvalg af pister i alle sværhedsgrader, men området omkring Alpendorf er domineret af grønne og blå pister. Det sammenlagt med at vejret her ofte er mildt gør, at destinationen er helt perfekt til børnefamilier. Der findes også dansk skiskole til børn helt ned til 3-årsalderen, så vil man give sine børn en god, tryg og sjov start på deres liv som skiløbere, findes der få steder, der er ligeså gode som Alpendorf.

Intimt og enormt på samme tid

Større grupper med både børn og voksne, begyndere og skieksperter, vil også kunne nyde godt af skiområdet. Alpendorf er nemlig også en del af det store Ski Amadé, der udover Alpendorf blandt andet består af Wagrain, Flachau, Kleinarl, og utallige andre skiområder, der tilsammen giver over 760 kilometer pister at boltre sig på. Man skal blot hoppe på skibussen for at komme til de nærliggende områder. Ski Amadé er således Østrigs største skiområde, og det er med kæmpe afstand ned til nummer 2. Her kan selv de mest garvede skiløbere give den gas i en hel uge, uden at de når at køre det hele igennem. Derfor kan man altså med god samvittighed sige at Alpendorf er for alle.

På tur til Wagrain

Man kommer ikke udenom, at Wagrain overhaler stort set alle skiområder både i Østrig og de omkringliggende lande, når det kommer til, hvor flest danskere gentagende gange tager på ski. Men der kan være en fidus i at vælge Alpendorf i stedet. Priserne ligger lidt lavere, hvorfor man kan komme billigere på skiferie og få samme gode skiløb, som hvis man valgte Wagrain. Der er tilmed færre mennesker på pisten tæt på Alpendorf. Vil man på ski til Wagrain, så tager turen kun 15-25 minutter afhængig af niveau på ski.

Byen Alpendorf

Selve byen Alpendorf er en idyllisk og turistvenlig alpelandsby, der ligger lidt oppe ad en bjergside med udsigt over dalen og St. Johann. Byen er præget af mange indkvarteringsmuligheder og har en ydmyg størrelse. Byens beskedne størrelse betyder, at der aldrig er langt fra hotellet eller lejligheden til pisten, men den betyder også, at der ikke er ret mange indkøbsmuligheder i byen - gudskelov ligger den noget større by St. Johann ganske tæt på. I byen finder man dog et par barer og restauranter og et lille supermarked, så der er, hvad man måtte få brug for.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Flachau og Wagrain

Fotos og video

Brugerne om Alpendorf

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Super preperreret pister | Skrevet den 29/09 2019

Oprettet af Henrik Lund

Her i Alpendorpf gør de alt for at holde pisterne åbne, som i januar 2019 hvor store områder ellers lukkede pga. Det kraftige snefald, var alle piste åbne her!Havde ellers booket mig ind i Bad hofgast...
ein for at prøve de omkring liggende områder der!Men endte med at køre til Alpendorpf hvor de har styr på pister selv under kraftigt snefald.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Alpendorf?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Alpendorf hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Alpendorf?

Hvis du skal på skiferie til Alpendorf, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Alpendorf her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Alpendorf lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Alpendorf her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Alpendorf sammen med?

Alpendorf hører sammen med skiområderne Flachau og Wagrain.