Skiferie i Wagrain

Wagrain (Østrig)


Beliggende i den midterste af de tre dale som Salzburger Sportwelt Amadé dækker, ligger Wagrain med en central placering. Wagrain er måske dansker-favoritten over dem alle i Østrig, og det er ikke uden grund, at den røde nedfart fra Grafenberg mod Wagrain by er kaldt dansker-bakken. Wagrain byder både på et stort skiområde og en hyggelig by.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Wagrain
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

860 pister i alt
280 km blå
483 km rød
97 km sort

Lifter: 270 stk. / 375.000 pers/time

Slæbelifter: 69
Stolelifter: 98
Kabinelifter: 47

Familievenlige skiferie til Wagrain

På skiferien til Wagrain venter der hele 210 kilometer sammenhængende pister, som er perfekt til alle niveauer, men særligt til de mindste skiløbere og nybegyndere. Det skyldes, at områdets størrelse gør, at der er rigeligt med pister under de forskellige sværhedsgrader, særligt er der overvægt af blå og røde pister. I Wagrain er blå de nemmeste pister. Der er desuden utallige små hyggelige hytter fordelt rundt i hele skiområdet, så der er god mulighed for en lille pause, hvis benene skal hviles eller energiniveauet tankes op med vådt og tørt. I Wagrain er der desuden mulighed for at sende børnene i dansk skiskole allerede fra 3-års-alderen.

Skipisterne i Salzburger Sportswelt Amadé

Området har masser af godt skiløb at byde på - og masser af pistekilometer du kan få din skiferie til at gå med at udforske. Blandt andet kan du prøve kræfter med World Cup-pisten. Når du har udforsket pisterne en hel dag kan du køle kroppen ned på Wagrains mange after-ski stedet - af bemærkelsesværdige steder findes blandt andet Kuhstahl. Skimæssigt er Wagrain en fantastisk destination for din skiferie - og du kan finde udfordringer for både børn, unge og ældre uanset niveau.

Læs meget mere om skiområdet og se pistekortet fra Wagrain her.

G-Link og Panorama Link

Skisportsstedet blev endnu mere populært, da man byggede G-Link, som gjorde det let at færdes mellem skiområderne St. Johann in Pongau og Flachau med forbindelsen i en højde på 235 meter over Wagrain by. G-Link kan fragte 1300 passagerer i timen og har en transporttid på kun 6 minutter. Siden da har man også bygget Panorama Link, som forbinder Flachau/Wagrain med Flachauwinkl - Kleinarl. Hele området er derfor blevet mere sammenhængende, så du kan få gode lange dagsture og i princippet stå på ski fra Alpendorf til Zauchensee.

Wagrain er danskernes skiferieparadis

Wagrain er velkendt af tusindvis af danskere, og ønsker man en skiferie uden for meget dansk, er en skiferie i Wagrain det forkerte valg. Der er flere hundrede danskere i byen hver uge, og tilstrømningen fra nabobyen St. Johann er også stor. Det har også sine fordele - masser af danskere arbejder i såvel skiskoler, skibutikker, hoteller og restauranter. Med liftkortet har du adgang til hele Skiverbund Ski Amadé som blandt andet også dækker Gasteinertal, Schaldming, Hochkoenigs Winterreich med flere.

Hyggelige Wagrain

Det er intet under, at Wagrain er blevet en sand dansker-favorit, for det er ikke blot skiområdet der er stort og alsidigt, byen er ligeledes hyggelig og fyldt med aktiviteter efter en endt skidag. Det store badeland Wasserwelt rummer både en indendør og udendørs swimmingpool, og der er plads til hele familien. Alle der er indkvarteret i Wagrain har desuden tre timers gratis adgang om dagen med et Salzburger Sportswelt Karte, som man typisk får udleveret ved ankomst.

Man kan også prøve kræfter med klassiske vinteraktiviteter som kælketur, skøjteløb eller en tur i kane gennem det snedækkede landskab.

Udvalgte skirejser fra Wagrain

Søg efter skirejser

Heart Hotel Himmelberg

Bo på Nortlanders charmerende og velholdte familiehotel, med halvpension, østrigsk wellness og perfekt placering i hjertet af Wagrain.

Lejligheder Arlerschmied

Lejlighederne Arlerschmied hører til den populære Pension Arlerschmied, og ligger i bygningen ved siden af denne. Lejlighederne er det sidste nye skud på stammen og er moderne og af høj kvalitet. De rummer 2 soveværelser med eget badeværelse og kan rumme op til 5 personer. Lejlighederne ligger blot et stenkast fra Grafenberg-liften, indgangen til Skiamadé. Centrum af Wagrain samt byens mange restauranter ligger blot få minutters gang fra Lejlighederne Arlerschmied. Skråt overfor huset ligger et stort supermarked, hvor der kan Læs mere

Billeder og video fra Wagrain


Brugernes anmeldelser af Wagrain

Skiterræn
4,34
Liftsystem
4,34
Afterski
3,69
Byen
3,83
Børnevenlighed
4,33
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
3,33
Offpiste
2,67
Wagrain har en samlet score på 3,88 stjerner ud af 5. Baseret på 267 anmeldelser.
Skibums - Anmeldt d. 18/12 2021 10:18 - Oprettet af Casper Laugesen Piessenberger

Har altid stået enormt meget ski, men jeg har altid prøvet at springe ud i alle mulige slags ting, man kan på en skiferie. Der har været sæsoner både med familier og venner

Alt for mange mennesker - Anmeldt d. 29/02 2020 10:52 - Oprettet af Henrik Petersen

Efter min uge 9 i Wagrain, vil jeg sige "alt for mange mennesker" til nogle gamle og langsomme lifte, som resulterede i alt for lange liftkøer, generelt mellem 10 og 20 minutter. Det har jeg aldrig oplevet før, andre stedet.

For mange mennesker - Anmeldt d. 13/02 2019 10:56 - Oprettet af Jakob Jensen

Generelt er Wagrain et lækkert og hyggeligt skiområde, hvor der er noget for alle. Vi har dog oplevet at området har fået for mange besøgende (uge 5) hvilket resulterer i lange køer ved lifterne. De mange mennesker gør at det ikke bliver særlig sjovt eller børnevenligt. Samtidig er skiskolerne på toppen af en bakke, hvor der er forholdsvis få steder Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
5ºC
5ºC
15,8 mm
1,7 m/s
vest-nordvest
Fredag
Let skyet
Let skyet
9ºC
-6ºC
0,0 mm
3,2 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
11ºC
1ºC
0,0 mm
4,1 m/s
syd-sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
17ºC
4ºC
0,0 mm
3,2 m/s
syd-sydvest

Derfor bør familien tage på en skiferie til Wagrain

Danskernes favorit Wagrain er måske Østrigs mest familievenlige skisportssted, og er derfor et oplagt valg for børnefamilien, der vil være dækket ind på alle behov.
I det følgende kommer vi lidt nærmere ind på, du bør overveje en skirejse til Wagrain. Så hvis du endnu ikke er overbevist, og stadig mangler argumenter, så læs videre her.

Børnene i fokus på skirejsen til Wagrain

I Wagrain har man særligt fokus på børn og børnefamilier. Det betyder i praksis, at Wagrain danner rammer om nogle rigtig gode forhold for de små og deres familier. Der er gode skiskoler, fine børnebakker og funktionelle og gennemtænkte foranstaltninger og faciliteter, der giver børnene de bedste forudsætninger for at lære at stå på ski på en sikker og effektiv vis.
En anden fordel ved at rejse til "dansker-bakken" sammen med alle de andre danske familier er, at der i Wagrain er gode muligheder for, at børnene finder venner i hinanden. Der er ingen sprogbarriere de danske børn imellem, og der er masser at lave for dem.

Udfordringer og oplevelser for alle på en skiferie til Wagrain

Selvom Wagrain først og fremmest henvender sig til børnefamilien, så er der absolut også noget at komme efter for de erfarne løbere på en skiferie til Wagrain. Området har 97 kilometer sorte pister, og der er udfordringer for selv den mest garvede løber. Pisterne fordeler sig ud på et godt udvalg af alle sværhedsgrader, og området er derfor et oplagt valg for den større familie eller gruppen at venner, der har mange og forskellige behov at tilgodese.

Gode muligheder for festlig afterski i Wagrain

For den fuldendte Østrigske oplevelse af en autentisk afterski bør I absolut besøge Jägerstubel. Baren er ikke ret stor, men stemningen er hyggelig og atmosfæren varm og inviterende. Stedet her er oplagt, hvis de større børn skal opleve en afterski. Baren serverer øl, vin, varme drikke og en god frokost. For det yngre, festglade publikum kan vi nævne Kuhstall, der er et mere moderne afterski sted. Kuhstall bliver omdannet til natklub efter kl. 22:00 og er stedet at være, hvis I søger dans på bordene, høj musik og farverige drinks. En man til livemusik og hyggelig værtshus-atmosfære, så er Kühberg et besøg værd - også her får I den gode Østrigske stemning at mærke.

Gode spisesteder og restauranter i Wagrain

Wagrain har et godt og bredt udvalg af spisesteder og restauranter, og der er noget for alle - vegetarer, børn, allergikere osv.
Almonte er et skønt spisested, der serverer både frokost og aftensmad, og desuden har et glimrende vinkort. Restauranten ligger ved bunden af Flying Mozart tæt på Kuhstall. Almonte er et godt "allround" spisested, der har et solidt udvalg af retter og menuer. Er man til den kulinariske oplevelse, så kan Almmonte 96 i øvrigt anbefales - her er der kræset om alle detaljer, og maden er af særdeles høj kvalitet. Man kan selvfølgelig også få en god burger i Wagrain - her kan vi i flæng nævne Bosek's Salt & Sugar, Joe's Pub og Riverside Pub, der alle er leveringsdygtige i et godt måltid, der mætter.

Artikler om skiferie til Wagrain

På roadtrip i Østrig - Se alle videoerne

Danskernes foretrukne skisportssted i Østrig får bæredygtighedscertifikat

Klar på en udfordring?

Wagrain/Flachau opruster med Panorama-Link


Kort over Wagrain

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Wagrain. Klik på nålene for mere info. Der er 1212 km fra Kolding til Wagrain.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen