Skiferie i Wagrain

Wagrain (Østrig)


Beliggende i den midterste af de tre dale som Salzburger Sportwelt Amadé dækker, ligger Wagrain med en central placering. Wagrain er måske dansker-favoritten over dem alle i Østrig, og det er ikke uden grund, at den røde nedfart fra Grafenberg mod Wagrain by er kaldt dansker-bakken. Wagrain byder både på et stort skiområde og en hyggelig by.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Wagrain
Skiområdet: 650-2188 m.o.h.
Byen: 900 m.o.h.

860 pister i alt
280 km blå
483 km rød
97 km sort

Lifter: 270 stk. / 375.000 pers/time

Slæbelifter: 69
Stolelifter: 98
Kabinelifter: 47
Mere information om Wagrain under banneret

Familievenlige skiferie til Wagrain

På skiferien til Wagrain venter der hele 210 kilometer sammenhængende pister, som er perfekt til alle niveauer, men særligt til de mindste skiløbere og nybegyndere. Det skyldes, at områdets størrelse gør, at der er rigeligt med pister under de forskellige sværhedsgrader, særligt er der overvægt af blå og røde pister. I Wagrain er blå de nemmeste pister. Der er desuden utallige små hyggelige hytter fordelt rundt i hele skiområdet, så der er god mulighed for en lille pause, hvis benene skal hviles eller energiniveauet tankes op med vådt og tørt. I Wagrain er der desuden mulighed for at sende børnene i dansk skiskole allerede fra 3-års-alderen.

Skipisterne i Salzburger Sportswelt Amadé

Området har masser af godt skiløb at byde på - og masser af pistekilometer du kan få din skiferie til at gå med at udforske. Blandt andet kan du prøve kræfter med World Cup-pisten. Når du har udforsket pisterne en hel dag kan du køle kroppen ned på Wagrains mange after-ski stedet - af bemærkelsesværdige steder findes blandt andet Kuhstahl. Skimæssigt er Wagrain en fantastisk destination for din skiferie - og du kan finde udfordringer for både børn, unge og ældre uanset niveau.

Læs meget mere om skiområdet og se pistekortet fra Wagrain her.

G-Link og Panorama Link

Skisportsstedet blev endnu mere populært, da man byggede G-Link, som gjorde det let at færdes mellem skiområderne St. Johann in Pongau og Flachau med forbindelsen i en højde på 235 meter over Wagrain by. G-Link kan fragte 1300 passagerer i timen og har en transporttid på kun 6 minutter. Siden da har man også bygget Panorama Link, som forbinder Flachau/Wagrain med Flachauwinkl - Kleinarl. Hele området er derfor blevet mere sammenhængende, så du kan få gode lange dagsture og i princippet stå på ski fra Alpendorf til Zauchensee.

Wagrain er danskernes skiferieparadis

Wagrain er velkendt af tusindvis af danskere, og ønsker man en skiferie uden for meget dansk, er en skiferie i Wagrain det forkerte valg. Der er flere hundrede danskere i byen hver uge, og tilstrømningen fra nabobyen St. Johann er også stor. Det har også sine fordele - masser af danskere arbejder i såvel skiskoler, skibutikker, hoteller og restauranter. Med liftkortet har du adgang til hele Skiverbund Ski Amadé som blandt andet også dækker Gasteinertal, Schaldming, Hochkoenigs Winterreich med flere.

Hyggelige Wagrain

Det er intet under, at Wagrain er blevet en sand dansker-favorit, for det er ikke blot skiområdet der er stort og alsidigt, byen er ligeledes hyggelig og fyldt med aktiviteter efter en endt skidag. Det store badeland Wasserwelt rummer både en indendør og udendørs swimmingpool, og der er plads til hele familien. Alle der er indkvarteret i Wagrain har desuden tre timers gratis adgang om dagen med et Salzburger Sportswelt Karte, som man typisk får udleveret ved ankomst.

Man kan også prøve kræfter med klassiske vinteraktiviteter som kælketur, skøjteløb eller en tur i kane gennem det snedækkede landskab.

Udvalgte skirejser fra Wagrain

Søg efter skirejser

Skinetworks Hotel Himmelberg

Bo på Nortlanders charmerende og velholdte familiehotel, med halvpension, østrigsk wellness og perfekt placering i hjertet af Wagrain.

Chalet Large 16-24 personer

Chalet Large på 300m2 med plads til 16-24 pers. Bolig med alt du behøver. Beliggende i 2 områder. 1 stk. ved Filzmoos tæt ved Geierbergliften (150 m) i udkanten af det mindre skiområde - og 17 km til Flachau/Wagrain. Beliggende sammen med 2 stk. Chalet Classic - til fælles brug for disse 3 chalets, er der indendørs swimmingpool med solterrasse. 3 stk. ved Kleinarl (Nye klar fra 22/23) tæt ved begynderliften (200 m) som fører dig til hovedliften "Champion shuttle". Fra toppen kommer Læs mere

Hotel "Sporthotel Wagrain"

Her får du et af de mest populære hoteller i Wagrain, så vent ikke for længe med at booke. Rigtig mange gæster vender hvert år tilbage til dette hotel på grund af den perfekte beliggenhed få meter fra Grafenberg liften, men også på grund af alle de gode faciliteter hotellet har at byde på. Sporthotel Wagrain lever fuldt op til sine 4 stjerner med det 1000m2 store wellness område hvor der er swimmingpool, saunaer, dampbad og meget mere. Derudover så Læs mere

Billeder og video fra Wagrain


Brugernes anmeldelser af Wagrain

Skiterræn
4,34
Liftsystem
4,34
Afterski
3,69
Byen
3,83
Børnevenlighed
4,33
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
3,33
Offpiste
2,67
Wagrain har en samlet score på 3,88 stjerner ud af 5. Baseret på 267 anmeldelser.
Skibums - Anmeldt d. 18/12 2021 10:18 - Oprettet af Casper Laugesen Piessenberger

Har altid stået enormt meget ski, men jeg har altid prøvet at springe ud i alle mulige slags ting, man kan på en skiferie. Der har været sæsoner både med familier og venner

Alt for mange mennesker - Anmeldt d. 29/02 2020 10:52 - Oprettet af Henrik Petersen

Efter min uge 9 i Wagrain, vil jeg sige "alt for mange mennesker" til nogle gamle og langsomme lifte, som resulterede i alt for lange liftkøer, generelt mellem 10 og 20 minutter. Det har jeg aldrig oplevet før, andre stedet.

For mange mennesker - Anmeldt d. 13/02 2019 10:56 - Oprettet af Jakob Jensen

Generelt er Wagrain et lækkert og hyggeligt skiområde, hvor der er noget for alle. Vi har dog oplevet at området har fået for mange besøgende (uge 5) hvilket resulterer i lange køer ved lifterne. De mange mennesker gør at det ikke bliver særlig sjovt eller børnevenligt. Samtidig er skiskolerne på toppen af en bakke, hvor der er forholdsvis få steder Læs mere

Mere information om Wagrain under banneret

Snemeldinger og vejr

Onsdag
Skyet
Skyet
5ºC
-1ºC
0,0 mm
1,0 m/s
øst-nordøst
Torsdag
Skyet
Skyet
6ºC
0ºC
0,0 mm
1,4 m/s
øst-nordøst
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
6ºC
2ºC
0,2 mm
1,0 m/s
sydøst
Lørdag
Skyet
Skyet
7ºC
1ºC
0,2 mm
1,5 m/s
øst-sydøst

Artikler om skiferie til Wagrain

Danskernes foretrukne skisportssted i Østrig får bæredygtighedscertifikat

Klar på en udfordring?

Wagrain/Flachau opruster med Panorama-Link

Ski amadé har alt hvad hjertet begærer


Kort over Wagrain

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Wagrain. Klik på nålene for mere info. Der er 1212 km fra Kolding til Wagrain.

Find tilbud på skirejser