Færger til Sverige

Færger til Sverige

Hvis du skal på ferie i Sverige, kan du få en god og hyggelig start ved at tage færgen. Der er 3 danske afgange med færge til Sverige, som du kan finde information om på denne side.

Det er populært som aldrig før at tage en kør-selv-ferie til Sverige. Ligegyldigt om du rejser om sommeren eller vinteren, er det nemt at komme af sted.

Sverige har en masse at byde på - blandt andet gode skiområder som Bränas, Sälen og Idre Fjäll, som særligt danske børnefamilier valfarter til i vinterhalvåret.

Færgen er det nemmeste, billigste og mest afslappende for dig, hvis du ønsker at komme til Sverige.

Læs mere og bliv klogere på de 3 færgeruter her:

Rute Færgeselskab Antal afgange Estimeret tid
Helsingør - Helsingborg

 4 afgange i timen

 20 minutter

Frederikshavn - Göteborg

 6 daglige afgange  3t 15m
Grenå - Halmstad

 2 daglige afgange  4t 15m

Hos Skisport forsøger vi hele tiden at holde denne tabel opdateret. Hvis du finder forkerte oplysninger, må du meget gerne kontakte os på redaktion@skisport.dk.

Find kør-selv-rejser til Sverige


 Scandlines: Helsingør - Helsingborg 

Ruten Helsingør - Helsingborg med Scandlines byder på lynhurtig færgeoverfart mellem Danmark og Sverige.

20 minutter. Længere tid tager det simpelthen ikke at tage færgen fra Danmark til Sverige, hvis man tager den korte tur mellem Helsingør og Helsingborg. Ruten er under 5 kilometer lang og betjenes af rederiet Scandlines, der tidligere har været ejet af den danske stat. Ved at tage den færge slipper du for at tage turen over Øresundsbroen og sparer en smule tid på transporten.

Denne rute har 4 afgange i timen, og der bliver sejlet gennem det meste af døgnet - dog med lidt lavere frekvens i aften- og nattetimerne. Der er altså konstant færgeaktivitet, så man behøver ikke at booke en billet med fast tidspunkt. Når man har købt en billet til overfarten, møder man blot op og venter på, at den næste færge snart kommer.

På strækningen mellem Helsingør og Helsingborg sejler to Scandlines-færger med navnene M/F Aurora og M/F Tycho Brahe. Dette er nyistandsatte og opgraderede færger med banebrydende batteriteknologi, der gør færgeoverfarten til en miljøvenlig vinder. Færgerne sejler på strøm og oplades automatisk hver gang, de kommer i havn. Nu er det muligt at komme over Øresund uden udslip, støj og røg - og overfarten og ombordkørslen er endda stadig lige så hurtig som tidligere.

Selvom overfarten kun tager 20 minutter, kan du stadig nå at kigge på færgens ShopXpress eller besøge cafeteriet, hvor du kan få en kop kaffe og en bid mad, inden køreturen fortsætter på den anden side af sundet. Du kan i øvrigt få en rabatkode på denne rute med Scandlines, hvis du er FDM-medlem.

Se kort over denne færgerute her:


 Stena Line: Frederikshavn - Göteborg 

Ruten Frederikshavn - Göteborg med Stena Line er den bedste vej til Sverige fra Jylland.

Hvis du er bosat i Jylland, kan det ikke betale sig at køre over Øresund i bil. Færgen er den meget bedre løsning, og her vurderer vi, at ruten mellem Frederikshavn og Gøteborg er den bedste rute. Denne tur over Kattegat tager kun 3 timer og 15 minutter med Stena Line. 

Ruten har 6 daglige afgange fra begge havne og bliver betjent af de færgerne MS Stena Danica og MS Stena Jutlandica. På disse færger finder du god forplejning i færgens restauranter, caféer og barer, mens børnene har mulighed for at boltre sig i et godt legeområde. Hvis du ønsker ekstra god afslapning ombord på færgen til Gøteborg i Sverige, kan du opgradere til Stena Plus Lounge. Det er selvfølgelig også muligt at shoppe og gøre et godt kup i færgens mange butikker.

Når du skal af sted, skal check-in foregå senest 30 minutter før afgang. 

Hvis du booker hytte, hotel eller lejlighed i Sverige samtidig med køb af færgebilletten, sparer du 20 % på færgeoverfarten.

Find mere information, billetpriser og book her:
Besøg Stena Lines hjemmeside her >>

Du kan se et kort over ruten Frederikshavn - Göteborg herunder:


 Stena Line: Grenå - Halmstad 

Ruten Grenå - Halmstad med Stena Line er den letteste vej fra Aarhus/Midtjylland til Sverige

Overfarten bliver betjent af færgen MS Stena Nautica, der blev konstrueret i 1986. Her tilbyder Stena Line en hurtig tur, der tager omkring 4 timer og 15 minutter til Halmstad. Der er 2 daglige afgange - en om natten og en om eftermiddagen. Du skal være opmærksom på, at sejladsen om natten tager lidt længere tid end den om eftermiddagen. Find de præcise tidspunkter på Stena Lines hjemmeside.

Ombord på Stena Nautica finder man mange typer underholdning - særligt for familiens mindste. Færgen er blandt andet udstyret med en biograf, et legerum, Nintendo-spillekonsoller og en hav af Lego-klodser, som børnene kan lege med på overfarten. De voksne kan også få en behagelig tur over Kattegat. Man kan eksempelvis slappe af i de komfortable stole, tage et besøg i de billige butikker eller nyde en kop varm kaffe og et lækkert måltid på færgens restauranter og caféer. Der er desuden gratis wi-fi ombord, og hele færgen er røgfri.

Hvis man tager overfarten om natten, er der naturligvis også god mulighed for at få en fin søvn undervejs, så man kommer veludhvilet frem til Halmstad i Sverige.

Check-in, boarding og ID-kontrol foregår på Grenå havn eller Halmstad havn senest 30 minutter før afgang. Der gælder desuden det tilbud, at hvis du booker hytte, lejlighed eller hotel gennem Stena Line, får du 20 % rabat på din færgeoverfart.

Find mere information, billetpriser og book her

Se et kort over denne Stena Line færgerute her:


Tag færgen på skiferie til Sverige

Sverige er et af de foretrukne lande at holde skiferie i for skiglade danskere. Hvert år valfarter danske familier nordpå for at få en hyggelig ferie med godt skiløb, og herunder kan du læse om, hvorfor du skal vælge at holde skiferie i Sverige, og hvorfor du skal tage færgen på kør-selv-ferien:


Derfor skal man holde skiferie i Sverige

Der er mange grunde til at vælge Sverige som destination til den næste skiferie. Sverige er blandt andet rigtigt børnevenligt land, hvor der er gode muligheder for at blive tryg ved skiløb. Her er gode skiskoler, og man kan trygt lade børnene køre selv. Samtidig er Sverige godt for de voksne, hvor man kan finde piste for ethvert niveau med stor variation og afveksling. Der er også gode mulighed for off-piste skiløb og sjove tricks i funparken.

Der findes mere end 200 skiområder og 3.800 langrendsspor i Sverige, og de ligger tættere på Danmark, end de fleste umiddelbart tror. Udover selve skiløbet byder Sverige også på gode faciliteter og aktiviteter inde i byerne. Eksempelvis gode restauranter, dejlige eventyrbade, festligt afterski, aktivitetscentre og hyggelige omgivelser til familiehygge.

Læs mere om skiferie i Sverige her >>


Pressebillede - Copyright © Stena Line


Kør-selv skiferie med færge til Stöten, Kläppen eller Bränas

De fleste danskere vælger at tage bilen nordpå, når de skal på skiferie. Kør-selv-ferie giver en stor frihed til selv at styre alle planer og tidspunkter. Man er ikke afhængig af andre, så man kan sagtens holde ind på en resteplads og hold en lille pause fra kørslen. Det er blandt andet populært at tage bilen med færge til det store familievenlige skiområde Stöten.

Hvis du blot ønsker at tage en kort skitur på en enkelt dag eller over en weekend, er færgen til Sverige den mest optimale transportform. Her er destinationer som Isaberg og Vallåsen sikre vindere hos danske skientusiaster, og færgen gør det nemt og overskueligt at tage af sted. Hos Skisport kan vi også anbefale at besøge Ulricehamn, der er en sydsvensk skidestination, som svenskerne selv foretrækker. Det tager kun lidt over en time at komme herhen fra Göteborg havn.


Billigste og nemmeste færge til Sverige fra Jylland

Der er ingen tvivl om, at den nemmeste færge fra Danmark til Sverige er ruten Helsingør - Helsingborg. Denne sejlads tager blot 20 minutter at gennemføre, men den henvender sig hovedsagligt til sjællænderne. Hvis man kommer fra Jylland er spørgsmålet i stedet, om Frederikshavn - Gøteborg eller Grenå - Halmstad, er den bedste rute at tage.

Dette bliver ofte diskuteret, men der er ikke noget endegyldigt svar. Begge færgeafgange byder på hurtig overfart, hyggelige omgivelser ombord samt gode muligheder for afslapning under sejladsen.

Man bør derfor vælge sin færgerute ud fra, hvad der geografisk giver bedst mening. Hvordan ligger Frederikshavn og Grenå i forhold til dit eget hjem, og fra hvilken svensk havn kommer du bedst til din valgte destination? 


Billede fra Göteborg Havn

Alternativ rute til Sverige

De tre nævnte færgeruter er bestemt ikke den eneste måde, som du kan komme til Sverige på. Mange danskere - herunder særligt sjællændere - tager ofte turen til Sverige i bil uden færge. En tur over Storebæltsbroen koster oftest fra 125 kroner til 365 kroner afhængigt af størrelsen på din bil.

Man kan også vælge et andet alternativ, der tager dig gennem Norge. Der findes flere gode færgeruter til Oslo - både fra København og Frederikshavn. Fra Oslo tager det kun mellem 1 time og 2 timer at nå den svenske grænse, og der ligger mange populære skiområder i nærheden.

Find også vores guide om færger til Norge >>

Find også vores guide om færger til Tyskland >>

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Mikkel Raunsgaard

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen