Skiferie i Tignes

Tignes (Frankrig)


I franske Tignes er der mulighed for skiløb både om sommeren og vinteren. Om sommeren holder gletscheren Grand Motte i 3.456 meters højde åbent og byder op til sommerskiløb med den smukkeste udsigt. Om vinteren kan man naturligvis også snuppe en tur på Grand Motte, hvor sneforholdene altid er garanteret at være i top, men det er langt fra det hele, en skiferie i Tignes byder på. Der er uanset, hvor man vælger at bo i Tignes adgang til Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Tignes
Skiområdet: 1550-3450 m.o.h.
Byen: 2100 m.o.h.

155 km pister i alt
22 km grøn
68 km blå
39 km rød
26 km sort

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Slæbelifter: 39
Tog/baner: 6
Stolelifter: 48
Kabinelifter: 10
Mere information om Tignes under banneret
Skiområdet byder på varieret skiløb af højeste kvalitet, hvor alle niveauer kan være med, og hele skiområdet hænger sammen af et moderne liftsystem, som effektivt og behageligt tager skiløbere til toppen. Der findes i området også hele 2 snowparker, en i Tignes og en i Val d’Isere, hvor både skiløbere og snowboardere kan give sig i kast med hop, rails og bokse.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Tignes.

Sportsbyen Tignes

Tignes var engang kendt som værende en ucharmerende satellitby, men det kan man langt fra kalde den længere. Tignes er i dag en moderne med masser af liv hele året rundt, og med særligt fokus på sport. Byen har en international atmosfære, hvor det er tydeligt at sporten er i hovedsædet, og arven som centrum for de olympiske freestyle-konkurrencer i 1992 holdes i hævd. Hvert år afholdes i Tignes stadig store konkurrencer både indenfor freestyle og freeride, hvor nogle af verdens bedste skiløbere og snowboardere i de forskellige discipliner kommer til byen og viser deres tricks.

Tignes i forskellige højder

Tignes består af hele tre byområder, hvor der i alt er seks byer under. Når man populært taler om Tignes, så menes der Tignes Le Lac og Val Claret som begge ligger i Tignes 2100, hvor Le Lavachet udgør den laveste beliggende del af Tignes Le Lac. Det er Tignes 2100, der er centrum for Tignes-delen af skiområdet, og også her de fleste vælger at indkvartere sig på skiferien. Længere nede af bjerget findes Tignes 1800, hvor Les Boisses også findes. Det er ved Tignes 1800 man ligeledes drejer fra mod Val d’Isere. Nederst ligger Tignes 1550 Les Brévières. Alle byerne ligger direkte ud til skiområdet og er ligeledes forbundet med gratis skibusser.

Spis godt i Tignes

Overalt i Tignes findes hyggelige spisesteder, som tilbyder et væld af lækre retter særligt inden for det franske alpine køkken. Prøv eksempelvis klassikerne fondue savoyarde, tartiflette eller raclette, som alle tager udgangspunkt i alpernes oste. Ønsker man at spise finere på skiferien, så kan man i Val Claret finde Tignes’ eneste Michelin-restaurant, Ursus med en enkelt stjerne. Her finder man en smuk restaurant med rødder i det lokale. Restauranten er indrettet med mere end 380 træstammer og giver de besøgende en autentisk skov-atmosfære.

Afterski i Tignes

Er man vild med afterski, så bliver man vild med Tignes. På bjerget findes det højprofilerede og legendariske afterskisted La Folie Douce, som også kan besøges i Alpe d’Huez og Val Thorens. La Folie Douce ligger på grænsen mellem Tignes og Val d’Isere med let adgang til begge byer efter en lang eftermiddag i solen med rosé, dans på bordene og de ekstravagante shows, som La Folie Douce har på programmet hver dag hele vinteren. Vil man gerne af bjerget, før afterskien begynder, så findes der mange muligheder både i Le Lac og Val Claret. Besøg eksempelvis baren Tiger i Val Claret, som byder på mange forskellige øl og gode cocktails.

Tignes udenfor pisterne

Udover skiløb byder Tignes på meget andet at tage sig til inden for vintersportens verden. Her er det blandt andet muligt at løbe på skøjter på den frosne sø Le Lac mellem de to byer i Tignes 2100. Man kan også paraglide over de snedækkede bjergtoppe, prøve kræfter med isklatring, kælkning, bowling samt en stor sportshal med tennis- og squashbaner. Om aftenen venter restauranter, diskoteker, natklubber og barer, hvor der tit spilles livemusik, og her er stemningen helt fantastisk.

Udvalgte skirejser fra Tignes

Søg efter skirejser

Residences Village Montana

Residence Village Montana er et hyggeligt og traditionelt lejlighedskompleks, der kun ligger 50 meter fra pisten i Tignes.

Lejligheder "L'Ecrin des Neiges"

Ved indgangen til Tignes Val Claret ligger dette moderne lejlighedskompleks, som hører til den nye generation af bygninger i byen. Her er tale om 2 bygninger i Savoie chaletstil opført i træmaterialer og sten. Her er en afslappet atmosfære med receptionsområde med opholdslounge med spil og legetøj for børnene. Lejlighederne er lyse og moderne indrettet og findes med 1 til 3 soveværelser fra 4 til 10 pers. Der er sovesofa i stuen beregnet for 2, badeværelse, toilet og køkken med Læs mere

Résidence Club MMV l'Altaviva

Résidence Club MMV l´Altaviva er et nybygget residence beliggende i Tignes 1800. Den stemningsfulde residence har en god beliggenhed lige ved siden af pisten, så det er bare at træde ud af døren, og så er skiløbet i gang. Residencen har et skønt wellness-område og opvarmet pool, hvor du kan slappe af efter en dag på pisterne. For børnene er der både en børneklub og en ungdomsklub (ungdomsklubben er kun åben i franske skoleferier).Résidence Club MMV l´Altaviva byder på Læs mere

Billeder og video fra Tignes


Brugernes anmeldelser af Tignes

Skiterræn
4,38
Liftsystem
4,17
Afterski
3,56
Byen
3,31
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
2,50
Offpiste
5,00
Samlet score er 3,93 stjerner ud af 5 . Baseret på. 118 anmeldelser.
Super sted - Anmeldt d. 26/09 2022 05:40 - Oprettet af Helle

Første gang i Tignes dec 2016 med Danski. Boede på Arbina. Over vejen - skiene på og afsted. Virkelig godt område. På niveau med Cervinia som ellers er mit favorit område

Tignes, resortet som har det alle drømmer om! - Anmeldt d. 26/09 2022 05:40 - Oprettet af Daniel Kemnitz

Tignes er på mange måder overset af en del mennesker, på trods af hvor kendt destinationen er. Som ung fyr der over for andre nævner Tignes som værende et skønt sted, hører jeg ofte ord som "Satellit-by", "Mest for unge", osv. I mange kategorier bliver Tignes desuden overskygget af omkringliggende områder såsom Chamonix der er kendt for sit Læs mere

Et super fedt ski terræn, dog lidt dyrt - Anmeldt d. 26/09 2022 05:40 - Oprettet af Jesper T R

Tignes er et super lækkert med lifter der dækker hele området mellem tignes og valdisere, hvis man er til afterski skal dog lige huske at med bringe den store penge pung, her kan le caffe i tignes 2100 dog stærkt anbefales. Tignes er nok mest til den unge skiløber.

Mere information om Tignes under banneret

Snemeldinger og vejr

Mandag
Let regn
Let regn
3ºC
2ºC
0,2 mm
2,0 m/s
vest
Tirsdag
Let sne
Let sne
0ºC
0ºC
6,7 mm
3,1 m/s
vest-nordvest
Onsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
3ºC
-1ºC
41,3 mm
1,5 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Let slud
Let slud
2ºC
2ºC
12,2 mm
1,1 m/s
vest

Kort over Tignes

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Tignes. Klik på nålene for mere info. Der er 1402 km fra Kolding til Tignes.

Find tilbud på skirejser