Skiferie i Tignes

Tignes (Frankrig)


I franske Tignes er der mulighed for skiløb både om sommeren og vinteren. Om sommeren holder gletscheren Grand Motte i 3.456 meters højde åbent og byder op til sommerskiløb med den smukkeste udsigt. Om vinteren kan man naturligvis også snuppe en tur på Grand Motte, hvor sneforholdene altid er garanteret at være i top, men det er langt fra det hele, en skiferie i Tignes byder på. Der er uanset, hvor man vælger at bo i Tignes adgang til Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Tignes
Skiområdet: 1550-3450 m.o.h.
Byen: 2100 m.o.h.

155 pister i alt
22 stk.
68 stk.
39 stk.
26 stk.

Lifter: 112 stk. / 135.000 pers/time

Slæbelifter: 39
Tog/baner: 6
Stolelifter: 48
Kabinelifter: 10
Skiområdet byder på varieret skiløb af højeste kvalitet, hvor alle niveauer kan være med, og hele skiområdet hænger sammen af et moderne liftsystem, som effektivt og behageligt tager skiløbere til toppen. Der findes i området også hele 2 snowparker, en i Tignes og en i Val d’Isere, hvor både skiløbere og snowboardere kan give sig i kast med hop, rails og bokse.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Tignes.

Sportsbyen Tignes

Tignes var engang kendt som værende en ucharmerende satellitby, men det kan man langt fra kalde den længere. Tignes er i dag en moderne med masser af liv hele året rundt, og med særligt fokus på sport. Byen har en international atmosfære, hvor det er tydeligt at sporten er i hovedsædet, og arven som centrum for de olympiske freestyle-konkurrencer i 1992 holdes i hævd. Hvert år afholdes i Tignes stadig store konkurrencer både indenfor freestyle og freeride, hvor nogle af verdens bedste skiløbere og snowboardere i de forskellige discipliner kommer til byen og viser deres tricks.

Tignes i forskellige højder

Tignes består af hele tre byområder, hvor der i alt er seks byer under. Når man populært taler om Tignes, så menes der Tignes Le Lac og Val Claret som begge ligger i Tignes 2100, hvor Le Lavachet udgør den laveste beliggende del af Tignes Le Lac. Det er Tignes 2100, der er centrum for Tignes-delen af skiområdet, og også her de fleste vælger at indkvartere sig på skiferien. Længere nede af bjerget findes Tignes 1800, hvor Les Boisses også findes. Det er ved Tignes 1800 man ligeledes drejer fra mod Val d’Isere. Nederst ligger Tignes 1550 Les Brévières. Alle byerne ligger direkte ud til skiområdet og er ligeledes forbundet med gratis skibusser.

Spis godt i Tignes

Overalt i Tignes findes hyggelige spisesteder, som tilbyder et væld af lækre retter særligt inden for det franske alpine køkken. Prøv eksempelvis klassikerne fondue savoyarde, tartiflette eller raclette, som alle tager udgangspunkt i alpernes oste. Ønsker man at spise finere på skiferien, så kan man i Val Claret finde Tignes’ eneste Michelin-restaurant, Ursus med en enkelt stjerne. Her finder man en smuk restaurant med rødder i det lokale. Restauranten er indrettet med mere end 380 træstammer og giver de besøgende en autentisk skov-atmosfære.

Afterski i Tignes

Er man vild med afterski, så bliver man vild med Tignes. På bjerget findes det højprofilerede og legendariske afterskisted La Folie Douce, som også kan besøges i Alpe d’Huez og Val Thorens. La Folie Douce ligger på grænsen mellem Tignes og Val d’Isere med let adgang til begge byer efter en lang eftermiddag i solen med rosé, dans på bordene og de ekstravagante shows, som La Folie Douce har på programmet hver dag hele vinteren. Vil man gerne af bjerget, før afterskien begynder, så findes der mange muligheder både i Le Lac og Val Claret. Besøg eksempelvis baren Tiger i Val Claret, som byder på mange forskellige øl og gode cocktails.

Tignes udenfor pisterne

Udover skiløb byder Tignes på meget andet at tage sig til inden for vintersportens verden. Her er det blandt andet muligt at løbe på skøjter på den frosne sø Le Lac mellem de to byer i Tignes 2100. Man kan også paraglide over de snedækkede bjergtoppe, prøve kræfter med isklatring, kælkning, bowling samt en stor sportshal med tennis- og squashbaner. Om aftenen venter restauranter, diskoteker, natklubber og barer, hvor der tit spilles livemusik, og her er stemningen helt fantastisk.

Udvalgte skirejser fra Tignes

Søg efter skirejser

Residences Village Montana

Residence Village Montana er et hyggeligt og traditionelt lejlighedskompleks, der kun ligger 50 meter fra pisten i Tignes.

Résidence Club MMV l'Altaviva

Résidence Club MMV l´Altaviva er et nybygget residence beliggende i Tignes 1800. Den stemningsfulde residence har en god beliggenhed lige ved siden af pisten, så det er bare at træde ud af døren, og så er skiløbet i gang. Residencen har et skønt wellness-område og opvarmet pool, hvor du kan slappe af efter en dag på pisterne. For børnene er der både en børneklub og en ungdomsklub (ungdomsklubben er kun åben i franske skoleferier). Résidence Club MMV l´Altaviva byder på Læs mere

Billeder og video fra Tignes


Brugernes anmeldelser af Tignes

Skiterræn
4,38
Liftsystem
4,17
Afterski
3,56
Byen
3,31
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
4,50
Prisniveau
2,50
Offpiste
5,00
Tignes har en samlet score på 3,93 stjerner ud af 5. Baseret på 118 anmeldelser.
Super sted - Anmeldt d. 27/12 2016 15:16 - Oprettet af Helle

Første gang i Tignes dec 2016 med Danski. Boede på Arbina. Over vejen - skiene på og afsted. Virkelig godt område. På niveau med Cervinia som ellers er mit favorit område

Tignes, resortet som har det alle drømmer om! - Anmeldt d. 21/02 2016 11:10 - Oprettet af Daniel Kemnitz

Tignes er på mange måder overset af en del mennesker, på trods af hvor kendt destinationen er. Som ung fyr der over for andre nævner Tignes som værende et skønt sted, hører jeg ofte ord som "Satellit-by", "Mest for unge", osv. I mange kategorier bliver Tignes desuden overskygget af omkringliggende områder såsom Chamonix der er kendt for sit Læs mere

Et super fedt ski terræn, dog lidt dyrt - Anmeldt d. 17/02 2016 16:37 - Oprettet af Jesper T R

Tignes er et super lækkert med lifter der dækker hele området mellem tignes og valdisere, hvis man er til afterski skal dog lige huske at med bringe den store penge pung, her kan le caffe i tignes 2100 dog stærkt anbefales. Tignes er nok mest til den unge skiløber.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
21ºC
12ºC
0,0 mm
2,8 m/s
vest-nordvest
Fredag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
20ºC
12ºC
0,0 mm
3,8 m/s
vest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
11ºC
0,0 mm
2,5 m/s
vest
Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
15ºC
13ºC
12,4 mm
1,0 m/s
syd-sydvest

Tag på en forrygende skiferie til Tignes

Stå på ski året rundt i dejlige Tignes, og begiv dig ned til de mange lækre restauranter i dalen, når du er træt på pisterne. Med sit bredt omfavnende skisportsområde kan en skiferie til Tignes underholde alle besøgende, uanset niveau.

Tignes byder på mere end bare skiløb, og du kan deltage i andre vintersportsaktiviteter eller udforske byen eller naturen i området. Uanset hvad du håber at få ud af din skirejse til Tignes, bestemmer du helt selv, hvordan den skal udfolde sig. Der er masser af muligheder i området, og vi anbefaler, at du udnytter dem og får set så meget, du kan!

Vores råd til din skirejse til Tignes

Tignes er et fremragende valg til din skiferie. Området ligger tæt på den italienske og schweiziske grænse, og du kan derfor meget passende tage forbi i løbet af sommeren, hvis du vil have et par dage på ski. Har du tiden, er det nemlig en oplagt mulighed for at få set og prøvet så meget som muligt, uden at du skal rejse forfærdeligt langt for det.

Det sagt, så er det også et forholdsvis lille område. Sprogkundskaberne i de franske provinser, især de turistorienterede, bliver stødt bedre, men vi råder stadig besøgende til at dobbelttjekke, at hotelpersonale eller skiguider/-instruktører kan tale et sprog, de forstår.

Vælger du selv at køre ned til din skiferie til Tignes, skal du planlægge nøje - især hvis du rejser med børn. Selvom vejen ned ikke er farlig, kan den godt blive lang, og det er vigtigt at sørge for pauser og ordentligt hvile, så turen ikke starter med frustration eller uenigheder.

Tag på afterski i Tignes

I Frankrig er afterski ikke helt så vildt eller uhæmmet som nogle steder i eksempelvis Østrig, men du kan stadig finde en god bar at slappe af på, når dagen på pisten er ovre.

På Le Reservoir finder du en kombineret bar og café, som serverer lækker mad med alt det, du har brug for, efter en dag fyldt med sport. Her er der også mulighed for fest og farver, og baren holder åbent helt indtil midnat. Stedet er også godt, hvis du ikke har det helt store økonomiske overskud.

Du kan også overveje Granite-bar, en fransk ølpub, der åbner klokken 6 om aftenen og holder festen i gang til klokken 2. Her kan særligt unge slå sig løs og feste.

De bedste restauranter i Tignes

På din skirejse til Tignes skal du selvfølgelig også spise godt, og som vi tidligere har nævnt, er der massevis af lækre restauranter i området!

La Ferme des Trois Capucines har 4,5 stjerner efter næsten 1.000 anmeldelser på TripAdvisor, hvor den også har fået prisen Traveller's Choice i 2022. Restauranten har åbent over middag og hen ad aftenen, og med et bredt prisspænd kan næsten alle få stillet deres sult her.

En anden mulighed er Mendikoa, en fransk/europæisk restaurant med 5 ud af 5 stjerner på TripAdvisor. Her får du luksuriøs mad til en overkommelig pris, og uanset om du skal have børn med eller vil op i baren, kan stedet levere det, du har brug for.

Sidst kommer Tummy, en restaurant med 4,5 stjerner på TripAdvisor, som serverer italiensk-inspireret mad for enhver smag. Her finder du flere muligheder for forskellige aldre, og med åbent til klokken 10 om aftenen kan alle nå at få noget at spise. Fra pizza til burger er Tummy mindre formel, og så er der mulighed for både vegetariske og veganske retter.

Artikler om skiferie til Tignes

Ny lift til Tignes/Val d’Isere til vinteren 22/23

Freeride DM 2016 – finalen og en gang recap

DM Freeride 16 resultater kvalifikation

Kvalifikationsdag ved DM i Freeride 2016


Kort over Tignes

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Tignes. Klik på nålene for mere info. Der er 1402 km fra Kolding til Tignes.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen