Tignes

Find en skiferie til Tignes her: DANSKI | Italiavillas.net | Nortlander | SKILINK | SneXpressen | SnowTrex.dk | Sunweb | Thinggaard | UCPA

I franske Tignes er der mulighed for skiløb både om sommeren og vinteren. Om sommeren holder gletscheren Grand Motte i 3.456 meters højde åbent og byder op til sommerskiløb med den smukkeste udsigt. Om vinteren kan man naturligvis også snuppe en tur på Grand Motte, hvor sneforholdene altid er garanteret at være i top, men det er langt fra det hele, en skiferie i Tignes byder på. Der er uanset, hvor man vælger at bo i Tignes adgang til det 300 kilometer store skiområde Espace Killy, som også hænger sammen med hyggelige Val d’Isere, La Daille og Le Fornet.

Skiområdet byder på varieret skiløb af højeste kvalitet, hvor alle niveauer kan være med, og hele skiområdet hænger sammen af et moderne liftsystem, som effektivt og behageligt tager skiløbere til toppen. Der findes i området også hele 2 snowparker, en i Tignes og en i Val d’Isere, hvor både skiløbere og snowboardere kan give sig i kast med hop, rails og bokse.

Læs meget mere om skiområdet på siden med pistekortet fra Tignes.

Sportsbyen Tignes

Tignes var engang kendt som værende en ucharmerende satellitby, men det kan man langt fra kalde den længere. Tignes er i dag en moderne med masser af liv hele året rundt, og med særligt fokus på sport. Byen har en international atmosfære, hvor det er tydeligt at sporten er i hovedsædet, og arven som centrum for de olympiske freestyle-konkurrencer i 1992 holdes i hævd. Hvert år afholdes i Tignes stadig store konkurrencer både indenfor freestyle og freeride, hvor nogle af verdens bedste skiløbere og snowboardere i de forskellige discipliner kommer til byen og viser deres tricks.

Tignes i forskellige højder

Tignes består af hele tre byområder, hvor der i alt er seks byer under. Når man populært taler om Tignes, så menes der Tignes Le Lac og Val Claret som begge ligger i Tignes 2100, hvor Le Lavachet udgør den laveste beliggende del af Tignes Le Lac. Det er Tignes 2100, der er centrum for Tignes-delen af skiområdet, og også her de fleste vælger at indkvartere sig på skiferien. Længere nede af bjerget findes Tignes 1800, hvor Les Boisses også findes. Det er ved Tignes 1800 man ligeledes drejer fra mod Val d’Isere. Nederst ligger Tignes 1550 Les Brévières. Alle byerne ligger direkte ud til skiområdet og er ligeledes forbundet med gratis skibusser.

Spis godt i Tignes

Overalt i Tignes findes hyggelige spisesteder, som tilbyder et væld af lækre retter særligt inden for det franske alpine køkken. Prøv eksempelvis klassikerne fondue savoyarde, tartiflette eller raclette, som alle tager udgangspunkt i alpernes oste. Ønsker man at spise finere på skiferien, så kan man i Val Claret finde Tignes’ eneste Michelin-restaurant, Ursus med en enkelt stjerne. Her finder man en smuk restaurant med rødder i det lokale. Restauranten er indrettet med mere end 380 træstammer og giver de besøgende en autentisk skov-atmosfære.

Afterski i Tignes

Er man vild med afterski, så bliver man vild med Tignes. På bjerget findes det højprofilerede og legendariske afterskisted La Folie Douce, som også kan besøges i Alpe d’Huez og Val Thorens. La Folie Douce ligger på grænsen mellem Tignes og Val d’Isere med let adgang til begge byer efter en lang eftermiddag i solen med rosé, dans på bordene og de ekstravagante shows, som La Folie Douce har på programmet hver dag hele vinteren. Vil man gerne af bjerget, før afterskien begynder, så findes der mange muligheder både i Le Lac og Val Claret. Besøg eksempelvis baren Tiger i Val Claret, som byder på mange forskellige øl og gode cocktails.

Tignes udenfor pisterne

Udover skiløb byder Tignes på meget andet at tage sig til inden for vintersportens verden. Her er det blandt andet muligt at løbe på skøjter på den frosne sø Le Lac mellem de to byer i Tignes 2100. Man kan også paraglide over de snedækkede bjergtoppe, prøve kræfter med isklatring, kælkning, bowling samt en stor sportshal med tennis- og squashbaner. Om aftenen venter restauranter, diskoteker, natklubber og barer, hvor der tit spilles livemusik, og her er stemningen helt fantastisk.


Skiområdet hænger sammen med byen: Val d´Isère

Skiferie forslag i Tignes

Hotel Hotel "Le Paquis" Bil fra 7.993,-/pers.
Residences Village Mon... Residences Village Mon... Bus fra 5.375,-/pers.
Lejligheder Lejligheder "Hameau du... Fly fra 5.434,-/pers.
Chaletlejligheder Chaletlejligheder "La ... Bil fra 4.663,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Tignes

Her kan du se brugernes karakterer for Tignes.

Skiterræn:
4,38
Liftsystem:
4,17
Afterski:
3,56
Byen:
3,31
Børnevenlighed:
4,00
Begyndervenlighed:
4,50
Prisniveau:
2,50
Off-piste:
5,00
Samlet score er 3,93 / 5 ud fra 118 anmeldelser.

Super sted | Skrevet den 27/12 2016

Oprettet af Helle

Første gang i Tignes dec 2016 med Danski. Boede på Arbina. Over vejen - skiene på og afsted. Virkelig godt område. På niveau med Cervinia som ellers er mit favorit område

Tignes, resortet som har det alle drømmer om! | Skrevet den 21/02 2016

Oprettet af Daniel Kemnitz

Tignes er på mange måder overset af en del mennesker, på trods af hvor kendt destinationen er. Som ung fyr der over for andre nævner Tignes som værende et skønt sted, hører jeg ofte ord som "Satel...
lit-by", "Mest for unge", osv. I mange kategorier bliver Tignes desuden overskygget af omkringliggende områder såsom Chamonix der er kendt for sit barske og off-piste rige terræn, og selv nabobyen Val d'Isère anses af mange som en dejligere og mere indbydende by at bo i. På trods af disse byers statuser, leverer Tignes en samlet pakke som få andre kan matche.
Tignes resortet er stort og enormt sammenhængende. Man har altid et bredt udvalg af pister og lifter at vælge imellem, og man føler sig aldrig fanget i et område. Liftsystemet er både effektivt og logisk sammensat, og man står sjældent og venter længe. Fordi Tignes-dalen omsluttes af relativt bløde bakker har det givet mulighed for at give en stor variation af pister, således at der fra hver lift går minimum en rød og en blå pist, og ofte flere. Det gør det nemt som grupper med intern niveauforskel at kunne køre ubesværet i de samme områder uden at skulle deles op, og giver derved mere fællesskab på skituren. Til dem der søger det stejlere terræn, og off-piste, omkranses de bløde bakker af stejle bjergsider omkring hele dalen. Der er flere massiver der snildt kan måle sig med hvad man finder i Chamonix, og fordi området er så stort, og de forskellige faces er så brede og åbne, kan man altid finde frisk powder og lægge sine egne spor. Netop uden for pisten har Tignes et es i ærmet. På grund af det omfattende og gennemtænkte liftsystem kan man de fleste steder køre direkte fra liften ud i den bedste off-piste, og har man mod på at tage skiene på nakken kan man med relativt lidt besvær nå fuldkommen urørte områder. Terrænets åbenhed gør også at man let kan spotte ens linjer fra liften og hurtigt finde en nem måde at komme derud. Jeg har aldrig kørt så meget powder noget sted som i Tignes, hvert år jeg har været der.
Skulle vejret blive dårligt, er de øvre dele af Tignes et goldt og koldt sted at befinde sig på ski. Der er dog rig mulighed for at søge ned til de lavest liggende bydele som byder på skiløb blandt træerne. Bliver man fanget dernede i en snestorm (eller af anden årsag) er der en direkte busrute der gratis kører en igennem hver enkelt bydel, og man skal derved heller aldrig frygte om man når den sidste lift inden lukketid.
En anden mulighed, som mange benytter sig af, er at investere i det store liftkort 'Espace Killy' som dækker hele Tignes og Val d'Isère. Det åbner op for et af verdens største resortområder, og Val d'Isère dalen byder på mere skov og generelt lidt stejlere pister. Forbindelserne mellem de to dale er mange og effektive. Som alt andet i Tignes fungerer det ubesværet, og man mærker på ingen måde at de to områder er separate.
Bylivet i Tignes er lidt yngre end det i nabodalen, og der er en lang række pubs/barer og restauranter der indbyder til hyggelig afterski og festlige nætter. Tignes er en by der er bygget op omkring sport og det høj-alpine liv, og det kan mærkes på atmosfæren og de butikker der er at finde. Tignes ligger isoleret for enden af en dal, så al infrastruktur er fokuseret på dem der opholder sig der. Byen er ofte vært for en lang række udendørs events og byder ind til både X-games, div. alpine konkurrencer, en stor nytårsfest, festivaler, en lang række danske alpine mesterskaber, og meget mere.
Som prikken over I'et kan Tignes om sommeren byde på skiløb på gletscheren ved Grande Motte i 3400m, og har diverse mountainbike ruter samt en lang række andre udendørs aktiviteter. Tignes er virkelig en "Jack of all trades", og tilbyder det ypperste for enhver smag. Man kan umuligt kede sig eller finde dagene ensartede i tignes.

Jeg kan varmt anbefale Tignes i de sedvanlige vinteruger, samt påsken - hvor Tignes er hjemsted for mange danske konkurrencer, skøn forårssol, og stadig rigtig godt skiløb sent på sæsonen.
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Tignes?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Tignes hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Tignes?

På nuværende tidspunkt ligger der 103 cm sne i dalen og 190 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Tignes her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Tignes?

Hvis du skal på skiferie til Tignes, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Tignes her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Tignes lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Tignes her ⇒

Er Tignes et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Tignes til 3,93 stjerner ud af 5 mulige. Tignes scorer højest på Off-piste og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Prisniveau. Det er baseret på 118 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Tignes?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Tignes. Du har også mulighed for at rejse med DANSKI og Italiavillas.net med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Tignes sammen med?

Tignes hører sammen med skiområderne Val d´Isère.