Skiferie i Ötztal

Ötztal (Østrig)

Rejsebureauer til Ötztal: SnowTrex.dk

Ötztal ligger i den østrigske delstat Tyrol. I den 65 kilometer lange dal ligger skiområderne Obergurgl-Hochgurgl, Hochoetz – Kühtai, Vent, Niederthai, Gries og ikke mindst det kendte Sölden. Her er der både gletscherskiløb og udfordringer for de virkelige erfarne i eksempelvis Sölden. Men der er også rolige og særdeles overskuelige skiområder for familien i eksempelvis Vent.Med hele 3,8 millioner årlige overnatninger hvoraf de 2,6 millioner er i skisæsonen er Ötztal en særdeles populær destination.Faktisk er det Læs mere


Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Ötztal

Sölden:

Det populære Sölden byder på 150 kilometer pister op til 3.250 meters højde. Årsagen til at Sölden kan prale med det højt beliggende skiløb er de to gletschere Rettenbach- & Tiefenbachgletscher. Liftsystemet er moderne, og med blandt andet 51 kilometer røde og 28 kilometer sorte pister er der masser af skiløb for den erfarne skiløber.

Obergurgl-Hochgurgl:

Lidt længere op i dalen finder man Obergurgl-Hochgurgl. Her er 24 lifter og 110 kilometer nedfarter, som særligt henvender sig til rutinerede skiløbere. Der er 55 kilometer røde og 20 kilometer sort skiløb. Obergurgl og Hochgurgl har siden 1998 været forbundet af en 3,6 kilometer lang gondol. Så med otte minutters afslapning er man i det andet område.

Hochoetz – Kühtai:

Skiområdet udgår fra byen Oetz i bunden af dalen i 820 meters højde. Når man har taget kabelbanen op åbner området Hochoetz sig med 41 kilometer pister og 14 lifter. Lidt over halvdelen af pisterne er røde nedfarter.
Området hænger sammen med Kühtai, som ligger længere oppe i dalen. De to områder er forbundet af en gratis skibus, som kører hver halve time.
Samlet set byder Hochoetz – Kühtai på 80 kilometer nedfarter, hvoraf de 50 kilometer er røde, 20 kilometer blå og endelig 10 kilometer sorte. Et overskueligt område for familien med udfordringer til alle.
I Hochoetz finder man desuden en by af sneigloer i 2000 meters højde.

Vent:

Øverst i Ötztal i Naturpark Ötztal finder man det lille skiområde Vent. Her er der minimal kø ved lifter og på pisterne – til gengæld byder Vent kun på sammenlagt 15 kilometer nedfarter. Der er 5 kilometer blå og 10 kilometer røde pister. Der er en stolelift og tre træklifter.
Desuden er der 2,5 kilometer langrendsløjper med udgangspunkt fra byen i 1900 meters højde, og der er mulighed for en fem kilometer lang kælketur.

Niederthai:

Familievenligt og på alle måder overskueligt er de ord som indrammer Skiområdet Niederthai. Der er blot tre træklifter og en begynderlift. Dertil er der i alt fem kilometer pister.
Der er en skiskole, som er klar til at føre børn og nybegyndere ind i skiløbets verden. Til de erfarne skiløbere anbefaler området dog selv, at man søger mod Sölden og Obergurgl-Hochgurgl.
Derimod er der 39 kilometer langrendsløjper og 40 kilometer markerede ruter til snesko.

Gries:

Seks kilometer oppe i en lille sidedal til Ötztal, finder man Gries i 1569 meters højde. Området tilbyder en rolig ferie væk fra travle steder som eksempelvis Sölden. Med sparsommelige to kilometer pister er området særlig henvendt til børn og begyndere. Dog er der mulighed for aftenskiløb, ligesom der er en skiskole.
Til gengæld er der 15 kilometer langrendsløjper omkring Gries.

Billeder og video fra Ötztal


Brugernes anmeldelser af Ötztal

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Snemeldinger og vejr

Søndag
Kraftig sne
Kraftig sne
-6ºC
2ºC
1,5 mm
2,0 m/s
nord-nordvest
Mandag
Sne
Sne
-5ºC
-10ºC
1,5 mm
2,6 m/s
nord
Tirsdag
Sne
Sne
-6ºC
-10ºC
3,6 mm
2,4 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Sne
Sne
-7ºC
-10ºC
4,5 mm
2,0 m/s
nord-nordvest

Kort over Ötztal

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Ötztal. Klik på nålene for mere info. Der er 1107 km fra Kolding til Ötztal.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen