Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Italien

Italien


Italienerne er ikke kun kendt for deres lækre køkken, hvor pasta og pizza er klare favoritter hos mange, de kan også finde ud af at drive skisportsområder, som tiltrækker alle slags skiløbere hver vinter.

Italien er mest kendt for skisportsteder som Canazei, Sestriere og Livigno beliggende i Dolomitterne, som er kendt for de forholdsvis lavere beliggende pister. Ved hjælp af deres utrolige snekanonanlæg kan de med meget små nedbørsmængder sørge for sublimt skiløb. Snekanonerne og evnerne til at lave gode forhold selv ved meget små snemængder er en af italienernes virkelige forcer. Der findes et utal af skiområder i Italien, og de danske skirejsebureauer tilbyder skirejser til cirka 25 forskellige destinationer i Italien.

Danskernes top 10

  1. Canazei
  2. Livigno
  3. Passo Tonale
  4. Cervinia
  5. Sestriere
  6. Val Gardena
  7. Champoluc
  8. Sauze d´Oulx
  9. Madonna di Campiglio
  10. Limone Piemonte
Mere information om Italien under banneret

Brede boulevarder til børn i Italien

Man kan tage børn med på skiferie mange steder i Alperne, men lige Italien har nogle fordele, når det kommer til, at børnefamilien skal på ski. Foruden den helt åbenlyse grund i form af børnevenlige retter som pizza og pasta, når sulten skal stilles, så ligger Italien også godt prismæssigt, når hele familien skal på ski. Det betyder, at skiferien kan gøres væsentlig billigere, hvis man rejse på ski i Italien fremfor i nogle af de omkringliggende europæiske lande.

Derudover så matcher skiløbet også til børnefamiliernes temperament, hvor der er utallige brede boulevarder i både blå og rød, hvor selv de mindste og nyeste på ski kan være med. Italien er generelt et mekka for børn, hvor der er god plads til store sving, sjov og leg på pisterne. Særligt kan Livigno og Passo Tonale fremhæves som børnevenlige destinationer, da det her er muligt at bo både tæt på lifte og pister, så det er nemt at komme på ski, uden at skulle slæbe på alle børnenes udstyr.

Pizza, pasta og skiferie på ægte italiensk

En stor del af en skiferie i Italien er, at man hver dag kan slå sig løs i det velsmagende italienske køkken, hvor traditionelle vellavede retter som risotto, gnocchi, tiramisu og meget andet venter. Det italienske køkken byder på en væld af retter, som man bare skal smage på skiferien til Italien, så der er garanti for at finde noget, som alle kan lide, mens ingen går sultne i seng. Italienerne er gæstfrie og går meget op i deres køkken, så vi vil vove at påstå, at det er svært at tage på skiferie i Italien uden at finde gode spisesteder. Det gælder både om man ønsker at tage til de mere velkendte og større områder som Canazei, Sauze d'Oulx eller Sestriere, eller om mindre byer som Madonna di Campiglio og Limone Piemonte lyder mere interessante. Foruden den gode italienske mad, så skal man også huske, at Italien laver noget af verdens bedste vin, som der ligeledes er rig mulighed for at smage på skiferien.

Offpiste og heli-skiing

Jagter man på skiferien den bløde dybe sne, så findes der mange gode muligheder i Italien. På grænsen mellem Schweiz og Italien ligger den skjulte perle Cervinia, som byder på fantastiske muligheder for skiløb i offpisten med udsigt til legendariske Matterhorn. Et sandt offpiste-mekka findes i Aosta dalen, hvor blandt andet Champoluc og Gressoney ligger, og hvor offpiste-entusiaster hvert år drager til for at finde den dybe sne i det store Monterosa Ski område. Alagna som er en del af samme skiområde er særligt kendt for at være et drømmescenarie for enhver offpiste-skiløber.

Italien adskiller sig inden for offpiste fra mange andre europæiske destinationer, da det her er tilladt at stå på ski ved hjælp af helikopter, det såkaldte heli-skiing. Det betyder, at hvis man vil have den helt ultimative offpiste-oplevelse, så kan man i Italien bestille en tur med helikopter med formålet at blive sat af på uberørte bjergtoppe, hvor kun fantasien sætter grænser, når linjen ned i den dybe sne skal planlægges. Har man mod på heli-skiing, så kan man med fordel se mod Valgrisenche, som har intet mindre end 20 drop-offs til formålet.

Danskernes favoritter er Canazei og Livigno

Om det at være dansker-favorit er en fordel eller ulempe er der blandede meninger om. Det kan ses som en fordel, da det er et kvalitetsstempel, at mange danskere år efter år vælger at rejse på ski til samme skiområde. Det kan dog også være en ulempe, da man på skiferien har stor sandsynlighed for at rende ind i andre danskere - men det kan jo også være hyggeligt nok.

I årtier har danskernes foretrukne rejsemål til skiferien været Canazei og Livigno. Canazei giver adgang til verdens største skiområde, Superski Dolomiti som med mere end 1200 kilometer pister kan tage ugevis at få udforsket til bunds. Canazei byder desuden på masser af butikker og muligheder forafterski. Livigno er kendt for det toldfrie indkøb og er et område der tiltrækker mange familier med børn på ski. Skipisterne går for en stor dels vedkommende lige ned til fortovskanten og de mange cafeer i byen. Det gør det nemt, hvis flere skal passe børnene på skift eller om morgenen, når alle skal være klar med hele udstyret.

Italien med fly

Italien ligger i det sydligste Europa og kræver derfor, at man kan holde ud at køre lang tid i bil eller bus for at komme frem, hvis man vælger at tage turen på landjorden. Man kan i stedet flyve til Italien, spare en masse ting og besvær, og samtidig får en dag mere ud af skiferien. Det er både hurtigt og nemt at komme direkte hjemmefra og ud på den første piste, når man er fremme samme dag. Det er muligt at flyve til både Innsbruck i Østrig, Milano eller Pisa afhængig af, hvor skiferien skal gå hen.

Fakta om Italien

Højeste punkt: Monte Bianco 4.760 m.
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Hovedstad: Rom
Sprog: Italiensk
Indbyggertal: 58 mio.
Forvalgsnr.: 0039

Udvalgte skirejser fra Italien

Søg efter skirejser

Apartments Casa Planber

I Apartments Casa Planber bor I tæt på skiløbet i Canazeis skiområde, lettere bliver det ikke.

Hotel La Mirandola

Charerende atmosfære og mulighed for ski-in/ski-out ved gode sneforhold Hotel La Mirandola ligger som en gæstfri oase midt på bjerget og har pisterne, der passerer forbi, som nærmeste nabo. Her har I en fantastisk udsigt ud over Passo Tonale, og uden for hotellet kan I spænde skiene på og glide ud på pisten, der ligger 100 meter væk og starte dagens skiløb med en opvarmningstur ned til liften. Hotellet er et gammelt kloster fra 1500-tallet, og La Mirandola oser af Læs mere

Hotel "Rubino Deluxe"

Hyggeligt hotel beliggende i rolige omgivelser i nabobyen Campitello. I bor stadig tæt på byen og kan hurtig komme på ski med gondolliften, som bringer jer ud i Super Ski Dolomiti området. Hotellet har stor spa- og wellness afdeling med swimmingpool, sauna, jacuzzi, dampbad og mulighed for massagebehandlinger (wellness og massage mod egenbetaling). Der er desuden fitness rum. Restauranten Giglio Rosso byder på lokale italienske specialiteter, og der indgår såvel morgenbuffet som 3 retters aftensmad i prisen. Værelserne er forskellige Læs mere

Brugernes anmeldelser af Italien

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Italien sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,32
Liftsystem
4,08
Afterski
3,62
Byen
3,90
Børnevenlighed
3,91
Begyndervenlighed
4,01
Prisniveau
3,98
Offpiste
3,24
Samlet score er 3,88 stjerner ud af 5 . Baseret på. 923 anmeldelser.
Elendigt liftsystem i Canazai - Anmeldt d. 28/09 2022 18:45 - Oprettet af Flemming

Jeg har stået på ski i 30 år og været de fleste steder i Østrig, Frankrig og Italien. Vi var på voksen tur og havde ikke taget vores 4 børn med for første gang. Vi havde for første gang valgt et rejseselskab med guide hvilke fungerede super godt og var lige så billigt; som når vi planlægger det selv. Vi Læs mere

Passo Tonale uge 5, 2022 -absolut godkendt - Anmeldt d. 28/09 2022 18:45 - Oprettet af Betina S.a.

Vi var for første gang i Passo Tonale i uge 5, 2022. Vi , 2 par kørte dertil på 16 timer fra Odense. De sidste ca. 70 km. er udfordrende bjergkørsel for dem der har let til transportsyge.Vi boede på hotel Orchidea, som får 5 stjerner herfra, buffet morgen og aften helt i top, god stor skikælder med støvletørrere. Skibus Læs mere

??????????? - Anmeldt d. 28/09 2022 18:45 - Oprettet af ??????? ?????????

I am a yang traveller who loves discovering and visiting new places! I have visited more than 50 destinations worldwide! I usually travel with a big group of people. For http://atobtransfer.com services we use atob transfer, one of the most reliable airport taxi I have ever used.

Mere information om Italien under banneret

Artikler om skiferie til Italien

7 ting du skal opleve på din skiferie i Val Gardena

Med en olympisk mester på langrend i en skjult alpedal

Cervinia og La Thuile: På road trip i Europas højeste bjerge

Val Gardena er feinschmeckerens paradis


Kort over Italien

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Italien. Der er

Find tilbud på skirejser