Skiferie i Italien

Italienerne er ikke kun kendt for deres lækre køkken, hvor pasta og pizza er klare favoritter hos mange, de kan også finde ud af at drive skisportsområder, som tiltrækker alle slags skiløbere hver vinter. Italien er mest kendt for skisportsteder som Canazei, Sestriere og Livigno beliggende i Dolomitterne, som er kendt for de forholdsvis lavere beliggende pister. Ved hjælp af deres utrolige snekanonanlæg kan de med meget små nedbørsmængder sørge for sublimt skiløb. Snekanonerne og evnerne til at lave gode forhold selv ved meget små snemængder er en af italienernes virkelige forcer. Der findes et utal af skiområder i Italien, og de danske skirejsebureauer tilbyder skirejser til cirka 25 forskellige destinationer i Italien.

Find skirejser til Italien

Brede boulevarder til børn i Italien

Man kan tage børn med på skiferie mange steder i Alperne, men lige Italien har nogle fordele, når det kommer til, at børnefamilien skal på ski. Foruden den helt åbenlyse grund i form af børnevenlige retter som pizza og pasta, når sulten skal stilles, så ligger Italien også godt prismæssigt, når hele familien skal på ski. Det betyder, at skiferien kan gøres væsentlig billigere, hvis man rejse på ski i Italien fremfor i nogle af de omkringliggende europæiske lande.

Derudover så matcher skiløbet også til børnefamiliernes temperament, hvor der er utallige brede boulevarder i både blå og rød, hvor selv de mindste og nyeste på ski kan være med. Italien er generelt et mekka for børn, hvor der er god plads til store sving, sjov og leg på pisterne. Særligt kan Livigno og Passo Tonale fremhæves som børnevenlige destinationer, da det her er muligt at bo både tæt på lifte og pister, så det er nemt at komme på ski, uden at skulle slæbe på alle børnenes udstyr.

Pizza, pasta og skiferie på ægte italiensk

En stor del af en skiferie i Italien er, at man hver dag kan slå sig løs i det velsmagende italienske køkken, hvor traditionelle vellavede retter som risotto, gnocchi, tiramisu og meget andet venter. Det italienske køkken byder på en væld af retter, som man bare skal smage på skiferien til Italien, så der er garanti for at finde noget, som alle kan lide, mens ingen går sultne i seng. Italienerne er gæstfrie og går meget op i deres køkken, så vi vil vove at påstå, at det er svært at tage på skiferie i Italien uden at finde gode spisesteder. Det gælder både om man ønsker at tage til de mere velkendte og større områder som Canazei, Sauze d'Oulx eller Sestriere, eller om mindre byer som Madonna di Campiglio og Limone Piemonte lyder mere interessante. Foruden den gode italienske mad, så skal man også huske, at Italien laver noget af verdens bedste vin, som der ligeledes er rig mulighed for at smage på skiferien.

Offpiste og heli-skiing

Jagter man på skiferien den bløde dybe sne, så findes der mange gode muligheder i Italien. På grænsen mellem Schweiz og Italien ligger den skjulte perle Cervinia, som byder på fantastiske muligheder for skiløb i offpisten med udsigt til legendariske Matterhorn. Et sandt offpiste-mekka findes i Aosta dalen, hvor blandt andet Champoluc og Gressoney ligger, og hvor offpiste-entusiaster hvert år drager til for at finde den dybe sne i det store Monterosa Ski område. Alagna som er en del af samme skiområde er særligt kendt for at være et drømmescenarie for enhver offpiste-skiløber.

Italien adskiller sig inden for offpiste fra mange andre europæiske destinationer, da det her er tilladt at stå på ski ved hjælp af helikopter, det såkaldte heli-skiing. Det betyder, at hvis man vil have den helt ultimative offpiste-oplevelse, så kan man i Italien bestille en tur med helikopter med formålet at blive sat af på uberørte bjergtoppe, hvor kun fantasien sætter grænser, når linjen ned i den dybe sne skal planlægges. Har man mod på heli-skiing, så kan man med fordel se mod Valgrisenche, som har intet mindre end 20 drop-offs til formålet.

Danskernes favoritter er Canazei og Livigno

Om det at være dansker-favorit er en fordel eller ulempe er der blandede meninger om. Det kan ses som en fordel, da det er et kvalitetsstempel, at mange danskere år efter år vælger at rejse på ski til samme skiområde. Det kan dog også være en ulempe, da man på skiferien har stor sandsynlighed for at rende ind i andre danskere - men det kan jo også være hyggeligt nok.

I årtier har danskernes foretrukne rejsemål til skiferien været Canazei og Livigno. Canazei giver adgang til verdens største skiområde, Superski Dolomiti som med mere end 1200 kilometer pister kan tage ugevis at få udforsket til bunds. Canazei byder desuden på masser af butikker og muligheder forafterski. Livigno er kendt for det toldfrie indkøb og er et område der tiltrækker mange familier med børn på ski. Skipisterne går for en stor dels vedkommende lige ned til fortovskanten og de mange cafeer i byen. Det gør det nemt, hvis flere skal passe børnene på skift eller om morgenen, når alle skal være klar med hele udstyret.

Italien med fly

Italien ligger i det sydligste Europa og kræver derfor, at man kan holde ud at køre lang tid i bil eller bus for at komme frem, hvis man vælger at tage turen på landjorden. Man kan i stedet flyve til Italien, spare en masse ting og besvær, og samtidig får en dag mere ud af skiferien. Det er både hurtigt og nemt at komme direkte hjemmefra og ud på den første piste, når man er fremme samme dag. Det er muligt at flyve til både Innsbruck i Østrig, Milano eller Pisa afhængig af, hvor skiferien skal gå hen.

Artikler om Italien fra Skisport.dk

Brugerne om Italien

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Italien sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,32
Liftsystem:
4,08
Afterski:
3,62
Byerne:
3,90
Børnevenlighed:
3,91
Begyndervenlighed:
4,01
Prisniveau:
3,98
Off-piste:
3,24
Samlet score er 3,88 / 5 ud fra 923 anmeldelser.

Elendigt liftsystem i Canazai | Skrevet den 21/03 2022 | Bedømmelse af Canazei

Oprettet af Flemming

Jeg har stået på ski i 30 år og været de fleste steder i Østrig, Frankrig og Italien. Vi var på voksen tur og havde ikke taget vores 4 børn med for første gang. Vi havde for første gang valgt et rejse...
selskab med guide hvilke fungerede super godt og var lige så billigt; som når vi planlægger det selv. Vi ankom til Innsbruck med fly og blev kørt med bus i 3 timer til Canazai. Til min store overaskelse var der ca 200 meter kø hver morgen kl 08.30, når liftsystemet åbnede i Canazai og alle stillede sig derfor i kø kl 08.00 hver morgen, hvilke betød at man ikke kunne side og nyde sin morgenmad; fordi der var total Strees på for at komme over til liften for at stå i kø. Vi snakkede med guiderne som sagde ar i uge 6,7,8,9 og 10 er det meget almindeligt at stå i kø om morgenen i ca 45 min hver morgen ved liften i Canazai. Når man så kommer op på salaronda liftsystemer kørte folk så tæt at man næsten kørte skulder ved skulder med andre turister og køerne ved lifterne var voldsomme. Så det var nødvendigt ar køre væk fra sellaronda systemet, som nærmest virkede som en motorvej. Vi var på ski i uge 9 og vi havde dejlig sol, men de skrev at der var 120 cm sne på toppen og 60 cm sne i dalen, hvilke ikke var rigtigt. Alt var kunstsne og var sprøjtet ud med snekanoer og der var ikke sne uden for lifterne. Østrig havde massere sne, men Italien havde ikke fået så meget. Hvis vi skal til området igen vælger vi klart en af de andre byer på Salla Ronda hvor vi ikke skal stå i kø hver morgen. Byer som Val Gadena, St Christina, Corvara og Arabba er bedre at bo i. Ellers er Canazai et fantastisk skissportsted hvor liftsystemerne fungere fint, og pisterne er flot præpereret, også selvom der i perioder ikke er noget sne. Der er gode steder at holde pauser under vejs på Salla Ronda, hvor man kan nyde en øl i solen på liggestole. Skisystemet er så stort (1200 km sammenhængende), at det er muligt at stå på ski en hel uge, uden at køre samme sted. Der er mange skiskoler til børnene i de forskellige byer, dog taler skilærerne ikke dansk (som i Wagrain) og de fleste var mænd.
Læs mere

Passo Tonale uge 5, 2022 -absolut godkendt | Skrevet den 16/02 2022 | Bedømmelse af Passo Tonale

Oprettet af Betina S.a.

Vi var for første gang i Passo Tonale i uge 5, 2022. Vi , 2 par kørte dertil på 16 timer fra Odense. De sidste ca. 70 km. er udfordrende bjergkørsel for dem der har let til transportsyge.
Vi boede...
på hotel Orchidea, som får 5 stjerner herfra, buffet morgen og aften helt i top, god stor skikælder med støvletørrere. Skibus lige udenfor døren, den var dog ikke så præcis, så vi endte ret ofte med at gå de ca. 300m lidt op ad bakke til nærmeste lift.
Selve skiområdet er udemærket, de mangler dog sne i år, så det var nogle steder en iset fornøjelse, specielt de åbne piste ned mod byen. Ugen bød også på megen stærk vind, og her var der bedst at løbe i skovområderne i Ponte de Legno, som vi syntes rigtig godt om. Her er generelt dårlig skiltning af pisterne og ingen oversigtskort undervejs og det var lidt træls at tage en lift op, for så at opdage at pisten til højre var spærret pga. blæst.
Der er et ok udvalg af restauranter i terrænet, dog flest ved foden af pisterne ned til byen. De fleste har selvbetjening, kun ganske få har personale der tager imod bestillinger. Noget vi var meget overrasket over. De første dage var vi meget skuffede over maden og servicen på restauranterne på pisterne, men det blev bedre da vi i feriens sidste halvdel fik nogle gode pizzaer samt et lækkert tapasbræt.
Alt i alt havde vi en god og billig skiferie i Passo Tonale og vi kan sagtens finde på at tage dertil igen. Man får meget for pengene.
Læs mere

Her kan du se et kort med skiområderne i Italien. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.