Skihytter i Norden og Alperne: Den store hytte-guide

Skihytter i Norden og Alperne: Den store hytte-guide

Personligt er jeg vild med hytter - især, når jeg rejser med familien. Det giver en hel anden stemning at bo i en skihytte frem for et hotel.

Overvejer du at bo i en skihytte på din næste skiferie? Jeg har skrevet en stor guide, du kan bruge til at navigere rundt i hyttejunglen. Ved du, hvad du leder efter helt specifikt? Hop til det rigtige afsnit:

Store skihytter - for hele familien eller vennegruppen

Hvis du vil samle hele familien, den store vennegruppe eller kollegaerne i én skihytte, så har du brug for masser af plads. Heldigvis er der store skihytter på de fleste ski-destinationer. Særligt i Norge, Sverige og Østrig har du masser af muligheder for at finde skihytter med plads til 10, 15 - ja helt op til 32 personer.

Når alle er samlet i én hytte, kan den næste skiferie blive helt speciel. Det er særligt ideelt for familier, der kan vil have en masse kvalitetstid på skiferien, hvilket kan være svært, hvis familien er spredt rundt på fem forskellige hotelværelser.

Vil du læse mere om store hytter? Vi har blandt andet skrevet guides til:

Luksus skihytter - når skiferien skal være lidt ekstra

Skal din næste skiferie byde på lidt ekstra? Så kan du vælge at kigge på luksus skihytter. Herunder kan du se to eksempler på luksus skihytter - men du kan også læse vores store artikel om skiferier med pool og wellness, hvor der ikke er sparet på noget. 

Almdorf Omlach - luksus skihytte i Østrig

Hytter er meget populære i Østrig - og der er noget for enhver smag og ethvert budget. Almdorf Omlach er et eksempel på luksus skihytter i Østrig. Hytterne blev bygget i 2019 og ligger direkte ved pisten, så I kan stå på ski lige til døren. Indretningen er moderne og lys - og hver hytte har eget sauna og skirum. 

- Se mere hos Snowtrex.

Chalet Iseran - luksus skihytte i Frankrig

I det meget populære skiområde Tignes er der en masse store og luksuriøse chaleter til dig, som vil bo i en luksus skihytte, der ligger blot 150 meter fra liften. Chaletet har sit eget wellnessområde med boblebad og sauna, hvor I kan slappe af om aftenen, når benene skal hvile. Herudover har hvert soveværelse sit eget badeværelse - 8 soveværelser og 8 badeværelser giver plads til op til 15 personer. 

- Se mere hos Sunweb.

Billige skihytter - sådan finder du en skihytte til den bedste pris

Ligesom der findes luksus skihytter, findes der også et væld af billige skihytter - og alt derimellem. Hvis du gerne vil finde billig indkvartering, har vi et par tips til dig herunder. Du kan også læse vores store guide til billige skiferier, hvis du vil have endnu mere info.

Her er to ting, du kan overveje at gå på kompromis med, hvis du vil booke en billig skihytte: 

1) Beliggenhed: Hvis du gerne vil spare penge på indkvarteringen, kan du overveje at kigge efter skihytter, der ligger lidt længere fra skiområdet. Her vil der ofte være penge at spare - husk dog at undersøge, om der kører en skibus til skiområdet, hvis ikke I vil køre til skiområdet i egen bil. 

2) Faciliteter: Én ting, de fleste luksus skihytter har tilfælles er, at de indeholder wellnessområder, skirum, aktiviteter og meget andet - men har du virkeligt brug for alt det? Hvis du gerne vil have held med at finde en billig skihytte, kan du overveje at gå på kompromis med faciliteterne. 

Find billige indkvarteringer og skirejser i vores rejsedatabase.

Redaktørens forslag - her er 3 oplagte destinationer

Her får du tre hurtige forslag til destinationer med masser af hyggelige skihytter. Hytter er særligt udbredte i Østrig, Norge og Sverige - så jeg har valgt én destination i hvert land.

#1 Schladming (Østrig)

Schladming ligger midt skiområdet Dachstein-Tauern-Region, hvor der er fire bjergtoppe, som giver mulighed for varieret skiløb i verdensklasse. Faktisk ligger Schladming i top 10 over de mest populære østrigske destinationer blandt danskere. Én af grundene til det kan være, at der er et væld af muligheder for indkvarteringer - på linket herunder kan du i andet afsnit læse mere om skihytter i Schladming. 

- Læs mere om skihytter i Schladming

#2 Trysil (Norge)

Trysil er danskerfavoritten over alle norske skiområder. Her er der 65 pister - og mange af de norske hytter ligger tæt på (eller lige på) pisten. Her er der mange store hytter, der giver plads til hele familien, som kan nyde godt af de varierede pister med udfordringer for barnebarn og bedstemor såvel som familiens skiekspert. 

- Læs mere om skihytter i Trysil

#3 Idre Fjäll (Sverige)

Idre Fjäll er et familievenligt skisportsområde, der ligger cirka 900 kilometer fra København tæt på den svensk-norske grænse. Her er der fremragende muligheder for både alpint skiløb og langrend - og der er masser af dejlige skihytter i det snesikre område.

- Læs mere om skihytter i Idre Fjäll

Fordele ved at bo i en skihytte

Der er fordele ved at bo på et skihotel, men jeg synes næsten, at der er endnu flere fordele ved at vælge en hytte - men det handler naturligvis om, hvem du er, og hvad du prioriterer højest. Her er de største fordele i mine øjne: 

Mulighed for afslapning og socialt samvær 

Når du vælger at bo i en skihytte med familien eller vennerne, er alle samlet under ét tag. Det betyder, at I let kan spise alle måltider sammen, og at I har plads til at være sammen om eftermiddagen og aftenen i de hyggelige fællesområder.

Mere frihed og privatliv

I en skihytte er der mere frihed til selv at vælge. I kan selv vælge, hvad I vil spise - og om I vil lave mad eller gå ud. Herudover er der ikke faste spisetider, som der ofte er på hoteller med buffet. En hytte giver også mulighed for mere privatliv, og der er generelt en mere afslappet atmosfære.

Central belligenhed 

Én af de største fordele ved skihytter er, at de ofte er placeret meget tæt på skiområdet - fra nogle hytter kan du stå på ski direkte fra hoveddøren. Det er særligt en stor fordel for børnefamilier, hvor trætte ben eller sult hurtigt kan melde sig. 

Tænk over dette, inden du vælger

Her er fire tips, du kan overveje, når du vil finde indkvartering, der passer perfekt til din næste skiferie. 

  1. Afstand fra skiområdet: Nogle skihytter ligger langt væk fra skiområdet - andre har liften lige foran hoveddøren. Det er vigtigt, at du overvejer, hvad der er bedst for jer. Særligt børnefamilier kan være stor gavn af at bo lige ved pisten.
  2. Afstand fra by, restauranter og indkøb: Vil du gerne opleve byen, mens du er ude at rejse? Så bør du holde godt øje med, hvor langt der er til centrum. Nogle hytter ligger nemlig forholdsvis langt fra et byliv, hvor der sker noget. 
  3. Rumfordeling: Hvor mange er i? Hvor mange soveværelser har I brug for? Og skal der være aktivitetsrum, wellness og sauna? Skihyttens indretning og rumfordeling kan variere meget, og det er ikke sikkert, at den store familie har gavn af den samme indretning som gruppen af kollegaer. 
  4. Køkkenudstyr: Nu til et tip, jeg har erfaret af bitter personlig erfaring - nogle hytter kan være ret sløjt udstyret, hvad angår gryder, pander og ikke mindst knive. Du slæber selvfølgeligt ikke hele kasserolle-sættet med, men du kan med fordel undersøge, hvad der er i hytten, inden du tager afsted. 

Vil du have det kølige overblik? Vi har samlet skirejser fra de danske rejsebureauer, så du kan finde alle rejser ét sted i vores store database.

Find en skihytte

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvor er det lettest af finde en skihytte?

Der er flest hytter i Norge, Sverige og Østrig. I lande som Italien og Frankrig er lejligheder, chaleter og hoteller mere udbredt.

Hvorfor bør jeg vælge en hytte fremfor et hotel?

Hvis du vælger en skihytte fremfor et hotel, vil du have mere frihed og privatliv. Herudover kan du samle hele familien under ét tag og have flere hyggelige stunder sammen.

Skisport.dk er rangeret 4,9 stjerner ud af 5 - Baseret på 3564 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen