Skiferie i Norefjell

Norefjell (Norge)


”Oslos nærmeste højfjeld –eventyret starter her”– sådan betegner Norefjell selv deres skiområde. Og der er måske noget om snakken, fordi Norefjell byder både på en imponerende højdeforskel på 1.210 meter, kort afstand til Oslo og Larvik, og så er der ikke mindst 26 kilometer alpint skiløb. Hytter og hoteller ligger tæt ved pisterne. Sammenlagt gør det Norefjell til et oplagt sted for en weekendskitur. Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Norefjell
Skiområdet: 180-1188 m.o.h.
Byen: 650 m.o.h.

30 pister i alt
9 stk.
11 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 14 stk. / 14.600 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 3

Stor højdeforskel, varieret terræn og OL

I modsætning til flere sydlige ski terræner i Norge, har Norefjell et stort antal pister.
De sammenlagt 28 pister fordeler sig på 9 grønne, 11 blå, 7 røde og 3 sorte pister, og så er en af nedfarterne hele 6,5 kilometer lang. Især på toppen er der masser af lette blå og grønne pister til begyndere og børn, mens de erfarne skal søge mod bunden for at få udfordringer. Her er der fem røde pister og også sort skiløb.

Norefjell var vært for de alpine discipliner, da der var vinter-OL i Oslo tilbage i 1952 – her blev de nederste røde og sorte pister netop brugt til konkurrencerne.

Funpark til eventyrlystne

Foruden de røde og sorte pister på den nederste del af bjerget har Norefjell også en terrænpark, som både indeholder rails, halfpipe, big jumps, jibbing med videre. Den ene ligger i Bøseter og har to linjer med forskellige udfordringer i varierende sværhedsgrad. I hovedparken i centralområdet er der tre linjer: Nybegynder, øvede og ekspert. Her findes også en skicross-bane under Fjellekspressen, hvor man kan konkurrere mod hinanden. Skal der mere konkurrence til, så findes der også en fartmåler i området, så man kan finde ud af, hvem i familien, der er hurtigst på ski. Der er desuden også muligheder for off-piste i Norefjell.

Aftenski og snekanoner

De 1210 højdemeter er Nordeuropas største højdeforskel, men hvis sneen alligevel skulle svigte, dækker snekanoner 56 procent af området. Desuden er der snegaranti på tre nedfarter og tre lifter mellem den 1. december og 17. April. 10 kilometer langrendsløjper er garanteret sne i samme periode. Og hvis man ikke får dækket sit behov for skiløb i dagstimerne, er der oplyste pister et par gange om ugen.

Skøjter, spa og slædeture

Norefjell har et varieret udbud af overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Lige fra basis hytter til det mere luksuriøse ”Norefjell Ski og Spa”, som blandt andet har udendørs spa, klatrevæg og swimmingpool. Her kan man også få diverse spabehandlinger, hvis benene er ømme. De fleste overnatningssteder ligger midt på bjerget - lige ved pisterne. Hvis du vil have en dag uden skiløb, er der blandt andet mulighed for en hundeslædetur, en tur på skøjter eller ATV.

Udvalgte skirejser fra Norefjell

Søg efter skirejser

Norefjellstua

Norefjellstua har ski in / ski out og er beliggende ved familievenlig løjpe nr 15 som er blå. Lejlighederne er helt nye og har alle god udsigt ned mod området. Lejlighederne er fra 8-12 personer med forskellig indretning. Find jeres næste skiferie til Norefjell her.

Norefjellstua Lejligheder

Norefjell er et af Norges skiperler med under to timers kørsel fra Oslo. Norefjellstua er moderne og nyrenoverede lejligheder med ski in/out lige ved en blå piste, så her kan hel familien være med.Liftkort og skileje kan tilkøbes - Spar penge på en samlet "pakkerejse" igennem SnowTours.dk Her er mulighed for skandinavisk skiskole.

Billeder og video fra Norefjell


Brugernes anmeldelser af Norefjell

Skiterræn
4,22
Liftsystem
3,80
Afterski
2,88
Byen
2,85
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Norefjell har en samlet score på 3,44 stjerner ud af 5. Baseret på 41 anmeldelser.
Kun ros herfra - Anmeldt d. 25/09 2007 22:12 - Oprettet af René M

Havde ungerne (8 & 4) med for første gang, med kanon succes, herlig at der ikke er længere at køre, vi boede på norefri som ligger helt nede i bunden af pisterne, dejlig sted med alletiders service, suveræn skiskole som virkelig gav ungerne blod på tanden. Vi var afsted i uge 11, det er dog lige sent nok efter vores Læs mere

Ypperligt til en mini skitur :-) - Anmeldt d. 20/03 2007 18:14 - Oprettet af Boe Hansen

Hvis du lige mangler et par dage hen i Marts, er Norefjell værd at overveje. Oftest er det højtryk med masser af sol, og pisterne kan være bedre end såvel i Italien som i Frankrig. Selv de største skeptikere bliver begejstrede. Største faldhøjde i N. hvem var klar over det ? og - 6 km. lang pist, ikk' så ringe ! Overnatning Læs mere

Norefjell er et godt sted... - Anmeldt d. 14/01 2005 08:29 - Oprettet af Mette Rasmussen

Stedet er fint for såvel begyndere som øvede. Jeg har været der 3 gange og tar' afsted for 4. gang i næste uge. Jeg har stået i mange år og mange forskellige steder også sydpå...meeen jeg er nu til norge. Norefjell er et fint sted til f.eks en forlænget weekend, men jeg ville ikke bruge en hel uge Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Let regn og torden
Let regn og torden
6ºC
12ºC
0,9 mm
2,7 m/s
sydvest
Onsdag
Skyet
Skyet
5ºC
2ºC
0,0 mm
3,2 m/s
nord
Torsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
7ºC
0ºC
0,0 mm
8,9 m/s
vest
Fredag
Delvist skyet
Delvist skyet
10ºC
2ºC
0,0 mm
5,4 m/s
syd-sydøst

Artikler om skiferie til Norefjell

Norefjell - Norsk faldhøjde af dimensioner


Kort over Norefjell

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Norefjell. Klik på nålene for mere info. Der er 110 km fra Oslo til Norefjell.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen