☔ Udsalg på regntøj - Over 200 nedsatte modeller - Dag-til-dag levering 💦

Norefjell

”Oslos nærmeste høyfjell – eventyret starter her” – sådan betegner Norefjell selv deres skiområde.

Og der er måske noget om snakken, fordi Norefjell byder både på en imponerende højdeforskel på 1210 meter, kort afstand til Oslo og Larvik, og så er der ikke mindst 26 kilometer alpint skiløb. Hytter og hoteller ligger tæt ved pisterne. Sammenlagt gør det Norefjell til et oplagt sted for en weekendskitur.

Stor højdeforskel, varieret terræn og OL

I modsætning til flere sydlige ski terræner i Norge, har Norefjell et stort antal pister.

De sammenlagt 28 pister fordeler sig på seks grønne, 12 blå, syv røde og tre sorte pister, og så er en af nedfarterne hele 6,5 kilometer lang. Især på toppen er der masser af lette blå og grønne pister til begyndere og børn, mens de erfarne skal søge mod bunden for at få udfordringer. Her er der fem røde pister og også sort skiløb.

Norefjell var vært for de alpine discipliner, da der var vinter-OL i Oslo tilbage i 1952 – her blev de nederste røde og sorte pister netop brugt til konkurrencerne.

Funpark til eventyrlystne

Foruden de røde og sorte pister på den nederste del af bjerget, har Norefjell også en terrænpark, som både indeholder rails, halfpipe, big jumps, jibbing med videre. Desuden er der også muligheder for off-piste.

Aftenski og snekanoner

De 1210 højdemeter er Nordeuropas største højdeforskel, men hvis sneen alligevel skulle svigte, dækker snekanoner 56 procent af området. Desuden er der snegaranti på tre nedfarter og tre lifter mellem 1. december og 17. April. 10 kilometer langrendsløjper er garanteret sne i samme periode. Og hvis man ikke får dækket sit behov for skiløb i dagstimerne, er der oplyste pister et par gange om ugen.

Skøjter, spa og slædeture

Norefjell har et varieret udbud af overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Lige fra basis hytter til det mere luksuriøse ”Quality Spa og Resort Norefjell”, som blandt andet har udendørs spa, klatrevæg og swimmingpool. Her kan man også få diverse spabehandlinger, hvis benene er ømme. De fleste overnatningssteder ligger midt på bjerget - lige ved pisterne. Hvis du vil have en dag uden skiløb, er der blandt andet mulighed for en hundeslædetur, en tur på skøjter eller ATV.

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Norefjell

Her kan du se brugernes karakterer for Norefjell.

Skiterræn:
4,22
Liftsystem:
3,80
Afterski:
2,88
Byen:
2,85
Samlet score er 3,44 / 5 ud fra 41 anmeldelser.

Kun ros herfra | Skrevet den 25/09 2007

Oprettet af René M

Havde ungerne (8 & 4) med for første gang, med kanon succes, herlig at der ikke er længere at køre, vi boede på norefri som ligger helt nede i bunden af pisterne, dejlig sted med alletiders service, s...
uveræn skiskole som virkelig gav ungerne blod på tanden. Vi var afsted i uge 11, det er dog lige sent nok efter vores mening, så vi har lige bestilt næste tur denne gang i uge 4, det er klart et sted vi kan anbefale.....
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Ypperligt til en mini skitur :-) | Skrevet den 20/03 2007

Oprettet af Boe Hansen

Hvis du lige mangler et par dage hen i Marts, er Norefjell værd at overveje. Oftest er det højtryk med masser af sol, og pisterne kan være bedre end såvel i Italien som i Frankrig. Selv de største ske...
ptikere bliver begejstrede. Største faldhøjde i N. hvem var klar over det ? og - 6 km. lang pist, ikk' så ringe ! Overnatning kan være i en hytte, som der findes ligeligt af i kort afstand til skicentret, eller på Sleviga Camping ca. 10 min. i bil fra skicentret. Der er også små hytter til absolut rimelige priser på pladsen, og værten er smadderhyggelig !
Hils fra mig ... :-)
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar