Skiferie i Grindelwald

Grindelwald (Schweiz)

Rejsebureauer til Grindelwald: Italiavillas.net, SnowTrex.dk, Sunweb

Smukt beliggende ved foden af de kendte bjerge Eiger, Jungfrau og Mönch, ligger Grindelwald og byder velkommen med smukke udsigter og varieret skiløb fordelt på tre skiområder, som alle er forbundet med lifter. Grindelwald ligger små 50 kilometer sydvest for den schweiziske by Thun tæt ved søerne Thunersee og Brienzersee i Jungfrau Regionen. Tre områder med hver sin kvalitetSkiområdet omkring Grindelwald består af tre sektorer. Området over byen til venstre på pistekortet kaldes Grindelwald First. Alene her findes 60 kilometer præparerede pister, hvor hovedparten er blå og røde, som alle uanset niveau kan være med på. Kabineliften Grindelwald First fører skiløberne op i området, og hvis man er til grønne... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Grindelwald
213 pister i alt
65 km blå
114 km rød
34 km sort

Lifter: 41 stk. / 44.000 pers/time

Slæbelifter: 16
Tog/baner: 3
Stolelifter: 18
Kabinelifter: 7
Smukt beliggende ved foden af de kendte bjerge Eiger, Jungfrau og Mönch, ligger Grindelwald og byder velkommen med smukke udsigter og varieret skiløb fordelt på tre skiområder, som alle er forbundet med lifter. Grindelwald ligger små 50 kilometer sydvest for den schweiziske by Thun tæt ved søerne Thunersee og Brienzersee i Jungfrau Regionen.

Tre områder med hver sin kvalitet

Skiområdet omkring Grindelwald består af tre sektorer. Området over byen til venstre på pistekortet kaldes Grindelwald First. Alene her findes 60 kilometer præparerede pister, hvor hovedparten er blå og røde, som alle uanset niveau kan være med på. Kabineliften Grindelwald First fører skiløberne op i området, og hvis man er til grønne pister og børneområder finder man dem helt nede i bunden af dalen i BodmiARENA. Tirsdag og fredag er BodmiARENA desuden oplyst om aftenen.
Det er værd at bemærke, at Grindelwald First også tilbyder Slow Slopes, hvor skiløbere maksimalt må køre 30 kilometer i timen. Det betyder, at der er rigtige pister, hvor børn og nybegyndere kan øve trygt uden at være bekymret for, om der kommer nogle i fuld fart bagfra.

4,2 kilometer sort World Cup og Jungfrau

På den anden side af dalen ligger Kleine Scheidegg-Männlichen, som har 110 kilometer pister i en blanding af blå, røde og sorte nedfarter - dog med en overvægt af røde pister. Specielt piste nummer 45 er værd at bide mærke i, hvis man er til stejlt skiløb. Det er nemlig World Cup styrtløbspisten Lauberhorn, som strækker sig over hele 4,2 kilometer og ender på den anden side af bjerget ved Wengen. Ellers er de 110 kilometer en blanding af blå, røde og sorte nedfarter – dog med en overvægt af røde pister.

På toppen ved Oberjoch-stoleliften ligger The White Elements Snowpark. Her er der tre forskellige funparker med udfordringer til forskellige niveauer og med en længde på 850 meter. Der findes også en skicrossbane lige ved Schilt-stolelliften.
I Kleine Scheidegg-Männlichen kan man også tage toget igennem bjerget fra Eiger Gletscheren i 2.320 meters højde og op til restauranten i 3.454 meters højde – lige for foden af det 4.158 meter høje bjerg Jungfrau – og med udsigt til Eiger på den anden side. Det er i øvrigt Europas højeste beliggende togstation.

Roterende restaurant på toppen

Det sidste område hedder Mürren-Schilthorn og ligger længst væk fra Grindelwald. Men kommer man først over i nabodalen og op på bjerget, så finder man her 54 kilometer præparerede pister mellem 1.650 og næsten 3.000 meters højde, hvilket gør det til den højeste i Bernese Oberland. Her er der masser af blåt og rødt skiløb, og oppe mod toppen finder man specielt de sorte nedfarter. En særlig oplevelse er det at nyde frokosten i restauranten Schilthorn i 2.970 meters højde. Den roterende restaurant viser panoramaudsigten i løbet af en 45 minutters tur, og så er det i øvrigt her, at James Bond filmen ”On her Majesty’s Secret Service” blandt andet er optaget.

Bo traditionelt i imponerende natur

I klart vejr er der en spektakulær udsigt til Eigers nordside fra Grindelwald. Der er både mulighed for at bo i traditionelle schweiziske hytter, ferielejligheder og hoteller i Grindelwald. Grindelwald byder ligeledes på en bred palette af restauranter, og hvis man er til afterskiing er der også fine muligheder. Ud over kulinariske oplevelser og skiløb kan man også prøve eksempelvis paragliding, curling, heliski, en tur på skøjter eller måske en tur i en af byens mange spa’er eller saunaer til at blødgøre musklerne. Derudover kan Grindelwald First prale af at have verdens længste kælketur, som baner sig vej fra toppen og 15 kilometer senere når Grindelwald by.

Udvalgte skirejser fra Grindelwald

Søg efter skirejser

Eiger Selfness Hotel

Det charmerende indrettede 4-stjernede Eiger Selfness Hotel ligger i hjertet af Grindelwald, kun få meter fra centrum og forskellige indkøbsmuligheder. Skiområdet og bjergbanen Grindelwald-First ligger ca. 300 m fra indkvarteringen og skibusstoppestedet nås efter ca. 20 m. Faciliteter Til indkvarteringen hører faciliteter som reception med aula og læse-lounge i "selfness"-området, elevator, Wi-Fi, morgenmadsrum, restaurant, bar, café, vinkælder, legerum til børnene og skirum. Mod betaling er der parkeringspladser og en parkeringsgarage. Derudover er der mulighed for at deltage i hotellets afvekslende Læs mere

Hotel Eigerblick

Det komfortable 3-stjernede Hotel Eigerblick ligger i centrum af Grindelwald. First-banen nås efter ca. 1,5 km, skibussen holder ca. 10 m fra indkvarteringen. Jungfrau-gletsjeren nås efter ca. 5 km. Faciliteter Indkvarteringen har foyer med reception, bagageopbevaring, Wi-Fi, elevator, morgenmadsrum og bar. Mod betaling kan parkeringspladserne benyttes. På destinationen fås der i tillæg en enkelt gang 10 % på partnerrestauranten "Golden India" samt fri entré til skøjtehallen og svømmehallen i "Sportzentrum Grindelwald". Forplejning I rejseprisen er der inkluderet morgenmadsbuffet.

Hotel Alpenhof

Det roligt beliggende Hotel Alpenhof ligger ca. 300 m fra centrum af Grindelwald og ca. 800 m fra indstigningen til skiområdet Grindelwald-First. Allerede efter ca. 300 m er der et skibusstoppested. Ved godt snedække er nedfart ned til indkvarteringen mulig. På forespørgsel tilbyder hotellet en skibus-transfer samt en transfer ved ankomst hhv. afrejse til/fra banegården Grindelwald (angives ved booking, hvis ledig). Til indkvarteringen hører faciliteter som reception, elevator, Wi-Fi og internethjørne, opholdsrum, morgenmadsrum, restaurant (kl. 19 - 21, lukket om Læs mere

Billeder og video fra Grindelwald


Brugernes anmeldelser af Grindelwald

Skiterræn
4,25
Liftsystem
3,75
Afterski
2,75
Byen
3,75
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
4,00
Offpiste
5,00
Grindelwald har en samlet score på 4,19 stjerner ud af 5. Baseret på 4 anmeldelser.
Det bedste sted - Anmeldt d. 07/01 2020 13:01 - Oprettet af Karen Bente Schnedler Wengel

13 år på ski i Grindelwald og 13 gange gæst på hotel Gletschergarten, det er en optimal ferieoplevelse. Hotel Gletschergarten er perfekt især for os danskere. Indehaveren er dansktalende.

Jungfrau, Grindelwald, Wengen - Anmeldt d. 15/02 2018 19:10 - Oprettet af Camilla

Vi har 10 års jubilæum, det siger vel det hele, ungerne er nu ano 2018 21, 20 og 15 år. Jeg selv som ikke står så meget på ski mere, føler mig stadig underholdt. Man mærker tydeligt at dette ikke er en "satellitby". Kan kun anbefales!! :)

Ski? Grindelwald or nothing - Anmeldt d. 16/02 2016 08:09 - Oprettet af Ivan Brandslund

Boet på hotel Gletschergarten i over 30 år,været mange skisteder,intet er på niveau med dette.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Fredag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
13ºC
14ºC
1,2 mm
1,7 m/s
vest-nordvest
Lørdag
Regn
Regn
8ºC
8ºC
4,2 mm
2,0 m/s
nordvest
Søndag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
14ºC
6ºC
0,0 mm
1,6 m/s
nord-nordvest
Mandag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
19ºC
11ºC
0,0 mm
0,5 m/s
nordvest

Artikler om skiferie til Grindelwald

Grindelwald – eventyrlig schweizisk perle

Spar op til 47 minutters transport tid med ny Schweizisk gondollift


Kort over Grindelwald

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Grindelwald. Klik på nålene for mere info. Der er 1210 km fra Kolding til Grindelwald.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen