Grindelwald

Find en skiferie til Grindelwald her: Italiavillas.net | SnowTrex.dk | Sunweb

Smukt beliggende ved foden af de kendte bjerge Eiger, Jungfrau og Mönch, ligger Grindelwald og byder velkommen med smukke udsigter og varieret skiløb fordelt på tre skiområder, som alle er forbundet med lifter. Grindelwald ligger små 50 kilometer sydvest for den schweiziske by Thun tæt ved søerne Thunersee og Brienzersee i Jungfrau Regionen.

Tre områder med hver sin kvalitet

Skiområdet omkring Grindelwald består af tre sektorer. Området over byen til venstre på pistekortet kaldes Grindelwald First. Alene her findes 60 kilometer præparerede pister, hvor hovedparten er blå og røde, som alle uanset niveau kan være med på. Kabineliften Grindelwald First fører skiløberne op i området, og hvis man er til grønne pister og børneområder finder man dem helt nede i bunden af dalen i BodmiARENA. Tirsdag og fredag er BodmiARENA desuden oplyst om aftenen.
Det er værd at bemærke, at Grindelwald First også tilbyder Slow Slopes, hvor skiløbere maksimalt må køre 30 kilometer i timen. Det betyder, at der er rigtige pister, hvor børn og nybegyndere kan øve trygt uden at være bekymret for, om der kommer nogle i fuld fart bagfra.

4,2 kilometer sort World Cup og Jungfrau

På den anden side af dalen ligger Kleine Scheidegg-Männlichen, som har 110 kilometer pister i en blanding af blå, røde og sorte nedfarter - dog med en overvægt af røde pister. Specielt piste nummer 45 er værd at bide mærke i, hvis man er til stejlt skiløb. Det er nemlig World Cup styrtløbspisten Lauberhorn, som strækker sig over hele 4,2 kilometer og ender på den anden side af bjerget ved Wengen. Ellers er de 110 kilometer en blanding af blå, røde og sorte nedfarter – dog med en overvægt af røde pister.

På toppen ved Oberjoch-stoleliften ligger The White Elements Snowpark. Her er der tre forskellige funparker med udfordringer til forskellige niveauer og med en længde på 850 meter. Der findes også en skicrossbane lige ved Schilt-stolelliften.
I Kleine Scheidegg-Männlichen kan man også tage toget igennem bjerget fra Eiger Gletscheren i 2.320 meters højde og op til restauranten i 3.454 meters højde – lige for foden af det 4.158 meter høje bjerg Jungfrau – og med udsigt til Eiger på den anden side. Det er i øvrigt Europas højeste beliggende togstation.

Roterende restaurant på toppen

Det sidste område hedder Mürren-Schilthorn og ligger længst væk fra Grindelwald. Men kommer man først over i nabodalen og op på bjerget, så finder man her 54 kilometer præparerede pister mellem 1.650 og næsten 3.000 meters højde, hvilket gør det til den højeste i Bernese Oberland. Her er der masser af blåt og rødt skiløb, og oppe mod toppen finder man specielt de sorte nedfarter. En særlig oplevelse er det at nyde frokosten i restauranten Schilthorn i 2.970 meters højde. Den roterende restaurant viser panoramaudsigten i løbet af en 45 minutters tur, og så er det i øvrigt her, at James Bond filmen ”On her Majesty’s Secret Service” blandt andet er optaget.

Bo traditionelt i imponerende natur

I klart vejr er der en spektakulær udsigt til Eigers nordside fra Grindelwald. Der er både mulighed for at bo i traditionelle schweiziske hytter, ferielejligheder og hoteller i Grindelwald. Grindelwald byder ligeledes på en bred palette af restauranter, og hvis man er til afterskiing er der også fine muligheder. Ud over kulinariske oplevelser og skiløb kan man også prøve eksempelvis paragliding, curling, heliski, en tur på skøjter eller måske en tur i en af byens mange spa’er eller saunaer til at blødgøre musklerne. Derudover kan Grindelwald First prale af at have verdens længste kælketur, som baner sig vej fra toppen og 15 kilometer senere når Grindelwald by.

Skiferie forslag i Grindelwald

Hotel Steinbock Hotel Steinbock Bil fra 2.134,-/pers.
Eiger Selfness Hotel Eiger Selfness Hotel Bil fra 2.823,-/pers.
Hotel Eigerblick Hotel Eigerblick Bil fra 2.287,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Grindelwald

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Det bedste sted | Skrevet den 07/01 2020

Oprettet af Karen Bente Schnedler Wengel

13 år på ski i Grindelwald og 13 gange gæst på hotel Gletschergarten, det er en optimal ferieoplevelse. Hotel Gletschergarten er perfekt især for os danskere. Indehaveren er dansktalende.

Jungfrau, Grindelwald, Wengen | Skrevet den 15/02 2018

Oprettet af Camilla

Vi har 10 års jubilæum, det siger vel det hele, ungerne er nu ano 2018 21, 20 og 15 år. Jeg selv som ikke står så meget på ski mere, føler mig stadig underholdt. Man mærker tydeligt at dette ikke er e...
n "satellitby". Kan kun anbefales!! :)
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Grindelwald?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Grindelwald hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Grindelwald?

Hvis du skal på skiferie til Grindelwald, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Grindelwald her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Grindelwald lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Grindelwald her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Grindelwald?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Grindelwald i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Grindelwald her ⇒

Er Grindelwald et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Grindelwald til 4,19 stjerner ud af 5 mulige. Grindelwald scorer højest på Off-piste og Begyndervenlighed, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 4 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Grindelwald?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Grindelwald. Du har også mulighed for at rejse med Italiavillas.net og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒