Grindelwald

Smukt beliggende ved foden af de kendte bjerge Eiger, Jungfrau og Mönch, ligger Grindelwald og byder velkommen med smukke udsigter og varieret skiløb fordelt på tre skiområder, som alle er forbundet med lifter.

Grindelwald ligger små 50 kilometer sydvest for den schweiziske by Thun tæt ved søerne Thunersee og Brienzersee i Jungfrau Regionen.

Tre områder med hver sin kvalitet


Skiområdet omkring Grindelwald består af tre sektorer. Området over byen, kalder Grindelwald First, tilbyder 60 kilometer præparerede pister i den røde og sorte kategori, men der er primært blå pister.
Kabineliften Grindelwald First fører skiløberne op i området, og hvis man er til grønne pister og børneområder finder man dem helt nede i bunden af dalen i BodmiARENA. Tirsdag og fredag er BodmiARENA desuden oplyst om aftenen.
Og så er det værd at bemærke, at Grindelwald First som noget nyt har ”Slow Slopes”, hvor hastigheden maksimalt må ramme de 30 kilometer i timen.

Desuden kan Grindelwald First prale af at have verdens længste kælketur, som baner sig vej fra toppen og 15 kilometer senere når Grindelwald by.

På toppen ved Oberjoch-stoleliften ligger The White Elements Snowpark. Her er der tre forskellige funparker med en længde på 850 meter, og ved stoleliften Schilt er der en skiercrossbane.

4,2 kilometer sort World Cup og Jungfrau


På den anden side af dalen ligger Kleine Scheidegg-Männlichen, som har 110 kilometer pister, som primært er røde. Her finder de mere rutinerede skiløbere masser af udfordringer.

Specielt piste nummer 45 er værd at bide mærke i, hvis man er til stejlt skiløb. Det er nemlig World Cup styrtløbspisten Lauberhorn, som strækker sig over 4,2 kilometer og ender på den anden side af bjerget ved Wengen. Ellers er de 110 kilometer en blanding af blå, røde og sorte nedfarter – dog med en overvægt af røde pister.

I Kleine Scheidegg-Männlichen kan man også tage toget igennem bjerget fra Eigergletscheren i 2320 meters højde og op til restauranten i 3454 meters højde – lige for foden af det 4158 meter høje bjerg Jungfrau – og med udsigt til Eiger på den anden side.
Og så er det i øvrigt Europas højeste beliggende togstation.

Roterende restaurant på toppen


Det sidste område hedder Mürren-Schilthorn og ligger længst væk fra Grindelwald. Men kommer man først over i nabodalen og op på bjerget, så finder man her 54 kilometer præparerede pister mellem 1650 og næsten 3000 meters højde, hvilket gør det til den højeste i Bernese Oberland. Her er der masser af blåt og rødt skiløb, og oppe mod toppen finder man specielt de sorte nedfarter.

En særlig oplevelse er det at nyde frokosten i restauranten Schilthorn i 2970 meters højde. Den roterende restaurant viser panoramaudsigten i løbet af en 45 minutters tur, og så er det i øvrigt her, at James Bond filmen ”On her Majesty’s Secret Service” blandt andet er optaget.

Bo traditionelt i imponerede natur


I klart vejr er der en spektakulær udsigt til Eigers nordside fra Grindelwald.

Der er både mulighed for at bo i traditionelle schweiziske hytter, ferielejligheder og hoteller i Grindelwald.

Grindelwald byder på en bred palette af restauranter, og hvis man er til afterskiing er der også fine muligheder.

Ud over kulinariske oplevelser og skiløb kan man også prøve eksempelvis paragliding, curling, heliski, en tur på skøjter eller måske en tur i en af byens mange spa’er eller saunaer til at blødgøre musklerne.

Skiferie forslag i Grindelwald

Hotel Steinbock Hotel Steinbock Bil fra 2.287,-/pers.
Romantik Hotel Schweiz... Romantik Hotel Schweiz... Bil fra 2.976,-/pers.
Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Bil fra 3.205,-/pers.
Eiger Selfness Hotel Eiger Selfness Hotel Bil fra 3.664,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Grindelwald

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Jungfrau, Grindelwald, Wengen | Skrevet den 15/02 2018

Oprettet af Camilla

Vi har 10 års jubilæum, det siger vel det hele, ungerne er nu ano 2018 21, 20 og 15 år. Jeg selv som ikke står så meget på ski mere, føler mig stadig underholdt. Man mærker tydeligt at dette ikke er e...
n "satellitby". Kan kun anbefales!! :)
Læs mere

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Ski? Grindelwald or nothing | Skrevet den 16/02 2016

Oprettet af Ivan Brandslund

Boet på hotel Gletschergarten i over 30 år,været mange skisteder,intet er på niveau med dette.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Se alle Opret kommentar