☔ Udsalg på regntøj - Spar op til 65 % - Slutter om 💦

Skiferie i Norge

Skiferie i Norge Vælger du en skiferie i Norge, kan den byde på alt fra grønne til sorte pister, langrends- og turskiløjper i kilometervis samt nogle af Europas bedste snowboardparker. Du kan stå på ski dagen lang, ligesom flere skiområder tilbyder lysløjper/pister med mulighed for aftenskiløb. Norge er danskernes foretrukne land når det gælder skiferie. Det er der flere årsager til, men grundlæggende kan man sige at de norske fjelde byder på noget for enhver. Børnebakker i massevis og skiområder med stor faldhøjde. Eksempelvis byder Norefjell på mere end 1.000 meters højdeforskel, noget som ikke mange forbinder med Norge.

Find skirejser til Norge

Skiferie med børn i de norske fjelde

Mange danskere har startet skikarrieren i de norske fjelde, og det er ikke helt uden grund, der findes mange fordele for børnefamilier ved at tage på skiferie i Norge. Særligt de mange hytter med ski-in / ski-out, gør det nemt at få skiferien til at blive en succes. Hvis børnene bliver kolde kan man nemt stå på ski tilbage til hytten og få lidt varm kakao og fornyet energi.

Skiskolerne taler norsk/skandinavisk og gør indlæringen af børnene nemmere. Turen med færgen til Norge er også en attraktiv transportform for mange børnefamilier, uanset om man vælger en af de kortere overfarter eller en længere sejlads med overnatning i kahyt.

I de norske fjelde er der også mulighed for mange andre børnevenlige aktiviteter end skiløb. Det være sig kanefart og hundeslædekørsel, ligesom der i de norske skihytter ofte findes en kælk til stor glæde for børnene.

Norges mest besøgte rejsemål

De populære rejsemål som Hemsedal, Hafjell og Geilo har sne fra november og frem til maj. Skidestinationerne omkring Lillehammer er især kendt for at have afholdt de Olympiske Vinterlege i 1994, hvor styrtløbet blev afviklet i Kvitfjell, som gemmer sig lige udenfor top-10 listen med de mest besøgte skisteder i Norge som findes til højre.

Mange danskere vælger Norge for de mange kendte skiområder og for at bo på de traditionsrige norske højfjeldshoteller eller hyggelige norske skihytter. Desuden er det nemt at køre i egen bil med enten færge fra København eller Nordjylland eller tage køreturen via Sverige og Øresundsbroen.

Færge til Norge

Der findes flere populære ruter med færge til Norge når skiferien skal foregå i de norske fjelde. Fra Sjælland spares en lang køretur op gennem Sverige. Fra Jylland er der flere muligheder med såvel dags- som natsejlads.

Fra Sjælland:
DFDS, København – Oslo. Dagligt fra København kl. 16.45 med ankomst 09.45 i Oslo. Retur fra Oslo dagligt 16.30 med ankomst 09.45 i København.

Fra Jylland:
Stena Line, Frederikshavn – Oslo og Frederikshavn – Göteborg
Fjord Line, sejler på de to ruter: Hirtshals – Langesund og Hirtshals – Stavanger – Bergen.
Color Line, sejler på ruterne: Hirtshald Kristiansand og Hirtshals - Larvik

Artikler om Norge fra Skisport.dk

Brugerne om Norge

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Norge sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn:
4,11
Liftsystem:
3,80
Afterski:
3,00
Byerne:
3,18
Børnevenlighed:
4,46
Begyndervenlighed:
4,38
Prisniveau:
3,49
Off-piste:
3,61
Samlet score er 3,75 / 5 ud fra 1142 anmeldelser.

Austlid Hytter | Skrevet den 12/03 2020 | Bedømmelse af Austlid

Oprettet af Fl. Bruun

https://www.skeikampenbooking.no/index.php/no/r360#result/1d68dd1bcf3e024133c68ebec9c95b8e

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

For syvende år har vi lejet hytte på Golsfjeldet. | Skrevet den 19/02 2019 | Bedømmelse af Golsfjeldet

Oprettet af Torben Poulsen

Blot til orientering.Golsfjeldet ligger ikke 18 km. syd for Gol, men 18 km. nord for Gol.

Er denne kommentar til nogen hjælp?
Ja Nej

Her kan du se et kort med skiområderne i Norge. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.