Kæmpe 20-års fødselsdagsudsalg - 3.000 varer nedsat

Skiferie i Norge

Norge


Norge er et velkendt land for mange danskere, når planerne for skiferien skal lægges. Mange har endda slået deres første sving med ski under fødderne på pisterne hos Danmarks skandinaviske nabo mod nord. Norge er desuden stadig et af de mest populære, hvor mange danskere hvert år vender tilbage til, og det er der flere årsager til, men overordnet så byder de norske fjelde på varieret skiløb og udfordringer for enhver smag.

Falder valget på en skidestination i Norge, så kan man glæde sig til alt fra bløde grønne pister, hvor de mindste og nyeste på ski trygt kan finde rytmen, mens de mere rutinerede kan kaste sig ned af de stejle sorte fjeldsider. Der findes også utallige langrendsmuligheder og nogle af Europas bedste snowparker. Hvis det ikke er nok at stå på ski dagen lang, så tilbyder mange skiområder oplyste pister, som også giver mulighed for aftenskiløb.

Danskernes top 10

  1. Trysil
  2. Hemsedal
  3. Hafjell
  4. Geilo
  5. Hovden
  6. Norefjell
  7. Vrådal
  8. Rauland
  9. Gaustablikk
  10. Gautefall
Mere information om Norge under banneret

Nemt og hurtigt på ski til Norge

Det er ikke uden grund, at mange danske skiløbere har startet karrieren på ski i de norske fjelde, og at børnefamilier fortsat drager hertil på skiferie når vinteren er over os. Der findes i Norge børnebakker i massevis og skiområder, der er indrettet efter at alle familiens medlemmer skal kunne komme med rundt uanset niveau.

Først og fremmest kan det være en fordel at skulle køre nordpå fremfor sydpå, fordi transporttiden er kortere sammenlignet med destinationer i eksempelvis Østrig, Frankrig og Italien, som ellers også tilbyder udmærkede børnevenlige skiområder. Dertil kommer, at der er mulighed for, at noget af turen foregår ombord på en færge.

Uanset om man vælger en af de kortere overfarter eller en længere sejlads med overnatning i kahyt, betyder det mere familietid, og mindre tid, hvor de mindste skal sidde utålmodige på bagsædet af bilen. Læs hele guiden til skiferie til Norge med færge.

Børnevenlig skiferie

Når man kommer frem til skidestinationen, så findes der også her en række fordele. De norske fjelde byder på højdemeter og bløde nedfarter. Det betyder, at der findes gode lange pister i både grøn og blå, hvor selve de mindste og nyeste på ski kan være med og få en god oplevelse på ski. Særligt kan populære Hemsedal anbefales med knap 50 kilometer pister og muligheden for at bo lige ved Valleland, som er børneområdet i bunden af skiområdet.

En anden anbefaling er Trysil, som foruden at være Nordeuropas største skiområde, så er det måske også det mest børnevenlige. De fleste af områdets 100 kilometer pister er børnevenlige, og så ligger det kun 2,5 time fra Oslo eller 4 timer fra Larvik.

En skiferie i Norge har desuden også den fordel, at sprogbarrieren er næsten ikke eksisterende, hvis familiens mindste eller nybegyndere skal på skiskole. Her foregår det på norsk eller skandinavisk, hvorfor der vil være større forståelse og tryghed og dermed også hurtigere læring.

Hyggelige norske hytter og ski-in/ski-out

I forhold til indkvartering, så bliver det i Norge heller ikke nemmere med børn, da man typisk bor i hytter, som ligger i direkte forbindelse med skiområdet og derfor med god mulighed for at kunne stå på ski direkte til og fra hoveddøren. Det betyder, at det er ekstra nemt at få børnene med på ski, da det her ikke er nødvendigt at vandre med alt udstyret på nakken for at komme med liften om morgenen. At bo i hytte har også den fordel, at man nemt kan køre ind forbi i løbet af dagen, hvis man skal have varmen, har glemt halsedisse eller bare trænger til en kop varm kakao.

Der findes et stort udvalg af lækre hytter i Norge, som står klar til at danner rammerne om en god skiferie. I de norske fjelde er der også mulighed for mange andre børnevenlige aktiviteter end skiløb. Man kan eksempelvis prøve en tur med hundeslæde eller en kanefart, og der findes i de norske hytter ofte en kælk, som kan give børnene mange timers leg og stor glæde. Listen med børnevenlige skiområder i Norge er lang, men blandt de anbefalesværdige findes foruden Hemsedal og Trysil blandt andet Geilo, Vrådal, Norefjell, Gaustablikk og Rauland/Vierli.

Populære og snesikre rejsemål

De populære rejsemål som Hemsedal, Hafjell og Geilo har sne fra november og frem til maj. Det betyder, at der er snegaranti på skiferien hertil og dermed altid gode forhold på pisterne. Snesikkerheden er generelt høj i Norge grundet landets placering, hvorfor det er et af de lande, hvor man skal bekymre sig mindst om, hvorvidt sneen falder tids nok - for det gør den. Vil man gerne følge med eller blot tjekke snestatussen inden afgang, så kan man altid tjekke snemeldingerne fra Norge. Foruden de ovennævnte kendte skiområder, så er skidestinationerne omkring Lillehammer især kendt for at have afholdt de Olympiske Vinterlege i 1994, hvor styrtløbet blev afviklet i Kvitfjell, som gemmer sig lige udenfor top 10-listen, som ses til højre, over de mest populære skiområder i Norges.

Skiløb for de erfarne i Norge

Selvom Norge er en helt oplagt destination for skiferie med børn og nybegyndere, så kan Danmarks nabo mod nord også være med, når det handler om skiløb til dem, som har mere end et par skiferier bag sig. Her kan særligt Hafjell og Kvitfjell anbefales.

Begge destinationer har anlagt børneområde, men trods det så kommer man ikke udenom, at disse destinationer er bedre til erfarne skiløbere, da pisterne generelt er sværere og farten hurtigere blandt de andre på pisterne. Hafjell byder på varieret skiløb på 117 kilometer pister med en faldhøjde på 715 meter, mens Kvitfjell er kendt for sin World Cup piste fra OL i 1994. Er man til lange nedfarter, så kan Norefjell også varmt anbefales, da skiområdet byder på mere end 1.000 meters højdeforskel, hvilket ikke normalt er noget, man forbinder med Norge.

Fakta om Norge

Højeste punkt: Galdhöpigen 2.469 m.
Valuta: 1 norsk krone = 100 øre
Hovedstad: Oslo
Sprog: Norsk
Indbyggertal: 4,5 mio.
Forvalgsnr.: 0047

Udvalgte skirejser fra Norge

Søg efter skirejser

Ustedalen Resort

Ustedalen består af flere bygninger. I bygning A er der reception, pool, sauna og andre fællesfaciliteter. Alt efter placering er der fin udsigt fra lejlighederne. Der findes flere forskellige lejligheder og der kan være variation i indretning og interiører.

Stølstunet Apartment 8-13 personer

Type: Lejlighed Personer: 8, 10-11 og 12-13  Størrelse: 140, 150 og 160m2 Til lift: 450 m.  Indretning af 8 pers. på 140m2 i 2 etager:  Stue: Kabel-TV og brændeovn. Ekstra loftstue  Soverum: 3 rum hver med dobbeltseng eller enkeltsenge. 1 rum med 2 køjer    Køkkenkrog: Køl/frys, el-komfur og opvaskemaskine  Badefaciliteter: 3 x wc/douche  Andet: Balkon. Gratis wifi. Garageplads for 2 biler  Indretning af 10-11 pers. på 160m2 i 2 etager: Stue: Kabel-TV og gaspejs. Ekstra loftstue  Soverum: 3 rum hver med dobbeltseng eller enkeltsenge. 1 rum med Læs mere

Mølla apartment

Hjemlige lejligheder med forskellig standard og prisklasse. Mølla Sportell ligger centralt i gåafstand til Hemsedal Skisenter, børneområdet, langrend, supermarked, sportsbutik, skiudlejning, restauranter, bar og afterski. Lejlighederne er godt udstyret til egen madlavning for en familie eller en gruppe venner, hvori der kan huses 3-5 personer. Sportellet ligger kun 600 meter fra liften.

Brugernes anmeldelser af Norge

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Norge sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
4,11
Liftsystem
3,80
Afterski
3,00
Byen
3,18
Børnevenlighed
4,46
Begyndervenlighed
4,38
Prisniveau
3,49
Offpiste
3,61
Samlet score er 3,75 stjerner ud af 5 . Baseret på. 1.142 anmeldelser.
Hemsedal - kommercielt raketfart - Anmeldt d. 28/09 2022 19:11 - Oprettet af Klaus

Er kommet i Hemsedal gennem mere end 25 år. Fantastisk varieret skiområde, og jeg betragter det nærmest, som jeg komme lidt “hjem”. Har i mange år været fortaler for mulighederne i området, og indtaget forsvarsrollen, når andre omtalte Hemsedal som dyrt og småt. Indkvarteringsmulighederne og nybyggeri dukker op overalt i skiområdet, mens eneste reelle forbedring af selve skiområdet de seneste Læs mere

Bompenge mareridt - Anmeldt d. 28/09 2022 19:11 - Oprettet af Charlie Jakobsen

Når man køre op til hytten kræves der bompenge og hvis man ikke betaler in den for 48 timer online kommer regningen til privat adresse, gebyr 65 nk + 50 kr gebyr for at betale til udlandet, det er penge optrækkeri uden lige, vi vælger nok Trysil eller Hemsedal næste tur

Næsten kun røde og sorte pister - Anmeldt d. 28/09 2022 19:11 - Oprettet af Marie

Vi valgte Kvitfjell pga. pistekortet lovede et godt blandet udvalg af pister, da vi er en familie med alt fra 3-årig "ny på ski" til rutinerede løbere. Men da vi kommer frem viser det sig at 7-8 af de grønne og blå pister er lukkede (uden forklaring), hvilket efterlader få muligheder for begyndere/let øvede. De få tilbageværende grønne pister Læs mere

Mere information om Norge under banneret

Artikler om skiferie til Norge

Godt nyt til jyske skientusiaster

Nyheder i Norden: Endnu mere sne og endnu mere børnevenligt

Gaustablikk – Snesikker perle i det fantastiske telemark

Gausta - Fantastisk til familien


Kort over Norge

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Norge. Der er

Find tilbud på skirejser