Skiferie i Zauchensee (Østrig)


Zauchensee er så lille en by, at man knap kan kalde den en by. Til gengæld ligger den som en lille snelomme midt i det gigantiske skiområde, Ski Amadé, der med byer som Wagrain og Flachau tilsammen rummer 760 kilometer pister og 270 liftanlæg. Zauchensee ligger 1.200 kilometer fra Kolding, cirka to timer fra München og cirka én times bilkørsel syd for Salzburg. Der er motorvej hele vejen indtil de sidste 25 km. Hvad Zauchensee ikke har i størrelse Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr

Fakta om Zauchensee
Skiområdet: 1350-2188 m.o.h.
Byen: 1350 m.o.h.

41 pister i alt
24 km blå
11 km rød
6 km sort

Lifter: 14 stk.

Slæbelifter: 5
Tog/baner: 1
Stolelifter: 6
Kabinelifter: 3

Velpræparerede pister

Selvom Zauchensee/Flachauwinkl ikke er det største skiområde, man kunne finde i Østrig, så må man ikke undervurdere, hvad området kan tilbyde. Det er særligt kendt for at have eminente og meget velpræparerede pister, så forholdene på ski altid er i top. Der findes i lokalt i skiområdet knap 50 kilometer pister fordelt på blå og røde med kun en enkelt sort i blandt. 15 lifter får området til at hænge godt sammen, og gør det nemt at komme til toppen. Hvad der ikke findes på pisterne, kan findes i offpisten. Zauchensee er berømt for at have masser af offpiste i den lettere ende, og rygtet siger, at man her kan finde forhold som næsten kan måle sig med det, som kan findes i Canadas legendariske offpiste. ‘

Velegnet til børnefamilier

Zauchensee kan foruden i offpisten også prale af, at være en oplagt destination for skiferien til børnefamilier og nybegyndere, som gerne vil have gode muligheder for skiløb, men som ikke behøver flere hundrede kilometer pister. Niveauet af pisterne betyder, at de fleste kan komme med rundt på en blå rute i hele området, så familien eller hele gruppen kan følges ad. Til børnene er der et fint område med rullebånd, hvor de mindste trygt kan blive komfortable med skiene.

World Cup pisten

Mange skiklubber og konkurrenceløbere kommer for at træne i Zauchensee. Dels byder byen på en world cup piste, ogd els gør byen meget for at tilbyde gode træningsforhold for konkurrenceløbere. Det er som om, det smitter af på skiforholdene i hele området og dermed også kommer den almene skiløber og turist til gode.

For at få worldcup-pisten til at leve op til kravene i det internationale skiforbund, FIS, måtte man forlænge bjergen en smule opad. Det er kommet alle til gode, da toppen i dag er blevet et meget populært og besøgt udsigtspunkt, foruden at nedfarten til dalen er blevet længere end tidligere.

Moderne lifter og gode overnatningsmuligheder

Ligesom forholdene på pisten, så gør området meget ud af skioplevelse, hvorfor lifterne i området også er topmoderne. Det betyder, at man på en skiferie til Zauchensee sjældent skal forholde sig til kø ved liften, men i stedet bare kan stryge direkte til toppen og endnu mere skiløb. En anden grund til, at man sjældent oplever kø ved lifter er selve byens beskedne størrelse. Det er dog en fordel, da skiområdet størrelse og antallet af værelser i byen virker til at være perfekt planlagt.

Når byens beskedne størrelse er nævnt, så betyder det ikke, at man skal frygte at mange gode spisesteder eller andre nødvendige ting på skiferien. Både på bjerget og i byen er der rig mulighed for at finde restauranter, som tilbyder både lokale og internationale retter, så der altid er noget for enhver smag.

Billeder og video fra Zauchensee


Brugernes anmeldelser af Zauchensee

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Zauchensee- en overset perle - Anmeldt d. 21/02 2017 21:11 - Oprettet af Gustav Oelsner

Fantastisk sted!

Her er noget for alle. - Anmeldt d. 31/03 2016 11:22 - Oprettet af André

Positivt overrasket, vi ankom i slutningen af marts 2016, ned til et område, som stadig havde sne på hotel tagene og masser af sne på pisterne. Området er perfekt til skiløbere der tager af sted for skiløbets skyld, du får næsten ski in / ski out, på alle indkvarteringer i byen. Derudover skal du ikke snyde dig selv for en Læs mere

Jeg vender helt sikkert tilbage! - Anmeldt d. 31/03 2016 11:16 - Oprettet af Claus Madsen

Jeg var i Zauchensee for 3 år siden, samt i uge 13, 2016. Og jeg kan kun tale godt om Zauchensee. Jeg står selv rigtig meget offpiste, og her gemmer sig altså noget super let tilgængeligt offpiste. Du følger eksempelvis bare den blå 9'er piste og holder til højre når du kommer til et hegn. Her gemmer sig noget Læs mere

Snemeldinger og vejr

Tirsdag
Let regn
Let regn
9ºC
7ºC
0,4 mm
3,9 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Skyet
Skyet
15ºC
5ºC
0,0 mm
3,4 m/s
nordvest
Torsdag
Regn
Regn
9ºC
6ºC
10,9 mm
1,2 m/s
sydøst
Fredag
Regn
Regn
11ºC
5ºC
7,6 mm
2,8 m/s
nord-nordvest

Artikler om skiferie til Zauchensee

Bliver Zauchensee den næste familiefavorit?

Højmark køber luksushotel i Zauchensee

Zauchensee - lille og overset


Kort over Zauchensee

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Zauchensee. Klik på nålene for mere info. Der er km fra til Zauchensee.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen