Skiferie i Japan

Japan

Rejsebureauer til Japan: DANexplore, De Brede Planker

Japan er verdens pudder-paradis. Den kolde luft som blæser ind fra Sibirien og over Det Japanske Hav bringer et årligt snefald på op til 18 m i nogle destinationer, samt konstante temperature på -5 til -15 grader Januar og Februar – det gør at sneen bevares let og frisk selv flere dage efter et stort snefald.

De to store internationalt kendte destinationer er Hakuba I de japanske alper (4 timers kørsel fra Tokyo) og Niseko, som ligger i det Nordlige Japan, i Hokkaido som begge har gode indkvarteringsmuligheder og restauranter i topklasse.

Til sammenligning med Europa og Nordamerika er liftkøerne næsten ikke eksisterende. Hvis man venter er det maks. 10 minutter og der er ikke proppet med mennesker, dog er de lidt bagud når det kommer til liftinfrastruktur.

Danskernes favoritter

  1. Hakuba
  2. Norikura Kogen
  3. Moiwa
  4. Furano
  5. Kiroro
  6. Niseko
  7. Rusutsu

Face-shots og brede planker

Det sner konstant i Japan og sneen er blød og dyb så drop at tage pisteskiene med men pak i stedet de brede planker eller lej dem i den lokale skishop.

Backcountry mulighederne er uendelige. Flere destinationer har et porte-system som ski patrol åbner og lukker for adgang ud i terrænet afhængig af sikkerhedsforholdene.

Har man lyst til at komme ud i naturen og væk fra støj fra lifterne er der gode muligheder for ski touring. Har man mod på at røre sig lidt ekstra, så book en lokal guide og hvem ved måske kan man stå på ski ned i krateret af den lokale vulkan.

Kulturchok! Usædvanlig gæstfrihed og nøgenbadning.

De fleste kommer til at blive overrasket over hvor formelle og høflige de er i Japan. Træder man ind i en butik, restaurant eller tankstation bliver man normalt ønsket velkommen med et højt ”irrashaimase” og et buk af taknemmelighed når man har gjort sit indkøb og forlader butikken.

Efter en lang dag på ski står det på onsen – et offentligt gammeldags spa hvor man kan tage sig et siddende brusebad og lægge benene i blød i den naturligt opvarmet hot spring eller i is badet. I en traditionel onsen skal man bade nøgen og tatoveringer er ikke tilladt. I få onsen i De Japanske Alper kan man være heldig at skulle dele med en flok vilde aber.

Ingen bjergdisco og skistøvledans

Det yderst vandvittige koncept afterski har japanerne ikke helt taget til sig, i hvert fald ikke i samme facon som på mooserwirt eller la folie douce.

Gem drukturen til om aftenen. Tag en tur på en lokal izakaya en japansk bar/restaurant som serverer alt fra frisk sashimi til yaki tori og katsudon.

Der drikkes sake, øl og highballs (japansk whisky med danskvand) og hvis man er på et stramt budget kan man gå i den lokale Lawson (japans 7-eleven) og købe sig skibumsens favorit en -196 °C strong zero – en halvlittersdåse med 9% vol lavet med diverse pulveriseret frugt ved hjælp af flydende nitrogen, lyder lækkert ikk?

Skrevet af Johan Denker Ebskamp
Backcountry skier og guide, Hokkaido, Japan

Fakta om Japan

Højeste punkt: Mt. Fuji, 3.776 m.
Valuta: Yen
Hovedstad: Tokyo
Sprog: Japansk
Indbyggertal: 127 mio.

Brugernes anmeldelser af Japan

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Japan sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.

Artikler om skiferie til Japan

Bidt af offpiste? Her kan du køre verdens dybeste sne

På pudder-tur i Japan

Moiwa – det ukendte Niseko

Eventyrlig pudderferie på den anden side af kloden


Kort over Japan

Her kan du se et kort med skiområderne i Japan. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen