Skiferie i Matrei / Kals

Matrei / Kals (Østrig)

Rejsebureauer til Matrei / Kals: SnowTrex.dk, Sunweb

På ski ved Østrigs kæmperLige for foden af Østrigs højeste bjerg Grossglockner (3.797 m.o.h.) ligger skiområdet Matrei i naturparken Hohen Tauern.Matrei er en del af skiområdet Grossglockner Resort Kals-Matrei, som byder på sammenlagt 37 kilometer pister, hvilket gør det til er det største skiområde i Østtyrol. Det er overskueligt, men der er samtidig udfordringer for alle.Og køber du liftkortet SkiHit, kan du boltre dig på i alt 358 kilometer pister fordelt på de otte områder Grossglockner Resort, Brunnalm/Defereggental, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler gletsjer samt Ankogel.Snesikker skiløb op til 2621 meters højdeSelve byen Matrei ligger i 976 meters højde, og herfra kan man... Læs mere.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Matrei / Kals
Skiområdet: 1100-2621 m.o.h.
Byen: 976 m.o.h.

36 pister i alt
8 km blå
22 km rød
6 km sort

Lifter: 15 stk. / 21.491 pers/time

Slæbelifter: 6
Stolelifter: 5
Kabinelifter: 3

På ski ved Østrigs kæmper

Lige for foden af Østrigs højeste bjerg Grossglockner (3.797 m.o.h.) ligger skiområdet Matrei i naturparken Hohen Tauern.
Matrei er en del af skiområdet Grossglockner Resort Kals-Matrei, som byder på sammenlagt 37 kilometer pister, hvilket gør det til er det største skiområde i Østtyrol. Det er overskueligt, men der er samtidig udfordringer for alle.
Og køber du liftkortet SkiHit, kan du boltre dig på i alt 358 kilometer pister fordelt på de otte områder Grossglockner Resort, Brunnalm/Defereggental, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler gletsjer samt Ankogel.

Snesikker skiløb op til 2621 meters højde

Selve byen Matrei ligger i 976 meters højde, og herfra kan man tage gondolliften Goldried 1 op i området. Og tager man 6-personers stoleliften Cimaross, kommer du helt op i 2621 meters højde. Netop højdemeterne gør området til en meget snesikker destination, og så er en anden fordel, at der ikke er alt for mange mennesker på pisterne.

Børneland og magiske tæpper

Grossglockner Resort Kals-Matrei byder på to områder, som er særlig dedikeret til børnene.
For foden af gondolen Kals 1, som fører skiløbere op i området fra Kals, ligger et børneland, hvor de små har mulighed for at stifte bekendtskab med skiløbet i rolige omgivelser. Her er der også et magisk tæppe som lift, som gør det første bekendtskab med skiene nemmere. Et lignende børneområde finder man, hvis man tager gondolen op fra Matrei.

Også skiløb for den adrenalinhungrende

I området over Kals, er der derimod masser af røde og sorte pister til den øvede skiløber, og særligt ved liften Blauspitz er der masser af stejlt skiløb.
Holder man sig i stedet på Matrei-siden er der skruet en tand ned for sværhedsgraden. Her er der primært blå men også en del røde pister.
I dette område finder man også den 11 kilometer lange nedfart Goldried, som fører tilbage til Matrei.
Under stoleliften Cimaross er der mulighed for at prøve kræfter med diverse kickers og rails i områdets funpark.

Rabat til børn og unge

Der er kontante rabatter at hente, hvis man har børnene med på ski i området. Alle børn under 6 år får gratis liftkort, og børn og unge mellem 6 og 18 år får 50 procent i rabat.

Hyggelig by midt i nationalparken

Generelt er Matrei kendt for at være en uspoleret landsby midt i nationalparken Hohe Tauern i Øst Tyrol. Byen har med sine cirka 5000 indbyggere stadig en landsbyagtig stemning, hvor gamle traditioner bliver holdt i hævd.
Efter en lang dag på ski er der mulighed for at stifte bekendtskab med østrigske specialiteter på Matreis restauranter, ligesom der også er gode chancer for en fest på en af byens afterskibarer.
Trænger du til afveksling fra skiløbet, er der blandt andet paragliding, slædeture og vinter-vandreture.

Afslapning og naturoplevelser i nationalparken

Ved foden af Østrigs højeste bjerg, Grossglockner (3798 m.o.h.) finder man ligeledes byen Kals. Byen var udgangspunktet, da den første ekspedition besteg Grossglockner i 1853.

Vil du have et indblik i Grossglockners historie og geografi, er der en interaktiv udstilling i Kalser Glocknerhaus i byen.

Til trods for at der kun bor godt 1200 i Kals, er byen et omdrejningspunkt for turismen i nationalparken Hohe Tauern. I sommerperioden kommer der omkring 100.000 turister, ligesom der kommer et stort antal besøgende om vinteren.

Alligevel har byen på mange måder et traditionelt østrigsk præg, hvilket mange af indkvarteringsstederne også bærer præg af. Kals er en by, hvor der er mulighed for afslapning efter en lang dag på ski. Byen har langt fra samme pulserende stemning som andre østrigske skidestinationer. Til gengæld er der mulighed for traditionel østrigsk gastronomi.

Guidede ture i nationalparken og ekstremløb

Om vinteren er der mulighed for at komme på forskellige guidede ture med langrendsskiene, som fører en op i områdets storslåede natur. Bestig blandt andet op på Böses Weibele i 3121 meters højde.
Er du mere til fart, byder Kals også på kælketure, som på alle måder stikker de danske bakker– spørg efter rodeln, som østrigerne kalder det.

Om sommeren er Kals derimod et mekka for vandrere, som vil opleve naturen og gletsjerne omkring Grosglockner. Hver sommer er der desuden Grossglockner Ultratrail – 110 kilometer og 7000 højdemeter på maksimalt 29 timer - velbekomme.

Skal der være cykling, som er omdrejningspunktet, er der ni mountainbikeruter i området. De er mellem fem og otte kilometer lange og er inddelt i blå, røde og sorte ruter efter sværhedsgrad. Prøv for eksempel Teischnitztal med 850 højdemeter.

Udvalgte skirejser fra Matrei / Kals

Søg efter skirejser

Lejligheder Goldried

De charmerende og indbydende Lejligheder Goldried er en del af Hotel Goldried, som ligger direkte ved pisten. Den gratis skibus holder lige uden for hotellet, og du har således let adgang til både liften og centrum af Matrei. Indkvarteringen sker i pæne, enkelt indrettede lejligheder, som kan rumme op til 8 personer. Lejlighederne er alle indrettet med køkken og spisekrog samt balkon og privat sauna. Efter dagens udfoldelser på pisterne kan du se frem til at vende tilbage til hotellet Læs mere

Billeder og video fra Matrei / Kals


Brugernes anmeldelser af Matrei / Kals

Skiterræn
4,00
Liftsystem
2,50
Afterski
2,00
Byen
2,50
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Matrei / Kals har en samlet score på 2,75 stjerner ud af 5. Baseret på 2 anmeldelser.
Forkert angivelse på kort - Anmeldt d. 10/01 2011 23:50 - Oprettet af Niels

Når man klikker på "vis på kort" vises en "forkert" Matrei nær Brenner-passet.Den "rigtige" Matrei med skiområde sammen med byen Kals ligger ved Grossglockner. Læs mere

Manglende opdatering af piste data - Anmeldt d. 28/10 2009 08:34 - Oprettet af Tom Sørensen

Piste data er angivet til 35 km. Dette er par år siden, at dette var tilfældet. I dag er Matrei og Kals lagt sammen til et område med ialt 110 km pister (se gg-resort.at).Hele liftsystemet er nu blevet gennemrenoveret, hvor den sidste, men centrale Goldried II lift prøvekøres i disse dage (Okt 09). Læs mere

Matrei Uge 4 - Anmeldt d. 13/01 2009 23:23 - Oprettet af Kim Frederiksen

Vi er 9 personer som har været på skiferie i Matrei.Vi boede på Hotel Goldried - som absolut var særklasse. Både hvad angår faciliteter og bespisning. Meget dejlig oplevelse - blot en skam, at det ligger så langt fra DK. Der er langt til nærmeste motorvej. Hotellets personale leverede en uovertruffen god service.Ski-terrænet er absolut IKKE børnevenligt. Vores Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Skyet
Skyet
2ºC
0ºC
0,0 mm
1,6 m/s
syd-sydøst
Fredag
Skyet
Skyet
4ºC
-2ºC
0,0 mm
3,0 m/s
syd
Lørdag
Skyet
Skyet
7ºC
2ºC
0,1 mm
4,6 m/s
syd
Søndag
Skyet
Skyet
11ºC
4ºC
0,0 mm
1,5 m/s
syd

Artikler om skiferie til Matrei / Kals

Kals-Matrei - den oversete familieperle

Kals-Matrei - den oversete familieperle


Kort over Matrei / Kals

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Matrei / Kals. Klik på nålene for mere info. Der er 1211 km fra Kolding til Matrei / Kals.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen