Matrei / Kals

Find en skiferie til Matrei / Kals her: SnowTrex.dk | Sunweb

På ski ved Østrigs kæmper

Lige for foden af Østrigs højeste bjerg Grossglockner (3.797 m.o.h.) ligger skiområdet Matrei i naturparken Hohen Tauern.
Matrei er en del af skiområdet Grossglockner Resort Kals-Matrei, som byder på sammenlagt 37 kilometer pister, hvilket gør det til er det største skiområde i Østtyrol. Det er overskueligt, men der er samtidig udfordringer for alle.
Og køber du liftkortet SkiHit, kan du boltre dig på i alt 358 kilometer pister fordelt på de otte områder Grossglockner Resort, Brunnalm/Defereggental, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler gletsjer samt Ankogel.

Snesikker skiløb op til 2621 meters højde

Selve byen Matrei ligger i 976 meters højde, og herfra kan man tage gondolliften Goldried 1 op i området. Og tager man 6-personers stoleliften Cimaross, kommer du helt op i 2621 meters højde. Netop højdemeterne gør området til en meget snesikker destination, og så er en anden fordel, at der ikke er alt for mange mennesker på pisterne.

Børneland og magiske tæpper

Grossglockner Resort Kals-Matrei byder på to områder, som er særlig dedikeret til børnene.
For foden af gondolen Kals 1, som fører skiløbere op i området fra Kals, ligger et børneland, hvor de små har mulighed for at stifte bekendtskab med skiløbet i rolige omgivelser. Her er der også et magisk tæppe som lift, som gør det første bekendtskab med skiene nemmere. Et lignende børneområde finder man, hvis man tager gondolen op fra Matrei.

Også skiløb for den adrenalinhungrende

I området over Kals, er der derimod masser af røde og sorte pister til den øvede skiløber, og særligt ved liften Blauspitz er der masser af stejlt skiløb.
Holder man sig i stedet på Matrei-siden er der skruet en tand ned for sværhedsgraden. Her er der primært blå men også en del røde pister.
I dette område finder man også den 11 kilometer lange nedfart Goldried, som fører tilbage til Matrei.
Under stoleliften Cimaross er der mulighed for at prøve kræfter med diverse kickers og rails i områdets funpark.

Rabat til børn og unge

Der er kontante rabatter at hente, hvis man har børnene med på ski i området. Alle børn under 6 år får gratis liftkort, og børn og unge mellem 6 og 18 år får 50 procent i rabat.

Hyggelig by midt i nationalparken

Generelt er Matrei kendt for at være en uspoleret landsby midt i nationalparken Hohe Tauern i Øst Tyrol. Byen har med sine cirka 5000 indbyggere stadig en landsbyagtig stemning, hvor gamle traditioner bliver holdt i hævd.
Efter en lang dag på ski er der mulighed for at stifte bekendtskab med østrigske specialiteter på Matreis restauranter, ligesom der også er gode chancer for en fest på en af byens afterskibarer.
Trænger du til afveksling fra skiløbet, er der blandt andet paragliding, slædeture og vinter-vandreture.

Afslapning og naturoplevelser i nationalparken

Ved foden af Østrigs højeste bjerg, Grossglockner (3798 m.o.h.) finder man ligeledes byen Kals. Byen var udgangspunktet, da den første ekspedition besteg Grossglockner i 1853.

Vil du have et indblik i Grossglockners historie og geografi, er der en interaktiv udstilling i Kalser Glocknerhaus i byen.

Til trods for at der kun bor godt 1200 i Kals, er byen et omdrejningspunkt for turismen i nationalparken Hohe Tauern. I sommerperioden kommer der omkring 100.000 turister, ligesom der kommer et stort antal besøgende om vinteren.

Alligevel har byen på mange måder et traditionelt østrigsk præg, hvilket mange af indkvarteringsstederne også bærer præg af. Kals er en by, hvor der er mulighed for afslapning efter en lang dag på ski. Byen har langt fra samme pulserende stemning som andre østrigske skidestinationer. Til gengæld er der mulighed for traditionel østrigsk gastronomi.

Guidede ture i nationalparken og ekstremløb

Om vinteren er der mulighed for at komme på forskellige guidede ture med langrendsskiene, som fører en op i områdets storslåede natur. Bestig blandt andet op på Böses Weibele i 3121 meters højde.
Er du mere til fart, byder Kals også på kælketure, som på alle måder stikker de danske bakker– spørg efter rodeln, som østrigerne kalder det.

Om sommeren er Kals derimod et mekka for vandrere, som vil opleve naturen og gletsjerne omkring Grosglockner. Hver sommer er der desuden Grossglockner Ultratrail – 110 kilometer og 7000 højdemeter på maksimalt 29 timer - velbekomme.

Skal der være cykling, som er omdrejningspunktet, er der ni mountainbikeruter i området. De er mellem fem og otte kilometer lange og er inddelt i blå, røde og sorte ruter efter sværhedsgrad. Prøv for eksempel Teischnitztal med 850 højdemeter.

Fotos og video

Brugerne om Matrei / Kals

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Forkert angivelse på kort | Skrevet den 10/01 2011

Oprettet af Niels

Når man klikker på "vis på kort" vises en "forkert" Matrei nær Brenner-passet.
Den "rigtige" Matrei med skiområde sammen med byen Kals ligger ved Grossglockner.

Manglende opdatering af piste data | Skrevet den 28/10 2009

Oprettet af Tom Sørensen

Piste data er angivet til 35 km. Dette er par år siden, at dette var tilfældet. I dag er Matrei og Kals lagt sammen til et område med ialt 110 km pister (se gg-resort.at).

Hele liftsystemet...
er nu blevet gennemrenoveret, hvor den sidste, men centrale Goldried II lift prøvekøres i disse dage (Okt 09).
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Matrei / Kals?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Matrei / Kals hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Matrei / Kals?

Hvis du skal på skiferie til Matrei / Kals, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Matrei / Kals her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Matrei / Kals lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Matrei / Kals her ⇒

Er Matrei / Kals et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Matrei / Kals til 2,75 stjerner ud af 5 mulige. Matrei / Kals scorer højest på Skiterræn og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 2 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Matrei / Kals?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Matrei / Kals. Du har også mulighed for at rejse med SnowTrex.dk og Sunweb med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒