Skiferie i Åre

Åre (Sverige)

Rejsebureauer til Åre: Alltime Travel, FJÄLLFERIE, Skiferie.dk, Sunweb

Åre er en af de mest populære destinationer i Sverige, og det er ikke uden grund. Udover at være nemt at komme til, så byder Åre ligeledes på fremragende skiløb, som i skandinavisk regi minder om alperne. Åre ligger cirka 900 kilometer nord for Göteborg og byder på hele tre forskellige områder: Åre by, Duved og Björnen, som til samme udgør et af Sveriges største skiområder.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Åre
Skiområdet: 380-1420 m.o.h.
Byen: 380 m.o.h.

89 pister i alt
18 stk.
34 stk.
30 stk.
7 stk.

Lifter: 42 stk. / 48.690 pers/time

Slæbelifter: 29
Tog/baner: 6
Stolelifter: 7
Kabinelifter: 1

Udfordrende skiløb til alle

I Åre og de omkringliggende byer findes mere end 90 kilometer pister, som strækker sig over alt lige fra dejlige bløde bakker til familiens yngste medlemmer eller nybegyndere til stejle styrtløbspister til dem, som søger en ekstra udfordring på ski. Den længste nedfart er over 6500 meter lang, og der er gode muligheder for lange dage på pisterne, da mange er oplyst og giver mulighed for aftenskiløb. Er man mere til langrend, så er der også god mulighed for at give sig i kast med dette både om dagen og aftenen. I Åre er der desuden rig mulighed for at komme ud og køre offpist, da området byder på mange gode ruter i terræn både med og uden træer, og der er god mulighed for at booke en offpist- eller ski touring-guide til at vise Åres bedste sider frem.

Forskellige udfordringer i de forskellige områder

I Åre by findes det mest udfordrende skiløb af de tre områder, og her kan man komme op på toppen, der ligger i 1.420 meter over havet, hvor man ligeledes kan nyde en frokost eller noget at drikke på Toppstugan med Åres bedste udsigt. Der er altså både smukke omgivelser og fantastisk skiløb at hente her.

I Duved finder man til gengæld nogle af Åres bedste pister. Området er til dem, der ønsker skiløb i rolige omgivelser. Her er pisterne brede og sneen let og luftig. Stedet har et godt udvalg af pister fra grønne til røde, så hele familien kan være med.

Bjørnen har børnefamilierne i højsædet. Her er der både børne- og nybegynderpister, samt en kælkebakke. Hvis man har brug for mere udfordring findes der også et udvalg af røde pister. Udover skiløb, så tilbyder denne del af området også en masse underholdning for børnene både med og uden ski på.

Centralt og naturskønt

På skiferien i Åre kan man vælge at bo på forskellige måder alt efter, hvad man er til. Der findes alt fra hyggelige hotelværelser med central beliggenhed i Åre by og store hytter på fjeldet, hvor der er plads til hele familien og med skiløbet lige udenfor døren. Selve Åre by er en historisk fjeldby med stort udbud af shopping, restauranter og barer.

Rejsen til Åre

Åre ligger 1126 kilometer fra København og 980 kilometer fra Frederikshavn. Det betyder, at man sagtens kan tage bilen over broen eller med færgen på vej på skiferie. Man kan også tage toget til Malmø, hvor man skifter til nattoget til Åre. Ved at tage toget kan man nyde turen på en anden måde, og være veludhvilket og klar til en god dag på bjerget ved ankomst.
Foretrækker man at flyve, så går der fly til Åre Östersund Lufthavn, hvorfra der er omkring 80 kilometer til Åre.

Udvalgte skirejser fra Åre

Søg efter skirejser

Alpen 40m2 - 4-6 personer

Type: Lejlighed  Personer: 4-6  Størrelse: 40m2 Til lift: 100-400 m.  Indretning:  Stue: Kabel-TV  Soverum: 2 rum   Køkkenkrog: Køleskab, frostboks, mikroovn og el-komfur samt opvaskemaskine Badefaciliteter: Wc/douche  Andet: Tørreskab og sauna  Ekstra: Prisen for tillæg på blandt andet sengesæt (linned/håndklæder), barnestol, barneseng og slutrengøring, fremkommer under bestilling af bolig. Der er tale om valutaafhængige dagspriser. Transport: Billigst med tog: Læs mere her Læs mere

Åre Fjällby

Åre Fjällby er det oplagte valg, når hele familien skal afsted på skiferie, eller hvis I rejser flere venner sammen. Her kan I nemlig bo I hyggelige og velindrettede lejligheder med plads til 4-10 personer, og I har blot en kort gåtur til bytorvet. Herfra kan I nemt nå til liften, så I hurtigt kommer afsted på ski, og I nærheden af lejlighederne venter et væld af restauranter, barer, natklubber, en bager og en skishop. Skibussen kører regelmæssigt til både Læs mere

Åre Fjällby

Åre Fjällby er veludstyrede og privatejede lejligheder, som er beliggende tæt på VM-området og liften VM8. Derudover finder I Åre Torg i gåafstand fra lejlighederne, hvor der er et bredt udvalg af restauranter, barer, natklubber og meget mere. Ligeledes går skibussen til skiområderne Björnen, Tegefjäll/Duved regelmæssigt.

Billeder og video fra Åre


Brugernes anmeldelser af Åre

Skiterræn
4,18
Liftsystem
3,95
Afterski
3,65
Byen
3,83
Børnevenlighed
5,00
Begyndervenlighed
5,00
Prisniveau
5,00
Offpiste
4,00
Åre har en samlet score på 4,33 stjerner ud af 5. Baseret på 65 anmeldelser.
Fint sammenhængende område og hyggelig fjeldby - Anmeldt d. 01/03 2018 14:11 - Oprettet af Jeanette

Dejligt stort område i norden. Lækre pister, alt godt til børn og nybegyndere og udfordringer til de øvede. Super hyggelig by og nattoget fra Malmö kører lige til døren. Vi vender altid tilbage på den ene af skiturene om året.

Uge 10 i Åre 2016 - Anmeldt d. 11/03 2016 21:10 - Oprettet af Thomas

Er lige kommet hjem fra 5 skidage i Åre og det har været en fantastisk tur. Turen frem og tilbage foregik med nattog fra Malmö. Et noget slidt tog der havde set bedre dage, men det fungerede og vi kom rimeligt udhvilet frem. Vi boede få meter fra bjergbanen i en god lejlighed til 2400,- (søndag - torsdag), hvilket Læs mere

Om Åre - Anmeldt d. 02/02 2014 20:57 - Oprettet af Werner Huusfeldt

Vil starte med at fortælle at vi (11 voksne og 3 børn) var i Åre i uge 2 2014.Er ikke i tvivl om at Åre er et fedt sted, men ikke på den tid af året, først og fremmest, var der kun ski fra 9:30 til 15:00, altså 5½ time ski om dagen, hvilket er mig lige i underkanten Læs mere

Indlæs flere anmeldelser


Artikler om skiferie til Åre

Åre - skiferie med et væld af aktiviteter for alle

Den populære gondol i Åre skal rives ned

Én måned og to verdensmesterskaber

Sveriges 5 største sammenhængende skiområder


Kort over Åre

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Åre. Klik på nålene for mere info. Der er 967 km fra Göteborg til Åre.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen