Itter

Find en skiferie til Itter her: SnowTrex.dk | Sunweb

Itter ligger for foden af det 1.829 meter høje Hohen Salve i de tyrolske Alper. Her finder man en skidestination med en af de skønneste udsigter i Tyrol i skyggen af de store Wilder Kaiser bjerge. Itter ligger mellem byerne Söll og Hopfgarten, som alle tre er direkte tilkoblet skiområdet, der strækker sig op på Hohe Salve. Itter har sit eget slot, som er varetegnet for byen, som også er udgangspunkt for vandre- eller langrendsture.

Masser af skiløb i Wilder Kaiser bjergene

Tager man på skiferie til Itter, så er der masser af pistekilometer, som bare venter på at blive udforsket. Området er særligt stort, da det lokale område omkring Itter og Söll er sammenkoblet med de mange andre skisportsområder i nærheden - faktisk er det et af Østrigs største skiområder. Wilder Kaiser-regionen giver mulighed for varieret skiløb i hele skiferien, så hvad enten du er begynder eller øvet, kan du finde passende udfordringer under en skiferie i Itter. I alt byder SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental på cirka 280 kilometer pister, så der er altså ingen grund til bekymring over at komme til at mangle pistekilometer på skiferien. Der er heller ingen grund til at frygte mangel på sne, da 70 % af skiområdet er dækket af snekanoner.

Ski regionen dækker byerne Going, Ellmau Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Kelchsau, Westendorf og Brixen im Thale. Området er forbundet med 92 lifter hvoraf flere er kabine- og stolelifter, så transporten mellem pisterne er nem og hurtig. Hvis dette ikke er nok, så har du mulighed med udvidelse til Kitzbüheler Alpen AllStarCard at få adgang til 1.085 km pister.

Skiområdet for alle niveauer

Man kan finde særdeles svære, sorte pister – heriblandt Hahnenkamm, Ehrenbachhöhe, Chor Alpe og Hohe Salve. Disse pister kan udfordre selv den mest garvede skiløber. Er man mindre øvet kan man holde sig til de blå og brede pister, hvor man uanset niveau kan få mange timers underholdning. Helt unikt i forhold til det øvrige Østrig er, at man har lange sammenhængende nedfarter, der samtidig er udfordrende for de fleste. Selve byen Itter ligger i cirka 700 meters højde, mens skisportsområdet strækker sig op til 1.900 meters højde.

Lokalt i Itter

Når man bor i Itter på skiferien, så er det belejligt både for børn og nybegyndere, der gerne vil starte på de lavere beliggende og nemmere pister, men også for de mere erfarne, som bare gerne hurtigt vil ud i det store skiområde på de mange pistekilometer. I bunden af området ved Itter by ligger der en træklift, som har to tilhørende blå pister, så alle kan få en god og tryg start på skiene, inden man begynder at begive sig højere op ad bjerget. Itter er desuden udgangspunkt for en af SkiWelt Wilder Kaiser Brixentals 5 gondoler. Det betyder, at man direkte fra byen kan komme nemt og bekvemt op i terrænet.

God beliggenhed og gæstfrihed i top

Itters gode placering midt i Brixen-dalen tiltaler hvert år mange skisportsfans, da man her får de bedste forudsætninger for en succesfuld skiferie. Når man bor i Itter så undgår man den masseturisme, som man ellers typisk ser i forbindelse med de store skisportsområder i Østrig. Derfor kan man her i stedet nyde den afslappede tyrolske stemning i en hyggelig by, hvor østrigernes velkendte gæstfrihed ikke er til at komme udenom. Der findes i byen et væld af restauranter, som byder på kulinariske oplevelser fra det lokale østrigske køkken, som man bør smage på sin skiferie. Det idylliske bjerglandskab omkring Itter byder desuden på masser af vintervandreruter og markerede spor til langrendsløbere og en oplyst naturkælkebane.


Skiområdet hænger sammen med byerne: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Kitzbühel / Kirchberg, Scheffau, Söll og Westendorf

Skiferie forslag i Itter

Pension Schmiedhof Pension Schmiedhof Bil fra 3.664,-/pers.
Sporthotel Tirolerhof Sporthotel Tirolerhof Bil fra 2.823,-/pers.
Appartement Ambiento T... Appartement Ambiento T... Bil fra 1.369,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Itter

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Ikke meget at brokke sig over | Skrevet den 09/03 2008

Oprettet af dkJesJen

Var i Itter i Uge 7 i år. Og kan varmt anbefale stedet, hvis man ikke er helt grøn på ski.
Vi boede i Schwendt (Elisabeth Rabl) 30m fra pisten og 100m fra liften (Salvista).
Salvista er en fin 4...
pers. kabine lift, hvorfra der er fin adgang til hele den østlige del af SkiWelt WilderKaise/Brixental området. Skal man til den vestlige del er det enten ned ad en sort fra den højeste top Hohe-Salve eller også en lidt træls tur rundt om samme top.
Men alt i alt hænger det hele rigtigt fint sammen. Hele familien var i hvert fald enige om at det er et rigtigt super område, hvor vi gerne vil ned igen. Vi nåede at besøge næsten alle byerne: Ellmau, Scheffau, Söll, Hopfgarten samt Brixen Im thale, og så kørte vi til Westendorf og stod der en dag også.
Sneen er måske nok lidt en mangelvare, men de arbejder hårdt for det og producere store mængder kanonsne. Så vi var måske heldige at der var nattefrost hele ugen. Men det er nu en lidt underlig fonemmelse at køre på ski på en hvid piste med grønne marker på begge sider.
Itter/Schwendt er fint for familier, hvis man er vilde med at stå på ski. Men hvis det er afterski der trækker mest - ja så er der 1 værtshus og en restaurant i gå afstand og rigtigt langt til et diskotek.
Priser for liftkort og skileje ligger på et rimeligt niveau og det samme må siges om vores lejlighed.
Så for os var det lige til 5 ud af 5 stjerner.
Læs mere
Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Itter?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Itter hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Itter?

Hvis du skal på skiferie til Itter, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Itter her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Itter lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Itter her ⇒

Hvor finder jeg hoteller i Itter?

Du skal ikke lede længe! Vi har samlet hotellerne i Itter i en oversigt, så du nemt kan vælge, hvor du skal bo under din skiferie. Se hotellerne i Itter her ⇒

Er Itter et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Itter til 3,25 stjerner ud af 5 mulige. Itter scorer højest på Liftsystem og Skiterræn, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 3 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Itter?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Itter. Du har også mulighed for at rejse med SnowTrex.dk og Sunweb med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒

‍Hvilke skiområder hører Itter sammen med?

Itter hører sammen med skiområderne Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Kitzbühel / Kirchberg, Scheffau, Söll og Westendorf.