Skiferie i Itter

Itter (Østrig)

Rejsebureauer til Itter: SnowTrex.dk

tter ligger for foden af det 1.829 meter høje Hohen Salve i de tyrolske Alper. Her finder man en skidestination med en af de skønneste udsigter i Tyrol i skyggen af de store Wilder Kaiser bjerge. Itter ligger mellem byerne Söll og Hopfgarten, som alle tre er direkte tilkoblet skiområdet, der strækker sig op på Hohe Salve. Itter har sit eget slot, som er varetegnet for byen, som også er udgangspunkt for vandre- eller langrendsture.

Pistekort
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Itter
Skiområdet: 621-1829 m.o.h.
Byen: 704 m.o.h.

250 pister i alt
108 km blå
120 km rød
22 km sort

Lifter: 92 stk. / 111.500 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 2
Stolelifter: 38
Kabinelifter: 9
I

Masser af skiløb i Wilder Kaiser bjergene

Tager man på skiferie til Itter, så er der masser af pistekilometer, som bare venter på at blive udforsket. Området er særligt stort, da det lokale område omkring Itter og Söll er sammenkoblet med de mange andre skisportsområder i nærheden - faktisk er det et af Østrigs største skiområder. Wilder Kaiser-regionen giver mulighed for varieret skiløb i hele skiferien, så hvad enten du er begynder eller øvet, kan du finde passende udfordringer under en skiferie i Itter. I alt byder SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental på cirka 280 kilometer pister, så der er altså ingen grund til bekymring over at komme til at mangle pistekilometer på skiferien. Der er heller ingen grund til at frygte mangel på sne, da 70 % af skiområdet er dækket af snekanoner.

Ski regionen dækker byerne Going, Ellmau Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten, Kelchsau, Westendorf og Brixen im Thale. Området er forbundet med 92 lifter hvoraf flere er kabine- og stolelifter, så transporten mellem pisterne er nem og hurtig. Hvis dette ikke er nok, så har du mulighed med udvidelse til Kitzbüheler Alpen AllStarCard at få adgang til 1.085 km pister.

Skiområdet for alle niveauer

Man kan finde særdeles svære, sorte pister – heriblandt Hahnenkamm, Ehrenbachhöhe, Chor Alpe og Hohe Salve. Disse pister kan udfordre selv den mest garvede skiløber. Er man mindre øvet kan man holde sig til de blå og brede pister, hvor man uanset niveau kan få mange timers underholdning. Helt unikt i forhold til det øvrige Østrig er, at man har lange sammenhængende nedfarter, der samtidig er udfordrende for de fleste. Selve byen Itter ligger i cirka 700 meters højde, mens skisportsområdet strækker sig op til 1.900 meters højde.

Lokalt i Itter

Når man bor i Itter på skiferien, så er det belejligt både for børn og nybegyndere, der gerne vil starte på de lavere beliggende og nemmere pister, men også for de mere erfarne, som bare gerne hurtigt vil ud i det store skiområde på de mange pistekilometer. I bunden af området ved Itter by ligger der en træklift, som har to tilhørende blå pister, så alle kan få en god og tryg start på skiene, inden man begynder at begive sig højere op ad bjerget. Itter er desuden udgangspunkt for en af SkiWelt Wilder Kaiser Brixentals 5 gondoler. Det betyder, at man direkte fra byen kan komme nemt og bekvemt op i terrænet.

God beliggenhed og gæstfrihed i top

Itters gode placering midt i Brixen-dalen tiltaler hvert år mange skisportsfans, da man her får de bedste forudsætninger for en succesfuld skiferie. Når man bor i Itter så undgår man den masseturisme, som man ellers typisk ser i forbindelse med de store skisportsområder i Østrig. Derfor kan man her i stedet nyde den afslappede tyrolske stemning i en hyggelig by, hvor østrigernes velkendte gæstfrihed ikke er til at komme udenom. Der findes i byen et væld af restauranter, som byder på kulinariske oplevelser fra det lokale østrigske køkken, som man bør smage på sin skiferie. Det idylliske bjerglandskab omkring Itter byder desuden på masser af vintervandreruter og markerede spor til langrendsløbere og en oplyst naturkælkebane.

Udvalgte skirejser fra Itter

Søg efter skirejser

Sporthotel Tirolerhof

Det traditionsrige 4-stjernede Sporthotel Tirolerhof ligger i centrum af Itter. Skibussen holder direkte ved indkvarteringen og skiområdet nås efter ca. 2,5 km (Salvista gondol-banen). Øvelseslifterne (Mauerwieslift og Mittererwielift) nås efter ca. 450 m hhv. ca. 800 m. Langrendsløjpen ligger ca. 10 m fra indkvarteringen og en kælkebane ca. 100 m fra indkvarteringen. Til indkvarteringen hører reception, Wi-Fi, elevator, morgenmadsrum, restaurant, bar, legerum til børnene samt skirum. Der er ligeledes gratis parkeringspladser (hvis ledig) ved indkvarteringen. Det ca. 500 m² Læs mere

Billeder og video fra Itter


Brugernes anmeldelser af Itter

Skiterræn
4,00
Liftsystem
4,00
Afterski
2,33
Byen
2,67
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Itter har en samlet score på 3,25 stjerner ud af 5. Baseret på 3 anmeldelser.
Ikke meget at brokke sig over - Anmeldt d. 09/03 2008 23:19 - Oprettet af Dkjesjen

Var i Itter i Uge 7 i år. Og kan varmt anbefale stedet, hvis man ikke er helt grøn på ski.Vi boede i Schwendt (Elisabeth Rabl) 30m fra pisten og 100m fra liften (Salvista).Salvista er en fin 4 pers. kabine lift, hvorfra der er fin adgang til hele den østlige del af SkiWelt WilderKaise/Brixental området. Skal man til Læs mere

Snemeldinger og vejr

Torsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
23ºC
14ºC
0,0 mm
2,3 m/s
nord-nordøst
Fredag
Regnbyger
Regnbyger
24ºC
13ºC
0,3 mm
2,5 m/s
nord
Lørdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
24ºC
14ºC
0,7 mm
1,3 m/s
nordøst
Søndag
Skyet
Skyet
27ºC
11ºC
10,4 mm
1,4 m/s
nord-nordøst

Kort over Itter

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Itter. Klik på nålene for mere info. Der er 1122 km fra Kolding til Itter.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen