Skiferie i Trysil

Trysil (Norge)


Skiområdet i Trysil ligger omkring Trysilfjellet ved grænsen mellem Norge og Sverige. Trysilfjellet består af fire sammenhængende skiområder, og pisterne er af meget stor variation. Således er en skiferie i Trysil altid spækket med udfordringer uanset niveau. I dalområdet er der fire steder, man kommer til, når man kører ned. Det er henholdsvis Turistcenteret, Skihytta, Høyfjellssenteret og Høgegga. Sidstnævnte er den primære endestation for de skiløbere, der gerne vil udfordre sig selv på områdets sorte lange pister.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Trysil
Skiområdet: 350-1100 m.o.h.
Byen: 360 m.o.h.

65 pister i alt
20 stk.
17 stk.
17 stk.
11 stk.

Lifter: 32 stk. / 35.200 pers/time

Slæbelifter: 17
Stolelifter: 6

Trysilfjellet er for alle aldre og niveauer

Fordelt på de fire sammenhængende områder er der i alt 31 lifter og knap 70 pister fordelt jævnligt over alle sværhedsgrader. Området er derfor særdeles velegnet til både både nybegyndere, børnefamilier og erfarne skiløbere, da alle vil kunne finde udfordringer i Trysil. Trysilfjellet er hele 1.132 meter højt og byder derfor på gode lange nedfarter, da faldhøjden er 685 meter. Området længste nedfart er hele 5,4 kilometer lang.

Er man til at udfordre sig selv med hop og rails, så har Trysil også flere SnowParks i forskellig sværhedsgrad på fjeldsiden mod Turistcenteret, samt et FunRide på nordsiden ved Høyfjellssenter. FunRide er en sjov udfordring til alle, hvor man skal igennem en bane med hop, bump og andre udfordringer. Der findes også både skicross-bane og parallelslalombane i området.

Børnenes Trysil

Foruden at være et godt tilrettelagt område, hvor selv familiens mindste kan komme med rundt, så har Trysil også tre dedikerede børneområder med egen “Smotteklubben”, som står for aktiviteter af forskellig art: Eventyr, Gammelgård og Skihytta.

Børneområderne Eventyr og Gammelgård ligger henholdsvis ved T6-liften (Eventyr) og F11-liften. Ved begge områder er der nemme tallerkenlifte, rullebånd, lette pister og kælkebakke. Børnene kan møde områdets maskot Valle og kan deltage i aktiviteter som teater, skattejagt og se Valles show. Der er også grønne snowparks med nemme bump og bokse perfekt til begyndere og børn. Ved S4-liften (Valleliften) ligger børneområdet Skihytta, hvor der er en nem tallerkenlift og nemme pister. Her kan børn møde Valle og stå på ski sammen med ham.

Stå på ski direkte fra indkvarteringen i Trysil

I Trysil vægtes det højt, at de besøgende kan bo så tæt på skiløbet som overhovedet muligt. Derfor er langt de fleste indkvarteringer i området med ski-in og ski-out mulighed. Så uanset om man ønsker at bo i hytte eller lejlighed, så er det oftest muligt at stå på ski helt til hoveddøren. Bor man i en af de indkvarteringer, hvor dette ikke er muligt, så kører der skibusser i området, så man ikke selv behøves at bøvle med at have fat i bilen, hver dag.

Kom nemt og hurtigt på ski

En af Trysils store fordele er, hvor tæt på Danmark det ligger, samtidig med at det er et relativt stort og højt beliggende område for Skandinavien. Det ligger kun cirka 810 kilometer fra København eller 550 kilometer fra Frederikshavn med færgen til Larvik. Det betyder, at køreturen på skiferie er væsentlig kortere end ved eksempelvis at skulle køre til Sydeuropa. Er man ikke til at køre selv, så kan man også komme endnu hurtigere frem ved at tage et fly direkte til Scandinavian Mountains Airport, som ligger kun en lille times kørsel fra Trysil.

Udvalgte skirejser fra Trysil

Søg efter skirejser

Skistar Lodge Trysil

Skistar Lodge Trysil er det tidligere Mountain Resort, som nu har skiftet navn. Her er alt, hvad familien behøver til en dejlig skiferie. De veludstyrede lejligheder med plads til 4-6 pers. er beliggende lige ved pisterne og byder på lækre faciliteter tæt på med bl.a. indkøb, legerum, bar, skiudlejning og restaurant. På Skistar Lodge Trysil findes også fitnessrum og spa med pool mod betaling. Der er skiskole på Trysil Høyfjellcenter.

Skistar Lodge Trysil 4-6 personer

Skistar Lodge Trysil (tidligere Mountain Resort) ligger ved Fageråsen Panorama, 800 m over havet og med flot udsigt til Trysilfjeldet. I hotelbygningen er der er 2 restauranter og afterski. Stor wellnessafdeling, saunaer, inden- og udendørs swimmingpool og boblebad - entré mod betaling. Sportsbutik med skiudlejning og liftkortsalg. Mindre dagligvarebutik og bageri. 250 indvendige parkeringspladser. Der findes 3 type lejligheder, og i hotelbygningen findes dobbeltværelser med mulighed for 1 ekstra opredning. Fin standard og og beliggenhed. Type: Lejlighed  Personer: 4-6  Størrelse: 35-70m2 Til lift: Læs mere

TrysilFjell Hytteområde

Trysilfjell Hytteområde er beliggende oppe i områder, hvor de fleste er med ski in/out Disse hytter har personligt præg og forskelligt indrettet. Meget fine hytter, som kan rumme den store familie, eller flere venner der rejser sammen.Liftkort og skileje kan tilkøbes - Spar penge på en samlet "pakkerejse" igennem SnowTours.dk

Billeder og video fra Trysil


Brugernes anmeldelser af Trysil

Skiterræn
4,36
Liftsystem
4,03
Afterski
3,08
Byen
3,42
Børnevenlighed
4,80
Begyndervenlighed
4,80
Prisniveau
3,30
Offpiste
3,50
Trysil har en samlet score på 3,91 stjerner ud af 5. Baseret på 258 anmeldelser.
Familieferie i Trysil - Anmeldt d. 10/08 2018 10:30 - Oprettet af Laura Søgaard

Vi overvejer en tur til Trysil i starten af 2019 (IKKE uge 5), men er helt på bar bund ang hvad vi skal gå efter.Vi er 6 voksne og 2 børn (0+3 år), som skal afsted og vil meget gerne have en hytte, som kan huse os alle sammen - alternativt, så 2 hytter. De voksnes evner på ski Læs mere

Erfaring med Trysil i uge 13 - Anmeldt d. 19/10 2017 14:32 - Oprettet af Rasmus

Hej er der nogen der har gode erfaringer med at tage til Trysil sent i marts? Er sneen i god så sent på sæsonen. Det ligger jo lidt lavt.Sidste år var vi i Hemsedal - her var sneen god helt hen i uge 16. Men det ligger også højere.mvh Rasmus Læs mere

Trysiltunet - Anmeldt d. 12/12 2016 22:39 - Oprettet af Hanssc

Overvejer at prøve Trysil til en kort tur med tre dage på ski mellem jul og nytår. Har ikke været der før, så har ingen erfaringer med Trysil. Når jeg søger bolig, så dukker Trysiltunet op som det billigste og med 200m til lift. Simpel lille bolig og 200m til lift er fint med os, så længe at den lift Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Skyet
Skyet
17ºC
6ºC
0,0 mm
2,2 m/s
syd
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
12ºC
2,3 mm
2,7 m/s
syd
Mandag
Skyet
Skyet
17ºC
10ºC
3,5 mm
2,9 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Regn
Regn
16ºC
10ºC
5,6 mm
2,9 m/s
syd-sydvest

Derfor er Trysil et oplagt valg til årets skiferie

Trysil har noget for alle, og ingen er glemt, når skirejsen går til vores naboland i det store nord. Nedenfor giver vi dig nogle gode argumenter for at lade vinterens skiferie gå til Trysil - hvis da ikke du allerede er overbevist.

Skiferie i Trysil - når du ønsker det bedste af det bedste

Som beskrevet ovenfor, så har Trysil et rigtig højt niveau i deres skisportsanlæg. Området råder over 17 røde og 11 sorte pister, og terrænet er udfordrende, alsidigt og spændende.

Mange skisportssteder i norden henvender sig til enten børn og nybegyndere, eller til den rutinerede løber - Trysil formår at imødese begge målgrupper, og uden at gå på kompromis med kvaliteten af faciliteterne hos den ene eller den anden.

En skirejse i Trysil er lig med plads til alle

Fordi Trysil har formået at indrette og variere skisportsanlægget, så det imødeser alle niveauer, er det et oplagt sted at tage hen for den større familie, der har individuelle behov. Der er plads til alle i Trysil, og det er nemt at komme rundt, hvorfor I sagtens kan planlægge en dag med hver jeres aktiviteter og stadig tjekke ind med hinanden løbende.

De særligt indrettede børneområder giver en tryghed og en ro hos børnene, så de kan lære at ski i ro og mag, mens mor eller far prøver kræfter med de stejle nedstigninger på bjergsiden.

Skiferien i Trysil byder på Norges (måske) bedste Afterski

I Trysil har man Restaurant Laaven. Bedre kendt som Norges (måske) bedste Afterski sted. Der er livemusik ugen igennem, og DJ om lørdagen. I weekenderne omdannes Laaven til en natklub, og i løbet af dagen kan man få lidt frokost og noget varmt at drikke. Restaurant Laaven leverer uanset tema og tid på dagen. Er man mere til en klassisk pub-stemning, så har Trysil også Skipubben, der har en glimrende afterski med livemusik, værtshusstemning og en god atmosfære.

Nyd masser af gode spisesteder på skiferien i Trysil

Trysil er kendt for at have gode beværtninger uanset formål - lige fra morgenmad til afterski til aftensmad. Er man ude efter en helt særlig oplevelse, så er Knettsetra et besøg værd. Restauranten ligger midt i anlægget, og serverer en lækker frokost til skisportsstedets bedste udsigt.

Radisson Blu Hotel er også en god kandidat til at levere gode madoplevelser - her er morgenmad eller brunch på Hill Breakfast & Buffet et sikkert hit. Også Brasserie T er et besøg værd, hvis man er til moderne stil og et eksperimenterende menukort.

Der er mange gode spisesteder og barer i Trysil - og præcis som det gælder for det sportslige, så er der også her noget for enhver smag.

Artikler om skiferie til Trysil

Godt nyt til jyske skientusiaster

Trysil og Hemsedal bliver endnu bedre

Stå på ski med landsholdet

De 5 største sammenhængende skiområder i Norge


Kort over Trysil

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Trysil. Klik på nålene for mere info. Der er 223 km fra Oslo til Trysil.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen