Skiferie i Passo Tonale

Passo Tonale (Italien)


På grænsen mellem Lombardiet og Trentino ligger Passo Tonale side om side med nabobyen Ponte di Legno. De to byer deler det populære skiområde Adamello Ski, som byder på varieret skiløb, hvor alle kan være med. Området er kendt for at være et af de områder, som har den længste sæson. Det skyldes, at Adamello Ski er særdeles snesikkert grundet gletscheren Presena, som byder på skiløb i 3.000 meters højde og har snegaranti fra jul til påske - og Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Passo Tonale
Skiområdet: 1884-3100 m.o.h.
Byen: 1882 m.o.h.

41 pister i alt
11 stk.
24 stk.
6 stk.

Lifter: 30 stk. / 32.000 pers/time

Slæbelifter: 7
Stolelifter: 20
Kabinelifter: 3
Mere information om Passo Tonale under banneret

Skiløb i de italienske alper

Passo Tonale ligger idyllisk omgivet af Alpernes høje tinder og Dolomitternes bratte klipper, og man finder derfor skiløb på højt niveau. I Adamello Ski venter hele 100 kilometer pister fordelt på blå, røde og sorte nedfarter. Skiområdet ligger højt for Italien og starter således i 1.800 meters højde og fortsætter helt op til gletscheren i 3.000 meters højde. Den første skilift kom til området allerede i 1920’erne, og i dag forbindes skiområde af et stort net af moderne stolelifter og gondoler, og kun ganske få træklifter.

Liftkortet dækker hele skiområdet omkring Passo Tonale og Ponte di Legno, men er de 100 kilometer pister ikke nok, så kan de opgraderes til hele Super Skirama, hvor man får adgang til hele 380 pistekilometer. Det tager blot en tur med skibussen at nå til de øvrige områder.

Lange nedfarter og børnevenligt område

Sværhedsgraden i skiområdet passer til alle uanset, om man er helt ny på ski, har børnene med eller om man er erfaren med mange skiferier i bagagen. Passo Tonale er derfor en oplagt destination for blandede grupper, hvor niveauet svinger og alle gerne vil have de bedste muligheder på skiferien.

Den erfarne skiløber kan eksempelvis tage turen op til toppen af Presena gletscheren og den sorte piste Paradise, der fører ned og rammer lange pister hele vejen til Ponte di Legno og videre over til Temu. De mindre erfarne kan nyde de lange blå boulevarder og hyggelige pister med skiløb mellem træer. Til børnene er der et fint afskærmet område med et rullebånd, hvor de trygt kan øve sig på skiene. Skiskolen arrangerer masser af lege og sørger generelt for at børn på alle skiniveauer får en lærerig og positiv oplevelse på ski. Der findes desuden danske skiinstruktører i Passo Tonale.

Mange aktiviteter på skiferien i Passo Tonale

Skulle man mod forventning trænge til en pause fra skiløbet, eller har man bare mere energi tilbage, når dagen på ski er slut, så er der i Passo Tonale et væld af andre aktiviteter, som man kan fylde skiferien ud med. Tag på en cykeltur på en fatbike, som er en specialdesignet el-cykel til at cykle på sne i bjergene, eller prøv at køre snescooter. Lidt mere utraditionelt kan man i Passo Tonale også prøve kræfter med snowkite, som blot kræver, at man kan stå på ski eller snowboard. Snowkite er vinterens version af kitesurf, hvor man med en stor drage bliver trukket over sneen med ski eller snowboard på fødderne. For de mindre vovede findes der også skøjtebane, og en legeplads til de mindste på turen.

Spa og wellness på skiferien

Kombinér skiferien med lidt ekstra forkælelse og få løsnet op i musklerne i et af områdets spa- og wellnessområder. I selve byen kan man købe adgang til spa på både Hotel Dahu og Hotel La Toretta. Hvis man ønsker at prøve en unik spaoplevelse, så kan det anbefales at tage Paradiso- og Presena liften op mod gletsheren og besøge Rifugio Capanna Presena. Her venter en eksklusiv spaoplevelse i 2.750 meters højde og med fantastisk udsigt over bjergene.

Udvalgte skirejser fra Passo Tonale

Søg efter skirejser

Hotel Delle Alpi

Hotel Delle Alpi har en placering tæt på pist og lift, og på hotellet kan du nyde godt af alle de gode faciliteter det 4 stjernede hotel råder over.

Residence Anna

Moderne komfortable lejligheder med wellness kun 100 meter fra liften Residence Anna ligger i hjertet af Passo Tonale, tæt på både liften og byens centrum. En vellykket ferie begynder her. Lejlighedernes beliggenhed, størrelse og standard betyder, at du har alt hvad du behøver for at gøre din skitur til Passo Tonale så behagelig som mulig. Centralt beliggende 100 meter fra liften med wellness Residence Anna tilbyder de fleste faciliteter til en perfekt skiferie. Lige om hjørnet finder du Valbiolo-liften, der Læs mere

Hotel "La Mirandola"

Hotel La Mirandola er placeret i et roligt område med de smukke omkringliggende bjerge lige udenfor døren. 150 meter væk finder du pisten, derfra kan du stå på ski ned til liften. Kun 50 meter fra hotellet finder du elelrs den gratis shuttlebus som kører dig til liften eller til centrum af Passo Tonale. Hotellet er et gammelt kloster fra 1500-tallet og oser af historie og charme med mange af de oprindelige arkitektoniske elementer, som stenhvælvingerne og de originale trælofter Læs mere

Billeder og video fra Passo Tonale


Brugernes anmeldelser af Passo Tonale

Skiterræn
4,06
Liftsystem
3,94
Afterski
2,88
Byen
2,66
Børnevenlighed
4,57
Begyndervenlighed
4,71
Prisniveau
4,00
Offpiste
3,67
Passo Tonale har en samlet score på 3,81 stjerner ud af 5. Baseret på 32 anmeldelser.
Passo Tonale uge 5, 2022 -absolut godkendt - Anmeldt d. 16/02 2022 20:08 - Oprettet af Betina S.a.

Vi var for første gang i Passo Tonale i uge 5, 2022. Vi , 2 par kørte dertil på 16 timer fra Odense. De sidste ca. 70 km. er udfordrende bjergkørsel for dem der har let til transportsyge.Vi boede på hotel Orchidea, som får 5 stjerner herfra, buffet morgen og aften helt i top, god stor skikælder med støvletørrere. Skibus Læs mere

Mangler en ski makker K/M til uge 7 Passo D Tonale - Anmeldt d. 18/01 2020 12:14 - Oprettet af Henrik Sund Christensen

Mit navn er Henrik Sund ChristensenJeg skal afsted uge 7 med vennernes skiklub fra ÅrhusJeg køre selv til Italien. Desværre er min søn blevet forhindret i at tage med i billen er der plads til en mere. Vi er to der kan køre. Bussen er fuld. Derfor har jeg valgt at køre selvDen gruppe jeg er afsted med er en Læs mere

Mest til børn og begyndere - Anmeldt d. 13/02 2019 10:39 - Oprettet af Jakob Jensen

Udemærket og billigt skiområde som dog nok mest er til børn og begyndere. Området er ikke overrendt og har en størrelse hvor man hver dag kan opleve noget nyt. Der er dog nogle sorte pister i bl.a. 3000m som godt kan udfordre de rutinerede. Skiskolen som var booket gennem Northlander var rigtig god, og mere seriøs/prof end fx. Wagrains Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Mere information om Passo Tonale under banneret

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Regnbyger
Regnbyger
15ºC
10ºC
0,4 mm
1,6 m/s
nordøst
Søndag
Let regn
Let regn
15ºC
4ºC
0,2 mm
1,3 m/s
øst-nordøst
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
14ºC
5ºC
1,2 mm
1,4 m/s
sydøst
Tirsdag
Regn
Regn
12ºC
8ºC
6,9 mm
0,3 m/s
syd-sydvest

Derfor bør skiferien i år gå til Passo Tonale

Passo Tonale er en vældig populær skiferie destination, og der findes mange årsager hertil. Disse årsager vil vi se nærmere på herunder, så læs med her, hvis du endnu mangler de sidste argumenter for at lade årets skirejse gå til Passo Tonale.

En skirejse til Passo Tonale byder på gode forhold hele sæsonen

Passo Tonale har rigtig meget at byde på, og som vi var inde på længere oppe, så er vejr, beliggenhed og den gode snesikkerhed noget af det, der gør Passo Tonale særligt attraktiv.

Passo Tonale har mange års erfaring i at tage imod skiferiegæster, og både forhold og faciliteter lever op til et særdeles højt niveau.

Alsidighed i niveau og sværhedsgrad - på skiferien til Passo Tonale

På en skirejse i Passo Tonale har man noget for alle. Der er et godt udvalg af pister, der er fordelt ud på forskellige niveauer - alt fra den sikre børnebakke til de sorte pister og til offpisterne. Passo Tonale er med andre ord et oplagt valg for den større familie, der har forskellige individuelle behov, og som gerne vil kunne dele sig lidt op i løbet af dagen.

Passo Tonale har en god skiskole med dansktalende instruktører, der er et trygt og sikkert sted at sætte børnene af, mens mor og far og de ældre børn prøver kræfter med det mere udfordrende terræn. Anlægget er overskueligt, og I bliver ikke væk fra hinanden.

Aktiv vinterferie - med og uden ski

Som beskrevet ovenfor, så har Passo Tonale også et væld af aktiviteter, der ikke indebærer, at man har ski på. I kan nyde lidt luksus i et af de mange kur- og spacentre, I kan få nogle vilde oplevelser med snowkites, I kan tage på udflugt og se den overvældende natur, og I kan tage på shopping eller gå i fitness. Der er ingen, der behøver at kede sig i Passo Tonale.

Gode beværtninger til afterski og restauranter i Passo Tonale

Passo Tonale er ikke lige så kendt for sine natklubber og up-beat afterski, som mange af naboområderne er, men er du i Passo Tonale og søger en energisk og farverig afterski, så kan du med fordel slå vejen forbi Magic Pub, der absolut er leveringsdygtig i høj musik, smukke bartendere og gode drinks. Passo Tonale har mange gode vin- og ølbarer, hvor stemningen er varm og hyggelig og lydniveauet giver plads til samtaler. Hotel Delle Alpi har en god og lærerig vinsmagning og generelt et spændende vinkort.

Der er mange gode spisesteder i Passo Tonale, der er kendt for at holde et vist niveau af luksus. Her kan vi i flæng nævne Ristorante Redival, La Torretta og El Bait, der alle serverer mad af høj kvalitet, og har et godt udvalg. Er man ude efter en helt speciel oplevelse, så bør man tage forbi Rifugio Capanna Presana, der har en skøn beliggenhed højt oppe i bjerglandskabet, en fantastisk udsigt, og en ro, der er svær at finde andre steder. Stedet er et kombineret spa- og spisested, og her er der luksus og forkælelse for alle pengene. Er man vegetar, så er Rifugio Caoanna Presana et godt valg.

Artikler om skiferie til Passo Tonale

Val di Sole kan endnu

I Passo Tonale med pudder og pasta

Pontedilegno-Tonale - 120 km varieret snesikkert skiløb


Kort over Passo Tonale

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Passo Tonale. Klik på nålene for mere info. Der er 1248 km fra Kolding til Passo Tonale.

Find tilbud på skirejser