Skiferie i Alpe d´Huez

Alpe d´Huez (Frankrig)

Rejsebureauer til Alpe d´Huez: DANSKI, Nortlander, SKILINK, SnowTrex.dk, Sunweb

Alpe d´Huez, der er placeret i det store skiområde les Grandes Rousses, er af mange kendt som en af de bedste destinationer til en skiferie. Selvom Alpe d´Huez hos nogle nybegyndere mest er kendt for flere stejle pister, så skal området bestemt ikke afskrives som et godt sted for nybegyndere. Alpe d´Huez har et bredt udvalg af pister i alle sværhedsgrader, og en skiferie i Alpe d´Huez er derfor et rigtig godt valg, om du er nybegynder eller mestrer skisporten Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Alpe d´Huez
Skiområdet: 1250-3330 m.o.h.
Byen: 1860 m.o.h.

222 pister i alt
56 km grøn
46 km blå
67 km rød
53 km sort

Lifter: 81 stk. / 90.000 pers/time

Slæbelifter: 44
Tog/baner: 5
Stolelifter: 23
Kabinelifter: 9

300 solskinsdage om året

Klimaet i Alpe d´Huez er værd at bemærke, højt beliggende betyder det stor snesikkerhed, og når solen står højt på himlen og giver det smukke skiområde et ekstra hak op på karakterskalaen. Rygtet siger, at Alpe d´Huez har over 300 solskinsdage om året - dét er der ikke mange steder, der kan prale med. I området er der desuden mulighed for sommerskiløb på Sarenne-gletcheren, hvis vinteren har været en kold og rig på sne.

Fransk afterski i verdensklasse

Afterski i Frankrig er lidt noget andet end i Østrig, men det betyder ikke, at det ikke er mindst lige så godt. I Alpe d´Huez finder man det legendariske La Folie Douce, som også er kendt fra både Val Thorens og Val d'Isere. La Folie Douce ligger oppe på bjerget i 2.400 meters højde, og byder hver dag fra kl. 14:00 på afterski med fuld fart. Der er en kæmpe terrasse, hvor skigæster kan nyde en øl eller et glas rosé i en unik atmosfære med sangere, dansere og artister - og ikke mindst højt musik og den ultimative feststemning.

Byen byder ligeledes på rig mulighed for at tage ud om aftenen, da der findes et utal af restauranter, barer og diskoteker for enhver smag. Bylivet i Alpe d´Huez er livligt, da det foruden at være en populær skiferiedestination også er et populært rejsemål for sæsonarbejdere, som hver vinter tager til den solrige by for at arbejde på hoteller, barer eller bjerget.

Alpe d´Huez byder på andet end skiløb

Hvis man får lyst til at pause fra skiløbet eller søger en eftermiddags- og aften aktivitet, så findes der mange muligheder i Alpe d´Huez. Særligt kan byens store sportscenter Palais des Sports anbefales. Her kan man spille indendørs fodbold, squash, badminton og tennis eller tage en tur i svømmehallen. Man kan desuden prøve kræfter med klatring i centerets klatreområde. Sportscenteret rummer også en biograf, og der afholdes ligeledes løbende koncerter her.

Der findes i Alpe d´Huez også en stor udendørs pool, som man kan se fra lifterne. Denne er opvarmet og giver en unik oplevelse af at svømme rundt mellem bjergene. Er man mere til vand i fast form, så ligger der centralt i byen også en stor skøjtebane.

Udvalgte skirejser fra Alpe d´Huez

Søg efter skirejser

Residence Les Bergers

Residence Les Bergers i Alpe d'Huez er lejligheder i god standard med en god beliggenhed - kun 100 meter til pisten og liften.

Billeder og video fra Alpe d´Huez


Brugernes anmeldelser af Alpe d´Huez

Skiterræn
4,17
Liftsystem
3,89
Afterski
3,48
Byen
3,66
Børnevenlighed
4,00
Begyndervenlighed
3,83
Prisniveau
3,00
Offpiste
3,57
Alpe d´Huez har en samlet score på 3,70 stjerner ud af 5. Baseret på 176 anmeldelser.
Alpe d'huez - Anmeldt d. 20/03 2018 08:29 - Oprettet af Rasmus Pietraszek

Alpe d'huez er et hyggeligt område, men hovedlifterne har tit lang kø, og pisterne man kører, bliver hurtigt de samme.

Alpe d´Huez - Anmeldt d. 28/10 2017 16:37 - Oprettet af Karen Anita Nielsen

Sidst besøgt i 2016 i uge 8 med Nortlander. Off-piste kan jeg ikke vurdere da jeg ikke løber Off Piste....

Sol over alpe - Anmeldt d. 31/03 2017 06:25 - Oprettet af André

Absolut en destination der er værd at besøge, skiløb i alle niveauer, masser af spisesteder på bjerget.Hyggelige ture ned i OZ og Auris, og ikke mindst den lange Sarenne tur som er et must at prøve hvis du er forbi destinationen

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Mandag
Regn
Regn
10ºC
10ºC
2,0 mm
2,2 m/s
sydvest
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
5ºC
0,0 mm
3,1 m/s
nord
Onsdag
Skyet
Skyet
13ºC
4ºC
1,0 mm
2,5 m/s
vest-nordvest
Torsdag
Skyet
Skyet
11ºC
7ºC
4,7 mm
2,1 m/s
vest-nordvest

Derfor skal du tage på skiferie til Alpe d´Huez

Alpe d´Huez er et skønt skiområde med over 200 pister, som egner sig til ethvert niveau. Med masser af lifter og en hyggelig by, hvor du kan finde masser af underholdning væk fra bjergene, er det et fantastisk sted til din skiferie.

Det unikke ved en skirejse til Alpe d´Huez er desuden, at den ikke behøver at tage sted om vinteren. Sommerskiløb er muligt takket være Sarenne-gletsjeren, så længe vinteren har givet de rette forhold til resten af året.

Ski i Frankrig er ikke helt så populært som ski i tysktalende lande, men en skiferie til Alpe d´Huez kan være et godt afbræk fra de rutiner og gentagelser, den gængse skiløber ellers vil bemærke i fx Østrig. Smag på ny mad, oplev andre skikke, og få en tur, der skiller sig ud fra de andre.

Gode råd til din skirejse til Alpe d´Huez

Når du vælger at tage på skiferie til Alpe d´Huez, anbefaler vi, at du sikrer dig en ekstra gang, at eventuelle guider eller instruktører taler et sprog, du eller dine rejseledsagere kan forstå. Selvom mange områder i Frankrig, især dem med meget turisme, bliver bedre og bedre til engelsk, er det en træls overraskelse at stå med.

Vælg din rejse med omhu, og husk at tænke transporten derhen med. Alpe d´Huez ligger nede i det sydlige Frankrig nær den østlige grænse til Italien, og det kan blive en lang tur at køre for nogle grupper eller familier. For hurtigere transport kan du overveje at flyve til Lyon, der kun ligger to timer væk fra Alpe d´Huez.

Vi hjælper dig naturligvis gerne med at finde ud af, hvilken form for transport vil passe bedst til dine behov!

De bedste steder til Afterski i Alpe d´Huez

Afterski er lidt en anden sag i Frankrig, men du kan stadig få en god drink eller en kold øl efter en lang dag oppe på pisten! Vi hjælper dig med at finde nogle steder, du kan tjekke ud på forhånd.

Den første er pubben Free Ride Cafe. Baren har 4 stjerner på TripAdvisor. Baren er simpel og velegnet til afterski i Alpe d´Huez, og så er den økonomisk fordelagtig for dem, der ikke har alverdens formue at bruge af. Der er udelukkende tale om en bar, men med masser af plads til sjov og fest!

En anden mulighed er Bar Aux Grands Rouges, som er en lidt finere bar end Free Ride Cafe. Her kan du også få noget at spise, og du kan ofte nyde live-musik mens du falder ned fra en dag i højt tempo oppe på bjerget.

Sidst kommer Le Saloon, som er den af vores forslag, der minder mest om en restaurant. Med 5 stjerner ud af næsten 250 anmeldelser på TripAdvisor er Le Saloon en klar favorit blandt rejsende, og derfor har stedet også fået prisen Traveler's Choice 2022. Du kan få et godt måltid eller en lækker drink i de varme omgivelser, der også byder på lækre desserter.

Restauranter i Alpe d´Huez

Selvom du ikke er på udkig efter afterski i Alpe d´Huez, kan du stadig tage forbi Le Saloon og få et godt måltid mad.

Vi har fundet tre andre restauranter i Alpe d´Huez, vi vil foreslå til din ferie. Den første er Le Génépi, som serverer vaske ægte fransk mad med et højt fokus på sunde ingredienser. Med lige under 100 anmeldelser på TripAdvisor har restauranten fået 5 ud af 5 stjerner, og den ligger nummer ét i sin kategori. Det er altså et fremragende valg til din skiferie i Alpe d´Huez!

En anden moderne restaurant er L'Empreinte Restaurant, som har fået prisen Traveller's Choice 2022 på TripAdvisor, hvor den også har 5 ud af 5 stjerner. Her får du fransk/europæisk aftensmad i skønne omgivelser, og stedet egner sig særligt til fejringer eller intime lejligheder.

Er der børn med, eller har du bare brug for noget, der er mindre fint, kan du overveje Pizzaria Pinocchio. Det italienske pizzeria serverer lækker mad frisk fra ovnen til en pris, de fleste kan overkomme, i hyggelige, rustikke omgivelser. Pizzeriaet har 4 stjerner på TripAdvisor og mere end 500 anmeldelser!

Artikler om skiferie til Alpe d´Huez

Kombinér festival med skiløb i Alperne

Les Deux Alpes og Alpe D’huez kobles "snart" sammen

Snemelding uge 6: Schnee über alles i Alperne, ligeledes i Norden

Snart bliver dette Frankrigs 2. største skiområde


Kort over Alpe d´Huez

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Alpe d´Huez. Klik på nålene for mere info. Der er 1508 km fra Kolding til Alpe d´Huez.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen