Skiferie i Zell am Ziller

Zell am Ziller (Østrig)


I hjertet af Zillertal dalen ligger Zell am Ziller på grænsen mellem Tirol og Salzburgerland. Er man en erfaren skiløber med talrige skiferier bag sig, så har man højst sandsynligt klikkede i skiene en gang eller to i Zillertal Arena - og hvis ikke, så er det bare med at komme afsted. Her får man en ægte traditionel tyrolsk skisportsby med charme og et af Østrigs største skiområder, hvor nybegynder som øvet vil finde masser af gode timer på bjerget Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Zell am Ziller
Skiområdet: 550-3286 m.o.h.
Byen: 580 m.o.h.

166 pister i alt
42 km blå
114 km rød
10 km sort

Lifter: 62 stk. / 84.000 pers/time

Slæbelifter: 17
Stolelifter: 21
Kabinelifter: 11

Skiløb i Zillertal Arena

På en skiferie til Zell am Ziller bor man i hovedbyen til det store skiområde Zillertal Arena, som også hænger sammen med byerne Gerlos og Königsleiten. Zillertal Arena er flere gange blevet prisbelønnet for bedste sikkerhed, hensigtsmæssige og vedligeholdte lifter, perfekte pister og god service. Man kan derfor forvente sig et skiområde af højeste kvalitet, når man tager turen til Zell am Ziller. Zillertal Arena har alene hele 147 kilometer pister fordelt på hele seks bjerge og er dermed Zillertals største skiområde. Det hele hænger sammen af et moderne liftsystem på 52 lifter.

Masser af højdemeter og snesikkerhed

Selvom Zell am Ziller by ligger relativt lavt i 580 meters højde, så er der god garanti for masser af sne og gode skiforhold, da skiområdet strækker sig op 2.500 meters højde, hvilket også betyder, at der er skiløb på tværs af næsten 2.000 højdemeter, hvilket er ekstraordinært meget for et østrigsk skiområde. På skiferien til Zell am Ziller har man desuden altid den ekstra snegaranti, der er Hintertux gletscheren lidt længere inde i Zillertal dalen. Her kan man finde godt gletscherskiløb årets rundt.

535 pistekilometer

Bliver Zillertal Arenas 147 pistekilometer for lidt, eller har man blot lyst til at udforske flere områder og forskellige pister på skiferien, så kan man opgradere sit liftkort til et Zillertaler Superskipass. Dermed får man 535 yderligere kilometer pister at boltre sig på fordelt i hele Zillertal-dalen, hvor man kan prøve kræfter med skiområderne Hochzillertal-Kaltenbach, Mayrhofen Bergbahnen, Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000 og Wildkogel-Arena. Skiområderne kan nås i bil eller med de gratis bus- og togforbindelser.

Charmerende Zell am Ziller

Zell am Ziller er en klassisk østrigsk bjergby, som er proppet med charme og hyggelige traditioner. Byen er et relativt lille lokalsamfund med kun cirka 1.000 faste indbyggere, hvilket dog godt kan snyde, da selve byen fremstår væsentlig større, da der er plads til de mange besøgende både om sommeren og vinteren. Byens navn stammer fra gamle dage og har en helt særlig betydning. Da Zell am Ziller i gamle dage fik store snefald, blev byen lukket inde som i en fængselscelle, deraf navnet Zell. Byens placering ved floden Ziller, har haft betydning for den sidste del af navnet, og det blev dermed ‘cellen ved Ziller-floden’ eller Zell am Ziller.

Afterski og god mad

Byen er hyggelig og har alt, hvad man måtte behøve på skiferien af shopping og indkøbsmuligheder. Der er også et væld af spisesteder, som byder både et stort udvalg af retter fra det østrigske køkken og mere internationale retter. Der er i byen også rig mulighed for at tage til afterski, når dagen på bjerget når sin slutning. Allerede for bunden af byens ene store kabinelift Rosenalmbahn ligger der tre forskellige barer ved siden af hinanden, hvor stemningen er i top. Skal det være lidt mere stille og roligt, så findes der i centrum også gode muligheder for at snuppe en øl eller drink på en af byens hyggelige barer.

Udvalgte skirejser fra Zell am Ziller

Søg efter skirejser

Landhaus Kupfner

Landhaus Kupfner tilbyder store og pæne lejligheder med balkon lige i nærheden af gondolen i Zell am Ziller.

Lejligheder Garber

Lejligheder Garber er et hyggeligt lejlighedshotel af middel standard beliggende i gåafstand fra centrum af Zell am Ziller. Du indkvarteres i rummelige lejligheder, hvor der er plads til op til 6 personer. Alle lejligheder har balkon. Skiliften ligger ca. 1 kilometer fra Lejligheder Garber, og du kan nemt komme hertil ved at tage skibussen, der bringer dig til liften på ganske få minutter. Skibussen stopper ca. 100 meter fra hotellet. Vi anbefaler Lejligheder Garber til dig, som sætter pris på Læs mere

Billeder og video fra Zell am Ziller


Brugernes anmeldelser af Zell am Ziller

Skiterræn
4,15
Liftsystem
4,19
Afterski
4,03
Byen
3,86
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Zell am Ziller har en samlet score på 4,06 stjerner ud af 5. Baseret på 132 anmeldelser.
Usmart liftsystem, men rigelig off-piste - Anmeldt d. 19/02 2016 15:17 - Oprettet af Morten

Der var ofte større køer ved liftene i uge 6 og det virkede som om at hele liftsystemet var lidt underdimensioneret. Dette blev værre af at de var lidt hurtige til at lukke liftene på grund af vind og folk derfor ikke kunne spredes over hele området.Skibusserne der kører imellem områderne kører uregelmæssigt, ikke ofte nok og man kommer Læs mere

Fantastisk område - Anmeldt d. 17/02 2016 20:42 - Oprettet af Christina Hansen

Zell am Ziller er en hyggelig by med gode restauranter og mulighed for afterski enten lokalt eller i nabobyen Mayrhofen, hvis festen udvikler sig. Skiområdet er stort og varieret og med mange muligheder for at udfolde sig - uanset niveau. Læs mere

Min tur til Zell a. Ziller. - Anmeldt d. 21/01 2008 17:52 - Oprettet af Chresten Frederiksen

Zell a. Ziller et også et udmærket sted. Der er forbindelse til Gerlosplatten og Kønigsberg. Det er helt sikkert et besøg værd. Bare en tur i Krimllekspressen er en oplevelse. Kan være en kold tur.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Lørdag
Let regn
Let regn
15ºC
8ºC
2,3 mm
1,7 m/s
nord
Søndag
Kraftig regn
Kraftig regn
18ºC
9ºC
12,3 mm
1,9 m/s
nord
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
17ºC
8ºC
6,4 mm
1,5 m/s
nord-nordøst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
25ºC
9ºC
0,0 mm
2,7 m/s
syd

Artikler om skiferie til Zell am Ziller

2 nye lifte i Zillertal Arena til sæsonen 23/24

Zell am Ziller ser sort


Kort over Zell am Ziller

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Zell am Ziller. Klik på nålene for mere info. Der er 1170 km fra Kolding til Zell am Ziller.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen