Skiferie i Ischgl

Ischgl (Østrig)


Ischgl ligger i Paznaundalen i Tyrol og er en af de traditionelle destinationer for danskere, der skal på skiferie. I nærheden af Ischgl ligger også Kappl og Galtür, som bestemt også er værd at besøge, hvis din skiferie går til Paznaundalen. Her kan man forvente perfekte pister, unikke offpistruter og den velkendte hyggelige østrigske stemning i hjertet af Tyrol.

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Ischgl
Skiområdet: 1400-2872 m.o.h.
Byen: 1400 m.o.h.

66 pister i alt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Slæbelifter: 13
Stolelifter: 25
Kabinelifter: 5

Tag familien med på skiferie til Ischgl

Når man rejser med hele familien på ski, så er det ikke altid sikkert, at alle medlemmer af familien synes det samme er lige sjovt. De mindste skiløbere har det bedst med at lege rundt på de blå og røde pister, mens forældrene måske gerne vil ud og prøve kræfter med noget mere udfordrende terræn. Det er intet problem i Ischgl, hvor skiområdet kan opfylde alles ønsker. Mens børnene om morgenen trygt træner skifærdighederne på skiskole, kan forældrene få fart under skiene, før alle samles til frokost og kan nyde resten af dagen i hinandens selskab.

Ischgl har skiløb for alle - og helt til Schweiz

I Ischgl findes intet mindre end 239 kilometer pister fordelt på blå, rød og sort, og med det store liftsystem af 45 lifter, som kan transportere 96.533 personer i timen, så er det nemt og hurtigt at komme rundt i området. Man skal på skiferien til Ischgl aldrig være bekymret for, om der er sne på pisterne, da der er snegaranti helt fra november til april, og skulle det være tyndt ovenfra, så har området 1.100 snekanoner til at sikre perfekt skiløb hele sæsonen. Hovedparten af skiområdet ligger hele 2.300-2.872 meter over havets overflade, og er i sig selv en god garanti for gode forhold for skiløb.

Skiområdet er fundet med det toldfrie Samnaun i Schweiz, og man har altså mulighed for at stå på ski over grænsen mellem Østrig og Schweiz og hele vejen ned til byen. Der er god mulighed for både at udforske den schweiziske side af bjerget, samt at gå en tur eller snuppe frokosten i Samnaun. Man behøver naturligvis kun ét liftkort til hele herligheden.

Få luft under skiene i Ischgl snowpark

Foruden fremragende pister, så byder Ischgl også på udfordringer for adrenalinsøgende freestyle-skiløbere og snowboardere. Ved Idalp ligger Ischgls snowpark, som består af to parkområder. I det største af områderne, Park-Area 1, findes 16 elementer fordelt på hop, bokse og rails, og der er plads til alle uanset, om man er helt ny indenfor freestyle, eller om man allerede tager de største hop i parken. I Park-Area 2 henvender sig mere til de mere erfarne freestyleudøvere, da sværhedsgraden her er skruet op på området 15 elementer. Hovedattraktionen i dette område er det store bagjump for enden af parken, hvor alle kan være med. Her tager man et stejlt hop og lander blødt i en stor oppustet pude.

For de mindre vovede, så kan man tage Ischgls Funline, som ligger i forbindelse med snowparkområderne. Her møder freestylestilen den almindelige piste. Gennem en bane af skarpe sving, små hop og elementer til fartaccelaration er der her sjov at hente for hele familien uanset niveau.

Et sandt paradis for freeride

Hvert år søger mange mod Ischgl og de uberørte linjer i den dybe sne, og det er ikke uden grund, for Ischgl er et af de største freeride regioner i Europa. Der findes mange markerede offpistruter tæt på både pister og lifter, og endnu flere muligheder for den erfarne freerider for at sætte spor i den uberørte sne, hvis man vil gå lidt efter det. Der er altså mulighed for at træne sine evner i offpisten uanset, hvilket niveau man er på, da man ikke nødvendigvis behøver at bevæge sig langt væk fra de velkendte omgivelser. Samtidig vil man heller ikke komme til at opleve, at der mangler udfordringer uanset hvor professionel man er i den dybe sne. Det er dog vigtigt at være bekendt med sikkerhedsudstyret, når man begiver sig ud i offpisten, og Ischgl tilbyder også både guidede ture og workshops i at jagte den uberørte sne.

Afterskiing i Ischgl

Ischgl er kendt for den særdeles livlige afterskistemning på såvel restauranter og små barer som natklubber. Området er blandt de mere eksklusive, og hvert år afholdes den store "Top of the Mountain" koncert hvor kendte navne som Robbie William, Helene Fischer, Elton John, Tina Turner og mange mange flere har optrådt.

Konstant udvikling af området

I Ischgl står byggeriet sjældent stille, området forbedres løbende, ældre lifte udskiftes og nye moderne skihytter kommer til. Det går næsten ikke et år, hvor vi ikke kan berette om en nyhed i området, som er blandt verdens bedste. Blandt andet fik området 2 nye topmoderne stolelifte til vinteren 2020. Året inden blev der også bygget nye lifte, hvor den ene bl.a. slog rekord for "største højdeforskel med en 6-personers stolelift". Oftest udskifter Ischgl de gamle og slidte lift med 6 eller 8 personers stolelifte, som kan transportere mange flere folk i timen. Hvert år får du altså mere luksus, mindre liftkø og mere tid på ski i Ischgl.

Udvalgte skirejser fra Ischgl

Søg efter skirejser

Heart Hotel Sylvia

Smilende skandinavisk personale, fantastisk mad og beliggenhed tæt på skiområdet i Ischgl - velkommen til vores eget Heart Hotel Sylvia.

VAYA Residence Galtür

VAYA Residence Galtür er et helt nyt lejlighedskompleks med en fantastisk beliggenhed i Galtür. Dette er et rigtig dejligt sted for en vidunderlig vintersportsferie med venner, familie eller bare din partner og dig, hvis du vil nyde det smukke skiområde Ischgl. Sov fredeligt og luksuriøst i Galtür, men nyd det alsidige skiområde Ischgl. Skilifterne i Ischgl ligger 9 kilometer herfra, og liftene i Galtür ligger ca. 2,5 km. herfra, men kan nås hurtigt med skibussen som stopper i kort Læs mere

Billeder og video fra Ischgl


Brugernes anmeldelser af Ischgl

Skiterræn
4,33
Liftsystem
4,41
Afterski
4,46
Byen
4,26
Børnevenlighed
2,60
Begyndervenlighed
3,10
Prisniveau
3,00
Offpiste
3,20
Ischgl har en samlet score på 3,67 stjerner ud af 5. Baseret på 249 anmeldelser.
Skønt sted med masser af muligheder - Anmeldt d. 26/03 2020 15:32 - Oprettet af Bjarne Jepsen

Har været mange steder, men Ischgl har har alt. Er nu endt med Ischgl fast de sidste 9 år Kom 1.gang ca 35 år og der er stadig alt det sjove unge har brug for. I dag nu 69 år der er også alt hvad den nuværende aller har brug for af hygge og stemning. Samt top liftsystem og Læs mere

Stærkt overvurderet - Anmeldt d. 26/01 2020 20:03 - Oprettet af Lasse

Jeg forstår ikke hvorfor folk synes Ischgl så fantastisk at man er villig til leve med de sindsygt mange mennesker på pisterne og det virkelig høje pris niveau.Området har et virkeligt effektivt liftsystem, og det er sindsygt imponerende hvor mange mennesker de kan flytte, der er stort set aldrig liftkø nogen steder. Desværre er der bare dårligt plads til Læs mere

12 gange : 0)))) - Anmeldt d. 11/01 2018 08:53 - Oprettet af Michael Blarke

Super by og skiterræn, kan kun anbefales.

Indlæs flere anmeldelser

Snemeldinger og vejr

Fredag
Regnbyger
Regnbyger
7ºC
2ºC
0,4 mm
1,5 m/s
syd-sydvest
Lørdag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
6ºC
-2ºC
1,8 mm
1,2 m/s
nord-nordøst
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
12ºC
0ºC
1,5 mm
0,3 m/s
vest
Mandag
Kraftig regn
Kraftig regn
7ºC
3ºC
13,3 mm
1,4 m/s
nordvest

Derfor skal du tage på skiferie i Ischgl


#1 Unikke pister - Ischgl er enhver skiløbers paradis

Ischgl er et sandt skiløberparadis. Pisterne er ulig mange andre i verden og tilbyder skiløbere på alle niveauer en unik oplevelse. Lige fra begynderen til eksperten, vil der være noget for enhver smag i Ischgl.

#2 Fantastisk afterski i Ischgl med et livligt og varieret natteliv

For mange er skiferie lig med afterski. Er du tilhænger af schlager og afterski? Så er Ischgl den oplagte destination. Denne pulserende skisportsby har et stort udvalg af barer og klubber til den perfekte omgang afterski.

Uanset om du leder efter et hyggeligt sted at nyde et par drinks med venner eller en livlig klub til at danse hele natten væk, har Ischgl det hele.

Og med så mange muligheder inden for gåafstand fra hinanden, er du sikker på at finde det perfekte sted, der passer til dit humør efter en lang dag på pisterne.

#3 Den perfekte sne - "garanteret" snefald

Ischgl kendt for sin perfekte sne og "garanteret" snefald.

Byen ligger i en højde af 1.965 meter (6.447 fod), hvilket gør den til en af de højeste byer i Østrig. Denne høje højde sikrer, at Ischgl altid har masser af sne. Faktisk får byen i gennemsnit 8 meter sne hvert år.

#4 Landskabet - betagende udsigt over bjergene og naturskønne omgivelser

Med beliggenhed i Paznaun-dalen får du i Ischgl fantastiske naturoplevelser. Selvfølgelig grundet de fantastiske pister, men også grundet de betagende udsigter over bjergene og andre naturskønne omgivelser.
Foruden at stå på ski, så er Ischgl også et fantastisk sted at nyde naturen med masser af vandre- og cykelstier.

#5 Masser af gode restauranter og caféer

Efter en god dag på pisterne, så er der også behov for en masse gode måltider. Uanset om du har brug for en nærende frokost eller en kulinarisk oplevelse til aftensmad, så byder Ischgl på mange gode muligheder.
Byen er hjemsted for en lang række spisesteder, der tilbyder noget for enhver smag. Uanset om du leder efter en hurtig bid eller et afslappet og lækkert måltid, kan du finde det i Ischgl.

Der er mange restauranter i Ischgl, der tilbyder en fantastisk madoplevelse. Hvis du leder efter et udsøgt spisested og en højere, kulinarisk oplevelse, så er der mulighed for det. For dem, der ønsker en mere afslappet madoplevelse, er der også masser af steder at vælge imellem. Uanset hvad dit budget er, kan du finde en fantastisk restaurant i Ischgl, der passer til dine behov.

Hvor skal man bo i Ischgl?

Skal du ned og stå på ski i Ischgl, har du sikkert allerede kigget efter indlogering. Her er der heldigvis mange muligheder ift. forskellige behov.
Uanset om du leder efter et luksuriøst hotel eller en hyggelig hytte, har Ischgl mange overnatningsmuligheder, der passer til dine behov.

I centrum boomer det med hoteller, der tilbyder komfortable værelser og gode faciliteter. Her er det dog vigtigt du er opmærksom på, at jo nærmere centrum, jo dyrere bliver overnatning typisk også.

For dem, der leder efter en mere unik oplevelse, er der også flere hytter placeret rundt om i byen, som tilbyder en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge og snelandskab.

Hvor du præcis skal bo kommer meget an på præferencer og behov. Så det er vigtigt at gøre sig disse overvejelser inden du tager på skiferie i Ischgl. Overvej dit budget, krav ift. muligheder på lokationen og andet, som er vigtigt for dig.

Artikler om skiferie til Ischgl

Ischgl - 1. søndag i advent. Bliver ikke bedre. Punktum

Ischgl velkendt klassiker med grænseoverskridende skiløb

Simply Red spiller foråret igang i Østrigske Ischgl

Ischgl får 2 topmoderne lifte til vinteren 2019/20


Kort over Ischgl

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Ischgl. Klik på nålene for mere info. Der er 1170 km fra Kolding til Ischgl.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen