Skiferie i Tyskland

Tyskland

Rejsebureauer til Tyskland: Booking.com, Skitour.dk, SnowTours.dk, SnowTrex.dk, Sunweb

De skisportssteder der findes i Tyskland, er placeret i den smule af Alperne som grænser op til Østrig, som ofte er oversete skiområder for danskerne. Ved at holde skiferie i Tyskland får du ofte en billigere skiferie end i mange andre lande. Berchtesgaden, som består af 4 skiområder er de seneste år blevet særdeles populære blandt danskerne. De mest kendte områder er Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, hvor sidstnævnte er det eneste gletscher-skiområde i Tyskland, her blev de Olympiske Vinterlege afholdt i 1936.

Weekendskiture i det sydlige Tyskland og Harzen

Det kendetegnende ved de tyske skiområder er mange weekend- skiløberne, pga. skisportens popularitet i landet, kører tusindvis af skiløbere til skisportstederne i det sydlige Tyskland hver weekend. I Harzen er der i byerne Braunlage, Hohegeiss og Hahnenklee gode indkvarteringsmuligheder til skiferien.

Danskernes top 10

  1. Winterberg
  2. Harzen
  3. Berchtesgaden
  4. Alpincenter Wittenburg
  5. Garmisch-Partenkirchen
  6. Willingen
  7. Sankt Andreasberg
  8. Snowdome
  9. Bad Reichenhall
  10. Oberstdorf

Endagsski i skihaller i det nordlige Tyskland

I det nordlige Tyskland findes skihaller, hvor man nemt kan komme i form til skiferien i alperne eller få en god oplevelse for hele familien. Ved Hamburg ligger Alpincenter Hamburg-Wittenburg, som er Europas største indendørsskihal med et areal på hele 30.000 m2, og som i vintersæsonen har åbent hver dag til kl. 23.00.

Skiferie med sauerkraut, pølser og julemarked

Når man holder skiferie i Tyskland, så kan man ikke komme udenom duften fra de gode tyske pølser eller Tysklands nationalret Eisbein mit Sauerkraut. En anden tysk tradition er julemarkeder, som findes i stribevis langs alperne, hvor man kan holde varmen med glühwein i flere smagsvarianter. I Hamburg har de også julemarked, og hvorfor ikke tage en opvarmningsskitur og kombinere med juleshopping efter en skitur i skihallen Alpincenter Hamburg-Wittenburg og få alle julegodterne med hjem til jul.

Derfor skal du vælge en skirejse Tyskland

Tyskland er ikke den mest populære destination, når det kommer til skirejser - de fleste vælger at tage længere sydpå til Østrig, Frankrig, Schweiz eller Italien. Men vores naboland har meget at byde på. Det er nemlig ofte billigere at tage på skiferie i Tyskland. Pisterne er mindre fyldte, og du kan nemmere finde noget, der er helt unikt blandt din omgangskreds.

Der er desuden ikke så langt til Tyskland, selvom du selvfølgelig skal et stykke ned, før bjerge og tinder virkelig leverer gode skiområder. Men de er der, og det er en skam at overse dem, bare fordi Tyskland ligger tættere på!

Det bedste ved skiferie Tyskland

Noget af det bedste ved en skirejse til Tyskland er, at du ikke behøver at rejse så langt. Transport til Tyskland er både nemt og billigt, og ofte kan du bruge meget mindre tid på det, end hvis du tog længere ned i Europa.

Det betyder, at uanset om du kører selv, tager bus eller tog, eller om du flyver, vil rejsen til din destination ikke gå ud over den tid, du kan bruge på pisterne.

Tyskland er desuden, som tidligere nævnt, mindre populær end andre lande i Europa. Derfor skal du heller ikke være bange for, at pisterne er overfyldte, for selvom der er andre lande, der gerne tager på skiferie i Tyskland, er det stadig nabolandene, der er mest populære.

Du kan finde det samme i Tyskland som du ville få på andre populære skidestinationer, men til billigere penge og med mindre pres på.

Fakta om Tyskland

Højeste punkt: Zugspitze 2.963 m.
Valuta: 1 euro = 100 eurocent
Hovedstad: Berlin
Sprog: Tysk
Indbyggertal: 80 mio.
Forvalgsnr.: 0049

Udvalgte skirejser fra Tyskland

Søg efter skirejser

**** Hapimag lejl. med pool

Ophold er uden forplejning, men inklusiv 2 dages liftkort (ekstra dages liftkort og forplejning kan tilkøbes).OBS! Ophold er også inklusiv strøm, vand, SLUTRENGØRING, sengelinned og adgang til pool osv.Skitour'dk's mest populære indkvartering i Winterberg - Her får I virkelig høj kvalitet for pengene!I bruger jeres bil til og fra hovedliften eller går. Dette kan være besværligt, men ikke her!- Hapimag tilbyder garage til bilen, så der skal ikke skrabes is eller sne om morgenen.- Ved Læs mere

*** Hotel Achtermann

Ophold er inklusiv morgenmad, men eksklusiv liftkort (liftkort købes lokalt).Et rigtig hyggeligt og familiedrevet 3-stjernet hotel, der drives af familien Maas.Her er skibus to minutters gang fra hotellet! Og den er gratis, når du har bestilt din rejse ved Skitour.dkI gåafstand, ved byens rådhus, findes også et godt øveområde for børn og nybegyndere.Hoellet ligger centralt og har fine rummelige værelser med alle moderne faciliteter, såsom tv og selvfølgelig også bad og toilet.Værelser med og uden Læs mere

Pfingstlerlehen Apt Lejligheder

Lejlighederne Pfingstlerlehen er beliggende i udkanten af Berchtesgaden omringet af flot natur, kun 3 km fra den nærmeste lift Jennerbahn. Der er mulighed for at opleve mere skøn natur, da lejlighederne ligger 6 km fra Königssee og 9 km fra Berchtesgadens Nationalpark. PRISERNE ER INKL. 6 dages liftkort og 6 dages skileje. Fradrag hvis dette ikke ønskes.Lejlighederne er hyggelige i deres autentiske sydtyske stil. Lejlighederne er familiedrevet og personalet gør alt for, at yde deres bedste service, så deres Læs mere

Brugernes anmeldelser af Tyskland

Vi har lagt karakterer for alle destinationer i Tyskland sammen til én samlet karakter, som du kan se her.

Skiterræn
3,42
Liftsystem
3,46
Afterski
2,88
Byen
3,71
Børnevenlighed
3,62
Begyndervenlighed
3,69
Prisniveau
4,08
Offpiste
2,25
Tyskland har en samlet score på 3,39 stjerner ud af 5. Baseret på 59 anmeldelser.
4 dage på ski - Anmeldt d. 14/02 2019 18:02 - Oprettet af Lene Grüner Bertelsen Og Kate Mørk

Meget positiv overrasket af skiområdet. Gode pister noget for alle både begyndere og øvede. Dejligt med så mange stollifter, det fungerer godt. Synes bestemt der er mange muligheder for varieret skiløb. Tænker udfordringen kan være at temperaturen er for høj , men selv en dag med 7 grader kan man finde pister med ok sne, hvis man tager den i skyggen:-) Læs mere

Fedt og billigt begynder område. - Anmeldt d. 29/01 2019 09:45 - Oprettet af D. Sørensen

Super godt sted for børnefamilier og begynder. Priserne er meget overkommelige for overnatning, skileje og lift kort. Lej skiene hjemme fra via hjemmesiden og man sparer 10-15 %Danske ski lærere og super venligt personale. Billige indkøbs muligheder. LIDL, ALDI osv. McD og restaurant er også til at betale. Udfordringerne for de øvede børn og voksne er afprøvet hurtigt. så 2-3 Læs mere

Dag tur - Anmeldt d. 31/10 2017 23:17 - Oprettet af Claus østergaard

Mit barne barn og jeg kørte til Alpincenteret for lige og genopfriske hans skiløb.. desværre var oplevelsen ikke helt i top.. halvdelen af børnebakken var dækket af is, “liften” er et Tov som man skal gribe fat i og lade sig trække.. (ikke optimalt for begynder)Det store piste var meget ujævn med stort dynger af tung kunst sne... resten af Læs mere

Indlæs flere anmeldelser

Her kan du stå på ski i Tyskland

Der er flere gode steder at stå på ski i Tyskland, og selvom højsæsonen selvfølgelig vil være i vinterhalvåret, kan du også komme ud og øve dig, når det er varmt. Du kan nemlig tage på ski midt om sommeren ved at rejse til indendørs haller som Alpincenter Wittenburg eller Snowdome Bispingen et stykke udenfor Hamburg.

Alpincenter Wittenburg har 3 ud af 5 stjerner på Tripadvisor og er mere end bare en skiløbsbane. Det er et aktivitetscenter med gokart, boldbassin, barer og meget mere, så der er sjov og leg for hele familien.

Snowdome Bispingen har 4 ud af 5 stjerner på Tripadvisor. De lange baner er perfekte til de mindre øvede, der skal lære at stå på ski for første gang, og til dig, der gerne vil øve tricks i et mere sikkert miljø, inden du kommer ud på bjerget.

Winterberg og Willingen er to af de udendørs skisteder, der liggere mere centralt - så en skirejse Tyskland er altså muligt hele landet igennem. Rejser du helt ned til grænsen af Østrig, kan du stå på ski ved Garmisch Partenkirchen. Området er blandt andet kendt for slottet Neuschwanstein, men er også hjem for Zugspitze, som er Tysklands højeste bjerg. I de hyggelige omgivelser nær grænsen, kan du rigtig få øvet dine færdigheder.


Sådan får du en god skirejse til Tyskland

Når du vælger at tage på en skirejse til Tyskland, vælger du en billigere løsning, som er mindst lige så god som de mere populære. Din tur bliver nemmere, hvis du tænker over, hvad der er vigtigst for dig; tid på ski eller prisen for rejsen.

Er det tiden på ski, du sætter højest, gør du dig selv en tjeneste ved at vælge hurtige transportmuligheder som fly. Selv hvis du vælger bil, vil du, med to chauffører, sagtens kunne nå ned til Tysklands sydligste skisportssted på en enkelt dag.

Er det prisen, du er mest fokuseret på, er Tyskland din ven. Ikke nok med, at det er forholdsvis billigt at rejse rundt i landet, så er de forskellige steder ikke fyldt med priser, der er pustet op i højsæsonen. Det er nemmere at finde gode tilbud, både på hoteller og restauranter, når du ser mod Tyskland i stedet for nabolandene.

En skirejse Tyskland er værd at afprøve, uanset om du er nybegynder eller øvet. Vores naboland har meget at byde på, også når det kommer til bjerge og pister!

Artikler om skiferie til Tyskland

3 grunde til hvorfor du skal besøge Willingen, Tyskland

Willingen åbner: Tidligste åbning i 12 år

Sæsonpremiere kun 6 timer fra Danmark

Langrend i Tyskland: Her er 11 af de bedste områder


Kort over Tyskland

Her kan du se et kort med skiområderne i Tyskland. Klik på nålene for flere detaljer om skiområdet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen