Skiferie i Tyskland

Skiferie i Tyskland
Snowdome ved Bispingen/Hamburg
De skisportssteder der findes i Tyskland, er placeret i den smule af Alperne som grænser op til Østrig, som ofte er oversete skiområder for danskerne. Ved at holde skiferie i Tyskland får du ofte en billigere skiferie end i mange andre lande. I Berchtesgaden, som består af 4 skiområder er de seneste år blevet særdeles populære blandt danskerne. De mest kendte områder er Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, hvor sidstnævnte er det eneste gletscher-skiområde i Tyskland. De Olympiske Vinterlege blev afholdt i Garmisch-Partenkirchen i 1936.

Find skirejser til Tyskland

Weekendskiture i det sydlige Tyskland og Harzen

Det kendetegnende ved de tyske skiområder er mange weekend- skiløberne, pga. skisportens popularitet i landet, kører tusindvis af skiløbere til skisportstederne i det sydlige Tyskland hver weekend. I Harzen er der i byerne Braunlage, Hohegeiss og Hahnenklee gode indkvarteringsmuligheder til skiferien.

Endagsski i skihaller i det nordlige Tyskland

I det nordlige Tyskland findes skihaller, hvor man nemt kan komme i form til skiferien i alperne eller få en god oplevelse for hele familien. Ved Hamburg ligger Alpincenter Hamburg-Wittenburg, som er Europas største indendørsskihal med et areal på hele 30.000 m2, og som i vintersæsonen har åbent hver dag til kl. 23.00.

Skiferie med sauerkraut, pølser og julemarked

Når man holder skiferie i Tyskland, så kan man ikke komme udenom duften fra de gode tyske pølser eller Tysklands nationalret Eisbein mit Sauerkraut. En anden tysk tradition er julemarkeder, som findes i stribevis langs alperne, hvor man kan holde varmen med glühwein i flere smagsvarianter. I Hamburg har de også julemarked, og hvorfor ikke tage en opvarmningsskitur og kombinere med juleshopping efter en skitur i skihallen Alpincenter Hamburg-Wittenburg og få alle julegodterne med hjem til jul.

Artikler om Tyskland fra Skisport.dk