Privatlivspolitik

Her kan du læse, hvordan Skisport.dk behandler og opbevarer personlige data. Hvis du har nogen spørgsmål, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Denne privatlivspolitik er senest opdateret d. 29. maj 2018.


1. Ejeroplysninger og kontaktoplysninger 

Skisport.dk ApS
CVR-nr. 36054387
Damvej 114 
8471 Sabro 
Telefon: 87 300 634 
Email: redaktion@skisport.dk 


2. Databeskyttelsesansvarlig hos Skisport.dk

Ved spørgsmål eller anden henvendelse omkring vores persondatapolitik bedes du rette direkte kontakt til vores databeskyttelsesansvarlige.

Rasmus Skov
Telefon: 87 300 634
Email: rs@skisport.dk 


3. Dataindsamling og brug af personoplysninger

Skisport.dk indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger gennem samtykke ved registrering, køb af varer eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Hvis du giver os disse personoplysninger vil vi lagre disse oplysninger og bruge dem til at besvare din forespørgsel, til markedsføring, til kundeservice, til analyse af salg, til gennemførsel af køb m.v.

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart medmindre, at du selv udtrykkeligt giver samtykke til dette.

Vi indsamler desuden ingen særligt personfølsomme oplysninger om dig.


4. Behandling af personoplysninger – opfyldelse af kontrakt

I forbindelse med dit køb hos Skisport.dk har du indtastet en række personoplysninger, herunder særligt:

• Dit navn
• Din adresse
• Din e-mailadresse
• Dit telefonnummer
• Dine betalingsoplysninger
• Din tøjstørrelse (ved tøj)
• Din skostørrelse (ved skistøvler)
• Din højde/vægt (hvis vi indstiller dine ski for dig) 

Disse personoplysninger behandler vi i forbindelse med ekspederingen af dit køb, da det er nødvendigt for, at vi kan opfylde vores del af handlen. Derudover opbevarer vi oplysninger, så du har mulighed for at reklamere over dit køb. Vi er også nødt til at bevare dine oplysninger i tilfælde af, at nogle varer af sikkerhedsmæssige hensyn skal tilbagekaldes. Disse oplysninger bliver opbevaret i den periode bogføringsloven foreskriver.

Hvis du har bestilt levering, vil oplysningerne om dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse blive udleveret til vores fragtfirma, pt. PostNord og GLS med henblik på levering af dine indkøb.


5. Behandling af personoplysninger – samtykke

Hvis du selv aktivt har givet samtykke til at modtage nyhedsbreve fra os, enten igennem afkrydsning af accept under ordregennemførsel, i en konkurrence, gennem en pop-up besked på hjemmesiden eller noget tilsvarende, behandler vi din e-mailadresse og oplysningerne om dine køb hos os, indtil det ikke længere er relevant. Det vil i praksis sige, indtil du gør os opmærksom på, at du ikke længere ønsker at modtage e-mails fra os.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Dette kan du enten gøre ved at benytte linket i bunden af vores e-mails eller ved at kontakte os på redaktion@skisport.dk og oplyse, at du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve og tilbud.


6. Indsamling og behandling af data på særlige områder af hjemmesiden

Skisport.dk er Danmarks største online ski-fællesskab, og vores hjemmeside indeholder en række forskellige områder, hvor der bliver indsamlet data. Dette kan du læse om her.


6.1 Auktion

Hvis du byder på vores auktion gemmer vi følgende oplysninger om dig: navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsoplysninger samt information om varen du har budt på.

Disse data behandles på en sådan vis, at Skisport kan gennemføre det aftalte køb og på samme måde som angivet i afsnit 4.


6.2 Forum

Skisport.dk stiller et forum til rådighed, hvor brugerne selv kan oprette indlæg og indgå i dialog med hinanden. Når et indlæg oprettes, giver brugeren gennem afkrydsningsfelt samtykke til, at Skisport.dk må opbevare personlige oplysninger i form af navn, e-mailadresse og indholdet af indlægget.

Brugere der ønsker deres oplysninger eller indlæg slettet, kan kontakte vores databeskyttelsesansvarlige på ovenstående e-mailadresse.


6.3 Profilside, destinationskommentarer og brugtmarked

På Skisport.dk har du mulighed for at oprette en personlig profil, hvor du kan skrive nogle oplysninger om dig selv. Derudover har du mulighed for at skrive kommentarer til besøgte destinationer og købe/sælge brugt skitøj og skiudstyr. Disse oplysninger er blandt andet navn, e-mailadresse, alder, postnummer, billeder, besøgte skidestinationer m.v.

Disse oplysninger bruges til at skabe et fælles online ski-fælleskab, hvor brugere kan indgå i dialog med hinanden og bedømme de bedste skidestinationer.

Det er som bruger muligt selv at deaktivere ens profil, hvis man ikke længere ønsker, at den skal være offentlig synlig. Dette kan gøres under profilindstillinger. Det er også muligt selv at slette kommentarer og opslag på brugtmarkedet.

Du kan også bede os om at slette dine personoplysninger ved at rette henvendelse til vores databeskyttelsesansvarlige på ovenstående e-mailadresse. 


6.4 Konkurrencer

Skisport.dk afholder ofte konkurrencer i samarbejde med rejsebureauer og lignende, hvor vores besøgende har mulighed for at vinde nogle gode præmier. Ved deltagelse i disse konkurrencer skal den besøgende selv aktivt give samtykke til, at Skisport og eventuelle samarbejdspartnere hver i sær må indsamle, opbevare og behandle den besøgendes e-mailadresse til markedsføring. 

Det er nemt at trække dette samtykke tilbage. Dette kan ske ved enten at klikke på linket i bunden af de udsendte nyhedsbreve eller ved at rette henvendelse til vores databeskyttelsesansvarlige på ovenstående e-mailadresse.


7. Datasikkerhed

Uanset om vi behandler dine personoplysninger med henblik på opfyldelsen af en kontrakt eller på baggrund af dit samtykke, vil vi altid behandle dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven.

Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet til, og vil blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere relevant.

Vi anvender tredjeparter til behandling af dine betalingsoplysninger for at disse håndteres med allerstørste sikkerhed (eksempelvis 3D secure), til dette formål benyttes QuickPay.


7.1 Databehandleraftaler

Skisport.dk har indgået databehandleraftale med ovenstående databehandlere samt forskellige systemleverandører, IT-samarbejdspartnere, fragtfirma og andre virksomheder, som vi deler data med, hvilket er vores garanti for, at de overholder gældende regler for beskyttelse, behandling og opbevaring af dine personoplysninger.


8. Oplysning, indsigelse, ændring, dataportabilitet og sletning

Du kan altid kontakte os for at få oplyst, hvilke af dine personoplysninger vi ligger inde med. Dette kan ske ved henvendelse til direkte til vores databeskyttelsesansvarlige:

Rasmus Skov
E-mail: rs@skisport.dk
Tlf.: 87 300 634

Hvis der er fejl i vores oplysninger, kan du altid bede om at få dem rettet, så vi har de rigtige, lige som du har ret til at få udleveret oplysningerne i et almindeligt format (dataportabilitet). Har du ønsker om ændring, er du også meget velkommen til at skrive til os på ovennævnte e-mailadresse.

Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til ovennævnte e-mailadresse.

Dine oplysninger (undtagen din e-mailadresse, hvis du har givet samtykke til behandling heraf med henblik på modtagelse af tilbud) vil blive slettet i henhold til bogføringslovens krav.

Hvis du ønsker at trække dit samtykke til behandling af din e-mailadresse (så vi kan sende dig vores nyhedsbrev og relevante tilbud), kan det til enhver tid ske ved at trykke på et link i den enkelte nyhedsmail.


8.1 Retten til at blive glemt

Den nye persondataforordning, der trådte i kraft d. 25. maj 2018, sikrer dig retten til at blive glemt. Det vil sige, at du har krav på, at Skisport.dk fjerner personlige data, som du ikke længere ønsker offentliggjort, behandlet eller opbevaret.

Du kan få slettet dine personlige oplysninger ved at kontakte vores databeskyttelsesansvarlige på ovenstående email-adresse.


9. Databrud

Skisport.dk er forpligtet til at anmelde brud på persondatasikkerheden og vil i tilfælde af dette kontakte Datatilsynet uden unødig forsinkelse og senest 72 timer efter, at den databeskyttelsesansvarlige er blevet bekendt med bruddet.

Skisport.dk har processer, der løbende tjekker om der har været databrud, og vi har udarbejdet en beredskabsplan for håndtering af databrud.


10. Dokumentationspligt

Skisport.dk stiller gerne alt nødvendig dokumentation til rådighed for relevante myndigheder. Heriblandt men er ikke begrænset til:

- Databehandleraftaler
- Procesbeskrivelser
- Databeskyttelsespolitik
- Datamapping
- Personalehåndbog
- Beredskabsplan for databrud
- Dokumentation for at data er lovligt indsamlet


11. Cookiepolitik

Dette website anvender cookies i henhold til nedenstående formål. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies og de kan ikke indeholde virus.

Deklaration af websitets brug af cookies

Formål med brug af cookies på websitet: Intern / 1. parts cookies Ekstern / 3. parts cookies
Teknisk funktionalitet ja ja
Trafikmåling ja nej
Annonceafvikling (frekvens, brugermåling o.lign.) ja nej
Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering nej nej

Så lang tid opbevares cookies
Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.

Sådan sletter du cookies
Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

Sådan undgår jeg cookies?
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering.

Hvad cookies bruges til på vores website
Cookies anvendes til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker på vores brugere for at tilpasse indhold og annoncering herefter.

Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måltrafikken på websitet.

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Annoncenetværk

Websitet anvender følgende annoncenetværk:

  • Google

Det er muligt at fravælge, at du indgår i en række annoncenetværk, der deler oplysninger på tværs af forskellige netværk. Du kan finde listen her: http://minecookies.org/fravalg


12. Ændringer i privatlivspolitik

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger.

I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores website.


13. Klagemulighed

Hvis du ønsker at klage over Skisport.dk ApS’ behandling af dine personoplysninger, kan dette ske til Datatilsynet, på adressen Borgergade 28,5., 1300 København, telefon 33 19 32 00 e-mail: dt@datatilsynet.dk.