Rauris

Find en skiferie til Rauris her: OnlineSki.dk | SnowTrex.dk

Rauris er beliggende i den meget smukke og fredede Raurisertal. Byen er tidligere guldgraverby, men i dag er det turisterne, man lever af sommer og vinter.

Skiområdet i er opdelt på to bjergkamme med blå transportløjper mellem disse. Der er ligeledes to steder at komme op i området fra. Hochalmbanen er den, du ser længst til venstre på pistekortet - en 6 personers gondollift med mellemstation på Heimalm. Liften bringer dig direkte op i området, og kører du et par hundrede meter ned fra den, kan du tage med Gipfelbahn - en 8 personers gondollift til toppen af Schwarzwand. Denne top ligger i 2194 meters højde og med byens højde i 950 meters højde, finder du i Rauris særdeles stor snesikkerhed. Faktisk er Rauris blandt de 5 mest snesikre skiområder i Salzburgerland.

Områdets akilleshæl må bestemt være liften op fra Kreuzboden. Det er en meget gammel 2-stolslift, som bringer dig op til plateauet ved Kreuzbodenhütten. Heldigvis går det herfra stærkt til toppen af Waldalm med områdets nyeste gondollift - 10 personers liften Waldalmbahn.

Området er kompakt og hyggeligt med ægte traditionel Østrigsk stemning. Det er de samme familier, der har drevet hytter og skiskole mange årtier. Alligevel har området formået at udvikle sig - særligt i perioden fra 2010-2016 med udbygningen med to nye gondollifte.

Området vil passe rigtig godt til skiferie for dem, der ikke behøver et stort skiområde. Måske har man en skitur eller to i bagagen og vil prøve alperne for første gang.

Men der er også gode off-piste muligheder i Rauris. Book evt. en guide og tag en tur på ”Osthang” eller bliv guidet bagom bjerget og løb ned til Taxenbach (kræver en taxi eller bus tilbage).

Naturoplevelser, langrend og snesko ruter

Raurisertal er indbegrebet af en Østrigsk bjergdal og en del af Hohe Tauern natirona parken med den natur, der følger med. Tager man længere ind i dalen end selve Rauris, kommer man til Wörth. Endnu længere inde finder man Kolm Saigurn, som er fantastisk smukt vinter såvel som sommer.

Familiedrevne hoteller og pensioner

I hele byen ligger der hoteller, pensioner og lejligheder. Så uanset om du ønsker maden serveret eller selv vil lave maden, er der gode muligheder. Der kører en skibus i byen, men de fleste vælger at gå til en af de to lifter. Områdets størrelse betyder, at priserne på indkvartering er en smule lavere, end man oplever i større skibyer.

Bonusinfo: Byen er fødested for den tidligere men nu afdøde verdensmester (1989 og 1991) Ulli Maier. Samtidigt med at man her har Østrigs bedste begynderbakke.

Skiferie forslag i Rauris

Carpe Solem Rauris Carpe Solem Rauris Bus fra 4.845,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning

Fotos og video

Brugerne om Rauris

Her kan du se brugernes karakterer for Rauris.

Skiterræn:
3,53
Liftsystem:
3,42
Afterski:
3,08
Byen:
3,42
Samlet score er 3,36 / 5 ud fra 38 anmeldelser.

Godt familie og begynder område | Skrevet den 11/12 2016

Oprettet af Jesper Hvalsøe

Jeg er kommet til Rauris næsten hvert år siden '95 (arbejde). De har et meget hyggeligt område der er overskueligt, velfungerende og meget begynder/børnevenligt.
Skiområdet er ikke så stort ...
men der er muligheder for alle.
Med den nye Gondol lift fra 2017 er liftsystemet nu på et meget højt niveau.
Byen er meget hyggelig og fredelig.
Ps. jeg kommer i flere områder hvert år.
Læs mere

Rauris 25-28 januar 2008, god oplevelse | Skrevet den 29/01 2008

Oprettet af Jens

Vi var på et forlænget WE ophold i Rauris 25-28 januar 08. Stedet er meget hyggeligt, og et godt begyndersted for famillier og par der ønsker rolige omgivelser. Jeg havde kæresten med på ski for først...
e gang og hun kunne li det:-) Vi boede hos Herr und Frau Ensmann, og havde booket direkte via deres hjemmeside, de var super søde værter og kan klart anbefales. Tag underholdning med hjemmefra, for der sker ikke meget efter kl 16 i Rauris. Vi kunne godt finde på at tage til Rauris igen hvis vi bare er os to, men skal man afsted med vennerne så tag til Saalbach el. ligende..
Det var masser af ny sne i 1400 mtr. højde og opefter, og vi fik 30-40 cm sne en af dagende, desværre regnede det nede i dalen og det tog lidt af charmen af byen..
I forhold til andre distinationer jeg har været er priserne rimelig lave, ca € 6,50 for en Spaghetti Cabonara, og omkring 20 kr. for en Jägertee. Derudover er det billigt at handle i supermarkedet Billa, især ift. danske priser. Alt i alt et rigtig god oplevelse!!
Læs mere
Se alle Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Rauris?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Rauris hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvordan er snemeldingerne i Rauris?

På nuværende tidspunkt ligger der 50 cm sne i dalen og 180 cm sne på toppen. Det seneste snefald blev registreret d. 4/4 2022. Se den nyeste 6 dages vejrudsigt for Rauris her ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Rauris?

Hvis du skal på skiferie til Rauris, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Rauris her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Rauris lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Rauris her ⇒

Er Rauris et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Rauris til 3,36 stjerner ud af 5 mulige. Rauris scorer højest på Skiterræn og Byen, mens området scorer lavest på Børnevenlighed. Det er baseret på 38 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒

Hvordan kommer jeg til Rauris?

Du kan naturligvis tage en kør-selv skiferie til Rauris. Du har også mulighed for at rejse med OnlineSki.dk og SnowTrex.dk med et dansk rejsebureau. Se transportmulighederne her ⇒