Skiferie i Rauris

Rauris (Østrig)

Rejsebureauer til Rauris: SnowTrex.dk

Rauris er beliggende i den meget smukke og fredede Raurisertal. Byen er tidligere guldgraverby, men i dag er det turisterne, man lever af sommer og vinter. Skiområdet i er opdelt på to bjergkamme med blå transportløjper mellem disse. Der er ligeledes to steder at komme op i området fra. Hochalmbanen er den, du ser længst til venstre på pistekortet - en 6 personers gondollift med mellemstation på Heimalm. Liften bringer dig direkte op i området, og kører du et par Læs mere

Pistekort
Webcams
Snemeldinger og vejr
Rejsebureauer

Fakta om Rauris
Skiområdet: 959-2200 m.o.h.
Byen: 948 m.o.h.

30 km pister i alt
5 km blå
20 km rød
5 km sort

Lifter: 12 stk. / 9.000 pers/time

Slæbelifter: 8
Stolelifter: 1
Kabinelifter: 3
Mere information om Rauris under banneret
Områdets akilleshæl må bestemt være liften op fra Kreuzboden. Det er en meget gammel 2-stolslift, som bringer dig op til plateauet ved Kreuzbodenhütten. Heldigvis går det herfra stærkt til toppen af Waldalm med områdets nyeste gondollift - 10 personers liften Waldalmbahn.

Området er kompakt og hyggeligt med ægte traditionel Østrigsk stemning. Det er de samme familier, der har drevet hytter og skiskole mange årtier. Alligevel har området formået at udvikle sig - særligt i perioden fra 2010-2016 med udbygningen med to nye gondollifte.

Området vil passe rigtig godt til skiferie for dem, der ikke behøver et stort skiområde. Måske har man en skitur eller to i bagagen og vil prøve alperne for første gang.

Men der er også gode off-piste muligheder i Rauris. Book evt. en guide og tag en tur på ”Osthang” eller bliv guidet bagom bjerget og løb ned til Taxenbach (kræver en taxi eller bus tilbage).

Naturoplevelser, langrend og snesko ruter

Raurisertal er indbegrebet af en Østrigsk bjergdal og en del af Hohe Tauern natirona parken med den natur, der følger med. Tager man længere ind i dalen end selve Rauris, kommer man til Wörth. Endnu længere inde finder man Kolm Saigurn, som er fantastisk smukt vinter såvel som sommer.

Familiedrevne hoteller og pensioner

I hele byen ligger der hoteller, pensioner og lejligheder. Så uanset om du ønsker maden serveret eller selv vil lave maden, er der gode muligheder. Der kører en skibus i byen, men de fleste vælger at gå til en af de to lifter. Områdets størrelse betyder, at priserne på indkvartering er en smule lavere, end man oplever i større skibyer.

Bonusinfo: Byen er fødested for den tidligere men nu afdøde verdensmester (1989 og 1991) Ulli Maier. Samtidigt med at man her har Østrigs bedste begynderbakke.

Udvalgte skirejser fra Rauris

Søg efter skirejser

Gasthof Platzwirt

Den familiært drevne 3-stjernede Gasthof Platzlwirt er roligt beliggende i gågade-området i Rauris, ca. 400 m fra Hochalm-banen samt langrendsløjpen. Det nærmeste skibusstoppested ligger ca. 20 m fra indkvarteringen. Indkvarteringen består af en hovedbygning og sidebygning, der ligger ca. 50 m fra hinanden. Til indkvarteringen hører faciliteter som foyer, Wi-Fi, elevator, spisestue, stor spisesal samt skirum. Der er gratis parkeringspladser. Benyttelsen af det ca. 90 m² store wellnes-område med dampbad, sauna, infrarødkabine og hvilerum er gratis (åbningstider, se opslag på Læs mere

Billeder og video fra Rauris


Brugernes anmeldelser af Rauris

Skiterræn
3,53
Liftsystem
3,42
Afterski
3,08
Byen
3,42
Børnevenlighed
0,00
Begyndervenlighed
0,00
Prisniveau
0,00
Offpiste
0,00
Samlet score er 3,36 stjerner ud af 5 . Baseret på. 38 anmeldelser.
Godt familie og begynder område - Anmeldt d. 26/09 2022 05:29 - Oprettet af Jesper Hvalsøe

Jeg er kommet til Rauris næsten hvert år siden '95 (arbejde). De har et meget hyggeligt område der er overskueligt, velfungerende og meget begynder/børnevenligt. Skiområdet er ikke så stort men der er muligheder for alle.Med den nye Gondol lift fra 2017 er liftsystemet nu på et meget højt niveau.Byen er meget hyggelig og fredelig.Ps. jeg kommer Læs mere

Rauris 25-28 januar 2008, god oplevelse - Anmeldt d. 26/09 2022 05:29 - Oprettet af Jens

Vi var på et forlænget WE ophold i Rauris 25-28 januar 08. Stedet er meget hyggeligt, og et godt begyndersted for famillier og par der ønsker rolige omgivelser. Jeg havde kæresten med på ski for første gang og hun kunne li det:-) Vi boede hos Herr und Frau Ensmann, og havde booket direkte via deres hjemmeside, de var super søde Læs mere

Restaurant Gusto i Wörth - Anmeldt d. 26/09 2022 05:29 - Oprettet af Rasmus Skov

Kommer du til Rauris, så undersøg om Restaurant Gusto i Wörth stadig findes og stadig laver ligeså fantastisk mad som for nogle år tilbage. Der kunne de virkelig deres kram.Den ligger på højre side lige når man kører ind i Wörth i bil fra Rauris. (Wörth ligger 3 km længere ind i dalen end Rauris, oplagt sted at bo Læs mere

Mere information om Rauris under banneret

Snemeldinger og vejr

Mandag
Regnbyger
Regnbyger
13ºC
8ºC
0,8 mm
0,4 m/s
øst-nordøst
Tirsdag
Let regn
Let regn
7ºC
7ºC
0,3 mm
2,1 m/s
nord-nordvest
Onsdag
Regn
Regn
11ºC
2ºC
3,2 mm
0,6 m/s
nord
Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
10ºC
6ºC
11,5 mm
1,4 m/s
nordøst

Kort over Rauris

Blå nåle viser hoteller, lejligheder, hytter og andre indkvarteringer i Rauris. Klik på nålene for mere info. Der er 1234 km fra Kolding til Rauris.

Find tilbud på skirejser